|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Slatko od jagoda

Ringerajina kuhinja, 9.6.2013
Ringerajin kuvar: Maraj
Ključne reči:

image
/11


  • 1 kg očišćenih jagoda
  • 1 kg šećera
  • 2 limuna
  • 2 dl vode


  1. Zrele i čvrste jagode operite i očistite pa ih ocedite.
  2. U dublju šerpu 7-8 lit (zbog podizanja pene dok se kuvaju) sipati šećer i vodu i na srednjoj vatri otopiti šećer do gustine meda. Jagode polako spustiti u šećer i kuvati.
  3. Sa površine skidati penu koja se skuplja ali ne mešati slatko. Kuvati dok sirup ne dostigne gustinu meda. Proba se tako što se povremeno vadi kašičicom sirup na tacnu i kad se malo prohladi vidi se gustina. Vodite računa jer slatko veoma brzo "napuni "šerpu pa treba da se smanji vatra ili da se malo odmakne sa ringle da ne bi iskipelo! Kad se dostigne gustina skloniti slatko sa vatre i pokupiti svu penu, pokriti zatim šerpu nakvašenom krpom i ostaviti da se potpuno ohladi. Onda staviti u tegle i zatvoriti.


Konzumirati u društvu !:)

 

 

Budi i ti Ringerajin kuvar! Pošalji recept!

 

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Testenine allla pizzaiola
Ringerajin kuvar: lelaigor
2
Pita sa šampinjonima i pršutom
Ringerajin kuvar: cvećka
2
Pita sa šampinjonima
Ringerajin kuvar: Ivana 82
2
Krekeri
Ringerajin kuvar: Nedja RR
2





Urumašice
Ringerajin kuvar: vikiveki
Kuglof sa višnjama
Ringerajin kuvar: lelaigor



image
MamaNecaVo
CortinaT krema je postala obavezan deo naše kućne apoteke!
Porodično smo atopičari i mesečno potrošimo jednu, a mažemo je svuda. Sin mi ima oset_ljivu kožu i generalno je sklon pojavi ekcema čim imunitet ode ka dole ili ako ne namažemo lice cak i kada vetric pirka. Ja imam užasne ekceme često po rukama od pranja sudova, pa izlazak napolje i tako u krug. Stoga slobodno mogu reći da ko god ima sličan problem ili AD da uzme CortinaT kremu, neće se pokajati. U moru krema slične namene, jedino nam se ova pokazala delotvorno i jedino ona održi duže vreme stanje remisije. Miris je sasvim ok, možda malo jači za moj ukus, ali ima efekta i samo to je na kraju bitno. Takođe, krema nije ni gusta a ni retka pa nema problema sa mazanjem. Moj sin se privikao sam na mazanje kože lica konkretno, pa smo tu da nazovem svakodnevnu "terapiju" i nešto bez čega se ne može, pretvorili u zabavu.  Više >>
image

Anketa

Koje ti se žensko ime sviđa?
ljabi

Meni se sva ova imen sviđaju ali se ne mogu odlučiti.Odlučite vi za mene.

Tatjana (39%)

Silvija (9%)

Eva (8%)

Paula (4%)

Laura (11%)

Ni jedno od ponuđenih (30%)


Ukupan broj glasova: 138

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here