|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Šta ne treba da radite ako se pređe na onlajn nastavu?

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 1.11.2020
Ova godina je prava avantura za apsolutno sve porodice. Što se tiče onlajn nastave, evo nekoliko stvari koje treba izbegavati.

image
Deca treba da izbegavaju da čim ustanu iz kreveta, odmah počnu sa onlajn časovima.
/11



Ne činite to dok ste u krevetu  
Verovatno ste uhvatili dete kako sedi u krevetu prekriženih nogu i gleda u ekran. Ali ova pozicija može predstavljati problem. Kada sedite prekriženih nogu, iznad ekrana računara, čitava kičma je savijena napred, težinom gornjeg dela tela dok je glava povučena nadole. Ovo čini kičmu u neprirodnom položaju, umesto da je u pravilnom i uspravnom položaju.


Ne treba pratiti online nastavu iz kreveta

Verovatno ste primetili da dete sedi u krevetu prekrštenih nogu i gleda u ekran. Ali ova pozicija može predstavljati problem. Kada sedite prekrštenih nogu, iznad ekrana računara, čitava kičma je savijena napred, težinom gornjeg dela tela, dok je glava povučena nadole. Ovo dovodi kičmu u neprirodan položaj, umesto da je u pravilnom i uspravnom položaju.



Pidžame su za spavanje

Učenje od kuće prirodno ukazuje na opušteniji pristup. Ali deca treba da izbegavaju da čim ustanu iz kreveta, odmah počnu sa onlajn časovima. Imati rutine koje povlače granice između školskog i neškolskog vremena je od suštinske važnosti. Buđenje svakog dana u isto vreme, praćeno doručkom i presvlačenjem, mozgu daje znak da je vreme za posao. Ova navika može im pomoći u kasnijim fazama života.



Ne treba pratiti online nastavu paralelno sa društvenim mrežama

Deca se lako ometaju. Naročito u trenucima kada treba da koriste pametni telefon za nešto, na primer kalkulator, ili da pozovu kolegu iz razreda. Ali postoji velika razlika između pozivanja kolege iz razreda zbog zajedničkog projekta i korišćenja pametnog telefona za gledanje TickTock video snimaka ili pretraživanje Facebook-a. Ako vaše dete ne može da se udalji telefona, bilo bi korisno postaviti stroga ograničenja i dozvoliti mu da ga koristi samo u pauzama.

 

 

Pauze su poželjne   

Imajte na umu da kada je vaše dete bilo fizički prisutno u školi, tamo je moralo biti neke fizičke aktivnosti. Zbog toga je izuzetno važno da deca imaju vremena za neke fizičke aktivnosti dok su kod kuće. Redovni intervali kretanja mogu poboljšati kognitivne funkcije, povećati pažnju i pamćenje i povećati nivo energije. Što više deca sede i ostaju neaktivna, to je manja verovatnoća da ostanu usredsređena i zapamte informacije koje uče.

 

 

U slučaju prehlade ne treba pratiti online nastavu 

Ovde postoji mala zabluda, jer vaša deca sada ne moraju fizički da budu u školi da bi pohađala nastavu. Na kraju, oni su već kod kuće, a virtuelno okruženje za učenje je samo po sebi već bolno. Gledanje ekrana sa groznicom, glavoboljom ili mučninom neće rezultirati efikasnim učenjem. U stvari, te virtuelne zapisnike za učenje verovatno će trebati ponoviti kada se dete oseća bolje. Stoga, ako se vaše dete ne oseća dobro, bolje je da ga pustite da se odmara nego da prati onlajn nastavu.


Izvor: Ringeraja.mk


Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Trči sine, trči kad god možeš, trči za svo...
Saslušah mirno sve te argumente zašto dečak od sedam godina ne sme da trči na odmoru, probah da objasnim da nemaju fizič...
5
Bože, spasi me vrtićke grupe pred osmi mar...
Nedavno se na Tviteru povela interesantna polemika, a sve na kontu čuvenog Dana žena iliti 8.marta kome hrlimo u susret....
5
Dečiji imunitet i kako ga ojačati
Bez besprekornog funkcionisanja imunog sistema organizam bi praktično bio pregažen spoljašnjim izazivačima raznih bolest...
5
Premostite generacijski jaz
Jaz među generacijama javlja se kad deca stasaju u tinejdžere. Neminovan je, a na roditeljima je da prihvate promene kod...
4





Produženi brovak DA ili NE? Kako izgleda d...
Treba izdvojiti značaj podsticajne atmosfere i sticanja radne navike. Već nakon par dana, deca bez imalo otpora usvajaju...
Zbog dojava o bombama, važna odluka o nast...
Problem stvara činjenica da veliki broj prostorija nije pregledan od strane kontradiverzionih ekipa.



image
lepic
Dajte im negu i preparate koje zaslužuju, najbolje, PHARMALIFE!
Ova godina je bila prepuna neprospavanih noći, uz FITOBALM je mnogo lakše sve prošlo, mazali smo po grudima, leđima i oko nosića da bi mogli da dišemo i udišemo blagi miris i sekret iz nosića je mekši i lakše ga je odstraniti. Počeli smo polako i sa BRONCAMIL sirupom, kašljali smo jako, ma najstrašnije, bili smo pred upalom pluća. IMMUNO jos nismo, ali u januaru planiramo korišćenje i ovog vašeg preparata. Apis Gola sprej je jako dobar da ublazi bol u grlu. Poštovanje za vaše proizvode. Hvala vam na brizi i pomoći!  Više >>
image

Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here