|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Šta raditi sa vaskršnjim jajima koja niste pojeli?

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 18.4.2023
Kako da napravite ukusno jelo od jaja koje niste uspeli da pojedete tokom praznika.

image
Od preostalih uskršnjih jaja napravite ukusan obrok. Foto: Freepik.com
/11


Koliko god jaja da ofarbate za Uskrs, uvek će vam ostati nekolicina nepojedenih.

 

S obzirom da nije pametno da jaja dugo stoje, predlažemo vam nekoliko recepata pomoću kojih nećete baciti jaja.

 

Punjena jaja

Sve što će vam biti potrebno za ovaj recept su nepojedena uskršnja jaja, sardine ili tunjevina, kiseli krastavčići, crni luk, majonez i pavlaka.

Presecite jaja na pola i izvadite žumanca.

U posudi pomešajte žumanca, ribu iz konzerve i sitno seckani luk i krastavčiće. Začinite po ukusu.

Pomešajte dobro, tako da dobijete smesu koja ima kozistenciju paštete.

Napunite belanca i poređajte u plitku posudu.

U posebnoj posudi pomešajte majonez i pavlaku. Posolite i pobiberite po ukusu i prelijte napunjena jaja.


SAVET: Umesto ribe iz konzerve, možete koristiti seckanu šunku, kulen, ili bilo koji drugi suhomesnati proizvod.

 

Punjena jaja

Foto: Freepik.com

 

Brzi namaz

Kuvana jaja, majonez, so i biber izmiksati mikserom u ukusan namaz koji po želji možete namazati na bruskete ili prepečeni hleb.

 

Brzi namaz

Foto: Freepik.com


Paradajz punjen salatom

Od kuvanih jaja, graška, šargarepe, krompira, pavlake i majoneza napravite francusku salatu. Izdubite paradajz, izvadite mu sredinu, napunite ga francuskom salatom, ohladite i potom servirajte.

Skuvajte krompir, ohladite ga, ogulite i isecite na kockice. Jaja iseckajte na sitno, dodajte majonez, krompire i sitno seckan peršunov list. Sve dobro izmešajte i poslužite.

 

Paradajz punjen salatom

Foto: Freepik.com


Hladna pasta

Sastojci

- 250 g sitne testenine
- 2 tvrdo kuvana jajeta
- 200 g šunke
- 3 kisela krastavca
- 1/2 male glavice luka
- 2 čena belog luka
- 1 manja zelena paprika
- 1 manja crvena paprika
- 1 manji paradajz
- 1 kesica majoneza
- malo slatkog ili kiselog mleka
- začini po želji

Priprema

1. Testeninu skuvati i pustiti da se ohladi.
2. Sve sastojke što sitnije iseckati, jaja zdrobiti viljuškom i sve dodati pasti.
3. Dobro promešati i staviti u frižider. Poslužiti hladno.

 

Hladna pasta

Foto: Freepik.com


Francuski krompir

Sastojci

- 1 kg krompira
- 5 obarenih jaja
- 200 g kisele pavlake
- 50 g maslaca
- so, biber

Priprema

1. Krompir obarite i isecite na kolutove. Jaja isecite na ploške. Razmutite pavlaku sa malo mleka.

2. Vatrostalnu posudu premažite maslacem, pa naizmenično ređajte krompir i jaja i postupak ponovite dok ima materijala.

3. Sve zalijte umućenom pavlakom i mlekom (ili još bolje pavlakom za kuvanje). Odozgo stavite listove maslaca i pecite u rerni na 180 stepeni oko 40 minuta.

 

Francuski krompir

Foto: Freepik.com


Izvor: Kurir

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

5 razloga za kuvanje na indukcionim pločama!
Uz elegantan dizajn, efikasnu upotrebu i bezbednost, Gorenje indukcione ploče su savršen izbor za bržu i lakšu pripremu ...
15
Uskršnja URADI SAM KLACKALICA
Da bi ove godine dete napravilo posebnu Vaskršnju čestitku – napravićemo ovu klackalicu Uradi Sam Uskršnju Karticu.
4
Šta kad se roditelji ne slažu oko vaspitan...
Jednako problematično kao i dečije bezobrazno ponašanje je roditeljsko neslaganje oko vaspitnih metoda i nesposobnost da...
3
Izvini što sam galamila na tebe
Izvini što sam galamila na tebe iz svih onih razloga kojih se više ni sjetiti ne mogu, a ti ih se sigurno sjećaš, jer ka...
3





Uskršnja čestitka sa skrivenom porukom
video
Ljubav iznenađuje zar ne? Budite kreativni tokom uskršnjih praznika i zadivite svoje najbliže tako što ćete napraviti pr...
Ona je najlepše dete na planeti
Pre nekoliko meseci, šestogodišnja Ruskinja Anastasija Knjazeva na Instagramu je proglašena najlepšim detetom na svetu.



image
MamaNecaVo
CortinaT krema je postala obavezan deo naše kućne apoteke!
Porodično smo atopičari i mesečno potrošimo jednu, a mažemo je svuda. Sin mi ima oset_ljivu kožu i generalno je sklon pojavi ekcema čim imunitet ode ka dole ili ako ne namažemo lice cak i kada vetric pirka. Ja imam užasne ekceme često po rukama od pranja sudova, pa izlazak napolje i tako u krug. Stoga slobodno mogu reći da ko god ima sličan problem ili AD da uzme CortinaT kremu, neće se pokajati. U moru krema slične namene, jedino nam se ova pokazala delotvorno i jedino ona održi duže vreme stanje remisije. Miris je sasvim ok, možda malo jači za moj ukus, ali ima efekta i samo to je na kraju bitno. Takođe, krema nije ni gusta a ni retka pa nema problema sa mazanjem. Moj sin se privikao sam na mazanje kože lica konkretno, pa smo tu da nazovem svakodnevnu "terapiju" i nešto bez čega se ne može, pretvorili u zabavu.  Više >>
image

Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here