Ringeraja.rs je specijalizovani portal, namenjen budućim roditeljima, trudnicama i roditeljima predškolske dece.
Copyright 2008-2024
Danu media d.o.o. Beograd
Koliko god jaja da ofarbate za Uskrs, uvek će vam ostati nekolicina nepojedenih.
S obzirom da nije pametno da jaja dugo stoje, predlažemo vam nekoliko recepata pomoću kojih nećete baciti jaja.
Punjena jaja
Sve što će vam biti potrebno za ovaj recept su nepojedena uskršnja jaja, sardine ili tunjevina, kiseli krastavčići, crni luk, majonez i pavlaka.
Presecite jaja na pola i izvadite žumanca.
U posudi pomešajte žumanca, ribu iz konzerve i sitno seckani luk i krastavčiće. Začinite po ukusu.
Pomešajte dobro, tako da dobijete smesu koja ima kozistenciju paštete.
Napunite belanca i poređajte u plitku posudu.
U posebnoj posudi pomešajte majonez i pavlaku. Posolite i pobiberite po ukusu i prelijte napunjena jaja.
SAVET: Umesto ribe iz konzerve, možete koristiti seckanu šunku, kulen, ili bilo koji drugi suhomesnati proizvod.
Foto: Freepik.com
Brzi namaz
Kuvana jaja, majonez, so i biber izmiksati mikserom u ukusan namaz koji po želji možete namazati na bruskete ili prepečeni hleb.
Foto: Freepik.com
Paradajz punjen salatom
Od kuvanih jaja, graška, šargarepe, krompira, pavlake i majoneza napravite francusku salatu. Izdubite paradajz, izvadite mu sredinu, napunite ga francuskom salatom, ohladite i potom servirajte.
Skuvajte krompir, ohladite ga, ogulite i isecite na kockice. Jaja iseckajte na sitno, dodajte majonez, krompire i sitno seckan peršunov list. Sve dobro izmešajte i poslužite.
Foto: Freepik.com
Hladna pasta
Sastojci
- 250 g sitne testenine
- 2 tvrdo kuvana jajeta
- 200 g šunke
- 3 kisela krastavca
- 1/2 male glavice luka
- 2 čena belog luka
- 1 manja zelena paprika
- 1 manja crvena paprika
- 1 manji paradajz
- 1 kesica majoneza
- malo slatkog ili kiselog mleka
- začini po želji
Priprema
1. Testeninu skuvati i pustiti da se ohladi.
2. Sve sastojke što sitnije iseckati, jaja zdrobiti viljuškom i sve dodati pasti.
3. Dobro promešati i staviti u frižider. Poslužiti hladno.
Foto: Freepik.com
Francuski krompir
Sastojci
- 1 kg krompira
- 5 obarenih jaja
- 200 g kisele pavlake
- 50 g maslaca
- so, biber
Priprema
1. Krompir obarite i isecite na kolutove. Jaja isecite na ploške. Razmutite pavlaku sa malo mleka.
2. Vatrostalnu posudu premažite maslacem, pa naizmenično ređajte krompir i jaja i postupak ponovite dok ima materijala.
3. Sve zalijte umućenom pavlakom i mlekom (ili još bolje pavlakom za kuvanje). Odozgo stavite listove maslaca i pecite u rerni na 180 stepeni oko 40 minuta.
Foto: Freepik.com
Izvor: Kurir
Тежина током трудноће.
пеперутка16
Да ли сте се угојили током порођаја? Колико?