|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Kako ukloniti mrlje od flomastera na čelu, zidu i odeći?

Mama Suzana, 9.7.2020
Za početak ne brinite, mrlje znače da su mališani uživali, slobodni, nesputani i neopterećeni. A i kada bratu ili sestri, ili sebi samima nažvrljaju nešto po licu i telu, sve je to deo kreativnog razvoja mališana.

image
BOJANKA MAPED – RAZGLEDNICA
/81


 

Roditelji ste? Ukoliko je odgovor DA, sigurna sam da ste bar jednom, nakon kreativnog izražavanja svog deteta, imali posla sa mnoštvom šarenih mrlja, po odeći, zidovima, nameštaju, licu, i svim drugim mogućim i nemogućim površinama, na kojima olovkama, flomasterima, temperama, nije mesto.

Moram da priznam da ove mrlje po raznim, već pomenutim delovima stana, počinjem svesno, u dogovoru sama sa sobom, radi svog mira, da NE PRIMEĆUJEM. Naravno da nisam oduševljena istima, i naravno da održim bukvicu autorima ovih "umetničkih dela", i pričam, pričam, pričam, da je papir ZA crtanje, ali prosto, sve češće uključujem opciju "ignore", kada se o raznim vrstama mrlja radi.

 

 

Kada su flomasteri i moja deca u pitanju, pravila su sledeća:

  • Papir je dosadan
  • Što više flomastera, igra je interesantnija
  • Što je jača boja, to mi je zanimljivija
  • Sa flomasterom je najbolje crtati po sebi (ili licu mlađe sestre)
  • Flomasteri su odličan izbor za moj prvi mural U STANU

 


 

 

Kompanija Eurocom International, zastupnik Maped proizvoda, vam je spremila novo iznenađenje na Ringeraji!

Sa Maped Bojankom razglednicom nagradiće 2 najvrednija korisnika u periodu od 10.7. do 30.7.2020.!




            BOJANKA MAPED – RAZGLEDNICA


– Savršena zabava za decu na rođendanima i u igraonicama
– Preporučeno za uzrast preko 4 godine
– Prostor na poleđini za ispisivanje poruka i adrese
– 10 različitih ilustracija
– Format: 100 x 150 mm
– Papir: 300g/m



Sve Maped bojanke POGLEDAJTE OVDE, a kako do nagrada pročitajte NA FORUMU.

 

 

 

 

Da li mi verujete, danima po stanu tražim drvene bojice, znam da ih imamo, ne jedno pakovanje, već dvadeset i jedno, ali ih nema, nema i nema. Sakrili ih negde, sigurna sam. Jer, flomasteri su zakon, kakve bojice, čuj, drvene. Maah. Flomasteri su broj jedan i samo uz pomoć njih nastaju čuda.

 

Ta čuda nastaju u našoj kući, ponekad na papiru, i to je skroz ok. Ali, juče recimo nađoh crtež na jastuku sa garniture. Pitam ko je uradio i zašto, iako već znam ko je napravio "incident". Kaže on - dok sam ležao na kauču, dobio sam ideju, bla, bla ... Ili pre nekih 10 dana, tako sam vrisnula da me čula cela zgrada - ulazi ćerka (15 meseci) u sobu, gledam je, Indijanac, crvena, cela. A ostavila sam je sa tatom u drugoj sobi, u kojoj se našao i crveni flomaster. Č O V E K  Z A S P A O.

A opet, i van kuće oni vole da stvaraju čuda. Moji recimo svaki igranjac u parku završavaju obeležavanjem teritorije kredama, u nadi da kiša do sutra neće oprati njihov trag. Isto tako, ako ste roditelji vrtićkog deteta / dece, znate kako jedna lepa bela majica od ujutru do popodne, tj. do trenutka kada dođete po dete u vrtić, može magično da promeni boju, iz one prvobitne bele, u ... pa bilo koju drugu, zapravo.

 

Ali, sve ovo ne treba da vas brine - sve ove fleke znače da su oni uživali, slobodni, nesputani i neopterećeni. Za razvoj senzornih iskustava kod dece, puno znači mogućnost da osete različite teksture, i praškastu kredu, i masnjikavu voštanu bojicu, pa i da eksperimentišu ubadajući prstićima u razne boje tempera. Znate i sami kako budu oduševljeni kada sami dođu do saznanja da od plave i žute boje mogu dobiti zelenu. Dečiji osmesi vrede više od svega, a mašina za veš sve opere na kraju, zar ne? Pa i taj body painting, kada bratu ili sestri, ili sebi samima nažvrljaju flomasterima nešto po licu i telu, sve je to deo kreativnog razvoja mališana.



Kako ukloniti mrlje od flomastera sa dečije kože?

  • Sapun, posebno ako se situacija sa kreativnim izražavanjem dešava u kući, može pomoći, ali najčešće je potrebno nekoliko pranja, pa ne brinite ako iz prve ne skinete sve.
  • Baby ulje - možete takođe probati, naročito ako sapun ne skine sve. Sve zavisi od vrste flomastera, jer različito reaguju u dodiru sa vodom i sredstvima za pranje. Neke ćete lakše skinuti sapunom, a neke ne. Natopite vaticu/tufer baby uljem i nežno istrljajte išarano mesto na telu.
  • Vlažne maramice, posebno ukoliko se žvrljancija desi kada niste kod kuće. Ne postoji mama koja nema paket vlažnih maramica negde nadohvat ruke, s tim što, ako je situacija baš kritična, trebaće vam pola paketa. Potražite one koje su blage za nežnu dečju kožu.
  • Obični alkohol stupa na scenu kada sapun i ulje zakažu. Ipak budite pažljivi jer alkohol pomalo i isušuje dečiju kožu, pa je nakon čišćenja namažite i nekom kremicom.
  • Sirće ili limun. Sigurno već znate da su sirće i limun prilično jaka prirodna sredstva za čišćenje (ja recimo i kupatilo ribam s njima), pa mogu ukloniti i mrlje od flomastera. Takođe i ovde budite pažljivi i obavezno nakon tretmana dobro isperite dečiju kožu vodom.



Kako ukloniti mrlje od flomastera sa zidova i nameštaja?

Negde sam naišla na savet da se mrlja od flomastera može uz pomoć zubne paste skinuti sa zida, ali iskreno nisam probala. Ja čekam da se skupe, tolerišem ih (čitaj ne primećujem) do nekog trenutka (a vrlo sam tolerantna, verujte), a kada postane kritično, rade valjak i boja, gore-dole, i zid je opet čist.

Što se tiče fleka po nameštaju, ja uglavnom koristim redovna sredstva za prašinu, strah me da upotrebim aceton, eventualno može se pokušati nežno trljanje uz pomoć alkohola, mada moram priznati, nisam pokušavala, iako neki kažu da je bilo rezultata.
Ako i vi imate koji savet, napišite nam, da dodamo!




 

Kako ukloniti mrlje od flomastera sa odeće?

I odeća strada, rekosmo već, ništa neobično, pa i Džon i Majkl su mapu Nedođije nacrtali na tatinoj košulji (knjiga Petar Pan, omiljena nam), i gospodin Darling nije baš bio radostan zbog toga, ali šta će čovek. Ne znam šta bih ovde pametno rekla, što već ne znate, meni je zakon mašina za veš, i deterdžent koji inače koristimo, ne primenjujem nekakve dodatne tehnike.
Eventualno, probajte mrlje izvući specijalnim sredstvima namenjenim upravo za skidanje mrlja, koje možete kupiti u svim drogerijama. Za baš kritične situacije, pravac hemijsko čišćenje. I to je to :)

 

 

Kako sprečiti mrlje od flomastera?

Mrljanje bojama teško da ćete sprečiti, i nemojte. Igra bojama je važan deo odrastanja i dečijeg razvoja.

 


Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Zašto UMORNE MAME ostaju BUDNE DO KASNO?
Volela bih da vam kažem da majke ovo vreme provode radeći one stvari u kojima uživaju, ali to ne bi bilo sasvim tačno. N...
9
MAJKE i SINOVI - to je jedna nežna i neras...
Ali postoji ta mekoća i nekomplikovana nežnost u odnosu majka-sin, nešto što postaje sve snažnije kako moji sinovi rastu...
8
Moje dete ima vaške!
Kada se spomenu vaške svi prevrnemo očima. Vrlo lako se prenose sa glave na glavu, pa se može desiti da ih dobijemo i vi...
5
Ka boljem mentalnom zdravlju adolescenata ...
UNICEF: Svaki peti adolescent prijavljuje nervozu, u planu jačanje psihosocijalne podrške deci i adolescentima
5





Neka tvoje dete bude glavni junak priče!
Da li možete da zamislite kakva je magija kad ubacite svoje dete u priču?
“Patrolne šape" u Galeriji od 9. do 24...
Beograd, Srbija (5. oktobar 2021.) – Nikelodeonove Patrolne šape su spremne za akciju! Legende iz Zaliva pustolovina: Če...



Click Here