|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Šta treba da znaju pre škole?

Blic online (www.blic.rs), 26.4.2012
Budući prvaci se spremaju za testiranja za prvi razred. I dok su oni uzbuđeni zbog prvog susreta sa školom, roditelji se pitaju šta je to što mališani treba da znaju pre nego što sednu u školske klupe.

image
/11


 

Prvi susret sa školom, testiranje kod psihologa i pedagoga stvara veću tremu roditeljima nego deci.


- Nema nikakve potrebe pripremati dete za testiranje. Od deteta se ne očekuje da zna sva pitanja niti da uradi sve zadatke. Sasvim je u redu i očekivano da pogreši i nešto ne zna. Pustite psihologa da realno proceni zrelost deteta za polazak u prvi razred i eventualno vam da neke savete kako da dodatno pripremite dete za školu - savetuje psiholog Zona Anđelković.



Ono što je korisno da uradite pre tesiranja jeste da upoznate dete sa procedurom koja sledi, objasnite mu da ćete tamo otići zajedno, da ćete vi sačekati ispred kancelarije, a da će ono ostati sa psihologom gde će pričati, odgovarati na neka pitanja, rešavati zadatke. 



- Ne prebacujte svoje strepnje i očekivanja na dete. Ne sekirajte se ukoliko dete ne zna da čita, piše, sabira… Zadatak škole i budućeg učitelja je da svemu tome nauči dete - objašnjava psiholog.


Dete ponekad nije dovoljno emotivno zrelo, ali i tada su tu zaposleni u školi da mu pomognu da se prilagodi i uklopi u okruženje.

 

7. april 2012.
Kompletan tekst pročitajte na
www.blic.rs

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Upis u osnovnu školu
Upis deteta u školu je obaveza svakog roditelja ili staratelja koju je dužan da ispuni najkasnije do 31 maja kalendarske...
53
"Kad će drugo" i šta to koga ima d...
Zašto se većina roditelja jedinaca susreće sa ovim pitanjem? Uz obavezno "SAMO JEDNO dete?"
31
Lekovi „zaključavaju“ gene za psorijazu
Psorijaza je hronično zapaljensko oboljenje kože koje pogađa i decu i odrasle. Iako može da se javi u svakom uzrastu, sm...
23
MAJKE i SINOVI - to je jedna nežna i neras...
Ali postoji ta mekoća i nekomplikovana nežnost u odnosu majka-sin, nešto što postaje sve snažnije kako moji sinovi rastu...
8





Zašto na Kubi nema nepismenih a deca vole ...
Đaci ne ponavljaju razrede, nema nediscipline, obroci su besplatni, 20 đaka u učionici, časovi traju pola sata – neki su...
Šta kažu mame, veronauka ili građansko vas...
Pročitajte šta kažu Ringerajine mame na temu - Veronauka ili Građansko vaspitanje?



image
flamingos
CortinaT krema će baš, da reši svaki problem naš.
Ekcem je prošlost kad se nanese,jer krema sa sobom sve odnese. Vetar kada duva, koža zna da se suši i puca, tad CortinaT krema na vrata pokuca,lepo se namaže, upije baš i rešen je problem naš. Nije fora, a nije ni laž,u CortinaT kremi leži prava draž. Ona svima prija i zato nam je najmilija. Možda mi pisanje stihova i nije jača strana, ali jedno sigurno znam-CortinaT krema je bez mana.  Više >>
image

Anketa

Izbacivanje noćnog obroka
Smikica

Kako ste izbacili noćni obrok? (pitanje za mame koje imaju bebe od 6 meseci i više)

Nismo izbacili. (37%)

Pustili smo bebu da se isplače. (5%)

Nudili smo vodu umesto sisanja/flašice. (7%)

Postepeno smo smanjivali vreme trajanja noćnog dojenja. (6%)

Beba je spontano izbacila noćni obrok. (36%)

Drugo. (napišite šta) (10%)


Ukupan broj glasova: 121

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here