|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Šta treba da znamo o alergijskoj kijavici

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 1.5.2023
Alergijska kijavica ili alergijski rinitis predstavlja hronično inflamatorno oboljenje sluznice nosa koje je uzrokovano nekim od alergena, praćena čestim kijanjem, curenjem iz nosa, nazalnim svrabom, zapušenim nosem i curenjem niz grlo.

image
Simptomi alergijskog rinitisa utiču na kvalitet života, naročito kod teže kliničke slike. Foto: Freepik.com
/11


Ova bolest  nastaje zbog alergijske reakcije u nosu.

Na sluznici nosa se odigrava reakcija polena (alergena) i antitela (koje stvara organizam koji ima sklonost ka alergijama) što se manifestuje otokom sluznice i daljim razvojem simptoma.


Kako je nos "prvi filter" disajnih organa, ne treba da čudi što je baš alergijski rinitis najčešća prolećna alergijska bolest i jedna od bolesti koje su u porastu poslednjih godina. Pogađa podjednako i muškarce i žene. Nema pravila kada će se alergija razviti, ali se retko sreće u prvim godinama života. Ima dece koja u petoj godini dobiju prvi alergijski rinitis, ali se dešava i u odraslom dobu.


Alergijski rinitis delimo na SEZONSKI I PERINEALNI


Sezonski je prisutan u određenom delu godine. Najčešći alergeni su polen različitih biljaka, trava i korova (topola, lipa, ambrozija).


Kod perinealnog oblika smetnje postoje tokom većeg dela godine jer je prisutna stalna izloženost alergenima. Najčešći alergeni su: grinje, kućna prašina, životinjska dlaka, dim, tekstilna vlakna.


Simptomi alergijskog rinitisa utiču na kvalitet  života, naročito kod teže kliničke slike. Često dolazi do glavobolje, lošijeg sna, slabijeg raspoloženja i svakodnevnog umaranja što otežava svakodnevne aktivnosti.


Savremena terapija alergijskog rinitisa je dovela do skoro potpune kontrole ove bolesti. Zato oni koji krenu da kijaju i kašlju  sa prvim lepim danima treba da se obrate lekaru jer se neprijatni simptomi i znaci polenske kijavice mogu uspešno lečiti.


Polinol® je homeopatski lek za terapiju alergijskih oboljenja gornjih disajnih puteva kao što su polenska kijavica (sezonski) i alergijska kijavica koja traje tokom cele godine (perinealni). Potpuno je prirodnog sastava, čime se omogućava bezbedna i efkasna upotreba Polinol tableta u dužem vremenskom periodu kako kod dece od 3. godine tako i kod odraslih.


Polinol


Promo objava

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Zašto UMORNE MAME ostaju BUDNE DO KASNO?
Volela bih da vam kažem da majke ovo vreme provode radeći one stvari u kojima uživaju, ali to ne bi bilo sasvim tačno. N...
66
MAJKE i SINOVI - to je jedna nežna i neras...
Ali postoji ta mekoća i nekomplikovana nežnost u odnosu majka-sin, nešto što postaje sve snažnije kako moji sinovi rastu...
33
Prof. dr Bojanin o razmaženoj deci
Dr Svetomir Bojanin, profesor i dečji psihijatar, govorio je mnogo puta o dečjem razvoju i pravom putu vaspitanja koji t...
7
ĆALETOVA PESMA
Kad otac voli. Ponekad može i da boli. Da bude ljuto i grubo kao sukno. Kabasto, ćoškasto i četvrtasto. Da škripe kosti,...
7





Razbili ste živin toplomer!!!
Nije neobično da se dete poigra toplomerom, koji lako puca kada padne na tvrdu podlogu. Tu obično nastane panika ako se ...
Roditelji misle raste zubić, ali je herpan...
Zbog nespecifičnih simptoma ovo oboljenje često kod dece lako može da se pomeša sa drugim bolestima. Prvo se javlja mala...



Click Here