|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Ako si roditelj, pozivam te da u svojoj životnoj dinamici zastaneš i pridružiš se svom detetu, nakratko bar.

image
Prisustvo roditelja i validacija detetovog pokreta mesto je na kom raste detetova svesnost o ličnoj vrednosti. Foto: Freepik.com
/11


Svi znamo veličinu Jokićevog uspeha. Na momenat sad zastanimo da osetimo tu veličanstvenost slavlja, pompeznosti i obožavanja jednog MVP-a na kraju utakmice. Pogledajmo ljude u publici, koliko uzbuđenja vidimo! Zamislimo kako je Jokiću dok prima zasluge za ovo što radi. Mnoštvo zvučnih i vizuelnih stimulusa, dugi aplauz, konfete… mnogima od nas bi bilo preplavljujuće da se nađemo usred toga.

Na tom mestu on stoji sa ćerkicom koja je mala i koja ne razume titulu i značaj toga što njen tata daje profesionalnoj zajednici i publici. Stoga ne može u njemu da uživa na isti način kao tata.

Ali može u konfetama. One su šarene, lepršave i mnogo su zanimljive. Ako pruži ruku, moći će da ih dodirne i oseti kako lepršaju oko njenih prstića. 

Utom se Jokić okreće ka njoj, poljubi je i vidi njeno interesovanje za konfete. To ga sigurno poraduje, što mu je dete zaigrano i što joj je lepo. Ali ne ostaje samo na primećivanju – on kreće za njom. Podiže ruku da i on dodirne konfete. Da bude sa njom u njenoj igri, istovremeno stojeći u svojoj. Sve se dešava u trenutku.

Ovo prisustvo roditelja i validacija detetovog pokreta mesto je na kom raste detetova svesnost o ličnoj vrednosti.

 

PROČITAJ JOŠ: OVO JE ZA TATE KOJI SU PRISUTNI


Tu vrednost svi imamo, ali je nismo svi ugradili u svesnost o sebi i svom identitetu. Sigurno su mnogi ovde sreli osobe kojima osećaj lične vrednosti zavisi od spoljne potvrde, pa stalno brinu o tome šta će drugi o njima misliti. Kako bi konačno u tom pogledu onog drugog sreli to prepoznavanje svoje unutrašnje lepote i potvrdu koja nam treba od prvih dana.

Ako si roditelj, pozivam te da u svojoj životnoj dinamici zastaneš i pridružiš se svom detetu, nakratko bar. I trenutak je dovoljan, i pogled, jedan pokret rukom za onim za čim je rukica tvog deteta krenula. Taj trenutak potvrđuje detetu da je tebi (kasnije i sebi) ono vredno. Da je ono tvoj MVP.

Sigurna sam da svakom roditelju njegovo dete jeste MVP, ali nije dovoljno da volimo, vidimo i kažemo, moramo to da pokažemo – ne samo kroz svakodnevnu brigu o detetovim potrebama, već i kroz BIVANJE sa detetom na mestima koja su njemu važna i ka kojima ide njegova energija (kao što su konfete Jokićevoj ćerkici).

 

Izvor: Psihoterapija.verte

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

IMA LI VAŠE DETE RAVNA STOPALA?
Problemi ravnih stopala mogu biti izuzetno neprijatni, zbog njih mogu nastati bolovi u nogama i leđima, kao i smetnje pr...
6
MAME SAVETUJU: kako smiriti kašalj kod dece
Statistika pokazuje da predškolsko dete ima 5-8 prehlada u toku godine sa prosečnim trajanjem od 8-9 dana, što znači da ...
5
Moja mama divno priča svake noći
Autor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri
5
Prekretnice u razvoju deteta (od 2. do 3. ...
Sada već dete zna da sedi, zna da ustane, da hoda, da se hrani... ali roditelji i dalje jedva čekaju da dete nešto novo ...
4





Kako naučiti dete da vozi bicikl bez pomoć...
Dete će naučiti da vozi bicikl bez pomoćnih točkića tek kad to samo poželi...
6 načina da učinite da se vaše dete oseća ...
Ovi jednostavni, ali efikasni načini učiniće da se vaše dete (ili sva vaša deca) oseća posebno i veoma voljeno.



Anketa

Нос.
пеперутка16

Како чистите нос мале деце?

Click Here