|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Unapredite sposobnost učenja vašeg deteta

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 9.9.2016
Poboljšanje sposobnosti učenja počinje kod kuće i sve što treba da uradite jeste da pronađete načine da mu naoštrite mentalne sposobnosti (a to nije tako teško kad su još mali). U tu svrhu poslužiće intelektualno stimulativne vežbe.
Ključne reči:

image
/11


Prošli su ti dani kad ste dete mogli samo da spakujete i ostavite u vrtiću. U današnjem svetu punom nadmetanja nema toga što ne može da se uradi ili nauči kako bi dete bilo pametnije i uspešnije. Kako svaki roditelj želi najbolje za svoje dete, sigurno želite da mu date najbolje moguće osnove za život. Zato na vreme počnite sa oštrenjem mentalnih sposobnosti vašeg mališana.

Poboljšanje sposobnosti učenja počinje kod kuće i sve što treba da uradite jeste da pronađete načine da mu naoštrite mentalne sposobnosti (a to nije tako teško kad su još mali). U tu svrhu poslužiće intelektualno stimulativne vežbe.

Isto tako trebalo bi da ih ohrabrujete da se što je više moguće verbalno izražavaju. Neka vam dete ispriča o čemu razmišlja, šta planira da radi, neka izmišlja priče... Koliko god to bilo teško u današnje vreme, odvojite dovoljno vremena za njih kako bi mogli s vama da porazgovaraju kada god za to osete potrebu. Pitajte ih kako su proveli dan i dozvolite im da izraze svoje misli i osećanja o određenim stvarima i događajima, da vam kažu kad su srećni ili nesrećni, zbog čega su ljuti...

Imajte barem sat vremena igre uz učenje dnevno. Uzmite predmete iz kuće (kao što su voće, daljinski, flaše, cveće...) i raspravljajte o oblicima, bojama, mirisu, dodiru... Igrajte se vodom u kadi, kroz primer raspravljajte o konceptu plutanja ili potonuća.

Dozvolite im da istražuju okolinu i da sami otkrivaju neke stvari. I podstaknite ih da vam postavljaju pitanja vezana za svoja otkrića. Odlična igra za snalaženje jeste traženje sakrivenog predmeta. Sakrijte neki predmet, a dete neka prvo pokuša kroz pitanja da otkrije o čemu se radi, pa onda neka pomoću pitanja otkrije i gde se nalazi.

Zajedno se zabavljajte kroz razne igre. Mešajte boje kako biste dobili novu boju. Dozvolite im da pokažu svoju umetničku crtu - dajte im plastelin ili bojice i papir kako bi od njih stvarali svoja umetnička dela. Pokušajte zajedno da uzgajate biljke od semena, napunite čaše za vino vodom i pokušajte da svirate na nima...

Sve ove aktivnosti uz vašu ljubav i potporu poboljšaće mentalne sposobnosti vašeg deteta. Najbitnije je posvetiti mu vremena i njegov napredak ćete videti iz dana u dan.

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Ideja za vikend: Hajde da se igramo vatrog...
Jer zaista, skoro svako dete je fascinirano ljudima sa crvenim šlemovima, posebno kada mnogo prskaju sa vodom, tako da ć...
7
DEDA
Peva: Dragan Laković
5
“Poremećaj pametnog deteta” za koji nikada...
Hiperleksija je kompleksna, ali uopšteno govoreći, to je preuranjena sposobnost čitanja i fascinacija slovima i brojevim...
4
6 načina da učinite da se vaše dete oseća ...
Ovi jednostavni, ali efikasni načini učiniće da se vaše dete (ili sva vaša deca) oseća posebno i veoma voljeno.
4





Deca vole kada su im mame lepe
Dečiji psiholozi tvrde da deca vide mnogo više stvari na vama nego što pretpostavljate. Osim što osećaju vašu sreću i bo...
Kako naučiti dete da vozi bicikl bez pomoć...
Dete će naučiti da vozi bicikl bez pomoćnih točkića tek kad to samo poželi...



Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here