|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Upis deteta u školu je obaveza svakog roditelja ili staratelja koju je dužan da ispuni najkasnije do 31 maja kalendarske godine u kojoj će, u trenutku početka školske godine, njegovo dete imati najmanje šest i po, a najviše sedam i po godina.
Ključne reči:

image
/11


Upis deteta u školu je obaveza svakog roditelja ili staratelja koju je dužan da ispuni najkasnije do 31 maja kalendarske godine u kojoj će, u trenutku početka školske godine, njegovo dete imati najmanje šest i po, a najviše sedam i po godina. 

Podrazumevano, upis u školu se obavlja u periodu od 1.4. do 31.5. tekuće godine, mada je iz prakse uobičajeno da se upis vrši i  do 31.8.


U godini pre upisa u osnovnu školu dete mora da završi pripremni predškolski program. On traje najmanje devet meseci, pet dana u nedelji po četiri sata dnevno. Priprema za školu odvija se u predškolskoj ustanovi, dakle vrtiću, ili u osnovnoj školi, ali s detetom u oba slučaja radi vaspitač, a ne učitelj.


Dete se može upisati i već sa šest godina starosti – ako psiholog škole proceni da je spremno za pohađanje nastave – ali i kasnije od propisanog roka, ako postoje opravdani razlozi za to (na primer, bolest deteta). Ako razlozi nestanu pre nego što dete dosegne uzrast od osam i po godina, ono će biti upisano u prvi razred; ako nestanu nakon tog vremena, dete će moći da upiše razred koji odgovara nivou znanja i sposobnosti koje poseduje u tom trenutku.


Roditelj može da izabere osnovnu školu u kojoj će njegovo dete pohađati nastavu. Škola je, s druge strane, obavezna da upiše svako dete koje ima prebivalište na području škole, a druga deca biće primljena ako postoje prostorne ili kadrovske mogućnosti za to. Roditelji treba da podnesu zahtev školi za koju su se odlučili najkasnije do 1. februara kalendarske godine u kojoj upisuju dete.




Prilikom prijave deteta, roditelj podnosi sledeća dokumenta:


  • izvod iz matične knjige rođenih (najčešće škole bez problema prihvataju i fotokopije);


  • uverenje o završenom predškolskom pripremnom programu, koju izdaje ustanova u kojoj je dete pohađalo program;


  • potvrdu o obavljenom lekarskom pregledu i vakcinaciji




 

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

IMA LI VAŠE DETE RAVNA STOPALA?
Problemi ravnih stopala mogu biti izuzetno neprijatni, zbog njih mogu nastati bolovi u nogama i leđima, kao i smetnje pr...
6
Kraj jednog doba. Brojimo poslednje dane v...
I možda bi sve bilo lakše, možda i meni ne bi klizila ova suza, da su te dve divne žene kojim slučajem drugačije. Ali ne...
5
Zašto ne biste napravili svoju uskršnju ko...
Razmišljate o organizovanju uskršnjeg lova na jaja? Zašto ne bi deca prvo napravila sopstvene korpe.
5
Mucanje – Psihološki uzroci i posledice
Psihološki faktori, naročito oni koji dolaze iz porodične sredine, imaju značajnu ulogu u nastanku mucanja kod dece.
4





Učenici Prve beogradske gimnazije izneli s...
Učenici Prve beogradske gimnazije izneli su svoje predloge rešenja situacije u kojoj se nalazimo posle događaja koji se ...
Šta kažu mame, veronauka ili građansko vas...
Pročitajte šta kažu Ringerajine mame na temu - Veronauka ili Građansko vaspitanje?



image
dudas
Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!
"Dobro veče, od sad ovde nema zime, Imuno je moje ime. Vitamini, minerali-sve staje u gutljaj mali. Popij mene, mala vilo, nazdravlje ti bilo!" "Imaćemo još jednog gosta, pomoći će vili dosta. Evo ga, tu je"-Imuno reče. "Uđi, uđi, druže moj, dobi li protiv kašlja boj?" "Znaš, Imuno-Broncamil se smeška, kakva je to borba teška. Uspeo sam, za kašalj sam tata mata!" I odjednom neko pokuca na vrata. "Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!" Istina je sve što kaže Apis gola, jako brzo rešiće vas bola. "Gde li nam je Fitobalm, kud se dede, ne videh ga od prošle srede? "Sad će doći"- Imuno reče. "Ima li šta od zapušenog nosića preče?" "Kuc, kuc, stigao sam"- Fitobalm se javi. "Mala vilo, odmah me pod nosić stavi. Jel osećaš borovine moć? Sada lepo diši i spavaj, laku noć!" I tako Pharmalife družina ova isprati vilu u carstvo snova.  Više >>
image

Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here