|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Zašto deca piške u krevet?

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 4.9.2016
Postoji celi niz teorija o tome zašto deca mokre u krevet. Evo jedne od njih: mokrenje u krevet je nasledno. No, ako postoje i drugi uzroci, možda se može kontrolisati. Ako je samo stvar nasleđivanja, morali bi čekati da dete dođe u fazu kada samo od sebe prestane da piški u krevet. Budući da nas ima malo tako strpljivih, ideja o čekanju i ne zvuči privlačno. Stoga evo nekoliko stvari koje sam otkrila vezano za hranu i piće, a koje imaju veze sa mokrenjem u krevet.
Ključne reči:

image
/11



Postoji celi niz teorija o tome zašto deca mokre u krevet. Evo jedne od njih: mokrenje u krevet je nasledno. No, ako postoje i drugi uzroci, možda se može kontrolisati. Ako je samo stvar nasleđivanja, morali bi čekati da dete dođe u fazu kada samo od sebe prestane da piški u krevet. Budući da nas ima malo tako strpljivih, ideja o čekanju i ne zvuči privlačno. 

Stoga evo nekoliko stvari koje sam otkrila vezano za hranu i piće, a koje imaju veze sa mokrenjem u krevet. 

 

Čokolada 

Zapravo nije nužno čokolada povezana sa mokrenjem u krevet, već kofein u čokoladi. Šta radi kofein? Stimuliše telo uključujući bešiku. Stoga čak i šoljica kakaa ili komad čokoladnog kolača mogu predstavljati problem. 

 

Gazirana pića 

Mehurići, mehurići, mehurići… Postoje istraživanja prema kojima gazirana pića mogu čudno delovati na nezrelu bešiku. Zapravo, svaki odrasli koji pije gazirano piće zna iz prve ruke da limenka Coca Cole znači skoru posetu WC-u. To je efekat koji kofein ima na nas – a ni šećer ne pomaže u celoj stvari. 

 

Ljuta hrana 

Postoje neki začini koji imaju izvrsna farmaceutska delovanja. Samo pogledajte kako ren deluje na vaše disajne puteve. Nema sumnje da neki od začina imaju isti učinak na bešiku. Meksička, azijska i druga ljuta hrana može doprineti problemu sa mokrenjem u krevet. 

 

Alergija na određenu hranu 

Neke alergije mogu uzrokovati spazam bešike, što naravno znači da vas čeka nezgoda sa uneređenim krevetom. No ne radi se samo o hrani. Neki su zapravo samo osetljivi na konzervanse i druge aditive u hrani. No mokrenje u krevet nije jedina posledica alergije na hranu. Zato nemojte odmah pobacati sve namirnice. Ali ako vaše dete pati od nekoliko problema istovremeno, razmislite o testiranju na alergije. 

Pa šta da radite kad otkrijete da je detetov problem sa mokrenjem u krevet povezan sa osetljivošću na hranu? Nije isto kao kod alergije na mačju dlaku – dete dobije nekoliko injekcija, a mačku odvezete baki. Kod osetljivosti na hranu moraće i dete da učestvuje. Objasnite mu da shvati kakve posledice ima određena hrana za njega i kako će mu biti bolje ako je izbegava. Suve noći su prilično vredne i vaše bi dete moglo shvatiti koliko mu izbegavanje određene hrane pomaže. Osim toga ova osetljivost može biti samo privremena. Na kraju krajeva, sama pomisao da vam dete više nikada neće smeti da jede čokoladu je okrutna i neobična kazna.



Izvor: www.korisnisavjeti.com



Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Dehidracija kod dece je opasna - kako je p...
Ne dozvolite da Vaše dete dehidrira, obezbedite mu dovoljno tečnosti, posebno tokom vrućih letnjih meseci…
6
Slaba motorika, ravna stopala, loš govor -...
Veliki izazov današnjeg vremena su savremene tehnologije. Tu je, naravno, televizija, ali primat preuzimaju mobilni tele...
5
DEDA
Peva: Dragan Laković
5
Moja mama divno priča svake noći
Autor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri
5





Pre nego vam se ruka otkači i istučete svo...
Šta mislite, u kakvu će osobu izrasti vaše dete koje od malih nogu veruje da su nasilje i agresija normalno stanje i pon...
Evo čega se deca najviše plaše, prema uzrastu
Grmljavina, mrak, veštice, čudovišta, duhovi i mnoga druga zastrašujuća stvorenja koja bi mogla živeti u mračnom ćošku s...



image
flamingos
CortinaT krema će baš, da reši svaki problem naš.
Ekcem je prošlost kad se nanese,jer krema sa sobom sve odnese. Vetar kada duva, koža zna da se suši i puca, tad CortinaT krema na vrata pokuca,lepo se namaže, upije baš i rešen je problem naš. Nije fora, a nije ni laž,u CortinaT kremi leži prava draž. Ona svima prija i zato nam je najmilija. Možda mi pisanje stihova i nije jača strana, ali jedno sigurno znam-CortinaT krema je bez mana.  Više >>
image

Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here