|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Zašto je važno da i deca učestvuju u farbanju jaja

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 22.4.2022
Farbanje jaja jeste posao domaćice, ali ako u kući ima dece, obavezno im dozvolite da iskažu svoju kreativnost.

image
Ukrašavanje jaja je način da se deca zabave, realizuju svoju maštu, iskažu svoju kreativnost. Foto: Freepik.com
/11


Zajedničko farbanje jaja je prilika da prodica bude na okupu, ali i da deca budu "važna" i ravnopravna u kuhinji, mestu gde "caruje" mama.

Osim što će pozitivno uticati na dečije samopouzdanje, ukrašavanje jaja je način da se deca zabave, realizuju svoju maštu, iskažu svoju kreativnost.

Fabre za jaja bi trebalo da budu prirodne, bezbedne za decu, naročito je bitno da se lako i brzo peru sa ruku. Ukoliko ne koristite gotove, kupljene, jaja možete da ofarbate i u lukovini, tako ćete dobiti braon-narandžastu boju. Kopriva daje žutu, za ljubičastu i plavu koristite borovnice, višnje, cveklu.

 

PROČITAJ JOŠ: 5 pravila za savršene uskršnje praznike


Ukoliko jaja pre bojadisanja išarate voskom, ta mesta će ostati neobojena, a to će se deci naročito dopasti kao način da na jajima piše njihovo i ime ostalih članova porodice.

Jaja možete da ukrasite i termoskupljajućim folijama.

Deca mogu da koriste i flomastere, ukrasni lepak. Prethodno proverite da li su se barena jaja dobro ohladila, kako se deca ne bi opekla i odustala od bojadisanja.

Ukoliko je dete malo, dajte mu već ofarbana jaja da ih dodatno ukrasi. Konfete, kolaž papir, perle, perje... mogu se zalepiti na uskršnja jaja.

Kako god da jaja ispadnu, obavezno pohvalite malog umetnika. Jaja koja je vaše dete ukrasilo aranžirajte tako da dominiraju na stolu. To je veoma bitno za samopouzdanje deteta.

Kasnije će ono imati želju da vam pomogne i u drugim kućnim poslovima, ako sada vidi da se trud isplati i da ono samo ume i može da vam pomogne.

 

Izvor: Mondo

 

PROČITAJ JOŠ: Uskršnje dekoracije - jaje korpica od konca

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Od "ne tucite decu" do toga da dec...
Deca nemaju graničnik dokle mogu da idu. Već je prisutna, ali nije vidljiva, to je agresija dece prema roditeljima. Deca...
13
Prelepa GRČKA imena ZA DEČAKE
Grčka je zemlja sa drevnom kulturom, bogovima i mitološkim bićama, koja nam je dala i prelepa ženska i muška grčka imena...
5
Kako da ih naučite da spavaju sami
Kada dođe vreme da "izbacite" dete iz svog kreveta, spremite se na neprospavane noći i osećaj krivice. Naoružajte ...
5
Kako smo prestali da volimo sneg?
Sećam se, kad sam bila dete, nismo se vraćali kući dok kompletno ne promrznemo. Zaboravimo i glad i žeđ, zaboravimo obav...
4





Nezgoda
video
Autor: Miroslav Antić, Peva: Dragan Laković i dečiji hor Kolibri
SVE JE POŠLO NAOPAČKE, ZA VRAPCE I MAČKE
video
Pesma iz legendarne emisije za decu - Na slovo, na slovo. Autor: Duško Radović; Peva: Vlastimir Đuza Stojiljković.



Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here