|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Zašto više ne krećem na put sa decom bez PROBIOTIKA

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 18.7.2022
Poučena ličnim iskustvom od prošle godine, pogađate već - napamet mi više pasti neće da bilo gde krenemo bez uzimanja probiotika, bar 10-ak dana pred put, i naravno sve vreme dok smo na odmoru.

image
Ovog leta, već smo obavili prvi deo letovanja, sa prehodnom pripremom uz Bulardi, i sve je prošlo besprekorno. Family beach photo created by pvproductions - www.freepik.com
/11



Sa dvoje male dece i hiljade kilometara pređenih do sada, smatrala sam sebe profesionalcem što se tiče pripreme i pakovanja za odmor. Sve do prošle godine...

Naša mala družina, koju čine mama, tata, i dvoje nezaustavljivih mališana, jako voli da putuje. Nevezano za godišnje doba, uvek nađemo neki kutak naše zemlje i regiona, koji bi smo mogli da obiđemo. Naravno, s obzirom da naša putujuća trupa broji i članove sa brojem godina koje se mogu izbrojati na prstima jedne ruke, najviše se radujemo mestima gde ima vode. Brčkanje, plivanje, ronjenje, kupaći Pepa Prase, kantice, mišići, peraja, naočare ...čitava skalamerija se pakuje u kofere i torbe, danima pred put.


Prošla godina je bila nekako posebna, jer godina pre nje, pokazala nam je zube, te zbog pandemije preskočismo tada more, pa je letovanje te 2021. bilo nekako uduplano u radosti, verujem da je tako bilo kod mnogih. Možda i zbog te dodatne euforuje, bez želje da zvučim kao da se pravdam zbog sopstvenih propusta, nisam ispoštovala svoja davno postavljena pravila pripreme pred odlazak na more sa decom.

 
Elem, o odlasku na more doneli smo odluku na brzinu, situacija sa pandemijom vrtoglavo se menjala iz dana u dan, te odlučismo da iskoristimo period zatišja, dugo priželjkivane "bezbrižnosti", i zaputismo se put obale. Mama, (tj. ja), kao osoba zadužena za pakovanje, u rekordnom roku spakovala je sve potrebno, ok i ponešto nepotrebno, ali jedna stavka, koju inače uvek praktikujem, ovaj put nije bila ispoštovana - PROBIOTIK! O kakva greška, ispostaviće se kasnije. 

Naše mlađe čedo prvi put je tada videlo more sa svoje 2 godine, i možete misliti kakvo je to oduševljenje bilo. Skakanje u talase, brčkanje, potapanje ... bilo je lepo dok je trajalo, prvih 6 dana, a onda 6. dana, po povratku sa plaže kreće horor (ne nije prejaka reč verujte).

Najpre je nekoliko puta povratila, na putu od plaže do hotela, da bi se zatim povraćanje i dijareja smenjivali na par minuta. Celu noć.

Ujutru, onako iscrpljenu, odvedosmo je kod jedinog privatnog lekara kod koga smo uspeli zakazati pregled, jer su sve klinike bile prepune dece sa istim simptomima.

Nakon pregleda, divna doktorka nas hitno upućuje u bolnicu u susednom mestu. Tri dana moja mala devojčica bila je skoro beživotna, priključena na infuziju, uspavana, izmorena. Dehidrirana. Ja u krevetu sa njom, uplašena, neispavana. Delim sudbinu sa cimerkom i puno drugih mama, čiji su mališani prošli kao i moja malena. 

Treći dan stanje kreće da se popravlja, i moj zvrk je konačno živnuo. Otpuštaju nas iz bolnice, kada su rezultati kalijuma postali zadovoljavajući. 

Poučena ličnim iskustvom od prošle godine, pogađate već - napamet mi više pasti neće da bilo gde krenemo bez uzimanja probiotika, bar 10-ak dana pred put, i naravno sve vreme dok smo na odmoru.


Zašto probiotik?

Imuni sistem je temelj odbrane ljudskog organizma, kako kod odraslih, tako i kod dece, koji reaguje na viruse, infekcije i bolesti. Bez njega (svi mi), a pre svega deca imaju veći rizik da se kući vrate slinavog nosa, sa temperaturom ili nekim drugim simptomom bolesti.

Jedno od najvažnijih pravila roditeljstva jeste upravo briga o dečijem imunitetu, a osnov zdravog imunog sistema predstavljaju zdrava creva. Jedan od najboljih načina da dete ostane zdravo tokom cele godine jete upravo - primena probitika.


Ovog leta, već smo obavili prvi deo letovanja, sa prehodnom pripremom uz Bulardi, i sve je prošlo besprekorno. Bez stomačnih tegoba, bez slinica, kašlja, bez ikakvih komplikacija.

Ne zaboravite - jedna ćelija Bulardi Probiotik-a ima 10 puta veću površinu nego probiotske bakterije. Tako za sebe vezuje veći broj patogena i ubrzava njihovu eliminaciju iz organizma!

Ovog leta, samo osmeh i igra su dozvoljeni - obećala sam i ispunila, uz Bulardi!


Promo objava

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Nama niko nije govorio ”Volim te”.
Reči su nekada jeftine. Danas se sasvim olako prevaljuju preko jezika, čak i one velike.
6
HOROSKOP: Kako se slaže tvoj, sa znakom tv...
Može li kompatibilnost znakova zodijaka odrediti odnos majke i deteta? Kažu da su ovo kombinacije koje se najbolje slažu...
4
IMA LI VAŠE DETE RAVNA STOPALA?
Problemi ravnih stopala mogu biti izuzetno neprijatni, zbog njih mogu nastati bolovi u nogama i leđima, kao i smetnje pr...
4
Produženi brovak DA ili NE? Kako izgleda d...
Treba izdvojiti značaj podsticajne atmosfere i sticanja radne navike. Već nakon par dana, deca bez imalo otpora usvajaju...
4





Vaške i svrab, kako ih prepoznati i kako i...
Ako se otkriju vaške, ne treba zaboraviti da i drugi ukućani mogu imati parazite i zaraziti druge, a pranje kose šampono...
Koji obrok mališani smažu BRZO, BRŽE ILI Z...
Nutrino Junior kaša u zip pakovanju je savršen izbor za doručak, užinu ali i laganu večeru jer ne samo da zadovoljava de...



Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here