|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Zbog nošenja maski časovi po 30 minuta

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 18.8.2021
Iako su iz resora prosvete najavili da će se sva deca regularno vratiti u učionice, bez deljenja u grupe, kao i da će časovi trajati po 45 minuta, uz obavezno nošenje maski, ministarka Borovinić Bojović smatra da to nije izvodljivo.

image
Upravo mera koja se tiče nošenja maski diktira i vreme trajanja nastave.
/11



Preporuka Instituta za javno zdravlje i Ministarstva zdravlja Crne Gore biće da se u školske klupe vrate sva deca, ali da časovi traju po 30 minuta, uz poštovanje epidemioloških mera, koje podrazumevaju i nošenje maski. To je saopštila ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović, komentarišući jučerašnje smernice Ministarstva prosvete, nauke, kulture i sporta.

Iako su iz resora prosvete najavili da će se sva deca regularno vratiti u učionice, bez deljenja u grupe, kao i da će časovi trajati po 45 minuta, uz obavezno nošenje maski, ministarka Borovinić Bojović smatra da to nije izvodljivo. Upravo ta mera koja se tiče nošenja maski diktira i vreme trajanja nastave. U suprotnom bi značilo da deca starijih razreda i srednjoškolci nose maske i po 4 do 6 sati.

„Ta odluka je svakako odluka Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta. Upoznata sam sa činjenicom da su obavljeni već određeni razgovori i dogovori sa Institutom za javno zdravlje sa jedne strane, ali i udruženjima roditelja sa druge. Njihov glas takođe treba da se sasluša i da bude važan. Ministarstvo prosvete će da odluči, ali naša preporuka će biti da časovi traju 30 minuta, a da sav ostali školski program bude regularan, iz prostog razloga što samo nošenje maski, koje je zaista neophodno u ovim okolnostima, zahteva na neki način i predodređuje dužinu trajanja časa“, istakla je Borovinić, gostujući u Dnevniku RTCG.

Iako je juče saopštilo plan početka nastave, Ministarstvo prosvjete još nije zvanično dobilo preporuke Instituta za javno zdravlje. Sutra će, kako je najavljeno, biti održan sastanak reaktivirane Radne grupe za organizaciju i praćenje nastave, u čiji rad su, sada prvi put, uključeni i predstavnici Instituta.  

Izvor: RTCG

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Učenici Prve beogradske gimnazije izneli s...
Učenici Prve beogradske gimnazije izneli su svoje predloge rešenja situacije u kojoj se nalazimo posle događaja koji se ...
6
Razvojna disfazija
Razvojna disfazija je jezički poremećaj koji se lako uočava na ranom uzrastu. Blagovremenim uključivanjem deteta u logop...
4
Pismo roditeljima koje je nasmejalo ceo Ba...
Ovo je post za sve roditelje, saborce, bratstvo bez sna...Ovo je kratka borba protiv onog čipa za zaboravljanje, koji na...
4
Kada je dete spremno za svoju sobu?
Ako dete samo izrazi želju da želi da ide u svoju sobu i svoj krevet, taj će prelazak biti gotovo bezbolan.
4





Ovako će izgledati elektronski dnevnik
Škole u Srbiji od 1. septembra uvode elektronske dnevnike kroz koje će se voditi evidencija o đacima. Kada ovaj zasad pi...
Šta kažu mame, veronauka ili građansko vas...
Pročitajte šta kažu Ringerajine mame na temu - Veronauka ili Građansko vaspitanje?



image
tacatic
Živi i zdravi svi bili i uz Pharmalife proizvode se svi lepo izlečili, kao i mi.
Fitobalm smo kupili odmah po izlasku iz porodilišta i koristim ga i danas nakon tri godine, uvek kad je pri kraju kupujem novi da bude pri ruci. Sirup sa cinkom IMMuno smo koristili sa navršenih godinu dana, sve je tako brzo prošlo, zbog povratka na posao i polaska u vrtić želela sam da pomognem svom detetu i ojačam mu imunitet, da nas malo zaobiđu virusi, mislim da je jako dobar sirup i da nam je dosta pomogao. Da li imma veze ili ne, jako brzo smo prešli na adaptirano mleko, puno problema sa stolicom i Isilax nam je takođe bio preko potreban, takvo olakšanje, znaju mame koje su imale problema kod dece. Sve pohvale sa naše strane, a da ne zaboravim i Apis Gola sprej za grlo, najbolji i najukusniji i olakšanje nakon prvog prskanja, lakše se guta i diše! Hvala sto ste tu za nas!  Više >>
image

Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here