|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Zemunski osnovci priključili se kampanji ,,Svaki dan je sportski dan”

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 17.10.2023
Beograd, 17. oktobar 2023. – Program ,,ZdravoRastimo” posetio je danas OŠ ,,Radivoje Popović" u Zemunu i time nastavio da širi svest o važnosti redovne fizičke aktivnosti za srećno detinjstvo i zdraviji život.

image
Kroz interaktivne radionice posvećene unapređenju zdravih životnih navika, učenici su se upoznali sa različitim vrstama jednostavnih vežbi koje mogu lako integrisati u svoju svakodnevnu rutinu.
/11


Nacionalno razmrdavanje, sportski izazov u okviru kampanje ,,Svaki dan je sportski dan”, u organizaciji kompanije Nestlé i Saveza za školski sport Srbije, nakon uspešnog starta u Čačku, praćenog sportskim događajima u Karavukovu i Subotici, nije zaobišlo ni Zemun. Učenici i nastavnici škole koja se bavi vaspitanjem i obrazovanjem dece sa oštećenim sluhom i smetnjama u razvoju sa velikim entuzijazmom pridružili su se nacionalnoj kampanji ,,Svaki dan je sportski dan” koja promoviše fizičku aktivnost kod dece školskog uzrasta.

 

Kroz interaktivne radionice posvećene unapređenju zdravih životnih navika, učenici su se upoznali sa različitim vrstama jednostavnih vežbi koje mogu lako integrisati u svoju svakodnevnu rutinu. Osim toga, pružena im je prilika da dublje razmisle o pozitivnim efektima uravnotežene ishrane. Kampanja ,,Svaki dan je sportski dan” već je privukla pažnju mnogih škola i šire javnosti, te se deca iz različitih delova zemlje pridružuju ovoj društveno-odgovornoj inicijativi. 

Zdravo rastimoUz Radu Savić Kukolj, na fotografiji se nalazi i Sanja Ugren, stručni saradnik Saveza za školski sport Srbije.

 

,,Fizička aktivnost jedan je od glavnih preduslova za sazrevanje deteta i zahvaljujući njoj ono prelazi na naredni razvojni stepenik. U radu sa decom sa smetnjama u razvoju fizička aktivnost igra ključnu ulogu u dostizanju njihovih maksimalnih razvojnih kapaciteta. Zbog toga je ova manifestacija, ali i kampanja u celosti veoma značajna za naše učenike i bilo nam je zadovoljstvo da uzmemo učešće”, izjavila je Rada Savić Kukolj, profesorka fizičke kulture i saradnik na projektu ,,ZdravoRastimo”.

 

Nestlé je kroz program "ZdravoRastimo" i za ovu školu obezbedio školsku opremu koja će đacima obogatiti časove fizičkog vaspitanja i inspirisati ih da budu još aktivniji tokom nastave. Ovaj doprinos predstavlja samo početni korak u naporima da se školama širom Srbije pruži podrška u promovisanju aktivnog načina života među njihovim učenicima.

 

"Mi smo maksimalno posvećeni kontinuiranoj borbi za zdravo odrastanje dece školskog uzrasta. Mnogo nas raduje kada vidimo da oni to lepo prihvataju i zajedno se sa nama pokreću sa osmesima na licima. Kroz promociju fizičke aktivnosti, stalnim edukovanjem o pravilnoj ishrani i zajedničkim naporima sa našim dugogodišnjim partnerima, iskreno verujemo da dajemo doprinos zdravijem odrastanju sve dece u Srbiji", izjavila je Koraljka Novina Brkić, nutricionistkinja kompanije Nestlé i koordinatorka programa ,,ZdravoRastimo”.


Zdravo Rastimo

 

Svaka inicijativa za promociju zdravog načina života kod dece i njihovih roditelja je važna. Kampanja ,,Svaki dan je sportski dan” i 21-dnevni izazov Nacionalno razmrdavanje jedinstveni su u tome što pozivaju sve da u svoju svakodnevnu rutinu uključe jednostavne, ali efikasne vežbe koje će podeliti na društvenim mrežama koristeći oznake #svakidanjesportskidan, #nacionalnorazmrdavanje i #zdravorastimo. Ključna poruka je da je dovoljno da se fizička aktivnost sprovodi 21 dan u kontinuitetu, jer je toliko minimalno potrebno da se pretvori u naviku.  

 

ZdravoRastimo program sprovodi se u Srbiji punih 12 godina u cilju promocije zdravih navika kod najmlađih generacija. Deo je globalne Nestlé for Healthier Kids inicijative, a u Srbiji se realizuje u partnerstvu sa Savezom za školski sport Srbije i Instituta za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut”. Do sada je njime obuhvaćeno više od 120.000 osnovaca koji su stekli dragocena znanja o uravnoteženoj ishrani i važnosti redovne fizičke aktivnosti.


Promo objava

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Mama, sram vas bilo!
Ne znam jeste li primetili da je mame malo-malo pa sramota. Ne, ne mora ona to da kaže, ili pokaže, ali prosto znamo da ...
7
Otkrijte uči li vaše dete rukama, ušima il...
Mama, ali ja to ne mogu! Ako imate školarca, ovaj ste ton sigurno već čuli kad treba napamet naučiti pesmicu, rešiti zad...
7
Zvončići no.1
Kad padne prvi sneg, kad zabeli se breg, na put se sprema tad, taj deda večno mlad,...
7
Sigurni znaci da dete ima visoku inteligen...
Prema časopisu „Harvard Business Review“ znatiželja je takođe važna kao i inteligencija. Deca koja puno pitaju žele po p...
5





Moje dete ima vaške!
Kada se spomenu vaške svi prevrnemo očima. Vrlo lako se prenose sa glave na glavu, pa se može desiti da ih dobijemo i vi...
Slaba motorika, ravna stopala, loš govor -...
Veliki izazov današnjeg vremena su savremene tehnologije. Tu je, naravno, televizija, ali primat preuzimaju mobilni tele...



Anketa

Нос.
пеперутка16

Како чистите нос мале деце?

Click Here