|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Kondilomi (polne bradavice)
26.3.2009 11:25:38   
Anoniman
Kondilomi ili polne bradavice su polno prenosiva bolest. Izgledaju kao malecka ispupcenja; kod devojaka se mogu naci u vulvi, u vagini, na grlicu materice (redje) i na "dlakavom" delu, a kod decaka na penisu, u kanalu i na "dlakavom" delu. Po izgledu ih je cesto prilicno tesko razlikovati od uobicajenih ispupcenja koja se mogu naci u tom predelu, ili od, recimo, iziritirane sluzokoze, tako da je za otkrivanje kondiloma neophodan ginekolog, a cesto i specijalisticki pregled (kolposkopija) na nekoj od ginekoloskih klinika (tamo idete tek ukoliko vas vas ginekolog tamo posalje).

Kondilome uzrokuje humani papiloma virus; neki tipovi ovog virusa su glavni uzrocnici raka grlica materice - ono sto se uglavnom ne spomene jeste to da virus koji izaziva rak ne izaziva kondilome. Sami kondilomi nece vam izazvati nikakve probleme - ne peku, ne svrbe, uglavnom ih i ne primetite. Ipak, da se zaraza ne bi sirila dalje (a vec je poprimila razmere epidemije), treba ih skloniti. Kod nas se najcesce uklanjaju laserom; operacija traje nekoliko minuta, radi se pod anestezijom, ima vrlo malo krvi, a istog dana idete kuci.

Kako se prenose? Cesto polnim odnosima, ali neretko i na druge nacine. Mogu se preneti i nekim vrstama petinga (mazenja), preko klozetske solje... Ni lekari nisu sigurni kako se sve prenose, ali polni odnos uopste nije neophodan da biste se zarazili - nije redak slucaj da mlade devojke (na primer, od 16 godina) koje nikad nisu imale odnose imaju kondilome. Kondom pruza samo delimicnu zastitu, jer se kondilomi mogu pojaviti na onim delovima koje kondom ne pokriva. Potpune zastite nema - najbolje sto mozete da ucinite jeste to da pazite na zdravlje (pravilno se hranite, vezbate, cinite sve sto mozete da biste ojacali imunosistem), pa da ne podlegnete virusu.

...........................................................................

Razume se, ukoliko jedan od partnera ima kondilome, trebalo bi da se i drugi pregleda (momci se pregledaju na nekoj od klinika za kozna i venericna oboljenja, gde idu sa uputom lekara opste prakse).

Vas momak/muz ima kondilome, a vi ih nemate. Da li to znaci da vas je prevario? Ne. Inkubacija virusa (period od trenutka ulaska virusa u organizam do pojave kondiloma) moze trajati nekoliko meseci, pa i godina - nema nacina da se pouzdano sazna od koga je vas partner dobio kondilome, ako ih je uopste dobilo polnim putem. Pored toga, desava se da muskarci nose u sebi virus, ali se kondilomi nikad ne pojave (mnogo cesce se pojavljuju kod devojaka nego kod decaka), tako da ne mozete znati da li i vi imate virus u sebi, ali je pojava kondiloma izostala.

Sta se radi ako on nema kondilome, a moguce je da u sebi nosi virus? Ne moze da se uradi nista. Virus se ne moze odstraniti iz organizma; samo se kondilomi (spoljna manifestacija virusa) mogu ukloniti. Ipak, ako kondiloma nema, smatra se da je virus latentan (uspavan); mogucnost zaraze je znatno smanjena. Takodje, prilicno je retka (mada ne i nemoguca) zaraza kondilomima putem oralnog seksa.

Imale ste kondilome i operisale ih; mozete li ih ponovo dobiti? Da. Uklonjeni su kondilomi, a virus je ostao, doduse, "uspavan", u vasem organizmu. Ako vam opadne imunitet, kondilomi se lako mogu ponovo pojaviti - uopste nije neophodno da vam ih ponovo neko prenese. Zato pazite na zdravlje - to je jedino sto mozete da ucinite.
Izvor: ana.rs

< Poruku je uredio Tasha RR -- 26.3.2009 11:26:41 >
  Direktna veza do poruke: 1
   RE: Kondilomi (polne bradavice)
7.1.2010 18:36:50   
*Alexx*
Da se malo oglasim na ovu temu user posted image
Naime, pre nekoliko godina sam imala sve simptome gljivične infekcije, i odem ja u jednu poznatiju beogradsku privatnu ginekološku ordinaciju, po prvi put. Tamo me pregleda neki mladi dr, počne da se dere na mene kako imam kondilome, kako moram da radim briseve na hlamidiju, možda imam i ovo, možda imam i ono, kako sam promiskuitetna (a ja dva partnera u životu imala)... Ja uplakana (nemam pojma šta me snašlo, nemam pojma o čemu čovek priča, ja došla zbog pojačanog sekreta), odem kod druge doktorke, u drugu ordinaciju, žena me pregleda, kaže da jesu kondilomi, da to nije ništa preterano strašno, da se dobijaju i putem wc šolje - u svakom slučaju, smiri me user posted image
Nakon nekog vremena sam radila lasersko spaljivanje - kuku majko, kad se nisam šlogirala, boli! user posted image Kod mene je bila veća površina u pitanju, pa je trajalo oko pola sata, i dr je duže držala upaljen laser. Stalno je prskala neki anestetik u spreju, mada se meni čini da nije nešto mnogo pomogao (kako bi tek bilo bez njega).
Oporavak traje par dana, opet kažem, meni je trajao zbog veće površine, mazala sam Flogocid i držala Acidi Borici obloge. Posle toga sam bila kao nova, i za sad se nisu vratili.
Žene, devojke, nemojte se uplašiti kad vam dijagnostikuju kondilome, ja sam mislila da imam sifilis, u najmanju ruku user posted image

_____________________________

Do not speak - unless it improves on silence.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2
   RE: Kondilomi (polne bradavice)
7.1.2010 18:58:46   
Anoniman
Evo i ja da podelim sa vama moje iskustvo,tj. neiskustvo...Elem,na pregledu kod mog ginekologa,nepunih dve nedelje pred porodjaj,meni doktor kaze da sumlja da imam kondilome...ja prestravljena,ne znam ni sta ni kako,ama nista...odem kod doktorke u betaniju,sva zabrinuta,jer da je tako morala bih ici na carski rez,a ona mi kaze da to nije ni K od kondiloma vec sluzokoza upaljena  user posted image !I da je to savrsen izgled grlica pred porodjaj user posted image !Toliko olaksanje ne znam kada sam osetila do tad user posted image ...

(odgovor članu *Alexx*)
  Direktna veza do poruke: 3
   RE: Kondilomi (polne bradavice)
7.1.2010 19:03:41   
cipiripi
Stvarno me cudi da niko nije posao na ovoj temi..doduse postoji tema HPV sto mu dodje na isto... user posted image
Ja sam skidala kondilome 2x.
Prvi put pre 5 godina, i ustanovljeni su mi na redovnoj kontroli, laserski su mi spaljenji u anesteziji. Bololo me je mnogo nakon anestezije i dosta sam se cistila jer sam bila premazana neki srebrnim oksidirajucim materijalnom jer kao tako treba! To se ljustilo...rastezalo....ubi boze...grozno!
Nakon toga 4 godine nista...
Tad sam bila sa bivsim muzem...zadnje 2 godine sam sa mojim andjelom user posted image
Elem..pre godinu dana, dr koja mi vodi proces Vto ustanovi mi opet kondilome..i ajd kad sam vec zakazala celioskopiju za 4.12.2008. kad me vec gurau u anesteziju nek mi urade i to.
Tad me nije bolelo...sav bol je bio skoncentrisan oko pupka zbog rane..
Jedino me je malo peklo kad pishkim.

I mm je imao jednu i on je isao na lasersko odstranjivanje ali u drugu ustanovu.
Njemu su prvo dali anestetil inekciju u penis, pa ga je onda przio laserom.
Bolelo ga je nekoliko dana..

HPV se radi preko brisa i dobro je da oba partnera urade kontrolu ako se sumnja na kondilome.

Ovo za wc solju je tacno, virus opstaje na dasci pola sata, kao i hlamidija, mikro i ureo...


_____________________________

saljem ti bebi prasinu draga! Nek uspe!!! ... by Verus ! :D

A sad Ivona kaze "Verus..al si mi zaprasnjavilaaaa mamuuuu" !!!!

:D :*:*:*





(odgovor članu *Alexx*)
Direktna veza do poruke: 4
   RE: Kondilomi (polne bradavice)
7.1.2010 19:04:34   
cipiripi
a da .. terapija.. i prvi i drugi put palitrex antibiotik, jekoderm mast, pranje SAMO vodom.

_____________________________

saljem ti bebi prasinu draga! Nek uspe!!! ... by Verus ! :D

A sad Ivona kaze "Verus..al si mi zaprasnjavilaaaa mamuuuu" !!!!

:D :*:*:*





(odgovor članu cipiripi)
Direktna veza do poruke: 5
   RE: Kondilomi (polne bradavice)
7.1.2010 19:06:36   
*Alexx*

IZVORNA PORUKA: cipiripi
Jedino me je malo peklo kad pishkim.


Joj, da, ovo sam zaboravila user posted image

_____________________________

Do not speak - unless it improves on silence.

(odgovor članu cipiripi)
Direktna veza do poruke: 6
   RE: Kondilomi (polne bradavice)
7.1.2010 19:17:48   
Anoniman
I JA SAM ODSTRANJIVALA 2 X I TO SAM IH IMALA SAMO SPOLJA(USPOMENA I DUGO SEĆANJE OD BIVŠEG MOMKA)...

doktorka mi je dala da prskam neki sprej koji sam jedva našla (a i vraški je skup-50 E), nakon zarastanja, isto me je peckalo pri mokrenju....zadnji put kad sam bila na kolposkopiji doktorka mi je rekla da opet prskam taj sprej jer se pod kolposkopom vide naznake ponovnog izrastanja pod ožiljcima od spaljivanjauser posted image
inače pre te kolposkopije jedna veštica od doktorke( ne ova moja u daljem tekstu) koja je inače moju mamu porodila sa mnom, u mesarskoj kecelji i sa tupim makazama( a otišla sam na OBIČAN ginekološki) odstranila nešto sa grlića uz komentar:bolje da ne znaš šta ću da ti radim i jeuser posted image zapale ti tupe makaze....čulo se samo ŠTRIĆ i ja sam se onesvetila od bola na stolu...užasno iskustvo...rezultat : cin1....ja pitala da se nisu to kondilomi proširili na grlić,ostala bez odgovora...užas.....
onda sam otišla na tu kolposkopiju i doktorka kaže da imam trag na grliću od tog kasapljenja...

recite mi drage moje:može li to da stvara problem pri zatrudnjivanju, s obzirom na traumu,tupe makaze i vidljivi ožiljak????

p.s. sutra idem kod doktorke na UZ da vidi ima li folikula(iako smo mutili sinoć) i na kolposkopiju, moram da pratim ima li kondiloma opet.....

(odgovor članu *Alexx*)
  Direktna veza do poruke: 7
   RE: Kondilomi (polne bradavice)
7.1.2010 19:23:47   
cipiripi
neznam da li moze da ostavi posledice.
pitaj tvoju dr sutra kad vec ides user posted image


_____________________________

saljem ti bebi prasinu draga! Nek uspe!!! ... by Verus ! :D

A sad Ivona kaze "Verus..al si mi zaprasnjavilaaaa mamuuuu" !!!!

:D :*:*:*





(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 8
   RE: Kondilomi (polne bradavice)
7.1.2010 19:29:15   
Anoniman
već jesam,ali eto da  čujem i nečije drugo mišljenje.....nema nikakvih posledica, sem što lučenje sluzi može da bude umanjeno jer se tu nalaze žlezde za sluz, pa da mi to ne bude ubuduće merilo O.....jel su tebi nešto rekli zbog spaljivanja kondiloma, nekakav komentar..biilo šta?user posted image

(odgovor članu cipiripi)
  Direktna veza do poruke: 9
   RE: Kondilomi (polne bradavice)
7.1.2010 19:40:34   
cipiripi
nista...jedino kad sam od oziljka umislila da je kondilom, rekla dr, a sutradan trebala da idem na punkcija..samo sto nije pala u nesvest, jer ako imas kondilome proces vto se odlaze jer se virus moze preneti na jc koje se punktiraju.
ali sva sreca to je bio samo stari oziljak.
prvi put sam ih imala mnogo unutra, nijednu na grlicu, a drugi put spolja i na ulaznoj rupici user posted image


_____________________________

saljem ti bebi prasinu draga! Nek uspe!!! ... by Verus ! :D

A sad Ivona kaze "Verus..al si mi zaprasnjavilaaaa mamuuuu" !!!!

:D :*:*:*





(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 10
   RE: Kondilomi (polne bradavice)
7.1.2010 19:44:25   
gagana83
Ja sam ih imala u 2 navrata pre 2-3 godine.
Prvi put smo ih imali i mm i ja i isli smo na lasersko odstranjivanje u jednu privatnu kliniku u Bg.Moj tadasnji dr nam je rekao da je to najbezbolniji postupak a cena je bila cini mi se nekih 20 ak hiljada.Nije bila anestezija kao inekcija vec u vidu nekog gela.Bolelo je prilicno i mene a mm narocito.Tad mi je dr rekla da moram sav svoj ves posteljinu i peskire da dezinfikujem asepsolom a ja sam kao luda mara svaki put kad sam prala ves dezinfikovala.
Opet su se navratili kroz par meseci i to samo meni,mm ih nije imao.Tada sam vec pocela da se lecim kod mog sadasnjeg ginekologa i u dogovoru s njim resila sam da ovaj put ne idem na lasersko uklanjanje vec na tzv. spaljivanje.Verujte mi da uopste nisam osetila nista osim kad mi je davao anesteziju a cena zahvata je bila 7-8 puta manja.Pitala sam ginekologa moram li da dezinfikujem ves i on je rekao da nema potrebe.Od tad se hvala Bogu nisu navracali.

_____________________________

ISKLJUCI PINK , UKLJUCI MOZAK!!!!!!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 11
   RE: Kondilomi (polne bradavice)
7.1.2010 19:49:28   
cipiripi
meni je jedna doktorka rekla da je kandida kao i kondilomi u bliskoj vezi sa hlamidijom...potajno je pokazuju..
pre 6 meseci mi je nadjena hlamidija u brisu... i gle ironije... da li je sad to tacno ili ne neznam.. a muku sam mucila sa kandidom svojevremeno..

_____________________________

saljem ti bebi prasinu draga! Nek uspe!!! ... by Verus ! :D

A sad Ivona kaze "Verus..al si mi zaprasnjavilaaaa mamuuuu" !!!!

:D :*:*:*





(odgovor članu gagana83)
Direktna veza do poruke: 12
   RE: Kondilomi (polne bradavice)
7.1.2010 19:56:11   
*Alexx*
I ja sam često imala kandidu, ali bris na hlamidiju sam prvi put radila sad, posle porođaja, i sve je OK.

_____________________________

Do not speak - unless it improves on silence.

(odgovor članu cipiripi)
Direktna veza do poruke: 13
   RE: Kondilomi (polne bradavice)
7.1.2010 19:59:28   
Ana RR
Moja drugarica je koristila neku kremu za kondilome. Nabavljala je u Italiji jer je kod nas strahovito skupa, preko 100 eura, a tamo je oko 60 ili 70 eura.
Tek sa tom kremom ih se rešila, bezbroj puta je išla na spaljivanje ali se stalno vraćalo.

Pitaću je kako se zove kremica pa ću napisati.


_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu cipiripi)
Direktna veza do poruke: 14
   RE: Kondilomi (polne bradavice)
7.1.2010 20:01:01   
*Alexx*
Daću ja i 100 eura, samo da ne moram opet da ih spaljujem (ne daj Bože da se vrate)...

_____________________________

Do not speak - unless it improves on silence.

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 15
   RE: Kondilomi (polne bradavice)
7.1.2010 20:02:35   
gagana83
IZVORNA PORUKA: Ana RR

Moja drugarica je koristila neku kremu za kondilome. Nabavljala je u Italiji jer je kod nas strahovito skupa, preko 100 eura, a tamo je oko 60 ili 70 eura.
Tek sa tom kremom ih se rešila, bezbroj puta je išla na spaljivanje ali se stalno vraćalo.

Pitaću je kako se zove kremica pa ću napisati.


Ja nisam cula za tu kremu.Kad se preracunas ona i nije toliko skupa s obzirom koliko kosta lasersko odstranjivanje.A ne boli!


_____________________________

ISKLJUCI PINK , UKLJUCI MOZAK!!!!!!

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 16
   RE: Kondilomi (polne bradavice)
7.1.2010 20:08:16   
Ana RR
Ne daj bože, Alexx!!

Na sreću, nikada nisam imala nikakvih problema "dole".. sem osetljivog stomaka i jedne gadne upale jajnika, sve drugo je uvek bilo ok ( a ja sam neko ko kod gin. ide na 3 meseca).

Ali pre manje od mesec dana sam prehladila stomak, bešika me jako bolela, ceo donji stomak.. uradim urin i urinokulturu.. sve ok.
Odem kod moje dr na ginekološki pregled, kad ono malo kandide i upaljen grlić.. smorila sam se kao nikad.. pila sam neki antibiotik za bešiku i u isto vreme koristila fluomizin vaginalete (mislim da se tako zovu) i nema više kandide user posted image

Večeras konačno završavam sa vaginaletama za grlić, Mumio se zovu, potpuno su biljne ali kažu jako, jako dobre.. ima ih 14 komada, jedva izgurah..
Za par dana treba da dobijem, pa na kontrolu.. nadam se da je grlić ok.


_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu *Alexx*)
Direktna veza do poruke: 17
   RE: Kondilomi (polne bradavice)
7.1.2010 20:15:31   
Ana RR
Krema se zove Aldara 5%

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 18
   RE: Kondilomi (polne bradavice)
7.1.2010 20:23:30   
Anoniman
Imala sam ih i ja pre .. hmm.. pa jedno 8 godina.
Uspomena od prvog dečka (otišao čovek bez mene na neku svadbu i eto...)
Još tada sam imala svest o redovnom odlasku kod ginekologa tako da je sve odrađeno na vreme.
Lasersko uklanjanje me nije bolelo, više peckalo posle intervencije.
Znam samo da je doktorka bila tako zlatna i saosećajna da mi je dozvolila sve vreme da vičem "Mama ti **** ... user posted image user posted image user posted image   ! "
user posted image
od tada, da kucnem u drvo - ništa.

(odgovor članu Ana RR)
  Direktna veza do poruke: 19
   RE: Kondilomi (polne bradavice)
7.1.2010 20:23:57   
cipiripi
ja sam nesto skepticna...HPV da ubije krema?

sta je sa zenama koje imaju unutrasnje kondilome s obzirom da pisu mere opreza kod nanosenja unutar vagine...?


_____________________________

saljem ti bebi prasinu draga! Nek uspe!!! ... by Verus ! :D

A sad Ivona kaze "Verus..al si mi zaprasnjavilaaaa mamuuuu" !!!!

:D :*:*:*





(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 20
   RE: Kondilomi (polne bradavice)
7.1.2010 20:26:02   
Ana RR
Ne znam cipiripi, ona se spasila sa tom kremom. Nije imala unutrašnje, to znam.

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu cipiripi)
Direktna veza do poruke: 21
   RE: Kondilomi (polne bradavice)
7.1.2010 20:29:02   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: cipiripi

ja sam nesto skepticna...HPV da ubije krema?

sta je sa zenama koje imaju unutrasnje kondilome s obzirom da pisu mere opreza kod nanosenja unutar vagine...?



uf, gledala sam slike, kako izgledaju ti kondilomi ako se na vreme ne odstrane... ljudi moji! (kod mene su bile tri sitne tačkice... jedva i da su ličile na bradavice)..a li ono! veličina karfiola!
Teško da to može kremom da se ukloni.... user posted image osim laserske intervencije... ništa.

(odgovor članu cipiripi)
  Direktna veza do poruke: 22
   RE: Kondilomi (polne bradavice)
7.1.2010 20:34:45   
Zoka81
IZVORNA PORUKA: Ana RR

Krema se zove Aldara 5%

Ja sam sa tom kremom izlecila moje kondilome za nekih par dana a imala sam ih dosta sitnih. Nisam prvo znala sta je to, mislila sam od brijanja da mi je nesto izaslo pa sam otisla kod doktora i kad je on to video rekao mi" Jel mi sad verujete da vas decko vara" to je polna bolest. Ja sam pre toga cesto imala infekcije i svaki put mi je dr rekao da promenim partnera al ja nisam mogla da verujem da me on vara. Od kako nisam vise sa njim nemam ama bas nista, ni jednu boziju infekciju nisam imala a ni to cudo od kondiloma.

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 23
   RE: Kondilomi (polne bradavice)
7.1.2010 20:43:45   
cipiripi
za sitne-spoljne mozda je ok, ali za unutrasnje ne bih rekla user posted image

_____________________________

saljem ti bebi prasinu draga! Nek uspe!!! ... by Verus ! :D

A sad Ivona kaze "Verus..al si mi zaprasnjavilaaaa mamuuuu" !!!!

:D :*:*:*





(odgovor članu Zoka81)
Direktna veza do poruke: 24
   RE: Kondilomi (polne bradavice)
7.1.2010 20:49:13   
Ana RR
Ova drugarica nije imala sitne, uopšte! Krema ih bukvalno spaljuje i isušuje!

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu cipiripi)
Direktna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Moje putovanje kroz vantelesnu oplodnju
Zaista ne znam odakle da počnem. Vraćam se u mislima godinu dana unazad...bila sam ljuta, frustrirana, beznadežna. Nikak...
VIDEO: Za vas mame, koje ste se porodile c...
videophoto
Ima li među vama onih koje se osećaju nesavršeno jer je vaše dete rođeno carskim rezom? Da li ti je teško jer nisi mogla...
Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Odabir pravilne i kvalitetne ishrane kojom ćete omogućiti da vaši mališani utonu u miran san predstavlja izazov za svako...
Moja mama divno priča svake noći
Autor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri
HOTEL "FONTANA" - na raskrsnici lj...
photo
Dođite i doživite nezaboravne trenutke i kreirajte najlepše porodične uspomene koje će vas uvek podsećati na ljubav, sre...



image
lepic
Dajte im negu i preparate koje zaslužuju, najbolje, PHARMALIFE!
Ova godina je bila prepuna neprospavanih noći, uz FITOBALM je mnogo lakše sve prošlo, mazali smo po grudima, leđima i oko nosića da bi mogli da dišemo i udišemo blagi miris i sekret iz nosića je mekši i lakše ga je odstraniti. Počeli smo polako i sa BRONCAMIL sirupom, kašljali smo jako, ma najstrašnije, bili smo pred upalom pluća. IMMUNO jos nismo, ali u januaru planiramo korišćenje i ovog vašeg preparata. Apis Gola sprej je jako dobar da ublazi bol u grlu. Poštovanje za vaše proizvode. Hvala vam na brizi i pomoći!  Više >>
image

Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here