|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2 3   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Porodilište KBC Podgorica
19.8.2011 22:41:30   
oxy7
Čekam drugu bebu i strašno sam zbunjena što je porodilište u KBC-u u Podgorici toliko zatvoren sistem, da se informacije o osnovnim stvarima nikako ne mogu sa sigurnošću dobiti.

Sve se kao zna šta i kako, ali u praksi je sve drugačije. Epidural nisam dobila prvi put jer anesteziolog nije bio dostupan, a tada se plaćao "na ruke" ili "po obavljenom poslu", kako vam je milije. Onda su dotičnom zabranili takav način rada i objavili da ga može dobiti svaka žena koja želi, jer i drugi anesteziolozi rade tu proceduru. Takođe mi je rečeno da je besplatan. Sada čujem da ipak nije, što je meni manje važno, ali da ga ipak radi samo odabrana grupa ljudi i da zakazuju porođaje. Znači, šanse da dobijete epidural u Podgorici su minimalne ako čekate da beba sama krene, već se morate uklopiti u raspored ljekara!!!

Druga stvar, navodno je zabranjeno ljekarima koji vode trudnoće u privatnim klinikama da dođu po pozivu i urade porođaj (ako rade i u Porodilištu), već to radi onaj/ona koji su u smjeni. Naravno, ni to u praksi nije tako, nego kako-kad i kako kome.

Mogla bih pisati još o raznim stvarima, ali ove su mi za sada nekako najbitnije, pa se nadam da će se još neka čalica foruma javiti sa svojim iskustvom, mišljenjem, idejom, informacijom...
Direktna veza do poruke: 1
   RE: Porodilište KBC Podgorica
19.8.2011 22:47:14   
meyo
oxy ja sam se poradjala na Ct. pa nemam blizih iskustava sa Pg.
radim u sistemu zdravsva )nisam med. struke) ne doduse u KBC al mislim da stvari lagano krecu na bolje
Porazgovaraj sa svojim ljekarom i otvoreno mu reci za sve sto te tisti da bi epidural i slicno
i znam da se sada ne placa Na kraju imas njihove zastitnike prava p. i bez ikakvog ustrucavanja se obrati i zatrazi epidural ukoliko postoje naznake da ti ga nece dati doduse i sama znas kod nas sve ide glatko "preko veze" al zasto bi se sad cimala trazila poznanstva i placala za nesto sto te sleduje. Bolje taj novac iskoristiti za bebicu
Ideju nesto konkretno nemam kako sve organizovati ali pitaj dr. za savjet i opciju sta i kako


(odgovor članu oxy7)
Direktna veza do poruke: 2
   RE: Porodilište KBC Podgorica
19.8.2011 23:06:42   
oxy7
Hvala na brzom odgovoru, To i planiram, ali mi je bilo isuviše rano do sada, pa kad odem na UZ početkom septembra, pričaćemo i o tome.


(odgovor članu meyo)
Direktna veza do poruke: 3
   RE: Porodilište KBC Podgorica
20.8.2011 23:30:31   
meyo
super kad imas jos vremena nekim razgovorom da nagovijestis sta ocekujes i trazis
pa "kljukaj " po malo na svakom pregledu i javi kako se razvijaju stvari
Nadam se iskreno da ce to kod nas postat rutina

(odgovor članu oxy7)
Direktna veza do poruke: 4
   RE: Porodilište KBC Podgorica
21.8.2011 9:17:33   
IVA 11
Mene je porodio doktor koji mi je i privatno vodio trudnocu, a radi u KBC-u...Probila sam termin i zakazao mi je indukciju sjutradan, tad je bio dezuran pa se sve pogodilo. Bravo za temu,.taman da razmnjenjujemo iskustva! Sto se epiduralne tice, moj dr je bio izricito protiv nje, a ja sam bila za carski...tako da smo zavrsili indukcijom. user posted image Kako vrijeme odmice ja sve vise zelim jos jednu bebu, ali nista dok ne diplomiram...bas me neko ludilo uhvatilo. user posted image

(odgovor članu meyo)
Direktna veza do poruke: 5
   RE: Porodilište KBC Podgorica
23.8.2011 23:43:44   
IVA 11
Ja se nadam da ce izgraditi novi GAK, kad vec nicu zgrade na svaki cosak, moze i ovo sto je neophodno Pg-i...

(odgovor članu IVA 11)
Direktna veza do poruke: 6
   RE: Porodilište KBC Podgorica
16.9.2011 10:29:31   
IVA 11
Kod nas vise ne moze da se ugovara porodjaj kod izabranog doktora, nego kako se ko zadesi. Meni je to bzvz, ali dobro... Mozda uz malo veze ipak se sa svojim dr porodilja dogovara, sigurnija je...

(odgovor članu IVA 11)
Direktna veza do poruke: 7
   RE: Porodilište KBC Podgorica
20.9.2011 9:02:51   
tijatija
Oxy, ni ja nista neznam o tome... Samo znam da mi je prvu trudnocu vodio tvoj sadasnji doktor i dogovorilismo se sve u 18h 15.09 u 21h mi je pukao vodenjak isto taj dan i ja ga zovem da dodje ali nije se pojavio user posted image , a samo tri dana pre mog porodjaja je moju jetrvu porodio sa blizancima isto on ali je insistirao na indukciju i ona je dosla kad je on bio dezuran. Opsija za carski kod njega je ravna nuli to moras da znas a neverujem ni da je za epidural jer on ide po stavu " ja sam moju zenu i sestru porodio prirodno sto nebi i tebe". Posto mi jetrva i njen mm radi bolnici bas se dobro znaju a ona mi je i rekla da vise nemoze da zovnes doktora da dodje da te poradja i ako ti kojem slucaju ugovori porodjaj (znaci dr je dezuran i hoce da te porodi) moras se potpisati da si odgovorna i saglasna za to.Znaci sve sto se blizi dan D nervoza me hvata nenormalna cak sam pomisljala da podjem na Cetinje da se porodim.Oko 1.10 idem kod moje dr. pa cu da se raspitam o epiduralu sve detaljno da vidim njeno misljenje i sigurno ce mi preporuciti nekog dr.(ako je to uopste vise moguce). A najgore je sto nemas tu izbora ili PG ili Cetinje (ako imas dobru vezu) mislim stvarnoooooooooooooo

(odgovor članu IVA 11)
Direktna veza do poruke: 8
   RE: Porodilište KBC Podgorica
22.9.2011 15:11:38   
oxy7
Još uvijek nema 100% pouzdane informacije, ali se moja poznanica skoro porodila pa mi je ponešto rekla. Porođaj je bio "dogovoren", znači - indukovan da bi je porodio njen ljekar kad je u smjeni u porodilištu. Epidural je dobila jer se "odabrani" anesteziolog pojavio, radi inače u tendemu sa njenim ljekarom. Platila je 120 eura. E sad, ako porođaj nije zakazan unaprijed, tj. kad njima odgovara, a ne kad beba krene sama, onda je sve neizvjesnouser posted image user posted image user posted image  Pa, stvarno strašno!!!!

Moj dr. nije bio posljednji put tako izričito protiv epidurala kao što je ranije nagovještavao, ali mi je rekao da imamo vremena za dogovore i razgovore na tu temu kad uđem u 9. mjesec.

Baš me izluđuje sve ovo!!!!

(odgovor članu tijatija)
Direktna veza do poruke: 9
   RE: Porodilište KBC Podgorica
7.10.2011 14:05:20   
tijatija
Ja sam se malo smirila sto se tice epidurala, jer poznajem tvog doktora i ako on nije bas bio tolko protiv to je veliki napredak znaci nije tolko rizicno koliko mnogo njih preuvelicavaju user posted image user posted image user posted image user posted image a on je stvarno poznat po tome ne cr i ostala sr user posted image , tako da cu ipak nekako pokusati user posted image

(odgovor članu oxy7)
Direktna veza do poruke: 10
   RE: Porodilište KBC Podgorica
7.10.2011 14:16:32   
IVA 11
Napokon je aktivna ova tema. user posted image I prosle godine je bio sistem da nema dogovaranja sa doktorom, ali uz malo veze je moguce. Moj dr radi i privatno i u bolnici, 13-og juna je bio dezuran, a ja sam presla termin, tako da nam se sve poklopilo i rekao da tad dodjem na indukciju. I on me poradjao, ne babica. Kad sledeci put budem trudna opet cu kod njega, ne bih ga mijenjala ni za sta. Isto znam da je moja jetrva zakazala carski. Uz malo para sve prolazi. Tako je to i kod nas, i svugdje.  

(odgovor članu tijatija)
Direktna veza do poruke: 11
   RE: Porodilište KBC Podgorica
15.11.2011 14:53:08   
oxy7
Ova tema nije baš aktivna, ne znam da li ima još cura iz CG, ali informacije o našem pordilištu nešto sporo "cure".
Ja se iskreno nadam da će moj dr. biti na porodjaju, ali kako radi i u privatnoj klinici, ko zna gdje će biti u tom trenutku i da li će moći da me porodi. Pošto sam već otvorena 3,5 cm, nadam se da ću izgurati još koji dan uz mirovanje i da ću sa njim dogovoriti termin porodjaja, makar i uz indukciju. Nekako mi je lakše da tamo imam poznato lice. Još samo da mi se pojavi i anesteziolog,to bi bio idealan scenariouser posted image .
O ostalim detaljima vezanim za porodlište sada

(odgovor članu IVA 11)
Direktna veza do poruke: 12
   RE: Porodilište KBC Podgorica
15.11.2011 14:53:52   
oxy7
Htjedoh reći, o ostalim detaljima ne smijem ni da razmišljam, odmah me neka paranoja uhvati.

(odgovor članu oxy7)
Direktna veza do poruke: 13
   RE: Porodilište KBC Podgorica
24.11.2011 18:33:25   
sarah kay
zdravo svima.
nova sam na forumu,za 10 dana ulazim u 9.mesec i panika pocinje polako...
nemam bas lepo misljenje o porodilistu u Pg,ali s'obzirom da moja user posted image stize sa Novom Godinom,ne mogu da se usudim da se poradjam negde drugo...

ukoliko su mame raspolozene i imaju vremena,potrebno mi je malo uputstava i podrske.

za pocetak sta je potrebno da se ponese u porodiliste,odnosno sta je dozvoljeno od stvari i kako tamo sta funkcionise...

unapred hvala

(odgovor članu oxy7)
Direktna veza do poruke: 14
   RE: Porodilište KBC Podgorica
25.11.2011 8:20:25   
mama kukunka
sarah kay, oxy7 i tijatija su se porodile pre 2 dana u PG, verujem da ce ti  njihovo iskustvo biti od koristi , samo da izadju iz porodilista!

(odgovor članu sarah kay)
Direktna veza do poruke: 15
   RE: Porodilište KBC Podgorica
25.11.2011 12:24:48   
IVA 11
Sarah Kay, pitaj sto te god zanima. Imam svjeze pamcenje user posted image

(odgovor članu mama kukunka)
Direktna veza do poruke: 16
   RE: Porodilište KBC Podgorica
25.11.2011 13:19:18   
sarah kay
jao,super za dve nove mame i bebice,jupiiiiiiuser posted image .

draga Iva,sve me zanima!
meni se jos uvek ne zna hocu li moci prirodnim putem da se porodim,zavisi od velicine moje devojcice kada joj dodje vreme da upozna svetuser posted image . ili cu ipak ici na CR...

hoce li mi bebu povijati u platnene pelene ako im ponesem?
kakvo je stvarno stanje porodilista?
mogu li da imam svoju posteljinu(reagujem na grinje)?koliko me uce sestre ili babice kada mi donesu bebu,mislim koliko su pristupacne?
hocu li moci odmah da je dojim ukoliko sa mlekom bude sve ok?
kad koga cascavam? 


izvini sto sam ovoliko dosadna,ali ja se trudim da ne mislim o samom porodjaju kakav god bio,vec o stvarima koje me cekaju posle.

post mi je haotican,hvala na razumevanjuuser posted image

(odgovor članu IVA 11)
Direktna veza do poruke: 17
   RE: Porodilište KBC Podgorica
25.11.2011 17:06:20   
IVA 11
Draga, ko ti vodi trudnocu? Najbolje bi ti bilo da ukoliko ti dr radi i privatno i u bolnici, da se unaprijed sa njim sve dogovoris. Jer to ipak moze, i najsigurnije ti je tako. Bebe ce ti jedino stavljati u Pampers, i to ce traziti drugi, treci dan da im tvoj muz ili neko od clanova donese jedno pakovanje, jer ce reci da nemaju i da imaju puno beba. Znam da nijednu bebu nisu stavljali, i da ce ti reci kad dodjete kuci da prepovijas kako ti hoces. user posted image

Stvarno stanje je lose. Ja sam bila ljeti na 41 stepen, ali bolnica kao bolnica. Imaju par wc-a koji uzasno smrde i brisu i h jednom dnevno prije vizite i imaju dvije raspale tus kabine i cekas da dodjes na red kad se svi naredjaju. U sobi se nalaze po 3, 4 kreveta, zavisno od sobe. Prvo te smjestaju u sobe pored operacionih sala (prvi dan posle porodjaja), posle te premjestaju.

Mozes da imas svoju posteljinu, ja sam svoju nosila, samo moras da je maknes ujutro prije vizite koja je obicno izmedju 8 i 10 h. Posle je vratis, i sve super.

Sestre ti "uvale" bebu i izadju, samo te pitaju koji broj nosi beba. Ja sam srecom poznavala jednu sestru Anu, mnogo je dobra i ona mi je pomagala i govorila sto treba i kako...Ove ostale ako pitas odmah se drznu misleci da ti sve odmah znas, pa smo se redovno sa njima sukobljavale. Izbori se i pitaj ih direktno ,nema ti druge, mnogo su neljubazne. Mada ima i finih, sve zavisi koje te zapadnu. Ali to je bilo prije godinu i po dana, mozda je sad stanje bolje.

Meni su donijeli bebu tek 3-i dan, jer je rodjen vakuumom pa je dobio fiziolosku zuticu, pa sam prva dva dana isla ja u box da ga gledam, a mlijeko je samo nadolazilo pa sam se izmlazala na njihovu elektricnu pumpu(iako sam imala svoju, to je tacno u box gdje su inkubatori, to sam radila da bih sina mogla malo duze da gledam). A ukoliko budes imala mlijeka podrzavace te da dojis i insistirace na tome, sto je super.

Moj dr radi i privatno, i u bolnici, pa je moj muz posao kod njega kad smo izasli iz bolnice, i tad ga castio parom i picem. Mi smo od "glavnog osoblja" castili samo doktora jer me on poradjao, ne babica. A i sestru koja je izvodila bebu kad smo izlazili iz bolnice, i naravno od prvog dana prijema u bolnicu neophodno je castiti medicinske sestre, stvarno te tad imaju u vidu, a ja sam to shvatila 3-i, 4-i dan kad su mi rekle porodilje.

Pitaj sto god ti treba, i u uzivaj u trudnoci. user posted image

(odgovor članu sarah kay)
Direktna veza do poruke: 18
   RE: Porodilište KBC Podgorica
25.11.2011 23:01:44   
sarah kay
kakv opsiran odgovor,divna si!!!
hvala,hvala!
i ako informacije nisu bas pozitivne(sto sam i ocekivala),znace mi puuuunouser posted image
pretpostavila sam da ovo sa pelenam i sestrama bude upravo ovako kako si napisala,ali sta je tu je,izdrzacemo...

sto se tice mog doktora,ne radi u bolnici,ali mu verujem vise nego sebiuser posted image i on saradjuje sa Z.Filipovicem,i jako mu veruje,
tako da sa njim(Filipovicem) treba da se dogovorim u toku sledece nedelje oko svih detalja.

trudim se i pored svega da ostanem pozitivna i ne nerviram se pre vremena.
razmisljam samo o tome kako cu da se mazim da mojom pufnicom i uzivam... 

javljam se brzo sa novim pitanjima,jos jednom hvala na strpljenju i razumevanju user posted image

(odgovor članu IVA 11)
Direktna veza do poruke: 19
   RE: Porodilište KBC Podgorica
25.11.2011 23:23:21   
IVA 11
Naravno, dolazak na svijet jednog divnog stvorenja se ne moze porediti ni sa cim. user posted image Nema na cemu, uvijek. user posted image

(odgovor članu sarah kay)
Direktna veza do poruke: 20
   RE: Porodilište KBC Podgorica
13.12.2011 23:19:51   
DIDAPG
CAOOO,CAOO EVO CITAM VASA ISKUSTVA SA PORODJAJA I MOJA PRICA SE UOPSTE NE UKLAPA SA VASOM..user posted image user posted image user posted image .MOJE ISKUSTVO U POR.SALI JE BILO PRELIJEPO,TAJ OSJECAJ KAD UZMES SVOJE DIJETE,ODMAH ZABORAVIS NA SVAKI BOL KOJI JE DO TADA BIO,A BOLOVI SU DUGO TRAJALI JER NISAM SE OTVARALA TAKO BRZO S OBZIROM DA SAM PRVOROTKA.IZABRANI DOKTOR JE BIO TU,S VREMENA NA VRIJEME KAKO BI VIDIO KAKO TECE OTVARANJE,MEDJUTIM,BABICA JE TA KOJA JE BILA UZ MENE,DAVALA MI PODRSKU CIJELO VRIJEME I NARAVNO ME PORADJALA,CIJELI DAN KOLIKO SAM BILA U POR.SALI NISAM VIDJELA DA NEKI DOKTOR PORADJA VEC SU TO RADILE BABICE,A ISPRATILA SAM DVIJE SMJENE NAZALOST DUGO SAM OSTALA...
A STO SE TICE PRIBORA KOJI MORAS PONIJETI SAMO SU MI TRAZILI LICNU KARTU SA KRVNOM GRUPOM,ZDR.KNJIZICU..ULOSKE,PAMPERS PELENE MALO PAKOVANJE,SPAVACICU...MOJU POSTELJINU NISAM NOSILA ,SESTRE SU SVAKO JUTRO DOLAZILE PRED VIZITU DA MIJENJAJU I POSLIJE PODNE KAD JE PRANJE....TAKO DA MORATE VIDJETI I NEKE DOBRE STRANE SVEGA TOGA,SESTARA IMA SUPER,I U POR SALI I NA AKUSERSTVU NPR.SETRA NADA KOJA JE BILA TOLIKO LJUBAZNA,SVE POHVALE ZA NJU I ZA MOJE BABICE SONJU,RANKU I ADISU...
A ISKRENO STO SE TICE CASCAVANJA NIKO NE TJERA NA TO ,TO JE NASA DOBRA VOLJA,MADA JA NISAM NISTA OSTAVILA A OPET SU ME ISPRATILE SA OSMJEHOM MENE I MOJU CERKICU...
TOLIKO OD MENE PA NADAM SE DA CE SE NACI JOS NEKO SA ISTIM MISLJENJEM

(odgovor članu oxy7)
Direktna veza do poruke: 21
   RE: Porodilište KBC Podgorica
23.1.2012 21:22:58   
sarah kay
porodila sam se! 31.12.
Dida jesmo li ja i i ti u istoj Podgorici user posted image ? da ne bude zabune...

meni je stvarno drago ako si ti tako dobro prosla,ja sam ostala u bolnici 6 dana,a apsolutno nista od ovoga sto si napisala nisam videla,sem pojedinih sestara,koje su stvarno bile odlicne...

(odgovor članu DIDAPG)
Direktna veza do poruke: 22
   RE: Porodilište KBC Podgorica
23.1.2012 21:24:27   
sarah kay
i naravno osecaja kad ugledas i uzmes svoju bebironku u ruke...user posted image

(odgovor članu DIDAPG)
Direktna veza do poruke: 23
   RE: Porodilište KBC Podgorica
24.1.2012 6:43:14   
oxy7
Nisam stigla ranije da se pišem na ovoj temi, a želim da podijelim moje iskustvo sa drugim porodjajem u istoj bolnici.

Naravno, ništa se nije promijenilo...

Samim porodjajem sam prezadovoljna, uzela sam epidural i oduševljena sam i postupkom i nedostatkom bola i dr. Žanom Mrdovićem, anesteziologom koji mi je pomogao da doživim ovako dragocjeno iskustvo. Tu je bio i moj dr, kod koga sam privatno vodila trudnoću, sa njim sa u polu-drugarskom odnosu pa sam i očekivala da bude opušteno. Uz to, porodio me i prvi put, kada je bilo vrlo bolno i stvarno mi puno pomogao i stekao moje povjerenje. Babice su takođe bile super, tako da na taj dio nemam zamjerke.

E sad, što se tiče odjeljenja na kome sam ležala, tu sve zavisi od osobe do osobe. Uglavnom sestre nisu mnogo zainteresovane, a bogami ni većina ljekara, pa je sve po prinscipu "snađi se sama". Ja sam oba puta bila sama u sobi i imala sam svoje kupatilo, pa je bilo malo bolje, a u kolektivnim sam vidjela kako je jezivo.

Meni je najviše smetalo što je sve tako staro i dotrajalo, pa je teško i za održavanje. Na krevetu su dvije kocke od sundjera umjesto dušeka, ne daj bože da neko uradi analizu šta sve ima u njima nakon x godina koliko se na njima leži i krvari. Sanitarije su zardjale, bravarija se raspada...Posteljina jeste čista, ali je "drvena" od dugogodišnjeg pranja, kao iplatnene pelene u koje umotavaju bebe.

A hrana ...jajoj... slikala sam prvu večeru koju su mi donijeli nakon porodjaj, nisam mogla da vjerujem rođenim očima, takava hrana za majke kojima je potrebna snaga i kojima treba da nadodje mlijeko, pa prosudite same...


user posted image

Što se tiče čašćavanja, samo smo simbolično častili babicu koja je predala bebu na izlasku, epidural sam platila bolnici, a dr. je privatno dobio sasvim dovoljno para. Mislim da mi pretjerujemo sa tim čašćavanjem, čak i kad to niko od nas ne traži. Tek da mi traži, nikad ne bih dala mito!

Nije mi samo jasno kako menadžment pordilišta nema minimum sposobnosti da nađe sponzore da bar te dušeke, posteljinu i pelene promijene. Za svakakve gluposti mogu se naći donatori, a za to ne može. Radi se os vega tridesetak soba, nije to baš tako skupo. Samo treba malo volje i truda.

Sve u svemu, drage moje, treba vam poprilično sreće da budete malo zadovoljne svojim boravkom u podgoričkom porodilištu, a uz to, najbolje je spustiti sve kriterijume i očekivanja na minimum...

(odgovor članu sarah kay)
Direktna veza do poruke: 24
   RE: Porodilište KBC Podgorica
28.1.2012 13:35:54   
sarah kay
aaaaaaaaaaaaaa,ne mogu da verujem i ti si slikala veceru!!!
ja imam i sliku kreveta ! postavicu kad stignem.
inace ti si "jedna od onih iz apartmana" pa ti si SRECNA ZENA!!!
imala si svoje kupatilo,nisi isla u ono sto je od vrata do prozora krvavo,nisi ulazila u kadu u kojoj je bilo i 50 drugih zena,kojoj je slivnik zapusen,pa i pored toga sto imas japanke,stopala ti se kupaju sa tudjim dlakama,uloscima....
i za tu posteljinu,kako cista? TI SI IMALA I CISTU POSTELJINU? pa ti si imala KRALJEVSKI TRETMAN,ljubomorna samuser posted image .
ja jedino cisto sto sam imala je onaj poprecni carsav koji menjaju pred vizitu i sluzi upravo da prekrije fleke i mrlje...

ne znam kako je moguce da onakav horor postoji...

(odgovor članu oxy7)
Direktna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2 3   Sledeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2 3   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Dobijanje na težini po nedeljama trudnoće
Koliko je preporučljivo ugojiti se u trudnoći i zbog čega kilogrami tako naglo rastu?
13 znakova da očekujete dečaka
Da li je moguće da postoje očigledni znaci koji nam mogu reći da ćemo biti ponosni roditelji malog dečaka? Čitajte dalje...



image
pamaja
Fitolat je obavezni deo moje torbe za porodilište.
Fitolat sam otkrila u prvoj trudnoći. Pošto imam blizance, veoma mi je bilo važno da uspostavim pravilnu laktaciju. Još dok sam bila u porodilištu suprug mi je doneo Fitolat. Ja sam bila oduševljena. Mleko je pravilno nadolazilo, nisam imala mastitis niti bilo kakvih tegoba. Koristila sam ga tokom čitavog perioda dojenja. Moji blizanci su dojene bebe, bez adaptiranih mleka zahvaljujući Fitolatu. Sada su to zdravi sedmogodišnji dečaci. Uskoro nam stiže i seka, tako da će Fitolat biti obavezni deo moje torbe za porodiliste.  Više >>
image

Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here