|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara
29.7.2008 14:40:10   
Flame
Evo jednog predloga! Posto razmisljam gde cu se poradjati i jedna od opcija mi je i Gradska bolnica na Zvezdari, mogle bi smo ovde da razmenjujemo iskustva o porodilistu i lekarima u njemu! Ja vec sutra idem da upoznam jednu doktorku tamo, pa cu preneti svoje utiske! U svakom slucaju, pisite sve, kako ste prosle, ko vas je poradjao, kako vam se dopao lekar i slicno! user posted image
Direktna veza do poruke: 1
   RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara
30.7.2008 21:55:59   
guppy RR
Super ideja! Kako je bilo?

(odgovor članu Flame)
Direktna veza do poruke: 2
   RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara
31.7.2008 10:21:13   
AleksandraDj
Ja moju trudnocu odrzavam kod privatnog lekara koji mi je predlozio DR. Pedju iz Gradske bolnice i tamo cu se poroditi. Cula sam sve pohvale za to porodiliste, moja sestra se tamo porodila prosle godine i bas je zadovoljna.

(odgovor članu guppy RR)
Direktna veza do poruke: 3
   RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara
31.7.2008 16:31:52   
marimar
Ciao svima!

Evo da podelim sa vama svoje iskustvo! Ja sam se sa prvom bebom porađala u gradskoj-Dr Goca Obradović mislim da zna posao-indukovala porođaj i ušivala ranu nakon epiziotomije. Išla sam prirodno i malo se pokajala pri kraju ali da sam znala da ce se tako brzo završiti (a to nikad ne znaš...) ne bi mi tako tesko palo. Sve u svemu izgleda da mi se zalomilo da mi na tom porođaju bude neka smorena mlada nazovi babica koja mi je na pitanje koliko to može još da potraje, rekla da mogu da se porađam još 6 sati ( sa tim bolovima)a ja se porodila za nepun sat i to beba sama izašla uz jedan napon.Posle na odelenju je sve bilo manje više ok, čisto i mirno, samo su mi sestre nesto bile cudne. 
Sada sam ponovo trudna, u osmom mesecu i opet sam u dilemi koje porodilište i da li epidural. Cula sam da Zvezdara ima sjajnog anesteziologa, sto je kod epidurala jako bitno ali ne znam kako se zove. Sa druge strane, čula sam i za dr Jeremića iz Narodnog fronta da je jako dobar pa ne znam jos uvek sta cu. U svakom slučaju nadam se da će  mi ovaj forum nekako pomoći da se odlučim!!!

(odgovor članu Flame)
Direktna veza do poruke: 4
   RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara
1.8.2008 12:01:45   
Flame
Ja sam isla da upoznam dr. Vesnu Stojanovic. Cini mi se kao fina zena. Ali iskreno, o dr. Pedji Mitrovic sam cula samo reci hvale. Posto mi je ovo prva trudnoca i prvi porodjaj, cini mi se da cu biti malo izbirljiva!!!

(odgovor članu marimar)
Direktna veza do poruke: 5
   RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara
1.8.2008 12:31:06   
andrijana
Da li neko zna kakvi su doktori u Smederevskom porodilistu? Ima li na ovom forumu neko iz te okoline? Sve ste mi nekako daleko pa nemam od koga da dobijem neki savet sto se porodilista tice... user posted image

(odgovor članu Flame)
Direktna veza do poruke: 6
   RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara
12.8.2008 14:32:49   
AleksandraDj

Htela sam da vam kazem da sam pre neki dan bila u Gradskoj bolnici na upoznavanju sa doktorom koji ce me poadjati. Doca je Pedja Mitrovic, i jako sam bila zadovoljna. Covek je takav detaljista, sve me je zivo ispitao i i pregledao me je 20 minuta, pri cemu je sve vreme komentarisao bebce. Jeste da sam cekala CETIRI IPO sata i to stojeci (jer su isto sve ostale zenice bile trudne) i bila sam jedno 80-ta po redu ali dobro. Nadam se da tako nece biti drugi put, sada su svi doktori na odmoru..
Sestre su vise ne go odvratne, ali njih necu ni da komentarisem nisu zasluzile ni toliko.
No dobro, nadam se da su sestre na porodiljskom malo bolje. user posted image

(odgovor članu andrijana)
Direktna veza do poruke: 7
   RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara
12.8.2008 14:36:51   
guppy RR
IZVORNA PORUKA: AleksandraDj
cekala CETIRI IPO sata i to stojeci (jer su isto sve ostale zenice bile trudne) i bila sam jedno 80-ta po redu ali dobro.

user posted image

(odgovor članu AleksandraDj)
Direktna veza do poruke: 8
   RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara
26.8.2008 16:39:19   
AleksandraDj
Nista strasno, prezivela sam i ako mi je gadura od sestre rascepala venu i 10 dana sam imala takvu masnicu velicine pomorandze. A druga se gadura izdrala na mene jer mi je istekla knjizica koju stvarno nisam ni pomislila da overim jer vodim trudnocu privatno a kada sam joj rekla da prestane da se dernja kao kreten da cu naravno platiti pregled odjednom je pocela da mi se kezi kao da sam joj dala 1.000.000e i jos me je zvala DUSO! Kakvi imbecili..
A ja sam samo mislila da dodjem kuci bez neke bolestine posto je atmosfera u cekaonici bila krajnje bljak.user posted image

(odgovor članu guppy RR)
Direktna veza do poruke: 9
   RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara
27.8.2008 14:35:20   
Anoniman
Mislim da MORAŠ da imaš overenu knjižicu da bi se porodila.

Jedna moja poznanica je izgubila bebu jer je sestra nije htela primiti jer nije imala knjižicu ( a predala je da zameni staru za novu). Dobila je bolove, prokrvarila, otišla u bolnicu-KRETENKA JE NIJE PRIMILA...


(odgovor članu AleksandraDj)
  Direktna veza do poruke: 10
   RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara
28.8.2008 11:25:46   
guppy RR
Naježila sam se skroz :((
Aleksandra, kako si sad?

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 11
   RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara
29.8.2008 12:30:12   
AleksandraDj
Super sam draga, hvala na pitanju, deca mi se mrdaju kao da ih je osmoro u stomaku, ladno kada sam ustajala iz kreveta me je jedno od dece tako sutnulo da me je samo vratilo u krevet, a ja onako pospana mislila da sam udarila u nesto, nisam znala sta se desilo.. kako li ce mi kasnije biti..?
Spremam se sutra da odem sa dragim do nase vikendice koja je na sat vremena voznje od Bgd-a (posto mi doce ne daju nigde dalje da mrdnem).
Jedva cekam da odemo, tamo je raj na zemlji samo da nas posluzi lepo vreme..user posted image

Kucam vam za koji dan kada se vratimo, zelim vam sve najlepse. Pozdrav!

(odgovor članu guppy RR)
Direktna veza do poruke: 12
   RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara
3.10.2008 20:17:25   
Flame
Eto, da nakon nekog vremena podelim sa vama utiske o Gradskoj, tj. o dr. Vesni Stojanovic.
Naime, kod nje smo isli i privatno da uradimo 4D uz, a posle par dana sam morala da joj se javim u Gradsku, jer sam u 28-moj nedelji osetila blage kontrakcije. Bila je dezurna i odmah me je primila. Jako je ljubazna, prvi put me je i pregledala, i nisam nista osetila. user posted image
Jako sam zadovoljna doktorkom i za svaku je preporuku. Sada sam 30-ta nedelja i idem kod nje opet za par nedelja. Mislila sam da cu moci da krenem i na vezbe za trudnice, ali zbog kontrakcija ce to morati malo da saceka. user posted image
Pretpostavljam da cu tada moci i da obidjem porodiliste i saznam nesto vise o samoj Gradskoj bolnici. Jedino sto za sada znam je da samo dva anesteziologa tamo rade epidural, tako da se nadam da necu biti baksuz da tada ne radi ni jedan. user posted image
Ako se neka skoro tamo poradjala, mogla bi da nam napise nesto detaljnije?  user posted image

< Poruku je uredio Flame -- 3.10.2008 20:18:35 >

(odgovor članu AleksandraDj)
Direktna veza do poruke: 13
   RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara
28.11.2008 17:21:00   
AleksandraDj
Caos svima, evo mene ponoovo da kazem par reci o gradskoj bolnici sto sam nacula ovih dana..
Posto sam sada 32-nedelja doca mi je rekao da polako spremim torbu i da budem spremna jer cim udjem u 34-u nedelju moze da me poradja, sto je mene naravno frapiralo ja bih jos malo da se ovako igram i gurkam sa decom.. :)
No, moj problem sa pritiskom prerasta u nesto ozbiljno, ne mogu da ga spuste pa se plase raznih komplikacija.. Elem, nisam ni znala da patronazna sestra obilazi trudnice i PRE porodjaja pa tako mi kuci lepo dodje gore pomenuta i tako me odusevi zena sa pristupom, ponasanjem i savetima da sam pozelela odmah da se porodim pa da mi dolazi cesce. Ona mi je zena rekla da je Gradska bolnica jako lepo mesto za porodjaj jer je mala ali skoro kao porodicna bolnica, da su sestre jako ljubazne (sto je jako bitno) i da su SVI doktori koje ona zna fenomenalni. Tako da mi je sada malo lakse, e da cak mi je rekla da porodilje koje se poradjaju carskim (sto je moj slucaj) da ih drze duze i da je to mnogo bolje nego da ti se nesto kuci iskomplikuje a ti sa malom bebom ili bebama (u mom slucaju) pa ne znas sta ces.. To mi je logicno i ok, jer kada sam vec cekala devet meseci pa sta mi znaci da odem kuci dva dana ranije, bolje je tako. I tako mi zena nahvali Gradsku i sve vezano za nju da sam se raspamatila..
Pozdrav!

(odgovor članu Flame)
Direktna veza do poruke: 14
   RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara
1.12.2008 10:04:45   
Jeca*
Ja sam se porodila na Zvezdari i pisala sam o tome u raznim temama, između ostalog i ovde

KLIK

ako imaš neka pitanja, slobodno pitaj, tako ćeš lakše saznati sve što te zanima. Ovako sam ja možda nešto izostavila

(odgovor članu AleksandraDj)
Direktna veza do poruke: 15
   RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara
1.12.2008 10:53:00   
Flame
Jeca02, da li je tebi bio zakazan cr, ili je bio hitan i zbog cega. Ja nosim veliku bebu koja je i dalje karlicno okrenuta, a 37ma sam nedelja i 5 dana, za dva ulazim u 39u nedelju. Ne znam kako cu se poradjati zbog toga. ko je tebi radio carski rez i jesi li zadovoljna? Hvala.
AleksandraDj, nisam znala da patronazna sestra dolazi i pre porodjaja? Kako u opste se zna kada i kod koga ce doci, da li treba negde da se prijavim?


_____________________________

Isidora - Lolica 21.12.2008.

(odgovor članu Jeca*)
Direktna veza do poruke: 16
   RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara
1.12.2008 10:56:55   
Jeca*
Meni je pukao vodenjak u 5h ujutru i prvo su me poradjali prirodno do 12:30 a onda hitno odveli na carski. Radila mi je dr Gordana Obradović i zadovoljna sam kako je uradila carski.
I kažem, na intenzivnoj je super i sestre i lekari i uslovi, sve je sjajno.
Meni je posle bilo bezveze kad su me spustili na porodiljsko jer su tamo uslovi mnogo lošiji, kreveti neudobniji i sl (ali mozda mi je bilo tako samo zato sto sam videla kako je na intenzivnoj, ne znam)
To za patronazu takođe nisam znala jer ja nisam vodila trudnocu u bolnici, pa mozda zato niko nije ni znao da treba da me obilazi.

(odgovor članu Flame)
Direktna veza do poruke: 17
   RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara
1.12.2008 11:06:32   
Flame
Jeca02, hvala na brzom odgovoru. Jedino me interesuje, da li znas ili su cula, da se zakazuje carski rez u Gradskoj. Ja sam negde nacula da to retko rade i da uvek pokusavaju prirodno. Jedino se nadam da me zbog velike tezine bebe i karlicne prezentacije nece muciti prirodnim porodjajem. I da, kakav je princip kod poseta, moze li te neko videti dok si na intenzivnoj, da li mozes da odes sama da vidis bebe, i da li se nesto promenilo na babinjarama, sto se poseta tice. Mozes da nam napises i sta ti je od stvari koje si ponela u bolnicu bilo bas super da si se setila da poneses i da ti je bas to dobrodoslo.

_____________________________

Isidora - Lolica 21.12.2008.

(odgovor članu Jeca*)
Direktna veza do poruke: 18
   RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara
1.12.2008 11:08:37   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Jeca02

To za patronazu takođe nisam znala jer ja nisam vodila trudnocu u bolnici, pa mozda zato niko nije ni znao da treba da me obilazi.


Ako vodiš trudnoću kod privatnog lekara, ne obilazi te patronažna pre porođaja... verovatno zato što ni ne zna da si trudna. Ni mene nije obilazila.

(odgovor članu Jeca*)
  Direktna veza do poruke: 19
   RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara
1.12.2008 12:05:20   
Jeca*
Na intenzivnoj me je posecivao suprug. Mislim da je moglo svakog dana od 13-14h. Neka sestra pusti da ostane ceo sat a neka ga izbaci posle par minuta, ali uglavnom su bili korektne. Mogu te posecivati vise njih, ali svakog trenutka samo jedna osoba moze biti pored tvog kreveta, a ostale cekaju u hodniku, pa na smenu. Bebe donose jednom dnevno na 2 minuta, samo da je vidis.
Na babinjarama nema poseta. Moze samo muz da dodje do glavnog hola na spratu da ti doda neke stvari, znaci ti moras da izadjes. ALi su vrlo strogi po tom pitanju. I to je beše ako se dobro sećam od 12-13h. Tu bebe donose na podoj na 3h, a ako se ne varam sestre te bude oko 5-6h da mere temp i sl. Poslednji podoj je u ponoc.
Ja preporucujem, ako imas uslova i ako bude slobodan apartman, da uzmes njega. To nazalost mozes da odlucis u hodu, ne mozes da rezervises ranije. Ali mnooogo je bolje u apartmanu i meni je bilo strasno krivo sto je bio zauzet. Mada ope zavisi i kakvasi osoba, neko ne voli da bude sam u sobi. Ali ja mislim da je apartman cistiji i imas svoje kupatilo. Mislim da kosta 3000,00. dnevno.
Ponesu zilet za jednokratnu upotrebu - dva, tri, dobro ce ti doci. Dr mi je rekla da ponesem mini klizme i diklofen supozitorije, ali to mi na kraju ipak nije trebalo.
Ja sam inače ponela u porodilište sve o čemu smo pisale OVDE, ali i ono što ne poneseš neko će ti doneti. Obavezno imaj jednu veliku kesu jer u kupatilu nemaš usloiva da zakačiš peškir i stvari pa lepo sve potrpaš u kesu pa kačiš kesu. Nemoj nositi mnogo veliki peškir i savetujem recimo mali kosili kupku pa nju koristiš i za ruke i za telo.
Ja posle carskog tri dana nisam okusila ništa, ni gutljaj vode, ali 4. dana mi je dobro došlo par plazmica i malo mleka, pa imaj i to spremno.
Mrežaste gaćice su fenomenalna stvar ali se lekari jako bune pa ih pre vizite obavezno skini.
Ja nisam čula da je neko imao zakazani carski sem žene koja je ležala do mene ali njoj je to bio treći. Meni je dr htela da zakaže porođaj (o tome sam pisala u drugoj temi). ali sam ja insistirala da krene prirodno.
Išak ja bih ti možda savetovala da odeš do bonice i eventualno te neko tamo pregleda, da malo vidiš i kako izgleda porodilište, a i da se raspitaš o svemu što te zanima. Ja sam od 36-e nedelje počela odlaziti na preglede tamo.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 20
   RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara
1.12.2008 15:32:47   
AleksandraDj
Ja sam se prijavila kod drzavnog ginekologa da sam uopste trudna pre 2-3 dana, a patronazna mi je bila pre toga, celu trudnocu vodim kod privatnika. Patronazna s. me je pronasla preko komsinice iz zgrade koju je ona obilazila prosle godine kada se porodila. Zvala ju je i pitala jel ima trudnica u njenoj zgradi i ona je dala telefon od jos jedne komsinice i mene. Tako me je nasla, a kada sam pitala sestru od kada oni to dolaze pre porodjaja (jer sam stvarno prvi put to cula) ona mi je rekla ODUVEK samo sestre mrzi da to rade jer smatraju da nema potrebe. I uzela je podatke od svih ukucana, cak je mojoj svekrvi merila pritisak, raspitivala se o opstem zdravlju svih nas i kada me je videla onako zabezeknutu rekla mi je da ona nevodi racuna samo o bebama, nego o celoj porodici. I da mora da zna zdrastveno stanje svih ukucana pre nego sto bebe dodju. user posted image
Verujte mi ni mom cudjenju nije bilo kraja ali eto tako je bilo.. user posted image
Cak me je posle zvala da me pita jesu li mi grudi ok (posto sam imala malih problema) i savetovala mi je da uzmem Happy mama (kremicu) koja je 3x jeftinija od neke kreme(zaboravila sam joj ime) koju traze po bolnicama a imaju isti sastav a i meni ova kremica stvarno pomaze!!!
pozzz

(odgovor članu Jeca*)
Direktna veza do poruke: 21
   RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara
1.12.2008 15:43:36   
Anoniman
Bože me sakloni! Šta, ako ti je svekrvi povišen pritiska neće ti dati da dovedeš bebu kući? Kakve gluposti (po meni)!

(odgovor članu AleksandraDj)
  Direktna veza do poruke: 22
   RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara
1.12.2008 16:36:30   
Jeca*
Stvarno mi glupo ovo sa merenjem pritiska.
Nije te lekar pitao tako nešto, a patronažna sestra rešila da pametuje user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 23
   RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara
2.12.2008 12:19:28   
Flame
AlksandraDj, meni je ovo sumnjivo!? Uzela je podatke svih ukucana, a jeste li vi uzeli njene? Mislim, kako u opste znate da je ona patronazna sesta, a ne neki pravarant? Joj, ja sam bas nekad skepticna, ali bih ipak ocekivala da mi se neko najavi iz Doma Zdravlja, uzme podatke gde da dodje i sl. A ne kao bum na vrata, a vi ste trudni, aj sad...user posted image

_____________________________

Isidora - Lolica 21.12.2008.

(odgovor članu Jeca*)
Direktna veza do poruke: 24
   RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara
2.12.2008 12:26:38   
Anoniman
Meni se patronažna pojavila 3 dana nakon dolaska iz bolnice, da sam na nju čekala, dete bi mi se već ucrvljalo, a grudi bi mi slobodno mogli odseći... sva sreća pa sam na vreme angažovala patronažnu! JA SE IZVINJAVAM, JA SAM IZ NOVOG SADA, ALI BAŠ ME JE POGODILA OVA GLUPOST SA PRITISKOM I PATRONAŽNIM SESTRAMA! A za državnu sam razmišljala dal da je pustim, kada je zvonila na interfon, pitala sam Ko je, a ona je sva vesela rekla "Patronažna sestra", ja sam rekla da ja imam svoju patronažnu sestru i da se ne trudi da dolazi gore. Međutim, baš je insistirala, pa sam je pustila, OK je žena u principu... tada kada je već stigla (sa zakašnjenjem), ali neka hvala! Ja u našoj Srbiji ne verujem ni u šta što je Državno, samo čekam privatno porodilište, i za sledeći porođaj me državno neće videti. Jel istina da ima jedno privatno u BG?

(odgovor članu Flame)
  Direktna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Ana RR: Moja porođajna priča
Tražim ga očima, babica ga umotava i dodaje mi to malo, čupavo klupko, i istog trenutka kada ga stavljam na sebe on pres...
13 znakova da očekujete dečaka
Da li je moguće da postoje očigledni znaci koji nam mogu reći da ćemo biti ponosni roditelji malog dečaka? Čitajte dalje...



image
pamaja
Fitolat je obavezni deo moje torbe za porodilište.
Fitolat sam otkrila u prvoj trudnoći. Pošto imam blizance, veoma mi je bilo važno da uspostavim pravilnu laktaciju. Još dok sam bila u porodilištu suprug mi je doneo Fitolat. Ja sam bila oduševljena. Mleko je pravilno nadolazilo, nisam imala mastitis niti bilo kakvih tegoba. Koristila sam ga tokom čitavog perioda dojenja. Moji blizanci su dojene bebe, bez adaptiranih mleka zahvaljujući Fitolatu. Sada su to zdravi sedmogodišnji dečaci. Uskoro nam stiže i seka, tako da će Fitolat biti obavezni deo moje torbe za porodiliste.  Više >>
image
Click Here