|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  32 33 [34] 35 36   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Kucni budzet
29.2.2012 21:43:41   
dunja RR
Isi, pa jel imaš prethodne račune gde se vidi da je plaćeno?

(odgovor članu isidora88)
Direktna veza do poruke: 826
   RE: Kucni budzet
29.2.2012 21:45:35   
pahuljce91
E lako je vama.Vidim vecina imate masine za ves i sudove.ja za sudove ugrevam vodu na sporetu,a ves perem rucno.kad dobijem dete,pitanje je kad cu to sve postici.struja je toliko slaba da nekad ni punjac za telefon ne moze da radi.

(odgovor članu isidora88)
Direktna veza do poruke: 827
   RE: Kucni budzet
29.2.2012 21:49:08   
dunja RR
Ja nemam mašinu za sudove, nemam ni želju da je imam.


(odgovor članu pahuljce91)
Direktna veza do poruke: 828
   RE: Kucni budzet
29.2.2012 21:58:35   
tijatija
Nemam ni ja masinu za sudove niti mi je potrebna, kad gledam sveki kako prvo obliva tanjire i slaze redosled za to vreme ja sve zavrsim user posted image
A sto se tice stednje, ja ukljucujem masinu kad stignem i koliko puta stignem,bojler negasimo i grejemo se na struju user posted image
Zivot je jedan da bi se optercivala i cimala glupostima , racunima i ostalo... Za sad nismo duzni a i ako budemo platice se... nigde necemo pobeciuser posted image

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 829
   RE: Kucni budzet
29.2.2012 22:52:36   
isidora88

IZVORNA PORUKA: dunja RR

Isi, pa jel imaš prethodne račune gde se vidi da je plaćeno?


imam neke,pola je mm greskom bacio,mislio da su papiri i sve u kanti zavrsilouser posted image
najgore sto ne znam za koje mesece kao fali,neke racune sam i preko web bankinga uplacivala i tu sam imala haos jer sugava banka nije obradila zahtev a skinula mi pare sa racuna,mozda je neki od tih racuna sto sam preko neta placala ali nemam pojma sta bda radim,ovi u banci su zesci debili,mrzim komercijalnu bankuuser posted image

_____________________________

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 830
   RE: Kucni budzet
11.3.2012 21:26:33   
Olga75

IZVORNA PORUKA: Ognjena

Nisam uspela da pronađem ovu temu, ako već postoji unapred se izvinjavam.
Htela sam, naime, da pokrenem diskusiju o tome na koji način svakodnevno štedite - kako i šta kuvate, gde kupujete bebi odeću i uopšte odeću za članove svoje porodice, gde kupujete namirnice (da li vodite računa o popustima i sl.)... Ideja je da se napravi jedan vodič sa praktičnim savetima kako uštedeti novac, ili bolje rečeno, kako manje trošiti.
Evo, ja ću da počnem prvauser posted image



_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu isidora88)
Direktna veza do poruke: 831
   RE: Kucni budzet
11.3.2012 21:31:06   
Anck Su Nmaun

IZVORNA PORUKA: dunja RR

Ja nemam mašinu za sudove, nemam ni želju da je imam.





Nisam ni ja imala zelju za njom, al dobila... a sad je ne bih dala ni zasta na svetu...
Pored dvoje malo dece , kuva se po citav dan, onda bih pola dana provela peruci sudove, nekla hvala ,radije bih to vreme provela sa kvalitetno svojom decom, to nema cenu!!!

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 832
   RE: Kucni budzet
11.3.2012 21:37:24   
Anoniman
off: ASN, jesi bila danas u Merkatoru oko 17h? :)

(odgovor članu dunja RR)
  Direktna veza do poruke: 833
   RE: Kucni budzet
11.3.2012 22:07:07   
Ognjena
Evo i ja da se priključim ovoj temi, Ogla hvala na "prebacivanju"user posted image
Htela sam da navedem nekoliko načina na koje ja štedim novac, možda će biti zanimljivo a sigurna sam da ima još dobrih ideja:

- Razna sredstva za čišćenje i pranje kupatila, šporeta i rerne uopšte ne kupujem. Kupatilo, kuhinju, podove, sve perem sodom bikarbonom i sirćetom i to ovako: napunim pumpicu mešavinom vode i sirćeta, naprskam kadu/šporet/rernu/sudoperu... i ostavim da odstoji pola sata. Posle toga pospem sodu bikarbonu i sačekam još 5 minuta a onda sve dobro izribam. Ovo je zakon ako imate kamenca ili buđi na pločicama u kupatilu, a možete i da premažete većom kriškom limuna. Osim što je jeftinije u potpunosti je ekološko a dezinfekcija je postignuta. Jedino svaki treći put wc školjku operem nekim sredstvom baš za sanitarije i to je to. Bebine igračke, flašice... isto perem u toploj vodi sa malo sode bikarbone.
- Umesto oplemenjivača za veš opet koristim sirće, ono omekšava veš a nema apsolutno nikakvog mirisa osim što veš miriše na čistouser posted image Ako baš volite da vam veš miriše, možete da dodate par kapi eteričnog ulja čajevca u poslednju vodu. Kada perem beli veš ili bebine pelene (moj bebac nosi pamučne) svaki drugi put stavim manje deterdženta a ostatak dodam sode bikarbone i veš bude mnogo belji. Ne treba ni da govorim da mašina u tom slučaju nema nikakvih problema sa kamencemuser posted image
- Kao što rekoh, moj bebac koristi pamučne pelene umesto jednokratnih, što i pored svih "troškova" održavanja ipak izađe jeftinije. Pelene se peru na 60 stepeni sa trećinom deterdženta i naravno, dezinfikuju sirćetom. Da li treba da spominjem da moj bebac nikad nije imao ojeduser posted image
- Bebi kozmetiku uopšte ne koristim. Bebu kupam čistom vodom i to kada mu samo perem guzu, a kada ga kupam dodajem maslinovo ulje. Jedno vreme sam ga kupala Mustelom ali sam shvatila da mi dođe na isto, osim što je maslinovo ulje daleko jeftinije i jestivijeuser posted image Pošto on sada ima skoro godinu dana a i ide proleće pa će biti prljanja, planiram da kupim neki 2u1 šampon, za kosicu i kada se isprlja napolju, ali ništa više od toga. Nikakve mu kremice za telo ne trebaju jer mu je koža zbog maslinovog ulja predivna i glatka. Kada je hladno a on ide napolje, stavljam mu običan Pantenol i to je to. Moram da napomenem da moj bebac ima sklonost ka ekcemima i da smo uspeli da ih se rešimo samo zahvaljujući ovakvom režimu a bez ikakvih lekova.
-

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 834
   RE: Kucni budzet
11.3.2012 22:15:20   
Ognjena
Baš sam se raspisalauser posted image
Što se tiče stvari za bebu, stolicu za hranjenje smo recimo uzeli polovnu, preko Limunda. Platili smo je 60e a taka isti model, nov, košta 150. Stolicom smo prezadovoljni, a isto smo uradili i sa nekoliko drugih stvari koje su mu trebale. Nešto od bebi odeće smo isto uzimali tako, jaknice, džak za spavanje, bebci to ionako jako brzo prerastu a nove stvari su papreno skupe. Na primer, kupila sam mu presladak Zarin prslučić za 100 dinara, a isti takav nov je od 1200 pa naviše. Nosiće ga tri meseca i to je to, već ide toplije vreme.
Ako živite u Novom Sadu, sigurno znate da na buvljaku (Najlonu) možete kupiti za male pare sve, od igle do lokomotive bukvalno, i novo i polovno. Tu smo nalazili markiranu garderobu za smešne pare i još svašta nešto, samo treba izdvojiti vremena i imati strpljenja.

(odgovor članu Ognjena)
Direktna veza do poruke: 835
   RE: Kucni budzet
11.3.2012 22:26:45   
Ognjena
Kada je reč o hrani za bebe, retko detetu kupujem gotove kašice, najviše zbog toga što smatram da je zdravije da jede sveže spremljeno ali i zbog cene.
Na primer, ne kupujem voćni jogurt nego ga sama napravim a on ga obožava:
- izblendiram jednu ili dve jabuke, krušku
- dve-tri suve šljive
- kašiku-dve kupovnih ovsenih pahuljica (mislim da je pakovanje od pola kg oko 50 dinara)
i sve to sa svežim jogurtom. Ovo je toliko slatko, zdravo i ukusno da je to već dovoljno i da ne kažem da se potroši mPrste da poližešanje para.

Kad smo kod kuvanja, pasulj uvek kuvam sa suvim rebrima, ukus je fenomenalan a obrok je više nego ekonomičan. Pasulj inače sam po sebi zamenjuje meso.

Ako volite povrće, možete spremiti i srpsku varijantu kineske hrane, ja za nas dvoje kupim 200-300 gr mesa i povrće-kupus, šargarepa,crni luk, ako imate papriku i malo brokolija, ide još i soja sos i malo začina.. Prste da poližeš, a sprema se za 20 minuta i košta baš malo.


(odgovor članu Ognjena)
Direktna veza do poruke: 836
   RE: Kucni budzet
11.3.2012 22:28:52   
mama kukunka
lepi i zdravi su nacini stednje
Sto se tice omeksivaca, cesto i ja ubacim sirce sa par kapi etarskog ulja, ne mora cajno drvo mada i ono dezinfikuje),moz ebilo koje, za bebu bi mogla da nabavis mandarinu ili lavandu..obicno imam i omeksivac ( koji koristim vise iz sopstvene lenjosti)..DOzer za deterdzent mi nikada nije napunjen vise od1/2 bez obzira sta perem i ne kuvam ves nego perem na 60C, kao i peskire
Jedino otkuvavam kuhinjske krpe ( ali nikad ih nema dovoljno da se napuni masina, pa se obicno po starinski na sporetu kuvaju)
Iako perem jednu ili dve masine dnevno, meni dzak deterdzenta od 3 kg traje vise od mesec dana ( cak i sad , kada imam bebu)..Isto tako, ne pravim famu od robnih marki deterdzenta ( najbolje bi bilo da se kupuje tecni deterdzent i za nas i za prirodu)..poptpuno mi je svejedno koji cu praskasti kupiti, jednako je agresivan, i stetan po nasu planetu.. Starije dete sam odgojila na tecnom deterdzentu sa enzimima ..bez omeksivaca..sada vise nisam u mogucnosti da imam taj proizvod iz mnogo razloga..
a za ekcem ( i moje starije je sklono ekcemu) pomaze ako pomesate malo si butera sa 2-3 kapi lavande ( etarskog ulja)..

(odgovor članu Ognjena)
Direktna veza do poruke: 837
   RE: Kucni budzet
11.3.2012 22:31:01   
dunja RR
Ognjena svaka čast, uživala sam čitajući. Toliko si praktična da nema reči user posted image
Ti si primer da se se sve može kad '' se hoće!


< Poruku je uredio dunja RR -- 11.3.2012 22:32:40 >

(odgovor članu Ognjena)
Direktna veza do poruke: 838
   RE: Kucni budzet
11.3.2012 22:33:53   
Sanjica26 RR
Ognjena dosta si pomogla sa savetima za nas koji mnogo trosimo.

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 839
   RE: Kucni budzet
11.3.2012 22:37:29   
dunja RR
Fenomenalni saveti, da se dopunim - ne samo što su praktični i štede novac nego su i zdravi. Oduševljena sam.

(odgovor članu Sanjica26 RR)
Direktna veza do poruke: 840
   RE: Kucni budzet
11.3.2012 22:37:41   
Sanchy
Dosta stvari cemo dobiti,nemam nameru da preterujem sa tim markiranim stvarcicama jer sve to beba brzo preraste...vidim da ste pisale o temp.pranja...ja sve perem na 30 i 40 stepeni,nista ne otkuvavam jer mislim da se stvari na taj nacin upropascavaju...praskovi su danas jako dobri i jaki,a temp.pegle pobije na stvarima ako je nesto i ostalo od bakterija ili ne znam ni ja cega...masina mi je skroz ok evo vec peta godina ,posto je neko pomenuo da se pranjem na niskim temp.masina kvari.,i evo nista nam ne fali hvala Bogu,pa ne vidim razlog sto bih trosila i vodu i struju na tako visokim temp.,moja majka je vecinu stvari otkuvavala pa sam tako protekom godina ostala bez nekih svojih omiljenih stvari jer su ili izgubile boju ili je nesto drugo pustilo pa su postale sarene ili su se skupile drasticno itd...tako da sam cesto svoje stvari prala i rucno da mi ih ne bi ona sa svojim programima upropastila user posted image otuda i takav moj stav danas...inace sto se ustede tice planiram da kupim onaj parocistac koji ujedno i dezinfikuje prostor i na taj nacin izbacim pa sve hemikalije za odrzavanje koje mi i onako idu na zivce jacinom svog mirisa..

< Poruku je uredio Sanchy -- 11.3.2012 22:40:31 >

(odgovor članu Ognjena)
Direktna veza do poruke: 841
   RE: Kucni budzet
11.3.2012 22:38:43   
dunja RR
Sanchy sve potpisujem.

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 842
   RE: Kucni budzet
11.3.2012 22:46:04   
Sanchy

IZVORNA PORUKA: dunja RR

Ja nemam mašinu za sudove, nemam ni želju da je imam.



Isti slucaj,dok ja skinem ostatke hrane sa tanjira i potrpam ih u masinu dotle cu i da operem,pa zar ne?I da,ima zena koje ukljuce nocu da im radi masina za sudje a neperu ceo dan(licno to mi je grozno)a drugo kada legnem sve gasim nema sanse da nesto ostavim da radi pa jos da se svi zapalimo ili pogusimo zbog kratkog spoja ili ko zna cega...

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 843
   RE: Kucni budzet
11.3.2012 22:49:03   
dunja RR
IZVORNA PORUKA: Sanchy


IZVORNA PORUKA: dunja RR

Ja nemam mašinu za sudove, nemam ni želju da je imam.



Isti slucaj,dok ja skinem ostatke hrane sa tanjira i potrpam ih u masinu dotle cu i da operem,pa zar ne?


Baš tako.

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 844
   RE: Kucni budzet
11.3.2012 23:00:58   
mama kukunka

IZVORNA PORUKA: dunja RR

IZVORNA PORUKA: Sanchy


IZVORNA PORUKA: dunja RR

Ja nemam mašinu za sudove, nemam ni želju da je imam.



Isti slucaj,dok ja skinem ostatke hrane sa tanjira i potrpam ih u masinu dotle cu i da operem,pa zar ne?


Baš tako.


da se i ja pridruzim ovde, pa da budemo trojka bez masine za sudove-jedinstveno na rr u 21. veku :) i ja mislim da je napornije to zapiranje i redjanje ..mada, mozda i gresim

proslih godina se bila navadila familija mm na moju kujnu i ruckove ( pre nego sto sam zatrudnela sa L ) palo mi je na pamet da mi mm donese jednu od dveuser posted image koje svekar ima u vikendici...al ga matori nesto eskivirao ( vazda je bio plemenit)..

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 845
   RE: Kucni budzet
11.3.2012 23:02:13   
Sanjica26 RR
Ni ja nemam masinu za sudove. Kad vidim moju majku koja nikad ne koristi masinu za sudove uopste nisam zainteresovana.

(odgovor članu mama kukunka)
Direktna veza do poruke: 846
   RE: Kucni budzet
11.3.2012 23:11:35   
Ognjena

IZVORNA PORUKA: dunja RR

Ognjena svaka čast, uživala sam čitajući. Toliko si praktična da nema reči user posted image
Ti si primer da se se sve može kad '' se hoće!



Hvala Dunjauser posted image Ljudi često misle da sam frik a i ja sama ponekad mislim da preterujem, ali ipak uživam u svemu tome jer sam inače zaluđeni ekologuser posted image
Što se deterdženta tiče, najradije bih ga izbacila u potpunosti ali nikako da skupim hrabrosti tj. para da kupim onu kuglu za pranje veša. Živo me zanima da li funkcioniše.
Mama kukunka, potpuno se slažem za tečni deterdžent, nažalost trenutno mi je to skuplja opcija pa samo stavljam manje ovog praškastog i baš je kao što kažeš - opere se isto ako ne i bolje.
Kad smo kod iskuvavanja veša, znate li da na primer u Brazilu mašine za veš uopšte nemaju opciju iskuvavanja, tj. pranja na tako visokoj temperaturi? Pa eto, njima ništa ne faliuser posted image

Da, još jedna stvar, kad imate bebi obično kupujete i najskuplje bebi vlažne maramice jer želite najbolje, a ja upravo radim obrnuto: kupim bukvalno najjeftinije i to 4-5 pakovanja, isperem ih u mašini (samo program za ispiranje), strpam u lavor i pustim da se osuše, leti na suncu zimi pored radijatora. Koristim ih tako što ih potopim u vodu i tako obrišem bebca. Zvuči komplikovano ali u stvari sve ovo traje 15 minuta a to radim jednom u mesec ipo dana. U vlažnim maramicama inače nema ama baš ničeg korisnog za bebe, a patronažna je bila oduševljena ovom idejom koja, naravno, nije moja ali sam je ja već usavršilauser posted image

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 847
   RE: Kucni budzet
11.3.2012 23:16:14   
Anoniman
A tu ste? Ja posla za vama user posted image Au teska tema user posted image Elem, nemam ni ja masinu za sudove, ali imam elektricni depilator, bio na snizenju user posted image I ja sam koristila pamucne pelena sa prvom cerkom da bavrsenih 6 meseci, ali nije mi na prvom mestu bila usteda, moram priznati. Ovo za sirce nisam znala da moze da posluzi kao omeksivac za ves!!
Kozmetika za bebe, to sam kupila pre nego sto se Neda rodila,(po jedan komad kupke i ulja) pre 6 meseci i jos nam traje, stavljam vrlo malo, za pranje guze sebamed sapun, koji jos nismo potrosili. Pantenol takodje i sebamed obicnu, koja je do 300 kinti, kupili pre 3 meseca. Ovo se ja javno preslisavam user posted image user posted image

(odgovor članu Sanjica26 RR)
  Direktna veza do poruke: 848
   RE: Kucni budzet
11.3.2012 23:16:35   
Ognjena
Pošto se trenutno najviše bavim svojom bebom, većina saveta je za one koji imaju decu, pa evo još koji..
Ukrase za sobu i Novu godinu sam sama napravila, jeste oduzelo vremena - radila sam to uglavnom uveče, kada imam vremena i živaca- ali je u potpunosti vredelo, jer sad imamo predivne uspomene. Savete sam našla na sajtu NajboljaMamaNasvetu a konkretno sam napravila slova od različitih stvari - konca, papira, dugmića i uramila ih, ona inače stoje iznad kreveca i formiraju ime moje bebeuser posted image
On ih stalno zagleda a za 20 godina ćemo se smejati zajedno kako je mama bila zaludna...user posted image user posted image

(odgovor članu Ognjena)
Direktna veza do poruke: 849
   RE: Kucni budzet
11.3.2012 23:19:13   
Ognjena

IZVORNA PORUKA: dunja RR

Sanchy sve potpisujem.


I ja, sve ovo za otkuvavanjeuser posted image

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 850
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  32 33 [34] 35 36   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  32 33 [34] 35 36   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Moje putovanje kroz vantelesnu oplodnju
Zaista ne znam odakle da počnem. Vraćam se u mislima godinu dana unazad...bila sam ljuta, frustrirana, beznadežna. Nikak...
Značaj gvožđa tokom trudnoće
Tokom trudnoće, potrebe za gvožđem se povećavaju jer se volumen krvi povećava radi podrške rastućoj bebi. Takođe, gvožđe...
Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Odabir pravilne i kvalitetne ishrane kojom ćete omogućiti da vaši mališani utonu u miran san predstavlja izazov za svako...
IMA LI VAŠE DETE RAVNA STOPALA?
Problemi ravnih stopala mogu biti izuzetno neprijatni, zbog njih mogu nastati bolovi u nogama i leđima, kao i smetnje pr...
HOTEL "FONTANA" - na raskrsnici lj...
photo
Dođite i doživite nezaboravne trenutke i kreirajte najlepše porodične uspomene koje će vas uvek podsećati na ljubav, sre...



Anketa

Ime za devojcicu
PoisonEve

Ajde pomozite mi da odaberem ime!

Mina (20%)

Minja (12%)

Nora (13%)

Sofija (26%)

Lena (28%)


Ukupan broj glasova: 185

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here