|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  33 34 [35] 36 37   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo
10.3.2012 12:29:24   
Anoniman
Danas za ručak taljatele sa bolonjeze sosom. Sitno najsitnije iseckala malo mladog luka, sitno (sitnije od mlevenog) iseckala 30g teletine, sad to "dinstam" na teflonu bez ulja, dodaću malo domaćeg kuvanog paradajza, malo peršuna. i obariti i iseckati malo taljatela. Nadam se da će joj se dopasti.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 851
10.3.2012 14:23:42   
Ana RR
IZVORNA PORUKA: gae_gr

Naš trenutni raspored:

6:oo mleko
8:00 doručak - kačamak, popara, prženica ili nešto slično
10:30 voćna užina
13:00 ručak - meso ili džigerica sa povrćem i sirom ili pavlakom(jaje dajemo u okviru doručka nekoliko puta nedeljno)
16:30 užina - Nestle baby dessert valila ili keks (dok nismo uveli gluten bilo povrće u manjoj količini nego za ručak)
18:00- 19:00 večera -pahuljice
pred spavanje mleko

S tim da ona nikad ne popije mnogo mleka, napravim i ujutru i uveče po 150 ml i ostane malo u flašici

Mogu da probam tako, pa ćemo videti. Sutra ću mu dati kačamak umesto mleka, možda će sada hteti.

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 852
10.3.2012 17:28:31   
noxx
Jel koristi neko milupinu nemlecnu kasu?
Jel se ona priprema sa mlekom ili vodom?
Moj bebac nece mlecnu, pa mu kuvam pirinac i to dajem, ali pretpostavljam da je ova milupina ipak obogacena vitaminima pa je mozda bolje da mu nju kupimuser posted image

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 853
10.3.2012 21:18:11   
Anoniman
Probala sam da smućkam te pahuljice sa posebno smućkanim ad mlekom, nije htela ni da lizne, zato ih sa vodom sljušti za cas. Nekad dodam neku voćku da nije pas skroz klot a nekad jede i tako bez ičega

(odgovor članu noxx)
  Direktna veza do poruke: 854
10.3.2012 22:43:23   
mamicak
hvala vam drage moje na tako brzim odgovorima:):):). Pocecu prvo lagano po jedan obrok na dan. Danas je uzela samo par kasicica i nisam je dalje forsirala da jede. Krecemo polako ali sigurno u pustolovinu:)

Moram vas pratiti redovno i nadam se da cu ovde uvek naci odgovore. U to ne sumnjam:):)

Lejla, moja najveca radost!!!!!!!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 855
11.3.2012 0:00:31   
Anoniman
Mi dodjosmo do pete namirnice user posted image 10-i dan, banana doslo je do neocekivano dobre reakcije, beba je pojela sve sto joj je ponudjeno. Sutra drljamo bananu opet. user posted image user posted image

(odgovor članu mamicak)
  Direktna veza do poruke: 856
11.3.2012 10:05:07   
Ana RR
Probali kačamak jutros umesto mleka ali mrljavo ide. Pojeo je par kašičica onda počeo da kaki (a kada kaki neće više da jede) i onda je kasnije počeo da kuka, ponudim mu opet kačamak - neće. Na kraju je popio mleko.

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 857
11.3.2012 10:08:46   
Anoniman
Nevena uvek kaki dok doručkuje, bez obzira šta ima za doručak. Napravimo pauzu, operemo se i presvučemo i onda nastavimo. Često kaki i dok ruča. user posted image

(odgovor članu Ana RR)
  Direktna veza do poruke: 858
11.3.2012 10:09:34   
Nina777
Ana isti slucaj, samo smo mi probali palentu juce i danas, dodavala jogurt, pa danas ad mleko pa sir i nece, miksala koliko je moglo, i to ne bude bas glatko i mislilm da zbog toga nece. Na kraju smazao teglicu vocauser posted image

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 859
11.3.2012 10:20:10   
Ana RR

Nevena uvek kaki dok doručkuje, bez obzira šta ima za doručak. Napravimo pauzu, operemo se i presvučemo i onda nastavimo. Često kaki i dok ruča. user posted image

On neće posle da nastavi da klopa a često se dešava da kaki tokom jela. A uglavnom kaki za vreme mm i mog jela user posted image nešto dobije inspiraciju kad nas vidi user posted image

E, kaži mi kada daješ svokado, je l' ga daješ kao užinu ili kao obrok (pošto je on jak)? Ja bih mu dala kasnije kao užinu, sa bananom.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 860
11.3.2012 10:23:49   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: Ana RR

On neće posle da nastavi da klopa a često se dešava da kaki tokom jela. A uglavnom kaki za vreme mm i mog jela user posted image nešto dobije inspiraciju kad nas vidi user posted image

E, kaži mi kada daješ svokado, je l' ga daješ kao užinu ili kao obrok (pošto je on jak)? Ja bih mu dala kasnije kao užinu, sa bananom.

Nekad kao užinu, umešam sa kiselim mlekom ili nečim, a nekam izmiksam sa jogurtom i dodam 7 corn i bude doručak.

(odgovor članu Ana RR)
  Direktna veza do poruke: 861
11.3.2012 10:24:43   
Ana RR
Nina, bolje mu kuvaj kačamak. Ni Mare neće palentu ali kačamak baš voli. On nije navikao da ujutru rano jede čvrst obrok, tada voli mleko da pije pa zato nije hteo da jede. 

(odgovor članu Nina777)
Direktna veza do poruke: 862
11.3.2012 10:28:07   
Anoniman
I mi smo isto od početka prihvatili kačamak i njega baš baš voli, a palentu jedva kasnije.

(odgovor članu Ana RR)
  Direktna veza do poruke: 863
11.3.2012 10:38:32   
Sanjica26 RR
Ana, na tvom mestu ne bih nista menjala. Teodori sam pokusala pre spavanja (posle podne) da izbacim mleko i nece. Odmah vice meko. Ako mu trenutno tako odgovora nek pije mleko. Sami ce oni da izbace mleko ako im se ne pije. A, citala sam sta vam se desava nocu. Nama se obicno desava kad nas muce zubici. Lepo zaspi, ali zato se za dva sata probudi i place neutesno. Nekad je toliko muci da nikog ne zeli u blizini.

< Poruku je uredio Sanjica26 -- 11.3.2012 10:39:23 >

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 864
11.3.2012 10:40:48   
Ana RR
Sanjice, i noćas je isto plakao ali je tek u pola 5 tražio mleko. A čitavu noć je jecao, ranije sam uspevala da ga umirim kada ga pomazim i kažem šššššš, ali sada ništa ne pomaže. Počne sve jače u snu da jeca i onda odjednom krene tako da plače da mi se krv sledi. Dođe mi da ga celu noć držim u naručju samo da bi lepo spavao user posted image

(odgovor članu Sanjica26 RR)
Direktna veza do poruke: 865
11.3.2012 10:46:02   
Sanjica26 RR
Znam sve. Evo ti Teodora i dalje se budi nocu, a ima 14 meseci. Mnogo je muce zubici. Evo sad cekamo da nam stigne ogrlica da probamo i to. Sad se razbolela. Svaki put se razboli. I odmah su joj izasla dva zubica. Cim joj izadje zubic dve noci smo mirni i opet krecu muke. Jednostavno dok traju ove muke sa zubicima tako ce da bude. I njima nije uopste do mleka. Nego tad se probude i naravno da ce da piju mleko. To je neka moja logika.

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 866
11.3.2012 11:47:59   
lajla
Mame , a kada beba ima samo dva mleka u toku dana,mislim od koliko meseci.Meni Uros ima mleko ujutro,oko 16h i pre spavanja,kada se izbacije to u 16huser posted image

Boze,daj mi strpljivosti da prihvatim stvari koje ne mogu da promenim,hrabrosti da promenim one koje mogu,i mudrost da uvek pravim razliku izmedju njih.

(odgovor članu Sanjica26 RR)
Direktna veza do poruke: 867
11.3.2012 11:55:27   
Anoniman
Mi smo ga izbacili sa 6, ali nema pravila, izbacuješ ga kad postane višak. Tj kad samo mleko ne bude dovpljno za popodnevnu užinu.

(odgovor članu lajla)
  Direktna veza do poruke: 868
11.3.2012 11:59:15   
lajla
Pitam zato sto on nesto i nije bas vise odusevljen mlekom tada,a sta da mu dam tu za uzinu?

Boze,daj mi strpljivosti da prihvatim stvari koje ne mogu da promenim,hrabrosti da promenim one koje mogu,i mudrost da uvek pravim razliku izmedju njih.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 869
11.3.2012 12:16:15   
Anoniman
Dok nismo uveli gluten jela je povrce a posle Nestle baby dessert od keksa ili vanile

(odgovor članu lajla)
  Direktna veza do poruke: 870
11.3.2012 12:21:52   
lajla
hvala gaeuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 871
11.3.2012 17:12:27   
ivana70a
mame, planiramo sutra da krenemo sa glutenom pa sam mislila da joj kupuim one 7korn zitarice (ako neko ima bolji nacin za uvodjenje neka me ispravi). e sad da li da joj dam malo samo za pocetak ili mogu vec punu dozu tih zitarica da napravim, predpostavljam da ima na kutiji u kojoj meri koliko? i da li to znaci da batalim milupa rizu i rizu kukuruz jer je ovo bolje tj bogatije zitaricama?

(odgovor članu lajla)
Direktna veza do poruke: 872
11.3.2012 19:55:23   
Anoniman
Ivana, ja sam odmah dala ceo obrok 7 corn. Pririnač-kukuruz nisam izbacivala, kasnije sam uvela i Milupine pahuljice sa keksom, pa sad vrtim u krug da ne bude dosadno jer za večeru uvek jede pahuljice, nekako kapiram da su najlakše za varenje.

(odgovor članu ivana70a)
  Direktna veza do poruke: 873
11.3.2012 23:14:54   
Yula

IZVORNA PORUKA: Ana RR

Sanjice, i noćas je isto plakao ali je tek u pola 5 tražio mleko. A čitavu noć je jecao, ranije sam uspevala da ga umirim kada ga pomazim i kažem šššššš, ali sada ništa ne pomaže. Počne sve jače u snu da jeca i onda odjednom krene tako da plače da mi se krv sledi. Dođe mi da ga celu noć držim u naručju samo da bi lepo spavao user posted image

I moje dete je dugo tako jecalo i na kraju pocinjalo da place u snu i to bas onako jako. Koliko sam uspela da saznam i od doktora i sa neta, oni nesto sanjaju sto ih uplasi i onda placu. Nisam se previse brinula jer je dete kada se dobro razbudi potpuno ok, kao i u budnom stanju, znaci da ga nista ne boli. Ne sekiraj se, proci ce ga to. Mom Lazaru se to sada retko dogadja, bas, bas retko, a jedno vreme je tako svaku noc po nekoliko pta i to samo u prvih par sati sna.

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 874
12.3.2012 10:17:11   
ishler
Dobar dan mame,
treba mi mala pomoc.
Koliko ubacite povrca u rucak i sta je obicno osnova?
Ja sam do sada stavljala krompir ili bundevu kao osnovu,ali beka nesto nece bundevu,i onda dodam malo brokolija,karfiola itd.
Pa me interesuje sta je vama osnova i koliko npr cvetova brokolija stavite?

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 875
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  33 34 [35] 36 37   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  33 34 [35] 36 37   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

NAJLEPŠA IMENA ZA DEVOJČICE koja ste vi iz...
Napravili smo listu najlepših imena za devojčice prema vašem izboru.
Zdravstveni problemi nedonoščadi
Prevremeno rođene bebe, manje su po konstituciji i težini, i mogu imati zdravstvenih problema.

Anketa

Ankete
Snelle

Ko je veći fan anketa na RR-u?

Lanajelena (64%)

Choopa choops (36%)

Ukupan broj glasova: 121

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here