|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  7 8 [9] 10 11   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe od 0-3 meseca
4.4.2012 4:07:18   
smeskicTB
evo i mene opet na ovoj temi..kao bles mama celu noc pratim S! Zasto?
Pa poceo poslednja tri dana je vec posle sat ipo do dva da bude gladan..nocu ne spava kao ranije..
Koristli smo najpre prematur aptamil, pa aptamil 1..i napredovao je recimo za 12dana 550gr..sto je za bebu od 2čg bilo super..
E, odem ja kod dr..nisam htela na svoju ruku..jer nisam znala da li da povecam na 120ml vode..ili menjam formulu..znam da su mi rekli da ne valja da bebi dajem ad na 2h..I ona mi zena preporuci bebelac jer su isti proizvodjaci..sto nisam znala..da jedan obrok jedno ad drugi drugo-aptamil..i pratim za koliko ogladni...pa ako je isto da idem na nan koji sam ja i htela jer sam cula da je odlicno.
I tako ja sada pratim pogotovo sto je imao bas jake grceve..pa da vidim da li je od bebelaca.
Za sada se slicno ponasa..mada nije trazio na sat ipo, bice da je delovanje bebelaca..mada ja mislim da bi mu trebalo i povecati..sada kada vas citam..mislim da za sedmu nedelju i oko 3600 nije puno 120ml mleka, ne vode, pa bude 140ml mleka..
Sta vi mislite?
I ako bi videla da je sitiji od bebelaca opet bi imala neku buvu da ipak nan probamo..mada mi dr kaze da je bebelac isto mleko prve klase.
Inace, hemoglobin nam je pao, pa uvodimo ferum..kazu da je i taj pad ocekivan..a zapravo retko koja beba u terminu radi ovako rano kontrolu..a mi smo radili jer sve detaljnije pratimo.

U kontekstu ovoga, peco moja draga..bitno da vidis da ti je beba sita..daj joj da jede tako da ti preko dana bude sita na 2,5-3h..nocu je ne budi...i sigurno ce ti napredovati!Javi nam!

Odoh da dam S da jede..javlja se, rezucka..pa da dremnem, tata ce ga u 7h hraniti...da ja budem nesto i za dan sposobna.

(odgovor članu bea83)
Direktna veza do poruke: 201
   RE: Ishrana bebe od 0-3 meseca
4.4.2012 8:01:38   
Adriana83
Sto se tice kolicine AD mleka...Moja prva cerka je odrasla na aptamilu i znala je da popije jaaakkkooo puno mleka.Bila je krupna beba.Ona je uvek imala vise obroka i pila vise mleka nego sto je pisalo na kutiji.Tada mi je dr rekla da joj dajem minimalnu dovoljnu kolicinu da je ne bih nagojila.Onda nisam znala sta to znaci ali sada znam.Vi bebi ponudite 200 ml i ona sve to popije.Vi joj sledeci obrok napravite jos vise jer nije nista ostavila u flasici.I tako vasa beba pije ogromne kolicine mleka.Ali ako pokusate da joj ponudite manje,recimo 150 ml i ona naravno sve popije ali je ipak zadovoljna nakon obroka i lepo spava onda je to to.Znaci nikad ne dajete bebi onoliko koliko moze da popije vec onoliko koliko je potrebno da ona bude mirna nakon obroka.Ako im dozvolite one ce uvek popiti onoliko koliko im stane u stomacic ali to ne znaci da im je i potrebno toliko mleka.Ja vidim po A i S.Ja im jedno vece ponudila po 200(toliko sam imala izmuzeno) i one su sve popile.Ali vidim da su sasvim zadovoljne i lepo spavaju posle 140 ml.Sad im i dajem toliko.Kad vidim po njima da im je to malo,ja cu nuditi vise.

(odgovor članu smeskicTB)
Direktna veza do poruke: 202
   RE: Ishrana bebe od 0-3 meseca
4.4.2012 8:09:53   
Anoniman
Smeskic, osnovno pravilo za doziranje mleka je: ne gledaj tabelu na kutiji. Sledeće važno je dok ne osta ne bi dosta. Uvek praviš više takod a ostane bar 5-10 ml u flašici. Samo tada znaš da je sit. Nisu sve bebe iste i ne jedu sve bebe istu količinu. Kažu da je minimum koliko treba da pojede beba 150 ml po kg telesne mase, sve preko toga je ok.

Što se vrste mleka tiče, sva ad mleka bi trebalo da su obogaćena gvožđem ali ne znam gde koliko ima. Za NAN znam da ga ima dovoljno jer nam je krvna slika bila dobra a stolica se zelenela od gvožđa.

(odgovor članu Adriana83)
  Direktna veza do poruke: 203
   RE: Ishrana bebe od 0-3 meseca
4.4.2012 8:17:27   
Adriana83
Jos sam zaboravila da kazem da ovo vazi za bebe koje piju VISE mleka nego sto je preporuceno.Ako ih pustite da piju koliko zele,dobicete bebu koja napreduje previse a svi znamo sta to znaci i gde vodi u kasnijem zivotu.One koje piju manje treba pustiti da piju koliko zele,ne treba ih ogranicavati na njima dovoljnu kolicinu.

< Poruku je uredio Adriana83 -- 4.4.2012 8:19:06 >

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 204
   RE: Ishrana bebe od 0-3 meseca
4.4.2012 8:21:24   
Anoniman
Slažem se, beba koja pije malo preko preporuke na kutiji je jedno a beba koja popije više nego dete od 9 meseci je drugo. user posted image

(odgovor članu Adriana83)
  Direktna veza do poruke: 205
   RE: Ishrana bebe od 0-3 meseca
4.4.2012 8:46:11   
Adriana83
Upravo tako gae.Moja Andjela je imala tri meseca i imala je jedan obrok vise od preporucenog ali je zato kolicinski pila kao beba od 5 meseci.Pa ti sad vidi dodatna kolicina po jednom obroku puta broj obroka u toku dana.Nakupi se posteno.Tad sam pocela da je malo ogranicavam,zabranila plazmu u vocnim kasicama i ona se jako brzo izvukla,otisla u visinu a bila je bas bucka.Sad je super!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 206
   RE: Ishrana bebe od 0-3 meseca
4.4.2012 9:18:19   
smeskicTB
devojke, upravo to-zelim meru kod beba da nadjem..bez obzira sto su bili prevremeno rodjeni ne bih da budu buckoooviii...tj da preteram...oni vec prirodno imaju nagon borbe..

GG i - i A i S od starta prelaze tu meru..kada je S trebao oko 360ml, A je u bolnici toliko jeo...sada bi trebao min 520, a on preko 700ml..i to je ok..ali ne bih da ode na vise mnogo jer sta ce biti sa 3, 5mes..i iskreno jedva cekam da pocnu nemlecnu hranu.

E, sada...S spada u grupu dece da koliko god da dam popije..pa to 5,10ml retkooo ostaje...

Davala sam celu noc aptamil, mm je povecao u 7h isto aptamil..pa cu sada u 10h da dam povecan bebelac i vidim reakcije...danas sutra cu znati kako reaguje..

(odgovor članu Adriana83)
Direktna veza do poruke: 207
   RE: Ishrana bebe od 0-3 meseca
4.4.2012 9:23:33   
Anoniman
Ja plazmu i ne dodajem, ponekad dobije da je žvaće kao užinu, mlevenu ne kupujem, niti ću. Svakako detetu treba ponuditi više, jer većina dece stane kad je sito. Ako se baš pokaže da dete pojede sve, koliko god da je napravljeno onda treba razmišljati o ograničavanju ali i to raditi oprezno da dete ne bi ostalo gladno. Dakle naći količinu od koje će da bude dovoljno dugo sita.

(odgovor članu Adriana83)
  Direktna veza do poruke: 208
   RE: Ishrana bebe od 0-3 meseca
4.4.2012 14:46:19   
bea83
Mi od subote mučimo muku sa strahovitim grčevima i zatvorom koji ga muči još odavno,odnosno nije to klasičan zatvor, on kaki jednom dnevno ali uz velikeee muke, stenjanje, plakanje...Nije spavao od subote u kontinuitetu više od dva sata i to sa prevrtanjem,kukanjem,cvilenjem....Ne zna se ko je umorniji i iscrpljeniji od nas dvojeuser posted image  Zato sam noćas presekla i odlučila da dva dana bude samo na Aptamilu, a da ja izmuzavam svoje mleko i čuvam, pa onda dva dana samo na mom, kako bi ustanovila šta pravi problem Aptamil ili moje mleko...I znate šta se desilo od jutros?Dva puta je kakio bez muke, ceo dan nema grčeve i spava konačno "ko beba"....Ja sam u neverici jer sam bila ubedjena da će se pokazati da je problem Aptamil a ne moje mleko,kad ono...user posted image Nisam pristalica "babskih priča" i zaista ne verujem u njih, ali poklopilo se da su ovi grozni grčevi počeli istog dana kad sam dobilauser posted image  a rekoše mi da se od tog momenta sastav mleka menja i da neke bebe odbijaju da sisajuuser posted image
E sad ja ću nastaviti sa ovim sistemom da vidimo šta se dalje događa, ali šta mislite jel ima u tome neke istine? Jako mi je žao ako se ustanovi da mu moje mleko pravi problem jer sam se zaista trudila da mu obezbedim maksimum bez obzira što od početka nije hteo da sisa...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 209
   RE: Ishrana bebe od 0-3 meseca
4.4.2012 15:32:11   
jance
prvo proveri dali si uvela nesto novo u svoju ishranu sto bi njemu moglo da napravi problem npr zaprske, gazirane sokove, pasulj i tako to, a i samo mleko ume taj problem da napravi. ja iskreno nisam cula da se sastav mleka menja za vreme menstruacije, cula sam da se smanjuje kolicina samo.

_____________________________

Bez dece kuća ne raste

(odgovor članu bea83)
Direktna veza do poruke: 210
   RE: Ishrana bebe od 0-3 meseca
4.4.2012 15:40:00   
cockic
bea je sam i sa malim dobila pre drugog meseca pa je sisao do 14m,
ali je slabije kaloricno mleko koliko sam ja svatila on je dobijao oko 450-800gr
mesecno.

evo sad kad dobijem videcu da li su ove moje tvrdnje tacne,jer dobijam uskoro
sigurno barem se tako osecam i malo me boli stomak user posted image


(odgovor članu jance)
Direktna veza do poruke: 211
   RE: Ishrana bebe od 0-3 meseca
4.4.2012 15:41:00   
bea83
nisam ništa novo uvodila, baš pazim šta jedem, zamislim se pre svakog zalogajauser posted image

(odgovor članu jance)
Direktna veza do poruke: 212
   RE: Ishrana bebe od 0-3 meseca
4.4.2012 15:43:34   
jance
ne znam onda, bas si me sada bacila u rebus... ja stvarno nisam cula da se menja sastav mleka, ozbiljno i zvuci mi to cudno... ok. mozda je na kraju i istina, a ako jeste, kad ti prodje m onda vidi sta ti je ciniti..
da, jel uzimate BioGaiu?

_____________________________

Bez dece kuća ne raste

(odgovor članu bea83)
Direktna veza do poruke: 213
   RE: Ishrana bebe od 0-3 meseca
4.4.2012 15:52:41   
bea83
Uzimali smo BioGaiu, delovala je neko vreme i onda ništa, pa prešli na espumisan i on je imao efekta neko vreme i opet ništa, ovo sad je potpuno ludilo kao da ga non stop boli stomak a povremeno zaspi od umora, znači nisu povremeni grčevi nego kao da ga konstantno muče, a kad kaki prosto mi se plače koliko se mučiuser posted image
A od jutros je kakio dva puta a da nisam ni primetilauser posted image

(odgovor članu jance)
Direktna veza do poruke: 214
   RE: Ishrana bebe od 0-3 meseca
4.4.2012 15:56:31   
branki*
bea,ja sam cula da neke bebe nece da sisaju dok mama ima menstruaciju.ne znam da li je tacno.ako mu je od aptamila dobro,daj mu ga,ti se izmuzavaj,pa ga opet ponudi svojim mlekom kad ti prestane.ne znam

_____________________________

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu bea83)
Direktna veza do poruke: 215
   RE: Ishrana bebe od 0-3 meseca
4.4.2012 15:57:05   
jance
dobro i meni se majstor mucio dok se nije iskakio i po pola dana, to je jednostavno zbog nezrelog probavnog sistema, tako sam ja procitala. regulisalo se tu negde pocetkom treceg meseca dok je jos i bio na mom mleku. ne znam sta je u tvom mleku moglo da izazove tako jake grceve, al ajd da se nadamo da ce proci...

_____________________________

Bez dece kuća ne raste

(odgovor članu bea83)
Direktna veza do poruke: 216
   RE: Ishrana bebe od 0-3 meseca
4.4.2012 16:07:26   
bea83
user posted image  je prestala u ponedeljak uveče ali grčevi nisuuser posted image
Ne znam ni sama da li ima u tome istine, prvi put sam to čula sad, kad sam pričala sa svekrvom usput spomenula da sam dobila ona mi reče - pa dobro, šta da se radi, sad polako smanjuj izmuzavanje i prestaće ti mleko,ja u čudu reko što bi sad odustala kad se patim dva meseca sa pumpicom, a ona mi na to kaže pa to mleko više ne valja, ili neće hteti da pije ili mu neće prijati, nema svrhe da se mučite ni ti ni onuser posted image Ja naravno to odbacila odmah, svekrva ko svekrva lupetauser posted image  medjutim posle ovog haosa koji je nastao malo sam cunjala netom, raspitivala se kod drugarica i na više strana čula istu pričuuser posted image da mleko postaje slabije, i da može da sadrži neke hormone koji bebi ne prijaju...Eto možda je glupost,nemam pojma...Baš sam u rebusu, bila sam ubedjena da mu Aptamil ne prija bez obzira što ga je pio u principu malo (jedan ili dva obroka dnevno)

(odgovor članu jance)
Direktna veza do poruke: 217
   RE: Ishrana bebe od 0-3 meseca
4.4.2012 16:29:15   
jance
a da ipak pitas neku patronaznu? lekara i laktacijsku sestru? ne znam, pazi nisam studirala pedijatrju ni neonatologiju atko da sam sigurna da postoje i problemi sa dojenjem koje mi nismo culi i koji se ne desavaju tako cesto pa da svako zna da ti kaze sta i kako. ipak mi je nekako cudno da tvojoj beni ne prija tvoje mleko, ipak je ta beba deo tvoga tela i tvoje mleko je stvoreno iskljucivo za njega.
sad mi pada na pamet, mozda da se raspitas dal nije u pitanju neka infekcija tvojih bradavica, tipa neke bakterije ili gljivice koja se pumpicom prenosi na mleko pa mu to stvara problem? ja sam trebala da radim analizu mleka na bakterije kad me je peckao jedan kanal za vreme pumpanja, ali na kraju nisam, kod mene je to bilo zacepljenje. ali znam da mi je zena laktacijski savetnik spomenula da se to desava...

_____________________________

Bez dece kuća ne raste

(odgovor članu bea83)
Direktna veza do poruke: 218
   RE: Ishrana bebe od 0-3 meseca
4.4.2012 16:32:52   
ljubičica
Meni je dr rekla da mleko ne može da bude loše već da može samo da ga ima ili da ga nema.
Mada je bolje da se konsultuješ sa lekarom pa će ti on bolje reći.

< Poruku je uredio ljubičica -- 4.4.2012 16:34:27 >


_____________________________

The day I will stop lovin you is the day I will close my eyes 4 ever!

(odgovor članu bea83)
Direktna veza do poruke: 219
   RE: Ishrana bebe od 0-3 meseca
4.4.2012 16:39:45   
Verus
BEA!!

joj boze ja cu poludeti od svekrva u srbiji, patronaznih, i mama i drugih koji POJMA NEMAJU a vole da ser*** vise nego hleba da jedu!!!!

Izvinjavam se ali sam totalno siznula kad sam procitala tvoj post-ne zbog tebe, nego toga sto si pisala.

Mleko je genetski napravljeno da odgovara svakoj bebi, i menja se kako beba raste PREMA bebinim potrebama. Dete bi mogla da dojis 12 meseci i da nista drugo ne jede-naravno, nakon 6og meseca se gvozdje u telu bebe smanjuje, tj zalihe istog, i onda se uvode cerealije, meso i drugi izvori gvozdja, zato rizik od anemije u dojenih beba.

NE PRESTAJ da pumpas i da dojis, makar nesto sto das, racuna se, nista nije za baciti. Creva bebe sazrevaju i zato grcevi, a i mogucnost da beba ima intoleranciju na nesto sto jedes. Cesto su to mlecni proizvodi, i izbacivanjem mleka, sladoleda, sireva i jogurta, bebi vec bude lakse.

I ne, nije istina da moras piti kravlje mleko da bi imala mleka (i to sam cula u Srbiji-litra mleka na dan!!! i slicne gluposti).

Ja jedva jedem, lose pijem i juce sam samo na poslu izmuzla 500ml mleka! Plus 180ml sto sam izmuzla ujutru kuci pre odlaska, plus sto sam podojila dete u 4:30 ujutru. Ako mleka ima, ima ga. Jedino sto mi je mleko vodeno, ima malo masti jer ne jedem nista od masnoce, i sad kad me muci zuc sve masno sto sam smela sam izbacila. Mleka ima ako se doji redovno i cesto, sto vise se doji u pocetku vise mleka ima kasnije.

Sta god da radis: menjaj malo ishranu i vidi da li ce to pomoci. A svekrvi klimaj glavom i nasmesi se.

(odgovor članu bea83)
Direktna veza do poruke: 220
   RE: Ishrana bebe od 0-3 meseca
4.4.2012 16:41:28   
Verus
Da dodam da je RETKA pojava da dete ne moze nikako da vari laktozu u mleku (galaktosemija ako se tako kaze na nasem jeziku), ali ta deca su jako bolesna i nikako ne napreduju i uglavnom medju decom koja su prevremeno rodjena....

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 221
   RE: Ishrana bebe od 0-3 meseca
4.4.2012 17:05:17   
jance
Verus bas sam htela da te zovem upomoc user posted image , ja imam slabo iskustva sa ovim...
opet mislim da ne moze da vari laktozu u njenom mleku nebi mogao ni u Aptamilu...


_____________________________

Bez dece kuća ne raste

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 222
   RE: Ishrana bebe od 0-3 meseca
4.4.2012 17:13:52   
ljubičica
user posted image

_____________________________

The day I will stop lovin you is the day I will close my eyes 4 ever!

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 223
   RE: Ishrana bebe od 0-3 meseca
4.4.2012 20:00:39   
bea83
Patronažna mi je odavno rekla da se mučim sa dojenjem jer neću imati dovoljno mleka i ja sam na te reči odlepila i uzela pumpu i pumpam od tad kao luda, ali nažalost ona je bila u pravu. Mleka ima ali nedovoljno.
Ne znam da li ima istine u ovome što sam prethodno pisala, sve je meni jasno, da je majčino mleko najbolje i sve ostalo,vrlo dobro sam se informisala i u trudnoći a i sada, ne zna se šta sve nisam pročitala, probala i koji savet nisam poslušala,da nije tako odavno bi batalila pumpu koja mi svaki dan oduzme 4,5 sati vremena i donese isto toliko bola, ali moje dete je ipak najbolji pokazatelj da li nešto radim ispravno ili ne. Neću odustati od mog mleka ali moram da priznam da sam se dobro zapitala jer morate priznati da je vrlo čudna reakcija i promena ponašanja moje bebe

(odgovor članu ljubičica)
Direktna veza do poruke: 224
   RE: Ishrana bebe od 0-3 meseca
4.4.2012 20:14:56   
Anoniman
Bea, samo smireno. Tvoje mleko je najbolje ali nije jedino. Od straha i stresa može samo da stane, neće se povećati. Zato se opusti i prihvati: šta bude biće. Ne odustaj od izmlazanja. Daj bebi obavezno za svaki obrok svoga mleka koliko ima, pa neka je i 10 ml. I uvek prvo daješ svoje pa onda ad. Tvoje je "vakcina" koja bebu štiti od virusa, bolesti i svega ostalog a ad mleko služi da se posle zasiti.

Što se stolice tiče, naš drugar je na Aptamilu imao svaki drugi dan stolicu. To je slučaj sa mnogim bebama na ad mleku i nije ništa strašno. A za to što se muči dok kaki najbolja je BioGaia. Mi smo je dugo koristili i zahvaljujući njoj i kad smo prešli potpuno na ad mleko (NAN) Nevena je imala po 100 stolica dnevno, kao dojena beba. I sad kaki 4-6 puta a ima 9 meseci i jede sve.

(odgovor članu bea83)
  Direktna veza do poruke: 225
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  7 8 [9] 10 11   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  7 8 [9] 10 11   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Odabir pravilne i kvalitetne ishrane kojom ćete omogućiti da vaši mališani utonu u miran san predstavlja izazov za svako...
Dr Raičević: Male bebe NEMAJU ŠTA da traže...
Doktor Jovan Raičević, pedijatar koji živi i radi u Kotoru, podelio je jedan vrlo važan savet sa roditeljima koji ga pra...



image
AnaTamara
Preporuka budućim mamama!
Porođaj je sve bliže, pripremaju se stvarčice, između ostalog i Fitolat, koji mi je mnogo pomogao sa prvim detetom, uspeli smo da uspostavimo laktaciju!  Više >>
image

Anketa

Нос.
пеперутка16

Како чистите нос мале деце?

Click Here