|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: ime za devojcicu
12.4.2012 0:10:20   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: tijatija

Joj meni se nije svidjalo u pocetku ali mm navalio bilo je djina ili marta, a kod mene u Su sve Marte stare bake i nekako mi je delovalo madjarski ( nista nije po nac. osnovi) ali sad vidim da nisam pogresila i da smo joj dali pravo ime, inace ja sam htela da se zove Itana ...

user posted image user posted image user posted image kao da slusam moju mamu! da joj je poslednje dete bilo zensko zvalo bi se Itana. Tako je ona trebala da se zove, ali djed otisao opstinu sa tim imenom na umu (dugo ubedjivan sa bakine strane) i vratio se sa Persa. Dobro je ziv ostao!
Marta mene inace asocira na bubnjarku jednog naseg benda - nit su bicepsi u pitanju, a kamo li masnice i vrpce user posted image . I to je jos jedan + zasto volim to ime.
Pepeljugo, evo ti jos jedno za predlog - Milica.

(odgovor članu tijatija)
  Direktna veza do poruke: 251
12.4.2012 0:22:54   
pepeljuga
E hvala, ali kuma mi danas kaze da je otkacila muza kad je predlozio Milica user posted image
Inace, danima joj vec predlazem imena, predlozila sam Mina, Mila, Janja (znam otprilike sta voli), za svako nadje neki grozan primer (neku Milu koja se ubila, Janju koja je luda i tako, svako veze za nekog ludaka, ubicu ili bolesnika user posted image ) i danas zovem sva ponosna jer sam ovde procitala Irina, lepo bi im islo uz prezime i kazem a ona kaze ma meni je svejedno, mislim da ce se zvati Ivana (kao ja user posted image ) i ja kazem pa dobro, lepo, po ludoj kumi user posted image

I''m sweet, romantic and traditional. I''m a bit prissy and naive, and I wont set_tle for less than a picture perfect life. (Charlotte York)

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 252
12.4.2012 0:26:36   
madre
izgleda da nije vazno ime, bitno je da je luduser posted image

Zivi za svoje hocu, a ne za tudje trebalo bi...

(odgovor članu pepeljuga)
Direktna veza do poruke: 253
12.4.2012 0:31:04   
pepeljuga
Onda je nasla pravi materijal user posted image

I''m sweet, romantic and traditional. I''m a bit prissy and naive, and I wont set_tle for less than a picture perfect life. (Charlotte York)

(odgovor članu madre)
Direktna veza do poruke: 254
12.4.2012 0:33:16   
Anoniman
lepa i irina i ivana user posted image
ja imena vezujem za ljude koje poznajem. nema ih bas ludih ali nisu sasvim bazdareni

(odgovor članu pepeljuga)
  Direktna veza do poruke: 255
12.4.2012 12:49:35   
nina26
Mi planiramo ako bude devojcica da joj damo ime Valentina, jer nam je ET bio na dan zaljubljenihuser posted image

Mada se meni vise svidjalo ime Melina koje moze da se prevede kao i Medena jer Meli znaci med na grckom, ali nekako Valentina nam je skroz simbolicnouser posted image

Od sada slavim Dan Zaljubljenih :)))))

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 256
12.4.2012 13:14:13   
tanjica85
cim cujem ime Valentina setim se deteta Marka Jarica i Adrijane L. univerzalno ime svakako jeste. Dopada mi se ime Melina. Samo se plasim da takvo ime ne nosi nadimak Mela

"...jer sve što ljubimo - stvorili smo sami "
Jovan Dučić

(odgovor članu nina26)
Direktna veza do poruke: 257
12.4.2012 13:27:27   
Daca88
Nisam trudna,i ne radimo jos na drugoj bebi,ali na insistiranje muza posto nam je sin Alen,ako bude devojcica zvace se Nela,sto je unazad od Alen.
Ja o tom jos ne razmisljam,a moj svekar hoce Andjelu da bi mogao da tetovira rec Nada sto bi bila pocetna slova nasih imena,tj N kao muz,A kao sin,D kao ja,i A kao buduca cerka(ako bude).

ovom prolaznom svetu,mi smo samo osobe vise,
a jedno drugom,mi smo citav svet!

(odgovor članu tanjica85)
Direktna veza do poruke: 258
12.4.2012 13:44:44   
nina26
cim cujem ime Valentina setim se deteta Marka Jarica i Adrijane L. univerzalno ime svakako jeste. Dopada mi se ime Melina. Samo se plasim da takvo ime ne nosi nadimak Mela

Joj jeste i mene podseti na njih, a oni su se valjda vencali na dan zaljubljeni, ali mi smo tada "zaceli" bebu tako da imamo vise prava na to imeuser posted image

Salim se naravnouser posted image

A ne ide mi nesto nadimak od Melina, Melauser posted image Bas mislim da da ne bi ni imala nadimak, ali ko zna....

Od sada slavim Dan Zaljubljenih :)))))

(odgovor članu Daca88)
Direktna veza do poruke: 259
12.4.2012 15:49:14   
marince1
Ja neznam, svidja mi se ime Dunja (Dunja i David),a svidja mi se i Lana

Ko zna zasto je to dobro...

Nista u zivotu nije slucajno!

(odgovor članu madre)
Direktna veza do poruke: 260
12.4.2012 15:58:24   
Anck Su Nmaun
Kod nas je bilo u opticaju Dunja, al sam na kraju bila srecna sto nije ostalo jer se u tom periodu , svaka devojcica koja se rodila zvala Dunja user posted image

Lana je super, i na to smo pomisljali, Una,Nina,Lena,Nadja, Lara ...al eto ispade Hana tj. Tara je izabrala ime izvlacenjem ceduljica user posted image
I sad u vrticu ima 3 Jane, 2 Lane, 2 Dunje ...

< Poruku je uredio Anck Su Nmaun -- 12.4.2012 16:03:34 >

(odgovor članu marince1)
Direktna veza do poruke: 261
12.4.2012 16:02:16   
Anck Su Nmaun
Inace obema mojim devojcicama tepam "Milice moja" , tako da jemm rekao ako bude treca cera ima da se zove Milica user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
Direktna veza do poruke: 262
12.4.2012 16:42:54   
viking
Super je kombinacija Dunja i David!

IZVORNA PORUKA: marince

Ja neznam, svidja mi se ime Dunja (Dunja i David),a svidja mi se i Lana

Bolje biti nečija baba nego samo baba! - moja mama u filozofskom raspoloženju

"Čovek je rođen da radi, da trpi i da se bori; ko tako ne čini, mora propasti." Nikola Tesla

(odgovor članu marince1)
Direktna veza do poruke: 263
12.4.2012 16:46:48   
viking
To stvarno sve zavisi od trenutnih okolnosti, ja na primer ne pozanjem lično ni jednu Dunju a Hana i Tara znam po 4-5... Sva imena koja si pobrojala su sada baš česta i popularna, nego kako se kome "zalomi" user posted image

IZVORNA PORUKA: Anck Su Nmaun

Kod nas je bilo u opticaju Dunja, al sam na kraju bila srecna sto nije ostalo jer se u tom periodu , svaka devojcica koja se rodila zvala Dunja user posted image

Lana je super, i na to smo pomisljali, Una,Nina,Lena,Nadja, Lara ...al eto ispade Hana tj. Tara je izabrala ime izvlacenjem ceduljica user posted image
I sad u vrticu ima 3 Jane, 2 Lane, 2 Dunje ...

Bolje biti nečija baba nego samo baba! - moja mama u filozofskom raspoloženju

"Čovek je rođen da radi, da trpi i da se bori; ko tako ne čini, mora propasti." Nikola Tesla

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
Direktna veza do poruke: 264
13.4.2012 19:45:18   
JAmy
Cure,ja i mm imamo malo tezi zadatak oko imena,jer jos ne znamo pol a vjerovatno ce tako do porodjaja ostati ...
Uglavnom,morali smo da se podijelimo,pa smo se dogovorili ako bude zensko ja dajem ime(zato sto tvrdim da je curica),a ako bude musko on (tvrdi da ga instikt ne vara i da jeuser posted image )...user posted image
Za sada su mi na umu dva imena__Katarina(Kaca),i Andrea (Ana)...Moram da mislim i o nadimku koji bi dobila,pa sam zato izbacila iz opticaja ime Silvija koje mi se inace jako svidja...

"Ako odustanete od pobjede, a da nikada ranije niste pobjedjivali, ostacete ono sto ste i ranije bili- gubitnik. - Skot Pek"

(odgovor članu viking)
Direktna veza do poruke: 265
13.4.2012 21:28:28   
MASHKA
jamy a zašto mora da ima i nadimak?!

(odgovor članu JAmy)
Direktna veza do poruke: 266
13.4.2012 21:41:42   
JAmy
Zato sto nas narod nikada ne zove djecu imenom,pocevsi od najblize familije,nego iz miloste ponekad znaju potpuno da izopace ime,mogu da zamislim kako bi izveli nadimak imena Silvija... Mozda Sisi,ili Sikicauser posted image ,sigurno ne bi nekako normalnijeuser posted image

"Ako odustanete od pobjede, a da nikada ranije niste pobjedjivali, ostacete ono sto ste i ranije bili- gubitnik. - Skot Pek"

(odgovor članu MASHKA)
Direktna veza do poruke: 267
13.4.2012 22:10:35   
MASHKA
Ali što efektnije ime daš i kraće , manje su šanse za nadimak. Evo ja se npr. zovem Maša i nikada nisam imala nadimak!
Zato sam ćerki dala ime Staša a i za drugo moram nešto tako da smislim user posted image

(odgovor članu JAmy)
Direktna veza do poruke: 268
13.4.2012 22:20:12   
magnetic
Danas sam prvi put cula za ime NIA i bas mi je slatko,pa eto mozda ideje za neciju curicuuser posted image

Dunja 27.07.2010.
Visnja 23.01.2012.

(odgovor članu MASHKA)
Direktna veza do poruke: 269
13.4.2012 22:23:27   
JAmy
Za to su dobra imena: Ana,Olja,Mima,Anja,Lana,Ena,Ema,Luna...user posted image
Ja imam sestricinu kojoj su roditelji dali prelijepo ime Martina a svi su je poceli zvati Marica(sto najzad nema nikakve veze sa imenom),i ostalo joj tako user posted image Bas bezveze.A prosto ne mozes zabraniti ljudima da daju te bzv nadimke.
Ponekad cak ako ne moze nadimak da se izvede iz imena onda tu dodju nadimci tipa Cana,Cale,Beba,Mila,Lepa,Draga,Mara,Cica,Mica.......itd.

(odgovor članu MASHKA)
Direktna veza do poruke: 270
13.4.2012 22:27:57   
magnetic
Ma ko hoce da ti nadene nadimak taj ce vec naci neki,ma koliko kratko ime imao.Anu zovu anci ili Anica,Lanu zovu Lanuska ,Milu zovu Miluska i.t.d.

Dunja 27.07.2010.
Visnja 23.01.2012.

(odgovor članu JAmy)
Direktna veza do poruke: 271
13.4.2012 22:30:42   
magnetic
Ja se zovem Tanja,a masa njih me zovu Seka.Culi od mog brata jos kad smo bili klinci,pa me mnogi tako prozvali.Misim ok kada te tako zove brat,mama ili tata,ali sam od ostalih alergicna na taj nadimak.

Dunja 27.07.2010.
Visnja 23.01.2012.

(odgovor članu magnetic)
Direktna veza do poruke: 272
13.4.2012 23:10:53   
snješka
I ja se ježim na te nadimke. Ali mi je mnogo ljepše i draže kad me tako neko zovne nego punim imenom. Imam osjećaj da se nešto ljuti na mene.
A moju ćerku su počeli zvati Sena, jer ona nije znala svoje ime izgovoriti nego je tako govorila, Sena. Ali sam je nagovorila da svima koji je zovnu Sena ili Senči kaže da to nije ona nego da je to neka druga djevojčica i lijepo kaže svoje ime. Kaže: ja se zovem Selena, a Sena je neka druga devojcica, to nisam ja. user posted image

"Čovjek ti je, bona, teški hajvan i ovo malo duše šejtan mu dade da mu teže bude!"

Nisu loša vremena nego ljudi!

(odgovor članu magnetic)
Direktna veza do poruke: 273
13.4.2012 23:27:41   
JAmy
Magnetik,apsolutno si u pravu.Mislim da nigdje na svijetu ne postoji tolika sklonost ka raznim nadimcima nego kod naseg naroda...
Snjeska,ideja ti je odlicnauser posted image ,i steta bi bilo kvariti tako lijepo ime...

(odgovor članu snješka)
Direktna veza do poruke: 274
15.4.2012 23:16:01   
Anoniman
Ali što efektnije ime daš i kraće , manje su šanse za nadimak

Moj brat se zove Luka, u skoli je dobio nadimak Lucifer, a mama ga je zvala Lukijano. Ne pali to bas uvek ...

(odgovor članu JAmy)
  Direktna veza do poruke: 275
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Šta je AMH – i da li možemo uticati na nje...
Anti-Müllerian hormon (AMH) je važan marker koji pokazuje kapacitet jajnika i potencijal za proizvodnju jajnih ćelija. N...
Uobičajeni pregledi i analize u trudnoći
Pred vama je spisak svih uobičajenih pregleda i analiza koje se rade u trudnoći i približni period kada se oni rade.
Bebin plač i grčevi: naša neispričana priča
Mirna beba koja samo sisa i spava..promeškolji se po koji put, pa nastavi da pajki. Budi se da siki, i podeli mami i tat...
Moje dete ima vaške!
Kada se spomenu vaške svi prevrnemo očima. Vrlo lako se prenose sa glave na glavu, pa se može desiti da ih dobijemo i vi...
Nauka proglasila najlepše žensko ime na svetu
Ime Sofija, koje potiče iz starogrčkog i znači „mudrost“, godinama unazad važi za jedno od najlepših i najpopularnijih i...

image
flamingos
CortinaT krema će baš, da reši svaki problem naš.
Ekcem je prošlost kad se nanese,jer krema sa sobom sve odnese. Vetar kada duva, koža zna da se suši i puca, tad CortinaT krema na vrata pokuca,lepo se namaže, upije baš i rešen je problem naš. Nije fora, a nije ni laž,u CortinaT kremi leži prava draž. Ona svima prija i zato nam je najmilija. Možda mi pisanje stihova i nije jača strana, ali jedno sigurno znam-CortinaT krema je bez mana.  Više >>
image

Anketa

Мажење беба.
пеперутка16

Да ли ваше бебе (6-12 месеци) воле да се мазе? Моја чак ни не слуша, само ме одгурује, пење се по мени, вуче,... чак ни не жели да се носи, само гледа да побегне. То ми је стварно чудно.. Какве су ваше?

Click Here