|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  53 54 [55] 56 57   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo
5.6.2012 23:52:59   
Ana RR
aj user posted image

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1351
6.6.2012 1:49:19   
Anoniman
ja pitala za papriku pre neki dan, dr samo sto me nije presavila preko kolena user posted image
rece da je paprika jaci alergen cak i od ribe i da se daje posle 1. godine.
mina? help!
iscitala sam sve, ali niko ne rece kako se tacno uvodi zumance?
jeli smo piletinu danas, sa jabukom, sargarepom, pirincem i blitvom. svidja mu se ukus ali texturu ne podnosi. ako se dovoljno zanima ipak pojede. doduse, gromuljice uopste nisu problem ako je banana u pitanju.
kupila sam mu nan2, da ima za pahuljice i da navikne jer ko zna dokle ce sisati-nece ni da cuje, samo sto me ne pljune.
da li pavlaku uvodim kao posebnu namirnicu ili mogu odmah u obrok?
uzasna sam, manje pitanja sam imala kad sam pocela da uvodim hranu user posted image

(odgovor članu Ana RR)
  Direktna veza do poruke: 1352
6.6.2012 7:50:09   
minavb
Prvi put čujem da je paprika veći alergen od ribe, no dobro. Paprika se odlaže, teška je za varenje pa ja predlažem da sačekate bar punih 10 meseci. Žumance s euvodi postepeno. Prvo 1/16, pa 1/8, pa 1/4... i to sve u razmaku od par dana. Ja nisam tako, prvo sam mu dala osminu, pa četvrtinu, polovinu pa celo.

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1353
6.6.2012 8:07:24   
Adriana83
Vonavoj posto su nase bebe istog uzrasta,jedno pitanje za tebe... Mi smo sa 4 meseca krenuli sa kukuruznim i pirincanim kasicama a pre dve nedelje sam pocela da uvodim i ostalo.Do sad smo uveli piletinu,krompir i tikvicu.Probala sargarepu ali im ne prija.One sada jedu:
5-6h ujutru podoj
9h kasica(uglavnom kukuruzna)
13h podoj
16h rucak(meso i povrce ili pirinac)
20h kasica
23-24h podoj
E sad,koliko tvoja bebana ima mlecnih obroka?Ja sam od skoro pocela kasice za dorucak i veceru da kuvam na vodi jer ne mogu vise da izmlazam toliko ali one ipak imaju tri mlecna(podoji) obroka.Da li je to OK?Samo da napomenem da one ne smeju k. mleko(sem spec. adaptiranih ml. formula koje ja na zalost ne mogu da priustim),pa me zanima da li da nastavim da izmlazam koliko mogu ili je ovo u redu? I sve druge mame koje imaju savet neka pisu.Mina?
Koliko pojedu otprilike za obrok?Moje jedu kao provaljene...Ujutru i uvece oko 300gr a za rucak ne merim tacno ali bude minimum 250-300 gr.Imam utisak da jedu dokle god ja nudim,kao da nemaju meru user posted image Jos ni jednom nisu odbile hranu,prestanu kad ja prekinem da dajem.Sisanje isto nikad ne odbijaju,kad god ponudim one prihvate...

< Poruku je uredio Adriana83 -- 6.6.2012 8:12:39 >

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 1354
6.6.2012 8:15:27   
minavb
Sa čim im praviš kašu za večeru i doručak? Meni je ovo ok, ja ne mislim da bebe treba nalivati sa mnogo mleka, a i kod kuće imam dokaz da to stvarno nije neophodno. Ne bi bilo loše da večernja kaša bude mlečna. Ako bi specijalnu formulu koristla samo za taj obrok, duže bi ti trajala kutija.

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu Adriana83)
Direktna veza do poruke: 1355
6.6.2012 8:19:44   
Adriana83
Dorucak i vecera su uglavnom isti-kukuruzna palenta (trenutno na vodi) jer im pirinac jako steze stolicu a sad ga vec cesto dajem za rucak.Ja bih verovatno mogla skupiti dovoljno mleka za taj vecernji obrok,pa da im bar vecera bude mlecna kasa.Rekoh bolje da pitam jer mi je stvarno vec postalo smor to izmlazanje pored dojenja dve bebe... Ali onda cu nastaviti da izmlazam bar za veceru.Hvala Mina!

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 1356
6.6.2012 8:32:52   
jance
ovo za papriku nisam znala, ja sam Ogiju vec dala!
ok neke reakcije nije bilo, al me bas nervira sto moram sa sobom kod lekara da nosim spisak svih svetskih namirnica pa da pored udaram + ili - sa sve ogranicenih 15min...
obicno i pitam ovde, izes ga, za papriku mi nije palo na pamet da moze da bude problematicna... pffff

Bez dece kuća ne raste

Direktna veza do poruke: 1357
6.6.2012 8:36:23   
minavb

IZVORNA PORUKA: Adriana83

Dorucak i vecera su uglavnom isti-kukuruzna palenta (trenutno na vodi) jer im pirinac jako steze stolicu a sad ga vec cesto dajem za rucak.Ja bih verovatno mogla skupiti dovoljno mleka za taj vecernji obrok,pa da im bar vecera bude mlecna kasa.Rekoh bolje da pitam jer mi je stvarno vec postalo smor to izmlazanje pored dojenja dve bebe... Ali onda cu nastaviti da izmlazam bar za veceru.Hvala Mina!

Moj je pio malo mleka, ali sam mu uvaljivala mlečne kaše pa sam to nadoknađivala. Značila bi ti bar još jedna mlečna kaša. Inače, ja sam dodavala ručku ulje susama zbog kalcijuma dok nisam uvela mlečne prerađevine.

Direktna veza do poruke: 1358
6.6.2012 8:39:35   
Adriana83
Nama je dr rekla da uvedem maslinovo ulje u rucak i to planiram narednih dana da uradim.Pretpostavljala sam da bi trebalo da imaju jos jedan mlecni obrok ali nisam bila sigurna jer imaju tri (nekad ali jako retko 4) podoja u toku 24h.Kad si pocela da dajes ulje susama? Smem li ja poceti uskoro? Kako ga uvodim?

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 1359
6.6.2012 8:42:31   
minavb
Ne sećam se sa koliko meseci, mislim sa 6 ali nisam sigurna. Prosto sam ga, umesto maslinovog, dodala ručku. Ja inače maslinovo dajem od početka, po savetu gastroenterologa, zbog povećanja energetske vrednosti i hranljivosti obroka, i zato što deca sa problemima koje je imao moj Vanja, takve kaše lakše gutaju.

Direktna veza do poruke: 1360
6.6.2012 8:43:57   
Adriana83
I nama je dr rekla da uvedemo bas zbog toga.Doduse one lepo jedu ali slabo napreduju.Sad sa 6 meseci su imale samo 5700 i 5450 ....
Onda cu pitati da umesto maslinovog uvedem susamovo.

< Poruku je uredio Adriana83 -- 6.6.2012 8:44:40 >

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 1361
6.6.2012 9:17:50   
Anoniman
nisam znala da je paprika uopste alergen, mislila sam da samo moze tesko sesti na stomak. mislim da necemo bas slusati doktorku, nekako kao da njegovom uzrastu oduzima dva meseca pa po tome postupa. mislim da se necemo ni zadrzati kod nje ako nastavi da bude nevaspitana, ali o tom u dugoj temi ...
pavlaka? kasicica u rucak ili uvodim kao i ostalo?
za jaje znam kako idu kolicine, ali citala sam par strana unazad da jance pominje pauzu od 3 dana? zbog reakcije? ako je to, ta tri dana jede normalno meso?
bundevino ulje je dobro zbog...?

Direktna veza do poruke: 1362
6.6.2012 9:21:49   
Anck Su Nmaun
Koliko maslinovog ulja dodate u rucak?

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1363
6.6.2012 9:24:12   
Anoniman
mi dodamo 2-3 kasicice, tako nam je dr rekao.
a za papriku, karfiol i brokoli je rekao ne jer mogu tesko pasti, prouzrokovati gasove...

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
  Direktna veza do poruke: 1364
6.6.2012 9:31:13   
minavb
Sačekaj sa pavlakom punih 7 meseci, nema potrebe da žuriš. Kod uvođenja žumanceta se čeka 3 dana zbog reakcije, a između se daju već uvedene namirnice tj meso.
Bundevino ulje ima mnogo pozitivnih uticaja na organizam, ali nisam videla da ga neko koristi u ishrani dece.
Inače, kad kašama dodjete ulje, dodajte nakon termičke obrade, kad je blendirate.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1365
6.6.2012 11:33:04   
Anoniman
u 9 sam mu dala kuvanu jabuku i udrobila 1/3 plazme. sad je kakio zeleno-zuckasto (vise zeleno) i sluzavo, mada je mene to vise podsetilo na ugnjeckanu kuvanu jabuku nego na onu sluz kasljem/kijam/balim. vec jedemo 7-corn, ne dugo ali dovoljno da bude "uveden" i do sada nije bilo reakcije.
jel jabuka ili plazma? i inace mi kaki svaki put posle cvrstog obroka, to nije iznenadjenje ..

(odgovor članu minavb)
  Direktna veza do poruke: 1366
6.6.2012 11:34:51   
minavb
Vanja je prvih par puta iskakio jabuku kao močvarno zelenu smesu. Uvodiš jabuku i plazmu zajedno?

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1367
6.6.2012 11:40:48   
Anoniman
uvedena jabuka odavno (sramota, nisam slusala dr), plazma je nova kao takva

(odgovor članu minavb)
  Direktna veza do poruke: 1368
6.6.2012 11:41:15   
Anoniman
ali da, mocvarna masa je najslicnija poslednjoj peleni

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1369
6.6.2012 11:46:19   
minavb
Ne znam, ako jede 7 korn onda je gluten uveden, jabuka takođe, možda je nešto drugo u pitanju. Kažem ti, prvih par puta jedenja jabuke je imao zelenu kaku, i više nikad.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1370
6.6.2012 11:54:02   
Anoniman
ajd sad, nemoj se smejati - domaca ishrana pasa je slicna kao kod dece (probna namirnica se daje jedan, ne tri dana, cak je i redosled slican), ali kod njih je pravilo da ako jede sargarepu i iskaki komadice sargarepe - ta namirnica nije svarena i nisu iskoristena njene dobre strane, odnosno ono sto izadje treba da bude homogeno i braon boje da bi se znalo da je proslo kroz sistem kako treba.
jel i kod dece tako?

(odgovor članu minavb)
  Direktna veza do poruke: 1371
6.6.2012 11:56:06   
Anoniman
batalicemo plazmu na neko vreme

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1372
6.6.2012 11:59:15   
minavb
Tako je, ali sva deca u početku , dok se gastrointestinalni trakt navikava na čvrstu hranu, uglavnom iskake nešto nesvareno. Zato se hrana uvodi kad se uvodi, i zato se sve to radi postepeno. Ako se do sad tako nešto nije dešavalo sa jabukom , možda joj baš juče nešto nije prijalo. Moj mačor uglavnom iskaki nesvarenu kesu, još mu se stomak na to nije navikao.user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1373
6.6.2012 12:02:38   
Anoniman
pa kad je dajes celu, to se lepo isecka user posted image

(odgovor članu minavb)
  Direktna veza do poruke: 1374
6.6.2012 12:03:56   
minavb
user posted image
izvinjavamo se na spamovanju

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1375
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  53 54 [55] 56 57   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  53 54 [55] 56 57   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
NAJLEPŠA IMENA ZA DEVOJČICE koja ste vi iz...
Napravili smo listu najlepših imena za devojčice prema vašem izboru.

image
Sanidej
Želela bih da podelim svoje pozitivno skustvo sa Cortinat kremom.
Cortinat sam počela da koristim kada je beba imala problem sa pelenskim ojedom. Delovao je brzo i posle nekoliko mazanja ublažio crvenilo i regenerisao oštećenu dečiju kožu. Nije prošlo mnogo i ponovo sam se vratila ovoj sjajnoj kremi. Stres i hronični umor bili su uvod za muku koja me je zadesila-seboreični dermatitis na licu. Koža je bila ispucala i ljuspasta, svrbela je i crvenela se. Izgledala sam uzasno, tako sam se i osećala. Cortinat mi je posle svega 3 dana terapije doneo olakšanje- svrab je prošao, crvenilo se smanjilo, kao i perutanje kože. Problem sa ovom bolešću je što se često vraća, ali znam da ću uz pomoć Cortinat kreme uspeti da ublažim simptome. Ova sjajna krema mi je pomogla i nakon ujeda komaraca smanjivši otok i crvenilo. Zbog toga je moj izbor uvek Cortinat krema, boljeg prijatelja koža nema.  Više >>
image

Anketa

Ime za decaka
Nina777

Koje vam je ime lepse

Aleksa (75%)

Balsa (25%)

Ukupan broj glasova: 71

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here