|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  54 55 [56] 57 58   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo
6.6.2012 12:28:02   
vonavoj
Adriana83,moja bekana ne moze da pravi tako velike razmake izmedju jela...uveli smo krompir,sargarepu,tikvicu,blitvu,spanac,piletinu,junetinu,palentu,sve te pahuljice sa vodom koje se prave (ti to ne smes da dajes,koliko sam shvatila?user posted image ),kupovne kasice joj dajem-sljiva,breskva..
e sad,nama ovako nekako izgleda dan...
oko 9-10h sisanje,kad se probudi,
pola 12 voce, ili jabuka sa pirincanim pahuljicama (bez mleka,mozes to da stavljas,milupa),ili palenta sa jabukom,od juce jabuka sa plazmom
oko 14 rucak,povrce sa mesom
16 podoj
18 vecera,pirincane pahuljice,
20 i 30 podoj
i tokom noci,oko 2-3 podoj

BB,
ne verujem da je zelena stolica od plazme,nema mi logike...

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 1376
6.6.2012 12:47:12   
vonavoj
zaboravila sam da napisem koliko pojede, npr.voce-jedna jabuka,nekad i jedna i po,zavisi kolika je,ali po mojoj proceni 150-200g..jedna banana....
za rucak 200-250g,kupovne ne voli,ali kad joj napravim po tanjiricu vidim da ima vise od 190g...
a pahuljice 130-150ml..
a nije debela,imala je 7500g sa nepunih 6 meseciuser posted image ..samo je aktivna!

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 1377
6.6.2012 14:30:58   
Adriana83
Hvala ti Von. Vidim da imas jedan podoj vise od nas i jos jednu mlecnu kasu,ako sam dobro shvatila.Meni one jako lepo jedu,ali pokusacu i ja da malo zgusnem obroke,da probam.One meni ne sisaju nocu posto je poslednji podoj oko 23-24h a prvi oko 5-6...Pokusacu da skratim vreme izmedju dorucka i rucka i ubacim jos jedan podoj izmedju rucka i vecere.Da jutarnji podoj ostane oko 5-6,dorucak oko 9 pa podoj oko 12h,onda rucak oko 15h pa ubacim jedan podoj oko 17 i 30 i onda kao i do sad vecera oko 20h i podoj oko 23-24h...Probacu pa cu videti.Od voca jos nista nisam uvela,hocu jabuku ali sve nesto odlazem...Bojim se ako im uvedem uzinu a izbacim jos jedan podoj da ce jos slabije napredovati.I ovako su misice malene.

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 1378
6.6.2012 14:48:34   
tijatija
Sta mislite da probam da dam domaci sok od visnje ? I nace slabo pije vodo na cajevima smo uglavnom hippovim, sok nece onaj kupovan, e sad bi probala ovo sta vi mislite?

(odgovor članu Adriana83)
Direktna veza do poruke: 1379
6.6.2012 14:48:59   
vonavoj
to sam i htela da ti kazem,da ubacis jos jedan podoj,pa koliko god da posisaju user posted image ...imamo vise mlecnih obroka,jer je i vecera mlecna,a ponekad sisa i dva puta nocu,ali ne znam koliko kolicinski!
mozes da im ubacis jabuku sa palentom,to ce da im bude i dorucak,a uvedena i vockicauser posted image ...skuvas jabuku,i u tome napravis palentu i posle izmiksiras jabuku i dodas,moja hoce tako da jede...
planiram da joj uvedem pavlaku,mladi sir i jogurt,i to cu da dajem sa palentom!

Direktna veza do poruke: 1380
6.6.2012 14:55:03   
Adriana83
Pa da ,stvarno,mogla bih voce u dorucak,kako se nisam toga setila... Ja jos ne smem mlecno ni da pomislim da uvodim,jos uvek im smeta kad ja jedem...A ubila bih za casu kiselog mleka...
Tijatija izvini ali gledam ti tiker,jel ti to imas dvoje dece i cekas trecu?Za sok od visnje nisam sigurna,nesto mi mala bebana za visnju...Mozda gresim...

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 1381
6.6.2012 14:57:16   
tijatija
ne, imam troje cekam cetvrto user posted image

Direktna veza do poruke: 1382
6.6.2012 14:57:43   
vonavoj
adriana, tijatija je moj idol,kao i ti,ceka cetvrto deteuser posted image
tijatija,moja drugarica je davala cerki sok od visanja domaci,ali imala je godinu dana,ne znam da li smes sada,da li je rano...

Direktna veza do poruke: 1383
6.6.2012 14:59:40   
Adriana83
Jaaaooooo,vidi stvarno,nisam videla jedan tiker! Divnooo! user posted image Najmladja beba je 6 meseci a trudna si skoro 4.5?Svaka cast!

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 1384
6.6.2012 14:59:46   
tijatija
Ipak cu ja da sacekam koji mesec, davala sam joj kasice sa visnjom ali nekako neznam za ovo ipak cu da odlozim ima kad napice se svega user posted image

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 1385
6.6.2012 15:01:50   
vonavoj
mojoj samo vodu dajem da pije...nikakve sokove,cajeve...
ni ja ih ne pijem,nema potrebe da se i ona naliva,neka pijucka voduuser posted image

(odgovor članu tijatija)
Direktna veza do poruke: 1386
6.6.2012 15:04:40   
tijatija
Adriana83 hvala user posted image , ti si to otrsila iz dva puta a ja iz 4user posted image
Von, meni nepije vodu uopste, mozda gutljaj i to na silu, pa joj dam caj nemogu je drzati bez tecnosti ja vise neznam sta da radim a dr. je rekla da je nesilim sa vodom da joj nije potebna pa odbija user posted image

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 1387
6.6.2012 15:06:25   
Adriana83
Moje isto nece vodu,mozda svega koju kap posle rucka,ja ih ne teram,dam da sisaju pa im valjda to dovoljno.Malo off,tija ja sam iz tri puta...

(odgovor članu tijatija)
Direktna veza do poruke: 1388
6.6.2012 15:06:29   
vonavoj
moja uglavnom hoce uvece da pije,i nocu joj uvalim,preko dana slabo..pa i ne treba im,doduse T sisa,a vi pijete AD..
tijatija,ona je iz 3 puta,ne 2 user posted image

(odgovor članu tijatija)
Direktna veza do poruke: 1389
6.6.2012 15:10:01   
tijatija
na slici su mi delovale starije isto bliznakinje, u svako slucaju i tebi user posted image user posted image

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 1390
6.6.2012 15:12:30   
Adriana83
Hvala,hvala...To svi prvo pomisle. Nego da ne bude pec po prstima,jeste davale curetinu?Od kog meseca?Moze li ona kad i piletina ili ide kasnije?

(odgovor članu tijatija)
Direktna veza do poruke: 1391
6.6.2012 16:10:10   
tijatija
Ja sam davala do sad piletinu, junetinu, i teletinu a ovde kod nas nema curece tj. slabo. Ja nisam davala deci uopste.

Direktna veza do poruke: 1392
6.6.2012 16:24:37   
jance
tijatija ja sam davala majstoru vodu u kojoj se kuvala visnja ili jabuka i to je bio u stanju da popije punu onu malu aventovu flasicu. sok od visnje domaci jos nisam davala, nemam ga.
Adriana, curetinu smes bez problema, nama ju je dr cak i savetovala umesto piletine koju majstor ne voli...

Bez dece kuća ne raste

(odgovor članu tijatija)
Direktna veza do poruke: 1393
6.6.2012 16:54:31   
Mariya
BB, možeš pavlaku u hranu, a možeš i posebno da je daješ, ja sam joj i pavlaku i jogurt prvo uvodila kao i ostale namirnice, same, bez mešanja u kašicu, s tim da sam ih davala u vreme prepodnevne užine. A što se tiče plazme, moja beba je dobila blagi osip od plazme, u njoj ima soje, E-svačega, piše da može sadržati lešnik, ko će ga znati..

Adriana, ćuretina može kad i piletina, od 6. meseca slobodno.

Neko je pitao za maslinovo ulje, ja joj stavljam pola kafene kašike u kašicu, a to je oko 3/4 teglice od 190g

(odgovor članu jance)
Direktna veza do poruke: 1394
7.6.2012 10:55:41   
Anoniman
sacekacemo jos malicak sa pavlakom. ionako bih pre volela da mu dam kiselo mleko ili jogurt (domaci) nego pavlaku

(odgovor članu Mariya)
  Direktna veza do poruke: 1395
8.6.2012 8:38:54   
Anck Su Nmaun
Ajmo zene brrrzoooooo

Kako se pravi bebeca popara???? Pocela sam al nisam sigurna....

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1396
8.6.2012 8:40:48   
minavb
Staviš vodu da prvri, ubaciš hleb ili kiflu, smanjiš vatru, ukrčkaš pa ubaciš putera i pavlake, ili šta god stavljaš.

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
Direktna veza do poruke: 1397
8.6.2012 8:42:57   
Anck Su Nmaun
Hvalaaaaa user posted image

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 1398
8.6.2012 8:46:38   
minavb
Ali nemoj ti da je smažeš ako se H ne svidi.user posted image

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
Direktna veza do poruke: 1399
8.6.2012 9:33:21   
Anck Su Nmaun
Svidelo joj se , sve je poruckala nisam omasila user posted image

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 1400
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  54 55 [56] 57 58   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  54 55 [56] 57 58   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Šta određuje krvnu grupu bebe?
Roditelje često zanima koje će krvne grupe biti njihovo dete, naročito ako je jedan od roditelja Rh negativan. Pogledajt...
Zašto bebe u Finskoj spavaju u kartonskim ...
Već 75 godina trudnice u ovoj državi dobijaju specifičnu pomoć od države, kartonsku kutiju za njihove bebe u kojoj se na...

image
pamaja
Fitolat je obavezni deo moje torbe za porodilište.
Fitolat sam otkrila u prvoj trudnoći. Pošto imam blizance, veoma mi je bilo važno da uspostavim pravilnu laktaciju. Još dok sam bila u porodilištu suprug mi je doneo Fitolat. Ja sam bila oduševljena. Mleko je pravilno nadolazilo, nisam imala mastitis niti bilo kakvih tegoba. Koristila sam ga tokom čitavog perioda dojenja. Moji blizanci su dojene bebe, bez adaptiranih mleka zahvaljujući Fitolatu. Sada su to zdravi sedmogodišnji dečaci. Uskoro nam stiže i seka, tako da će Fitolat biti obavezni deo moje torbe za porodiliste.  Više >>
image

Anketa

Како се решити цуцле?
пеперутка16

Моја ћерка (23 месеца) користи цуцлу само ноћу када иде на спавање. У вртићу је одвикавана од цуцле поподневном дремком, тако да мислим да је време да се потпуно реши цуцле. Како сте помогли детету да се реши цуцле?

Click Here