|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  55 56 [57] 58 59   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo
8.6.2012 14:35:19   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: Mariya

A što se tiče plazme, moja beba je dobila blagi osip od plazme, u njoj ima soje, E-svačega, piše da može sadržati lešnik, ko će ga znati..

nije ni plazma sto je nekad bila.
sta ce ta soja u svakom proizvodu, da mi je znati!! user posted image

(odgovor članu Mariya)
  Direktna veza do poruke: 1401
8.6.2012 14:43:54   
minavb
Objašnjavala sam već, najčešće zbog lecitina a i zato što obezmašćeno tostovano sojino brašno olakšava mašinsku obradu testa.

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1402
8.6.2012 14:49:31   
Anoniman
ni moja beba ni ja ne smemo nista sto ima u sebi to cudo.
mislis da je zdravo unositi svakodnevno soju u raznim proizvodima? ja mislim da od toga moze biti vise stete nego koristi...

< Poruku je uredio Macaki -- 8.6.2012 14:50:22 >

(odgovor članu minavb)
  Direktna veza do poruke: 1403
8.6.2012 14:55:09   
minavb
Dodaje se 2%sojinog brašna na određenu količini pšeničnog. Soja je leguminoza i višestruko je korisna. JA tu, osim kod onih koji su alergični, ne vidim ništa loše.

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1404
8.6.2012 15:23:38   
Anoniman
a ta soja koja je kod nas u upotrebi, jel nije genetski modifikovana?
preporucujes li i upotrebu sojinih mrvica, pljeskavica, komadica.. sojinog mleka isl.. ?
kako da znamo da li je bezbedno?

(odgovor članu minavb)
  Direktna veza do poruke: 1405
8.6.2012 17:21:28   
minavb
Kod nas nema GMO hrane, kao ni u vecini evopskih zemalja.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1406
8.6.2012 23:56:41   
Anoniman
mi jeli sutlijas !!! pirinac na vodi + AD mleko. nije mnogo pojeo ali kao da mu svice da hrana i nije tako gadna rabota

(odgovor članu minavb)
  Direktna veza do poruke: 1407
9.6.2012 13:42:01   
Lilla
Mi cemo danas da probamo zumance. Cekam da se probudi pa da krenemo u akciju. Napravila sam kasicu od povrca kao sto obicavam, ovaj put kombinacija tikvica, mrkva i pastnjak. Kasnije cu da dodam malo pirincanih pahuljica a onda i pola zumanceta + malo maslinovog ulja. Nadam se da ce da klopa.

Inace, od prije par dana mu dajem jogurt i pavlaku, ne mogu reci da je odusevljen ali uzme 2-3 kasicice. Prevarim ga kad vidim da ne ide pa mu ubacim malo u pahuljice. Ah, umalo da zaboravim. Poceli smo da jedemo i griz. Skuhala sam ga u vodi u kojoj sam prethodno skuhala jabuku, maline, borovnice i 2 suhe kajsije. To sam poslije izvadila, sto se moglo ispasirati vratila u vodu i dodala griz. Inaravno da je skontao da nisu njegove vocne pahuljice, pa sam na kraju morala i njih da dodam da bi pojeo. Nema veze, bitno je da klopa, makar u sve morala da ubacujem pahuljice.

"Divno je biti nekome nesto, divno je biti tebi sve...Sve dok te drzim cvrsto za ruku, nikog na svijetu ja se ne bojim!"

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1408
9.6.2012 13:54:24   
Anoniman
lilla, zar vec maline i borovnice? kod vas je to puno ranije. bas se svuda razlikuje raspored uvodjenja namirnica..

(odgovor članu Lilla)
  Direktna veza do poruke: 1409
9.6.2012 14:24:05   
Lilla
Kasicu od borovnice jede od 4-og mjeseca, tj, to mu je bila jedna od prvih vocki koje je kusao user posted image

I da javim, zumance je stiglo na svoju destinaciju. Nije bio najsretniji ali je gutao i sto je najbitnije nije povratio, sto se zna desiti ako jede nesto sto mu se bas i ne svidja. Sad pauza, pa cemo za par dana opet.

< Poruku je uredio Lilla -- 9.6.2012 14:26:58 >

"Divno je biti nekome nesto, divno je biti tebi sve...Sve dok te drzim cvrsto za ruku, nikog na svijetu ja se ne bojim!"

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1410
10.6.2012 1:19:33   
Anoniman
doruckovao palentu sa svezom jabukom. dobro je proslo, sad vec lepo otvara usta da uzme zalogaj. kad uvodimo cveklu? koje su vam kombinacije za rucak, to mi je najteze? jel to smem ovde da pitam?

(odgovor članu Lilla)
  Direktna veza do poruke: 1411
10.6.2012 1:21:15   
Anoniman
mina, jel smem da mu dam rusteve da jede?

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1412
10.6.2012 14:37:25   
Mariya

IZVORNA PORUKA: BlackBetty

koje su vam kombinacije za rucak, to mi je najteze?

Ja joj za ručak obično iskombinujem 3 vrste povrća i kockicu mesa, a sad smo uveli i džigu. Izmešam joj više onoga što voli (krompir, šargarepa, bundeva, keleraba) sa malkice onoga što ne voli (brokoli, grašak) i malo povrća koje jede a da se ne buni - spanać, karfiol, pirinač). Ako joj se ne sviđa, ubacim pavlaku...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1413
11.6.2012 23:32:49   
Mariya

IZVORNA PORUKA: Mariya

IZVORNA PORUKA: PoisonEve

Minu bas muci stomakuser posted image
Mukica kaki joj se al ne ide...

Uvedi joj kašicu od šljive.

Sad se setih, Juvitanini sokovi isto pomažu.

(odgovor članu Mariya)
Direktna veza do poruke: 1414
12.6.2012 12:13:13   
Lilla
Nama je za stomak super i kamilica. Svaki put nam pomogne.

(odgovor članu Mariya)
Direktna veza do poruke: 1415
12.6.2012 19:29:30   
Anoniman
sutra hocu zumance da uvedem. da li prekosutra pauziram sa novom namirnicom, recimo da uvodim pavlaku?

(odgovor članu Lilla)
  Direktna veza do poruke: 1416
12.6.2012 19:33:20   
Olga75
sacekaj , verovatno mu od pavlake nece biti nista ali mozda da prvo uvedes pavlaku pa onda zumance
ja znam da sam ga uvodila duuugo ali se ne secam da li sam uz njega uvodila nove namirnice

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1417
12.6.2012 19:35:13   
Ana RR
BB, ja sam jaje uvodila ponedeljkom i četvrtkom (prve nedelje osminu, sledeće četvrtinu itd..) i te prve nedelje nisam uvodila ni jednu drugu novu namirnicu prosto da bih znala na šta je reakcija, ako se pojavi. 

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1418
12.6.2012 19:36:47   
Ana RR
I da, prvo sam uvela mlečne proizvode pa onda žumance, sa njim sam krenula kad je već napunio 8 meseci.

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 1419
12.6.2012 22:08:13   
vonavoj
sa cim dajete 7corn? da li to moze za veceru npr sa pavlakom,jogurtom? a koji jogurt dajete?

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 1420
12.6.2012 22:26:45   
Anoniman
e von daj link da vidim te seven corn, moja nece te decje zavrzlame, pa da probam njih sa jogurtom, posto ga voli..

(odgovor članu vonavoj)
  Direktna veza do poruke: 1421
12.6.2012 22:43:51   
vonavoj
7corn
probaj da joj das..moja hoce sve sto joj ponudimuser posted image ..danas je smazala skoro 250g mesa,krompira,sargarepe i tikvice..skuvala za nju i drugaricu,a ona skoro sve smazala..ostalo za drugaricu samo mala teglicauser posted image ..a spremila za 2 velike!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1422
12.6.2012 22:47:50   
Anoniman
e hvala, probacemo i nih..user posted image moja meso nece, sve moze ,ali meso ne....
bravo za tikicu...user posted image
jeste li poceli sa plazmom?

(odgovor članu vonavoj)
  Direktna veza do poruke: 1423
12.6.2012 23:39:04   
Anoniman
UM ako voli kukuruz secerac, probaj mesoo u to da umuljas. gasa mrzi spanac, ali danas nije imao sanse postto sam ga kuvala sa kukuruzom. ili da skuvas jabuku sa ostalim za rucak.

7 corn hocce samo sa jos nekim pahuljama (ne krivim ga, imaju i texturu i ukus mlevenog kartona u vodi)

htela sam zumance pre mlecnog jer mu je nisko gvozdje, ali posto sam ja svojevremeno imala reakciju na jaja, mozda je bolje da mu odlozim malko. ionako mislim da ce da voli pavlaku.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1424
13.6.2012 9:29:19   
vonavoj
jedemo plazmicu sa jabukom user posted image
mladi sir smo uveli i pavlaku user posted image ..moze,svidja joj se!
sad je na redu 7cornuser posted image jos cu sacekati sa zumancetom,da malo furamo mlecne proizvodeuser posted image

joj,teska je muka kad dete nece da jede,juce mi bila drugarica,i njena mala jede na 4 sata i to jedva,spremala sam i za Tikicu i za nju (starija je mesec i po),T olizala sve,a ona jedva,teska borba,jedva pojela malu kasicuuser posted image

BB,koji mu kukuruz dajes? frikom? u sta mu stavljas? ni ja ga ne jedem,pa nisam ni T uvelauser posted image

< Poruku je uredio vonavoj -- 13.6.2012 9:36:04 >

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1425
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  55 56 [57] 58 59   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  55 56 [57] 58 59   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Šta određuje krvnu grupu bebe?
Roditelje često zanima koje će krvne grupe biti njihovo dete, naročito ako je jedan od roditelja Rh negativan. Pogledajt...
Zašto bebe u Finskoj spavaju u kartonskim ...
Već 75 godina trudnice u ovoj državi dobijaju specifičnu pomoć od države, kartonsku kutiju za njihove bebe u kojoj se na...

image
Aleksandra*
Definitivno ih preporučujem svakoj trudnici i porodilji.
Pre dve godine i tri meseca na svet je došla moja devojčica, prvo dete. Dojenje je bilo nešto oko čega se uopšte nisam razmišljala. Težak porođaj, zbunjenost, bol su doveli do toga da uopšte nisam sigurna da li i koliko imam mleka. Beba je plakala, a ja sam došla u iskušenje da posegnem za adaptiranim mlekom. Drugarica koja je za Fitolat saznala na ovom forumu mi je poslala link. Iskreno, bila sam skeptična, ali bih sve uradila da imam što više mleka. Suprug je kupio isti dan ove divne tablete. Nisam verovala, ali sam uredno pila. Posle par dana sam imala osećaj da beba manje plače i da mleko više ide! Od tog trenutka kreće i uživanje u dojenju. Mogu slobodno napisati da od tog trenutka sam i ja mnogo srećnija i zadovoljnija bila. Nekoliko meseci sam ih redovno pila. A moja bebica je sisala punih godinu dana. Sada to više nije bebica nego devojčica koja će uskoro dobiti batu, a mama ovog puta ne ide u porodilište bez ovih fantastičnih tableta.  Više >>
image

Anketa

Како се решити цуцле?
пеперутка16

Моја ћерка (23 месеца) користи цуцлу само ноћу када иде на спавање. У вртићу је одвикавана од цуцле поподневном дремком, тако да мислим да је време да се потпуно реши цуцле. Како сте помогли детету да се реши цуцле?

Click Here