Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 16.6.2012 12:08:21
|
|
|
|
Maslacak15
|
Mi smo danas probali ovdasnji Jogurt i dopao mu se . Kazem ovdasnji jer se isto zove Jogurt ali je cvrst, i malo drugacijeg ukusa, mozda nesto izmedju kiselog mileka i pavlake (10% masti). Ja bih licno sa vocnim jogurtima pripazila, puni su secera... Pogled na listu sastojaka je dovoljan. Ni mi nismo ispostovali preporuke o tri dana, sa uvodjenjem namirnica, ni kod nas nema alergija u porodici. Mada se pridrzavam klasifikacije povrca i voca delimicno, pa smo teze stvari ostavili za kasnije. E ne znam da li je neko postovao ali ima elktronski kuvar, nas i svidja mi se jel ima dosta ideja i saveta. Bacite pogled ako imate vremena http://issuu.com/vodic_za_roditelje/docs/kuvar_za_bebe p.s. Oni savetuju uvodjenje cvrste hrane tek od 6. og meseca tako da ja sve preporuke smatram validnim dva meseca ranije.....
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 18.6.2012 20:52:19
|
|
|
|
jdzindzer
|
kada mogu da se uvedu lubenica i dinja?ja nesto iscitavala, ali nisam uspela da nadjem
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 18.6.2012 20:57:42
|
|
|
|
Yula
|
U Francuskoj se dinja uvodi kao jedna od prvih vocki, odnosno povrcki, jer je ovde svrstavaju u povrce.
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 18.6.2012 21:04:55
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
Mi smo ruckali juce i danas lubenicu , svidja joj se
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 18.6.2012 23:02:51
|
|
|
|
tijatija
|
Kad uvesti vocni jogurt, ja nesto ramisljam da nije rano za to... Skoro vec mesec dana pije jogurt, kiselo ml. a to je slicno samo sto je vocni.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 18.6.2012 23:23:31
|
|
|
|
jdzindzer
|
hvala, znaci sutra dinja:)
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 19.6.2012 0:06:03
|
|
|
|
Anoniman
|
paradajz?
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 19.6.2012 0:16:41
|
|
|
|
Mariya
|
BB, negde sam čitala da se paradajz uvodi posle 10.meseca kuvani, a svež posle 12 meseci. A moja kuma, po savetu pedijatra ga uvela sa 4. meseca . Tako da ne znam. Pošto se mi osipamo od svačega u zadnje vreme ja ću sačekati 10 meseci, taman će da sazri ovaj naš u bašti.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 19.6.2012 0:18:47
|
|
|
|
Mariya
|
IZVORNA PORUKA: tijatija Kad uvesti vocni jogurt, ja nesto ramisljam da nije rano za to... Skoro vec mesec dana pije jogurt, kiselo ml. a to je slicno samo sto je vocni. Ako jede mlečne proizvode, možeš joj dati voćni jogurt, pogotovo ako ga ti praviš
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 19.6.2012 0:23:07
|
|
|
|
Anoniman
|
nas paradajz ce biti tek za mesec dana otprilike, i to cherry i bas mi je zao da ga termicki obradjujem. u principu mislim da ce sve mocii ove godine da proba, sem jagoda i visanja koje su em prosle em bile nikakve pa moze i da ceka, ali za paradajz i krastavce mi najzalije. kad sme krastavce?
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 19.6.2012 0:25:29
|
|
|
|
tijatija
|
super za vocni jogurt, sutra cu joj praviti, a sto se tice paradajza, ja kad kuvam supu natrpam sve i svasta cak i paprike sveze, obicno pravim junecu ili telecu, oko 5 mes sam ja pocela davati, cinimi se da ima jedna hippova kasica 6+ koja sadrzi paradajz
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 19.6.2012 0:26:49
|
|
|
|
Mariya
|
E za krastavce sam 99% sigurna da po knjigama ide posle 1. godine, ali ovde na forumu sam videla da ga daju ranije.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 19.6.2012 0:33:38
|
|
|
|
Anoniman
|
ok, sta onda ide od 6-9? cvekla? keleraba?
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 19.6.2012 0:33:41
|
|
|
|
tijatija
|
ja sam mojoj davala vec visnje sa jabukom
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 19.6.2012 0:36:03
|
|
|
|
PoisonEve
|
Mi smo vec vise puta klopali kuvani paradajz, u sastavu nekog jela. Inace Mini nme voli kupovne slane kasice. Vocne i sa keksom da. Ja vec par dana joj dajem kupovne hipove za rucak- ona nece. Nerviram se i razmisljam da je zbog vrucine i danas joj obarim piletinu (ili curetinu, ne znam sta je ) sa malo krompira, tikvicama, 7 corn i pavlakom. Omazala je sve! Znaci preferira homemade Lubenice i dinje cu joj davati kada ih i mi budemo jeli. Kukuruz secerac sam joj davala i to sam se ziva namucila dok sam joj ga ispasirala kroz cediljku a ona ni da lizne. Suta za dorucak cu da izmiskam breskve, jogurt i 7 corn
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 19.6.2012 0:36:43
|
|
|
|
tijatija
|
bb jesi uvela zumance? Ja jos nisam...
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 19.6.2012 0:37:22
|
|
|
|
PoisonEve
|
Beti, ja sam cveklu i kelerabu davala jos na pocetku, znaci izmedju 6. i 7. meseca
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 19.6.2012 0:40:02
|
|
|
|
tijatija
|
imam jedno glupo pitanje za 7corn, jesu li to one pahuljice kao? Kukuruzne? Ja to nisam nikad davala deci.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 19.6.2012 0:42:12
|
|
|
|
PoisonEve
|
Jste Tija. Milupin proizvod sa 7 vrsta zitarica. Iskreno, menu su grozne ali ona klopa
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 19.6.2012 0:47:07
|
|
|
|
Anoniman
|
gasa nece 7 corn ali ih measm sa nekim drugim po pola pa ide. zumance nisam jos, neko mi rece da pricekam punih 7 a ja cu jos malo da odugovlacim jer sam ja imala alergiju na jaja, doduse kratkotrajunu, pa da se ne igramo ja ne pasiram secerac nego ga izblendam sa ostalim i bas se lepo umixa bas mi je drago za cveklu, ja je volim sta dalje od povrca? voce cemo kad bude dospevalo, a za meso znam
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 19.6.2012 0:48:59
|
|
|
|
tijatija
|
samo ih potopis i izmiksas ili nemoras miksati
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 19.6.2012 0:53:38
|
|
|
|
Anoniman
|
ma isto kao i pirincane, jos bolje se umeljaju. koristi ili malo vise vode ili tacnu meru, budu preguste (da ti plasticno opisem - meni imaju miris, ukus i izgled kartona nacepkanog na komadice i potopljenog u vodu :) )
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 19.6.2012 0:57:19
|
|
|
|
Mariya
|
BB možeš keReLabu , grašak, boraniju, karfiol, brokoli, spanać, blitvu, praziluk čini mi se, ili možda neki drugi luk? mlečne proizvode, ne mogu ni da se setim šta sam sve uvodila od 7og meseca, davno beše ,
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 19.6.2012 1:01:17
|
|
|
|
Anoniman
|
uveli smo jogurt, kiselo mleko, pavlaku, a grasak, karfiol i brokoli odavno. luk sam planirala kad budem kuvala supicu, a boraniju nisam mislila da mogu sad ... neje to lose ...
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 19.6.2012 7:59:04
|
|
|
|
minavb
|
IZVORNA PORUKA: Yula U Francuskoj se dinja uvodi kao jedna od prvih vocki, odnosno povrcki, jer je ovde svrstavaju u povrce. Dinja i lubenica su i ovde povrće. Ja sam na dinju alergična, i moja mama je. Oprezno sa dinjom, prvo namažite bebu oko usta i pratite hoće li se zacrveneti. Ja sam je zbog moje alergije tek sad dala Vanji, i ne smeta mu.
|
Anketa
Како се решити цуцле?
пеперутка16
Моја ћерка (23 месеца) користи цуцлу само ноћу када иде на спавање. У вртићу је одвикавана од цуцле поподневном дремком, тако да мислим да је време да се потпуно реши цуцле. Како сте помогли детету да се реши цуцле?