|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  70 71 [72] 73 74   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo
2.8.2012 14:57:10   
Sesilija 83
Mame kako spremate bundevu??? Ja hocu da joj uvedem bundevu pa da potrazim na pijaci trebalu bi da ima a li nemam ideju kako da je pripremim????

(odgovor članu Guardian)
Direktna veza do poruke: 1776
2.8.2012 16:45:31   
cockic
sve se bari tj.bundeva kuva jer je tvrdja moze i pecena ali ja sam iskljucivo kuvala sve na pocetku uvodjenja hrane user posted image

(odgovor članu Sesilija 83)
Direktna veza do poruke: 1777
2.8.2012 20:32:58   
Anoniman
svaka cast ako nadjes bundevu sada, nije im vreme.
guardian, keks umesi sama ako zelis, zameni secer fruktozom, mada to po jednom keksu nikad nisu kolicine, pa nece pojesti pakovanje nego jedan, i to ne ceo jer ce da izmrvi pola po sebi i sobi user posted image
180 gr putera
150 gr secera (mislim 60-80 fruktoze)
150 gr brasna
150 gr ovsenih pahuljica, ja ih sameljem prvo
sve umesas rukom, oblikujes kesice po zelji i peces na 180 oko pola sata.
naravno, pod uslovom da ste uveli puter i brasno.

(odgovor članu cockic)
  Direktna veza do poruke: 1778
3.8.2012 11:20:51   
Anoniman
vec drugi put cujem od mama da ne daju deci zitarice da ih ne bi gojile. koliko znam zitarice su neophodne u ishrani, ne?

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1779
3.8.2012 12:26:13   
Azra_
Ja dajem muskatnu tikvu, gotova kašica...jako je voli. Bundeve sada nema koliko ja znam...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1780
3.8.2012 12:54:01   
Sesilija 83
nisam je trazila po pijaci znam da nije vreme ali reko da pitam mozda nadjem....a kupila sam joj teglice od bundeve p[a cemo tako da je uvedemo

(odgovor članu Azra_)
Direktna veza do poruke: 1781
3.8.2012 14:08:26   
maslackic

IZVORNA PORUKA: BlackBetty

vec drugi put cujem od mama da ne daju deci zitarice da ih ne bi gojile. koliko znam zitarice su neophodne u ishrani, ne?

nama je receno da banana i krompir najvise kalorija imaju..niko nije spominjao zitarice, a bili smo kod dosta dr ova vezano za kilazu...

meni su zitarice osnova za klopu , a dete ce mi se pretvori u krompir user posted image

"Sundjer Bobe, nista te ne cujem previse je mracno !"

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1782
3.8.2012 14:19:51   
vonavoj

IZVORNA PORUKA: ksena

nama je dr rekao 5 obroka (nije naveo satnicu, toliko nam je dao slobode user posted image ) i rekao kojim redom, pa tako imamo:
oko 6 - 7h mleko
oko 10 - 10.30 voce
13.30 - 14h rucak (povrce i meso)
oko 18 h pahuljice ili jogurt
oko 22 h mleko.

mi imamo slican raspored,od osmog meseca,samo sto mi nocu sikimo,i ujutru kad se probudi,ali to bude malo,pa ubrzo dobije i dorucak,to je oko 10h...zitarice i voce,obavezno!za rucak meso ili zumance,i vecera pahuljice,Humana griz,keksolino,tako neke smese koje sam kupila ovdeuser posted image ,i oko 21 i 30 sada vec dohrana,nece da sisa uveceuser posted image

i meni su zitarice osnova za sve,uglavnom,a imam drugaricu koja skoro ni ne daje zitarice,ni ne zna da su deci potrebne,nego daje linauser posted image
BB,tek sad vidim da ste super napredovaliuser posted image ..a sto ne sme dziga pre prvog rodjendana? T vec uveliko jede?
guardian, ja kupujem i smrznuto povrce,tako mi bude lakse i brze,kad npr ne odem do pijace,a i sigurnijeuser posted image

meni moja dr daje veliku slobodu,nekada me i nervira,kao da nema vremana da nam se posveti,da nam sve objasni,samo onako uopsteno kaze sta kad treba,ali nikad nije rekla npr koliko obroka,kada ih davatiuser posted image user posted image ..idemo na kontrolu 22.8!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1783
3.8.2012 14:37:55   
Guardian
BlackBetty, hvaaalaaa user posted image

Bundevu nam je baka kupila na Futoškoj pijaci juče, a inače bebana obožava i Hipp-ovu.

Mi rasturamo žitarice i one su deci potrebne. Volimo sveuser posted image , a ovih dana ručkamo 7 corn, Milupu jabuka-ovas, a nigde ne možemo naći Nestle 8 žitarica sa keksom.

Dajete li vi bebama Nestle voćni jogurt? Nije loš sastav, ali ima šećer. Možda ja preterujem oko šećea i soli u tim keksićima, kašicama i jogurtićima...ne znam, ali svakako i pravim, kuvam, mutim user posted image , a i jedemo Hipp ponekad.

Direktna veza do poruke: 1784
3.8.2012 14:59:31   
zeci
i mi obozavamo zitarice, da nije njih ne znam kako bih joj i uvalila mleko, samo tako sa zitaricama i hoce, pa joj nekad dajem i ujutru i uvece zitarice, bojim se da ne preterujem...
da li vi dajete vise puta na dan?
do danas smo jeli samo pirinac i pirinac i kukuruz, danas smo krenuli sa 7 corn...pa za koji dan jos neke user posted image
nestle zitarice imaju u aksi

(odgovor članu Guardian)
Direktna veza do poruke: 1785
3.8.2012 15:10:14   
Anoniman
von, a nas dr je skroz suprotan, potpuno izricit kad je u pitanju hrana, sve nam zapise, pa se toga i drzimo.
od mesa nam je rekao da dajemo govedje, svinjsko ili kozje, a jednom do dva puta nedeljno piletinu. mi za sad jedemo govedinu, sutra cu joj kupiti svinjsko. i rekao je da dodajemo malo soli zato sto je leto i znoji se pa da nadoknadjuje elektrolite.
zitarice vise voli od svih ostalih krema.

(odgovor članu zeci)
  Direktna veza do poruke: 1786
3.8.2012 15:11:13   
Anoniman
Zeci, znas da 7corn ima gluten? verujem da si planirala da uvedes, mada to obicno ide malo kasnije ...
nemnachem guardian, sad sam skontala da ako nabacimo jos 1-2 zuba moci cu i kis da mu dajem, svi sastojci su bebi-frendli
von - nemam pojma, ja pitala sta jos sem curetine i piletine da mu dam, mogu li dzigericu, kaze da se to vise ne daje pre prve godine, da su napustili taj plan o uvodjenju user posted image
ja je licno ne volim, sem kad je pokojna nana spremala i to pilecu, ali mislim da necu cekati prvi rodjendan. ni ova ne objasnjava vec se ponasa kao da ja to treba da znam. da nije neta prdavac bi jeo do sada pasulj i kupus.
kupila sam one deserte, pojede pola sa uzivanjem i dalje nece. ipak ne forsiram, vise volim neko voce da pojede, iako ne stize da uglavi u raspored i popodnevnu uzinu

(odgovor članu zeci)
  Direktna veza do poruke: 1787
3.8.2012 15:14:36   
cockic
e jer neko davao one nestle dezerte ja kupila i sve reko rano je da joj dam nemaju gluten.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1788
3.8.2012 15:15:42   
zeci
BB znam za gluten, al sam odlucila da ga krenemo jer nam je sutra 6 punih pa cu joj ove nedelje isprobavati, jer mi slabo jede sve ostalo pa da mogu bar razlicite zitarice da joj dajem, ovako samo kukuruz pirinac.
kada si ti krenula sa glutenom
cockic, ja nisam, zivim u malom gradu i jako je tesko naci bilo sta sem onih obicnih zitarica...

< Poruku je uredio zeci -- 3.8.2012 15:17:37 >

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1789
3.8.2012 15:17:48   
Anoniman
7 koliko se secam ... nije mi smetalo zato sto imas slatki pirinac, i jasmin pirinac i ovaj pirinac i onaj pirinac, a kukuruz kako secerac tako i za palentu .. dok sam sve izvrtela, eto 7-mi mesec!

(odgovor članu zeci)
  Direktna veza do poruke: 1790
3.8.2012 15:20:06   
zeci
user posted image jeste, a mi to dajemo od cetvrtog pa se zasitile user posted image slabije napreduje i slabo pije mleko pa smo morale ranije krenuti

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1791
3.8.2012 15:20:42   
Anoniman
zeci, aksa dostavlja pa se raspitaj kod njih i naruci. oni imaju siroku paletu pahuljica sa raznim ukusima i dodacima a da je i dalje pirinac i kukuruz

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1792
3.8.2012 15:21:12   
Guardian
Vonavoj, hvala, i ja ću krenuti sa smrznutim od sada, sigurnija sam mnogo.

Zeci, ima Nestle žitarica svuda, ali ne sa keksom, pa ni u Aksi. Zvala sam Nestle, kažu naručite u obližnjoj apoteci slobodno.user posted image

Ni mi ne možemo nikako da uglavimo popodnevnu užinu; sve mi se čini da bebana samo jede, nema vremena ni da spava kako treba...malo, malo, pa klopica...ali valjda tako treba.

< Poruku je uredio Guardian -- 3.8.2012 15:22:29 >

Direktna veza do poruke: 1793
3.8.2012 15:27:39   
red3lilu

IZVORNA PORUKA: BlackBetty

von - nemam pojma, ja pitala sta jos sem curetine i piletine da mu dam, mogu li dzigericu, kaze da se to vise ne daje pre prve godine, da su napustili taj plan o uvodjenju user posted image
ja je licno ne volim, sem kad je pokojna nana spremala i to pilecu, ali mislim da necu cekati prvi rodjendan. ni ova ne objasnjava vec se ponasa kao da ja to treba da znam.

Džigerica (jetra) je organ u kome se filtriraju "otrovi" u organizmu kako kod ljudi tako i kod životinja... obzirom da se današnje koke i pipike, a i ostale živuljke uglavnom hrane koncentratima i u masovnoj proizvodnji pelcuju i poje lekovima...današnje džigerice nisu baš preporučljive za bebane... nekad kad su koke cepale travu i prekrupu džigerica je bila skoro pa prva namirnica koja se uvodila nakon krompira i šargarepeuser posted image

Htedoh da pitam, što se baš baš toooliko izbegava upotreba šećera?? Mislim na vrh kašičice neće škoditi tek da se da ukusa hrani, pa ima ga i u bilo kojoj veštačkoj (kupovnoj) kašici?user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1794
3.8.2012 15:32:02   
zeci
hvala BB, tako nesto smo vec i probavali, jako brzo stigne a i povoljnije je

nego, niko ne odgovori user posted image da li dajete vise puta na dan zitarice ili samo u jedan obrok

< Poruku je uredio zeci -- 3.8.2012 15:33:15 >

(odgovor članu Guardian)
Direktna veza do poruke: 1795
3.8.2012 15:34:52   
Azra_
Moja dr nije za žitarice, savetovala mi je da odmah krenem sa povrćem, a ne pahulje. Nisam je poslušala. Onda kaže da je bebi dovoljno za obrok da pojede samo voće, a njega to ne drži sitim ni malo, pa sam mu ja dodala malo žitarica, tako da je obrok voće+3 kašike nemlečnih žitarica. generalno, jako malo toga sam čula od nje u vezi ishrane i nisam zadovoljna kako se prema tom delu odnosi. Prvo je dete, pa sam prinuđena da se sama informišem.

I ja se uvek pitam da li nije mnogo da jede žitarice uz voće, pa ponovo za večeru....

(odgovor članu zeci)
Direktna veza do poruke: 1796
3.8.2012 15:51:42   
Anoniman
zeci, meni je dr rekao da dodajem 7corn u rucak ako je malo vodenastiji da se zgusne, a poslepodne da dajem ili pirincane ili kukuruzne pahuljice (te razne kreme) ili sad jogurt. od kako jede meso, rucak je gusci pa nekad ne dodajem, ali zato kad nece da jede voce, dodam malu u njega kako bi ga pojela.

(odgovor članu Azra_)
  Direktna veza do poruke: 1797
3.8.2012 22:47:32   
miva
Mi smo uveli od povrca - krompir, sargarepu, tikvicu, karfiol i brokoli.
A od voca - jabuku, breskvu, sljivu i bananu. Dajte mi ideju, sta jos da uvedem Miciki.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1798
3.8.2012 22:52:29   
vonavoj
miva,mozes blitvu,spanacuser posted image
Azra,po meni samo voce ne moze da bude obrok,jedino neka uzina! to ne moze puno da ih zasiti! i ja stavljam 7corn,a uvece jede zitarice,prema tome zeci,jede vise od jednog putauser posted image

(odgovor članu miva)
Direktna veza do poruke: 1799
4.8.2012 10:54:59   
Anoniman
ujutru jede palentu, poparu, kiflu sa pavlakom, sutlijas - znaci isto zitarice samo ne kupovne
uvece jede kupovne pahulje i 7corn
miva - keleraba, zelen, pastrnak, kruska, avokado, luk

(odgovor članu vonavoj)
  Direktna veza do poruke: 1800
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  70 71 [72] 73 74   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  70 71 [72] 73 74   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Zašto bebe u Finskoj spavaju u kartonskim ...
Već 75 godina trudnice u ovoj državi dobijaju specifičnu pomoć od države, kartonsku kutiju za njihove bebe u kojoj se na...
Mama koja doji u bazenu podržava dojenje u...
Mama četvoro dece deli prelepe fotografije kojima želi da podrži lepotu i normalnost dojenja.

image
dudas
Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!
"Dobro veče, od sad ovde nema zime, Imuno je moje ime. Vitamini, minerali-sve staje u gutljaj mali. Popij mene, mala vilo, nazdravlje ti bilo!" "Imaćemo još jednog gosta, pomoći će vili dosta. Evo ga, tu je"-Imuno reče. "Uđi, uđi, druže moj, dobi li protiv kašlja boj?" "Znaš, Imuno-Broncamil se smeška, kakva je to borba teška. Uspeo sam, za kašalj sam tata mata!" I odjednom neko pokuca na vrata. "Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!" Istina je sve što kaže Apis gola, jako brzo rešiće vas bola. "Gde li nam je Fitobalm, kud se dede, ne videh ga od prošle srede? "Sad će doći"- Imuno reče. "Ima li šta od zapušenog nosića preče?" "Kuc, kuc, stigao sam"- Fitobalm se javi. "Mala vilo, odmah me pod nosić stavi. Jel osećaš borovine moć? Sada lepo diši i spavaj, laku noć!" I tako Pharmalife družina ova isprati vilu u carstvo snova.  Više >>
image

Anketa

Како се решити цуцле?
пеперутка16

Моја ћерка (23 месеца) користи цуцлу само ноћу када иде на спавање. У вртићу је одвикавана од цуцле поподневном дремком, тако да мислим да је време да се потпуно реши цуцле. Како сте помогли детету да се реши цуцле?

Click Here