Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 4.8.2012 12:48:06
|
|
|
|
miva
|
BB crni luk da skuvam i dam sa krompirom?
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 4.8.2012 13:16:01
|
|
|
|
Anoniman
|
si, kuvas normalno s tim da njemu treba 5 minuta u kljucalom da bude gotov. ja ga kuvam kad kuvam supicu - meso, zelen, pastrnak, keleraba, sargarepa, luk, krompiric, celer .. ma kao sebi kad kuvas samo izbaci suve zacine i so
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 5.8.2012 10:01:54
|
|
|
|
zeci
|
BB da li dajes bebi uvek sveze meso ili nekad zamrznuto...mi poceli, pa ne znam da li mogu da joj kupim za dve tri nedelje zalihu pa zamrznem pa vadim svaki dan po malo.... Ni mi nismo probali luk, ja se budala tog nisam ni setila a toliko je zdrav
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 5.8.2012 10:21:13
|
|
|
|
Anoniman
|
uvek zamrznuto osim kad ga tek nabavim. nazalost nemam uslova za uvek sveze. skinem kozu, otkostim, izmerim i popakujem pa se ne gnjavim sa time kasnije.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 5.8.2012 10:57:33
|
|
|
|
maslackic
|
bb ja ne merim meso , odprilike ja odvojim za Petru... eto, citam negde Ksenin post da joj dr rekao da M daje svinjetinu, a nama rekli da svinjsko nikako do bargod dana , kako je to svuda razlicito
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 5.8.2012 11:02:28
|
|
|
|
Anoniman
|
na ksenu ne mogu da se oslonim jer je njihova ishrana totalno drugacija od nase. paradajz i citruse bi jos nekako progurala, ali za svinjetinu znam da ne sluzi nicemu sem da zadovolji mozak i napuni zeludac. mi je retko jedemo pa ce i prdavac tako. meso mu merim jer apsolutno nemam pojma da odokativno odmerim grame. iznenadila sam se kad sam skontala da kupovni batak srednje velicine ima samo 30 gr mesa, ja mislila - ooooo, ima tu ...
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 5.8.2012 11:27:26
|
|
|
|
Azra_
|
Mi smo juče bili na kontroli. Za mesec i po dodao je samo 250g, a kako smo rekli doktorki da on baš dosata jede i uz podatak da popije puno vode, poslala nas je da uradimo šećer. :-( Kaže da neće da nas plaši, ali da proverimo ipak. Krvna slika ok. Baš sam se uplašila. Rekla je da mu slobodno damo keks, plazmu ili sl, i da u kašicu s povrćem izmrvimo malo suvog hleba...
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 5.8.2012 12:47:50
|
|
|
|
minavb
|
Svinjetina se ne daje pre prvog rodjendana zbog mogucnosti javljanja alergije. Inace nije stetna a moze biti korisna. Sto bi moje kolege i ja rekli, svinjetina je pogresno optuzena za svasta nesto lose. Azra, koliko je bebac dobio prethodnog meseca? Sta to znaci puno vode? Koliko vode popije tokom dana? Moj sin je u tom periodu dobijao od 200 do 330g mesecno i ja sam tim bila prezadovoljna, kao i doktor. Inace kad predju na cvrstu hranu, manje nepreduju. Dzigerica je vrlo korisna, narocito za bebice koje mogu nekad biti anemicne, ali ako ne mozete da nabavite bas onu od domacih kokica, izbegavajte da je dajete. Kao nadoknadu Fe predlazem i pileca srca. Ona su vec zdravija, a pored visokof sadrzaja Fe, puna su i koenzima Q.
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 5.8.2012 13:09:21
|
|
|
|
Azra_
|
Na prošlom merenju je za mesec i po dodao oko 5oog. Sada ima 7760. A u toku 42h popije oko 300ml vode. Pije i danju i noću pošto se često budi... Dr nam rekla da možemo da kupimo vitamin C u prahu i da mu dajemo.
< Poruku je uredio Azra_ -- 5.8.2012 13:12:32 >
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 5.8.2012 13:13:01
|
|
|
|
miva
|
Kupila sam na pijaci danas kelerabu, pa cu sledece nedelje to da uvedem Miciki, i crni luk, a u Univerexportu nadjoh neke tikvice ili bundevice, sta li su vec, onako male, zute i zelene, velicine kao teniske loptice, pise da su organske, pa cu i to da joj uvedem. Mislim da je to ok. Htedoh pitati sledece, posto Miciki oko 9:30 h dajem voce, a sada hocu da uvedem jos povrca, mislila sam da recimo sutra spremim kelerabu, pa joj dam par kasicica za probu a nahranim je vocnom kasicom, pa tako dva dana a da joj treceg dana kelerabu dam posle podne za rucak smiksano sa ostalim povrcem? Moze tako? Znaci da joj novu namirnicu dva dana ponudim sa par kasicica pre dorucka a da joj treceg dana dam posle podne. Jel to ok?
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 5.8.2012 13:13:55
|
|
|
|
minavb
|
Ako mene pitas, nema mesta za brigu. Samo obogati obroke. Dorucak zitarice i mlecni proizvod, uzina vocna sa keksom ili bez, rucak povrce i meso sa rizom... sve ti to vec znas. 300ml vode nije puno, veruj mi.
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 5.8.2012 13:15:00
|
|
|
|
minavb
|
Miva, to je sasvim ok, mada sam ja u tom periodu vec mnogo opustenije uvodila nove namirnice.
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 5.8.2012 13:29:36
|
|
|
|
Anoniman
|
po default-u svinjsko ima dobre strane, samo nema kada ih uzgaja nasa mesna industrija. pisala sam o tome posto znam iz prve (e, ironije) ruke. volim vrat na rostilju vise nego eurokrem ali necu mu dati prednost naspram govedine ili piletine daleko od toga da necemo jesti po svaku cenu, ali odnos pile-svinja kod mene u zamrzivacu je 20:1 ali, to je opet do mene, mm i ja se tako hranimo vec deceniju i za sada nema losih nuspojava. azra, mi smo skoro 2 meseca stariji i 250 gr tezi - kaze dr po knjigama. ako je beba dobra i zadovoljna - ??? cemu briga
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 5.8.2012 13:30:52
|
|
|
|
miva
|
Mina, kada si mator i rodis bebu onda se bojis svega! Jos da dodam, da jako lepo pije vodice. Dnevno popije minimum 250 ml. Brinem se i sto je buca, iako je ne tovim. Njoj su obroci od 150 g do 190 g, a pirincane pahulljice 3, nekada 4 ravne supene kasike. Jedino sto siki 4 puta u 24 h. Siki u 4h ujutru, u 7h, u 12h i u 21:30h.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 5.8.2012 13:35:24
|
|
|
|
Azra_
|
M, hvala ti... Bebac je inače jako aktivan, ne staje. Šparta kao lud. Otvara fioke, dolazi do frižidera, razvlači kablove, sve ga zanima. Jede i noću obavezno, a preko dana isto baš fino ručka, s tim što sam mu davala mleko rano ujutro,pa voće+žitarice, povrće+meso, pahuljice, pa mleko. Probala sam da ukinem, ali nemoguće, vrišti a creva mu jako krče, kao iz neke bačve...pa sam za sad odustala od tog poduhvata, neka jede. Da li mogu da mešam nemlečne žitarice sa voćnim jogurtom? Da li mogu lepo da se razmute? A kombinacija npr voćni jogurt od banane+sveža banana? Koliko u tom slučaju voćnog jogurta ide ako dajem cealu bananu? BB, imamo tvigi decu...
< Poruku je uredio Azra_ -- 5.8.2012 13:37:08 >
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 5.8.2012 14:38:40
|
|
|
|
minavb
|
BB, niko ne kaze da treba da menjas navike, malo mi je nejasno zbog cega si stekla utisak da ti neko govori da menjas navike. Samo sam razjasnila zasto se svinjetina ne preporucuje pre prvog rodjendana i da u njoj u sustini nema niceg loseg. Ja je retko jedem, ukus mi se ne svidja, ali jednom u tri meseca kupim kare za grilovanje. Nemam bas nista protiv svinjice, a kad bih nabavila mangulice domace, sigruno bi natrpala bar jednu fijoku za Vanju. Piletinu nikad, ali nikad ne kupujem u marketma. Sta cu kad vise ne uspem da nabavim domacu, pojma nemam. Azra, ako ti je za utehu, moj vanja ima dijagnozu infantilna anoreksija od drugog meseca zivota. Pahuljice i jogurt nisu bas neka kombinacija, meni su bljutave. Sa vocnim bi bilo fino, ali nisam to pokusavala. Predlazem ti jednu lepu kombinaciju-banana, avokado i malo keksa. I jos jednu, voce sa slatkom pavlakom.
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 5.8.2012 19:36:21
|
|
|
|
Guardian
|
Minavb, koji keks preporučuješ? Ne bih Plazmu zbog meda, a Zlatni Pek i Gustav imaju šećer i so. Inače sam joj uzela baby mix ( smrznuto povrće - karfiol, brokoli i mlada šargarepa ); nekako sam sigurnija nego kad to isto kupim na pijaci, a možda i nisam u pravu. Smem li bebi od 7 meseci i 3 nedelje da dajem mileram? Mladi sir opet ima soli, pa ne smem... Što reče miva, kad si u "godinicama" i rodiš prvu bebu samo paničiš i brineš.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 5.8.2012 20:47:59
|
|
|
|
minavb
|
Zasto ne smes gustav i zlatni pek? To sto imaju u sebi secer i so, nije isto kao kada mi solimo bebin ibrok i dodajemo saharozu kada nije potrebna. Moj sin je jeo plazmu, i ja je preporucujem. Ako nemate nutritivnih alergija u porodici, termicki i industrijski preradjen med nece biti nikakv problem, kao ni so i secer dodati u tako malim procentima. Nikad nisam koristila svezi karfiol i brokoli, samo smrznuti. Ni ja ne jedem onaj sa pijace. Mileram se moze dati bebama a slobodno mozes i mladi sir. Procenat soli u njemu nije veliki mada ima i onih koji su neslani. Pogledacu sutra na poslu ciji neslani sir meni dobavljac salje (potpuno je neslan, cak mi se cini da je sladak). Znate, kad se kaze da se so izbegava, misli se na soljenje jela a ne na onu so koju namirnice sadrze. Vise Na ima u hlebu nego u mladom siru, a deci svi rado daju koru hleba da glockaju.
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 5.8.2012 21:21:58
|
|
|
|
Bbojana
|
Drage mame, Molim za pomoc neiskusnoj koleginici Moja beba ima 6.5 meseci, pocela sam sa cvrstom hranem malo pre 6 meseci i do sada sam uvela pirincano-kukuruzne pahuljice, krompir, sargarepu, brokoli, tikvice i karfiol, a od voca samo jabuku... E sad moje pitanje je-koliko vremena ste davali bebama da sisaju direktno posle cvrstog obroka? Da li samo na pocetku, kada uzme po par kasika ili... Ja ne dam kad pojede celu kolicinu Milupa zitarica sa kutije, celu malu teglicu, ne znam da li gresim? Koliko uopste bebe tog uzrasta treaba da imaju podoja? Vidim da ste postavljli neke rasporede obroka za odredjeni uzrast, moze li pliz za 6 meseci? Hlava unapred
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 5.8.2012 21:38:50
|
|
|
|
maslackic
|
Bbojana , sad citam sa telefona , ujutru cu da tibispisem spsak koji ja imam.
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 5.8.2012 21:49:15
|
|
|
|
Bbojana
|
Super, hvala ti puno
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 5.8.2012 21:53:15
|
|
|
|
Anoniman
|
ja nisam stekla utisak da treba da menjam navike, odkud sad to? prosto objasnjavam zasto svinja nece biti na meniju ne pre prve, nego i posle prve, tj objasnila sam koju mnogu stranu pre
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 5.8.2012 22:15:00
|
|
|
|
minavb
|
Ja se coravim po rr sa telefona, pa citam jednu rec a vidim drugu. Izvinjavam se.
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 5.8.2012 23:20:05
|
|
|
|
Guardian
|
Minavb, veeeeliko si srce, hvala ti. Mnogo mi znače svi saveti koje sam ovde dobila; sva sam u panici. Znači smem i Nestle dezert da joj dam? To je nešto slično voćnom jogurtu ( keks, vanila, kajsija, čokolada )...samim tim smem i čokoladu Milupa cerealije zar ne? Hajde molim te, kad stigneš, napiši koji je to sir u pitanju. Inače sam bebani spremala danas smrznuto povrće - Yupik baby mix ( karfiol, brokoli i mladu šargarepu ) i bila sam mnogo sigurnija. Vidim i da je Hipp izbacio kašice samo s' mesom ( junetina, piletina, ćuretina ), jeste li ih kupovale možda?
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 6.8.2012 9:28:30
|
|
|
|
Anoniman
|
maa niss... i ja sam cesto nedorecena pa kvarim koncepcije probali smo jednom te kupovne mesne - boze sto su gadne ... elem, ne voli kupovne pa se i ne trosim
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubriciNAJLEPŠA IMENA ZA DEVOJČICE koja ste vi iz...Napravili smo listu najlepših imena za devojčice prema vašem izboru.
lepic
Dajte im negu i preparate koje zaslužuju, najbolje, PHARMALIFE!
Ova godina je bila prepuna neprospavanih noći, uz FITOBALM je mnogo lakše sve prošlo, mazali smo po grudima, leđima i oko nosića da bi mogli da dišemo i udišemo blagi miris i sekret iz nosića je mekši i lakše ga je odstraniti.
Počeli smo polako i sa BRONCAMIL sirupom, kašljali smo jako, ma najstrašnije, bili smo pred upalom pluća. IMMUNO jos nismo, ali u januaru planiramo korišćenje i ovog vašeg preparata.
Apis Gola sprej je jako dobar da ublazi bol u grlu. Poštovanje za vaše proizvode. Hvala vam na brizi i pomoći!
Više >>
Anketa
Како се решити цуцле?
пеперутка16
Моја ћерка (23 месеца) користи цуцлу само ноћу када иде на спавање. У вртићу је одвикавана од цуцле поподневном дремком, тако да мислим да је време да се потпуно реши цуцле. Како сте помогли детету да се реши цуцле?