Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 30.7.2012 15:48:12
|
|
|
|
Guardian
|
Da, i 1 da kupiš ponovo ne možeš pogrešiti. Limenka ti ne traje 2 nedelje sigurno.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 30.7.2012 16:16:09
|
|
|
|
cockic
|
ma meni traje nekih 5 dana jer ona i sisa jos uvek je na kombinaciji sisa formula.hvala vam meni je nestalo keca pa smo presli na 2 sad malo pre je popila hvala vam na odgovorima
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 30.7.2012 18:04:40
|
|
|
|
miva
|
Danas sam za rucak Miciki kuvala krompir, karfiol i tikvicu, ona to obozava, i izmerim na teglicu 190 g. Uvek joj je to bilo dovoljno, nikada nije pojela svih 190 g, pojede oko 150-160 g. Danas je pojela sve i trazila je jos, koliko grama kasice je dovoljno bebi njenog uzrasta?
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 30.7.2012 20:39:14
|
|
|
|
Anoniman
|
da se ponovim iz druge teme - 8020gr i 73cm, da nastavimo kako smo i poceli sa hranom, dziga i mahune ne pre prvog rodjendana i da uvedemo teletinu. uvescemo mi puno toga, samo se necemo hvaliti mogu da smanjim jaje na 1-2 nedeljno ili i dalje svaki drugi dan po pola, kako zelim, posto ga muci stomak od jaja. miva, ja sam mu uvek davala koliko je hteo, samo jednom je bilo preko velike teglice i tu sam se zaustavila, inace jede kasiku manje od velike. iskreno - nemam pojma. ne verujem da ce pojesti vise od 200gr.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 30.7.2012 20:51:11
|
|
|
|
Anoniman
|
evo, miva, KLIK
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 31.7.2012 16:37:36
|
|
|
|
maslackic
|
IZVORNA PORUKA: Guardian Maslackic, molim te napisši ako nije problem, volela bih i ja da znam. Ne znam koliko je bebi od 7 meseci potrebno mlečnih obroka, 2 ili 3? Svi mi pričaju različito. evo rasporeda za bebu sa punih 7 meseci..mi za 5 dana punimo 7..imam i za 5,6 i 8 mesec: 7:00 podoj ili ad mleko 10:00-vocna kasa-moze se davati od svezeg voca. birato zdrave plodove . dobro oprati i gnjeciti ili samleti u bčlenderu. 13:00 - kasa od povrca sa mesom ili zumancetom- u povrce se svakog drugog dana dodaje tvrdo kuvano zumance , naizmenicno sa mesom . Jaje se najpre opere , a onda se kuva 7 min. Prvo se daje jedna cetvrtina i svakog drugog dana se kolicina povecava za cetvrtinu. 16:00 podoj ili ad mleko Vocni sok kao uzina -125 ml 19:00 - kasa od zitarica 21:00 - podoj ili ad mleko eto to je za sedmi mesec , mi se ne pridrzavamo vreemena koje ovde pise..ali uvek je za dorucak voce a za rucak povrce i uvece zitarice, ali obicno preskocimo te zitarice, jer spava u 19 h.. 2,8 idemo na kontrolu pa cu da vidim za taj sok oko16 h da li je obavezan ili je kao umesto tog ad mleka ili sta vec
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 31.7.2012 17:18:57
|
|
|
|
Anoniman
|
maslackic, gde si ovo pronasla? ima li za bebu od 12 meseci?
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 31.7.2012 17:58:02
|
|
|
|
Guardian
|
Da li ste kupovale smrznuto povrće - brokoli, karfiol... ( Frikom, Yupik )? Pitam, jer kad god kupim na pijaci ili u hipermarketu bojim se prskanja i raznoraznih hemikalija kojima tretiraju hranu. Maslackic, hvala ti mnooogo. Kad stigneš, molim te kucni i za 8. mesec, izvini.
< Poruku je uredio Guardian -- 31.7.2012 18:00:02 >
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 31.7.2012 20:21:50
|
|
|
|
Anoniman
|
maslackic, sok nikad nije obavezan, on ti sluzi umesto voca da si kao unela voce. mi i dalje imamo samo podoj u 16 ili plazmu ili dezert ili nista - ako je lepo rucao ili ga bole zubi nece da jede guardian - prskaju oni i te zamrznute, mislim da je bolje da ti beba sad jede sveze, imacete celu zimu za zamrznuto. negde je bio recept za pranje voca i povrca - 1 casa vode, pola case sirceta i kasicica sode-bikarbone, sve peres u tome pa tek onda ljustis\jedes. probao je moj tata da me nagovori na to tako sto je rekao "i dzulija roberts tako sprema svojoj deci" dobili smo na poklon cokolino, ne verujem da ce jesti (sad je mali a mi smo gladni) - kad deca to smeju?
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 31.7.2012 21:36:31
|
|
|
|
Anoniman
|
nama je dr rekao 5 obroka (nije naveo satnicu, toliko nam je dao slobode ) i rekao kojim redom, pa tako imamo: oko 6 - 7h mleko oko 10 - 10.30 voce 13.30 - 14h rucak (povrce i meso) oko 18 h pahuljice ili jogurt oko 22 h mleko.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 31.7.2012 21:38:03
|
|
|
|
PoisonEve
|
Da, ali povrce gajeno na plantazama namenjeno da se odmah zamrzne nemaju potrebe da toliko prskaju kao seljaci na pijaci jer oni moraju da prodaju odmah pa zbog toga vise prskaju. Pogotovo prskaju zeleno povrce (spanac, blitva, zelje). Ja to jedino kupujem smrznuto, sve ostalo sveze
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 31.7.2012 22:36:18
|
|
|
|
maslackic
|
ja nikako ne mogu da naguram toliko obroka u toku dana...vec kod rucka jedva jede kasnije jedva dise koliko je sita i bljucka kako mrdne....mi imamo 5 obroka dnevno, ali se zato uvek probudi jednom za klopu ovaj raspored je samo predlog nije vazna satnica, bitan redosled...Petra ne moze da ceka do 10 da jede...mleko oko 6-7 i voce obavezno do pola 9 i to dosta pojede a rucak tek oko13h ili i kasnije oko14 sta da radim nece pre, a za dorucak pojede i vise od 220 ml ili gr, onako srednja cinija napisacu sutra za 8. mesec Macaki, to smo dobili u Dz ostampano , nema za 12 meseci , od5-8 meseca... sto se smrznutog tice, nisam nista kupovala ali kupovacu...
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 1.8.2012 9:58:32
|
|
|
|
Anoniman
|
seljaci nemaju toliko za prodaju. na celoj limanskoj pijaci imas njih dvojicu (2) koji prodaju svoje ne racunajuci Vozara sa organskom hranom, svi ostali su nakupci sa plantaza. na futosku ne idem, satelitska je ista takva. predpostavljam da je i u Bg ista situacija, tako da slobodno isto tretirajte povrce - ja perem i zamrznuto i sirovo, i to perem sve sto necu unistiti (sto znaci samo hleb nisam prala) - jaja pre kuvanja, meso i sirovo i zamrznuto, voce koje ljustim i ono koje ne ...
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 2.8.2012 9:55:48
|
|
|
|
maslackic
|
IZVORNA PORUKA: Guardian Maslackic, hvala ti mnooogo. Kad stigneš, molim te kucni i za 8. mesec, izvini. qraspored je slican , razlika samo u pripremanju klope 7:00-podoj ili ad mleko 10:00-vocna kasa - voce se gnjeci ili secka , jer beba pocinje da zvace . Ako beba prvih dana ne prihvati , vratiti na pasiranu hranu)7-10 dana) a onda ponovo gnjeciti ili seckati- 13:00- kasa od povrca sa mesom ili zumancetom - u povrcese svakog drugog dana dodaje tvrdo kuvano zimance , naizmenicno sa mesom. 16:00podoj ili ad mleko vocni sok kao uzina -125ml 19:00kasica od zitarica - moze se pripremati sa jogurtom, kiselim mlekom ili mladim neslanim sirom. 21:00podoj ili ad mleko *jogurt, kiselo mleko ili mladi neslani sir mogu se ddati i nekom drugom povrcu . to je to za osmi mesec. slicno je. moja kad abi toliko jela pukla bi i ne bi ni mrdnula dupe
< Poruku je uredio maslackic -- 2.8.2012 9:58:38 >
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 2.8.2012 10:11:20
|
|
|
|
cockic
|
zvanicno od danas dolazimo u vase drustvo e pa ja od kad sam leni pocela da dajem klopu jede po ovom sto je maslackic pisala,a ja se cudim sto nece da mi jede mora da joj je mnogo.sve sem ove vocne uzine ili soka. e stvarno sam biser ma nisam pametna da li je bolje da joj forsiram rucak ili da pije mleko jer ona nekih 2 sata pre rucka pije mleko mozda zato nece da mi jede ruckice
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 2.8.2012 10:14:20
|
|
|
|
Ivence
|
IZVORNA PORUKA: ksena nama je dr rekao 5 obroka (nije naveo satnicu, toliko nam je dao slobode ) i rekao kojim redom, pa tako imamo: oko 6 - 7h mleko oko 10 - 10.30 voce 13.30 - 14h rucak (povrce i meso) oko 18 h pahuljice ili jogurt oko 22 h mleko. Mi za 12 dana punimo sedam, i mi imamo tako sličnu satnicu: Između 6 i 7h, mleko Između 10 i 11h jogurt (voćni, običan, sa keksom, žitaricama) Između 13 i 14h ručak (povrće, meso, još ne smemo žumance) Između 16 i 17 kašica (žitarice ili voće, zavisi šta jedemo ujutru) Između 20 i 21 mleko Nama je sada dobro to uigrano, pa sve ide super
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 2.8.2012 10:21:28
|
|
|
|
maslackic
|
moja upopste ne jede po ovom spisku..evo, mlekmo jutros oko pola 7 , dorucak oko pola 9 jer nema sanse da izdrzi do 10 da bi jela, jer evos ad spava...kad se probudi, tj oko 12-13h rucak, koji mrljavi strasno oko 16 h mleko i posle toga do 19 h nece nista, mozda nekad sokic .a za dorucak puuno pojede , vec za rucak manjje ali nece da jede kasnije, i tim tempom smo za mesec dana naguralki 710 gr sto je super
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 2.8.2012 10:25:14
|
|
|
|
Ivence
|
Pa znaš, nama Milica kada se najede pošteno za ruček neće da jede do osam sati.. mi imamo sve dogovoreno šta ćemo spremiti, ako vidimo da zakenjka odmah pravimo, mada se mnogo puta desi da jede oko dva i ne jede do osam... ma bitno da Petra napreduje, pa kada traži daš joj, i Petra sita i mama na broju
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 2.8.2012 10:49:44
|
|
|
|
maslackic
|
mamini zivci na broju cockic, mislim da sam te nasla na fb
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 2.8.2012 10:55:29
|
|
|
|
cockic
|
maslackic sta je tebi dorucak u 9h mislim sta joj dajes?
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 2.8.2012 10:59:14
|
|
|
|
maslackic
|
Milupine pahuljice sa vocem , ili vise voca zajedno, ili kukuruzni griz sa vocem...s tim sto ako joj dajem samo voce obavezno u taj miks stavim bananu...samo ono sto goji krkamo :D i to bas prilicno pojede,mm se stalno cudi kako tako malo stvorenje moze toliko da pojede
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 2.8.2012 11:04:21
|
|
|
|
cockic
|
jer si pocela 7corn ili ne ja ga imam mogla bi ali sve mislim da je rano i ako sam joj slucajno sa 5 meseci dala kasicu sa glutenom opet mi se nesto cini rano.a jer si pocela keksic tipa plazma mlevena ja imam neki lino keks podravkin neznam kad to moze da im se daje.ja kao da nisam radjala pre sto se sve oko te klope zaboravi.ja sad bas nista ne znam pita me cimerka iz bolnice sta sam davala da joj kazem a ja nemam pijma sta ja da dam.zato ste vi tu za pomoc
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 2.8.2012 11:07:34
|
|
|
|
cockic
|
nasla si me prihvatila sam zahtev
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 2.8.2012 11:09:37
|
|
|
|
maslackic
|
nama je gastropenterolog rekla gluten ne pre 8 meseci , a plazmu joj nisam davala i necu jer sadrzi mleko, a ona je alergicna, tako da kada uvedemo gluten sa punih 8 onda cu da joj uvedem kek,sic, cini mi se da su zene u temi pisale da je Gustav keks bez mleka, ali provericu pre nego sto joj dam. danas idemo na kontrolu pa cemo da vidimo oko klope sta ce dr da kaze, jer nam je ta dr u dz mnogo dobra...
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 2.8.2012 14:02:47
|
|
|
|
Guardian
|
Maslackic, hvala još jednom Javi nam baš ša i Dr kaže. Mi ručkamo 7 corn, imamo 7 meseci i 3 nedelje, a uzeli smo joj i Milupu ovas-jabuka. Ne znam da li smem keks i koji, kad skoro svaki ima med, šećer, so...
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubriciMama koja doji u bazenu podržava dojenje u...Mama četvoro dece deli prelepe fotografije kojima želi da podrži lepotu i normalnost dojenja.
flamingos
CortinaT krema će baš, da reši svaki problem naš.
Ekcem je prošlost kad se nanese,jer krema sa sobom sve odnese.
Vetar kada duva, koža zna da se suši i puca, tad CortinaT krema na vrata pokuca,lepo se namaže, upije baš i rešen je problem naš.
Nije fora, a nije ni laž,u CortinaT kremi leži prava draž. Ona svima prija i zato nam je najmilija.
Možda mi pisanje stihova i nije jača strana, ali jedno sigurno znam-CortinaT krema je bez mana.
Više >>
Anketa
Како се решити цуцле?
пеперутка16
Моја ћерка (23 месеца) користи цуцлу само ноћу када иде на спавање. У вртићу је одвикавана од цуцле поподневном дремком, тако да мислим да је време да се потпуно реши цуцле. Како сте помогли детету да се реши цуцле?