Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 17.8.2012 23:09:48
|
|
|
|
magnetic
|
IZVORNA PORUKA: BlackBetty mag, ja nisam posebno uvodila luk, jedan dan sam samo dodala u supicu i to negde od 6.5 meseci. verovatno bi me moja dr ubila ali mislila sam da mogu sa njim da se opustim. sada mu pravim neku vrstu paprikasa i djuveca (minus namirnice za koje smo premali) pa tu dodajem, ali bas malo jer prosle nedelje kad sam pravila stavila sam celu manju glavicu i nije hteo da jede. Pa nekako ispada da sam ga ja vec uvela kroz tu kupovnu kasicu i vidim da joj se svidja,pa reko da probam u domacoj izvedbi sa kojim listicem luka.
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 17.8.2012 23:16:48
|
|
|
|
Anoniman
|
ondak super! on nece da jede kupovne kasice tako da moram sve peske. pravila sam mu pastetu neki dan, sa dinstanim lukom - jok, ni da primirise. ali u supi moze da se udavi na tatka mu
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 17.8.2012 23:22:23
|
|
|
|
magnetic
|
Ja stvarno retko kupim kasicu,i Dunji sam uglavnom kuvala,osim ako smo odsutni od kuce ceo dan.Nesto se bojim da po ovoj vrucini nosim domacu od kuce.
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 17.8.2012 23:25:01
|
|
|
|
miva
|
Mi bili u savetovalistu pre neki dan i dr nam rekla da mozemo da uvedemo meso, a kada napuni 7 meseci i zumance i to da krenemo od jedne sesnaistine, pa da za 7 dana dodjemo na celo zumance. Mene interesuje da li dok budem uvodila zumance mogu da ga mesam sa kasicama od mesa? Ili da te nedelje ne dajem meso?
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 17.8.2012 23:32:15
|
|
|
|
magnetic
|
Meso,zumance i dzigerica se ne mesaju.Kada dajes jedno,ne dajes preostala dva. Ja sam,po savetu naseg pedijatra naravno,Dunji uvodila zumance jedan dan u nedelji cetvrtina,pa druge polovina,trece nedelje tri cetvrtine i do kraja tog sedmog meseca celo.
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 18.8.2012 0:48:34
|
|
|
|
Mariya
|
IZVORNA PORUKA: Azra_ A sa čim kombinovati spanać? Ja mu dajem sa krompirom i žumancem... Probaj testeninu (posna), spanać i mladi sir. nekad ubacim i malo graška ili brokolija, čisto da bi imalo malo više povrća. Moja beba ovo baš voli.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 18.8.2012 0:53:44
|
|
|
|
Anoniman
|
miva, svaki drugi dan zumance, a onaj prvi meso. za pocetak prvu turu sam mesala sa pavlakom mimo rucka, znaci uvodila ga kao novu namirnicu oko 11 sati. samo ja nisam krenula od 1\16, ne znam ni kako bi podelila to ...
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 18.8.2012 13:09:42
|
|
|
|
miva
|
Ma ni ja ne znam kako to da izvedem?! BB da recimo ponedeljak dam kasicu od povrca i mesa, u utorak - povrce + 1\16 zumance, sreda - povrce + meso, cetvrtak - povce + 1\16 zumance, petak - povrce+meso, subota-povrce+1\8 zumance, hocu reci da ne dajem zumance svaki dan?
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 18.8.2012 13:23:59
|
|
|
|
Mama.Veki
|
IZVORNA PORUKA: miva Ma ni ja ne znam kako to da izvedem?! BB da recimo ponedeljak dam kasicu od povrca i mesa, u utorak - povrce + 1\16 zumance, sreda - povrce + meso, cetvrtak - povce + 1\16 zumance, petak - povrce+meso, subota-povrce+1\8 zumance, hocu reci da ne dajem zumance svaki dan? Meni su rekli da kad tek pocnem da uvodim zumance (ja pocela sa 1/8) mogu zajedno sa mesom da dam jer je manja kolicina.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 18.8.2012 14:31:07
|
|
|
|
Anoniman
|
ja nisam zumance svaki dan, nego tako, pon-sreda-petak meso, utorak-cet-subota zumance i nedelja posna. tako sam i nastavila sada. a kad smo uvodili - utorak 1/8 sa pavlakom, cetvrtak 1/4 sa standard ruckom, subota 1/4 (nisam htela za vikend da povecavam dozu jer ja sam imala alergiju na jaja pa za svaki slucaj), utorak 1/2 i cetvrtak celo jaje. jeste da smo produzili uvodjenje na 2 nedelje ali nikud ne zurimo a ja nemam drugog posla sem njega ako ne zurite, ne fali nista da krenes od 1/16
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 18.8.2012 17:34:46
|
|
|
|
Guardian
|
Smem li bebi od 8 meseci da dam poparu sa pavlakom? Uveli smo gluten, a negde pročitah da popara sme od 10-og meseca. Ne znam zašto. Krenućemo i sa spanaćem, mislim da možemo sad. Nismo smeli, čekali smo zbog nitrata. Uzeću joj Milupu kašicu sa spanaćem prvo za svaki slučaj. Inače i mi jednog dana ručkamo povrće sa mesom, a drugog povrće i žumance, pa nam nedelja dođe posna.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 18.8.2012 19:09:00
|
|
|
|
maslackic
|
Milupa krompir spanac je uzasan..kozica nije htela da je jede, a kada ja spremim jede...
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 18.8.2012 20:18:34
|
|
|
|
JasnaM
|
Jeste, Milupa spanac-krompir je bljak sam za sebe, ali ako se pomesa sa pola porcije kukurzno-pirincanih pahuljica, onda prolazi makar kod nas
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 18.8.2012 21:05:44
|
|
|
|
maslackic
|
ja u ono sto ne prolazi dodam jabuku a nasla sam i nacin kad nece da jede, mm joj mahne ispre nosa sa necimsto voli da omirisi i ona otvori usta i ja ubacim klopu to smo skontali kada je pila lek kad je bila bolesna, lek joj mirise i zeva na njega
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 18.8.2012 21:32:20
|
|
|
|
cockic
|
ja sam leni pre par dana uvela sveze blendirano voce tj.breskvu,jabuku i krusku.od kruske joj se malo ojela guza.ali sad je ok.lepo je prihvatila sveze voce da napomenem da je to domace poslao mi svekar sa sela necu nista sveze vise ubacivati samo to za sad keks smo juce a sutra planiram za dorucak da ubacim tj.uzinu neko voce sa milupa 7-korn
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 18.8.2012 22:48:02
|
|
|
|
miva
|
Ja planiram od ponedeljka da uvedem sveze voce. Primili smo vakcinu u cetvrtk pa nista novo ne uvodimo do ponedeljka. Pa od cetvrtka pocinjemo sa mesom. Jeste li davali prvo belo meso ili batak i karabatak?
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 18.8.2012 22:51:24
|
|
|
|
maslackic
|
ja sam prvo dala belo meso . i sada vise ne blendam klopu za Petru , gnjecim je, do sada sam samo bananu gnjecila i to od pocetka a sada sve ili izrendam ako je nesto puno tvrdo...
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 18.8.2012 22:53:49
|
|
|
|
miva
|
Maslackic i ja sam nesto razmisljala da pocnem sa belim mesom. A jesi li ti davala junetinu?
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 18.8.2012 22:58:03
|
|
|
|
maslackic
|
nisam jos...premisljam se jos uvek za jaje, trenutno mlatimo msamo po piletini od mesa...i to svaki drugi dan..
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 19.8.2012 10:33:15
|
|
|
|
Guardian
|
Mi smo prvo uveli batak i karabatak, jer ima više hranljivih stvarčica i gvožđa od belog mesa. 7 corn obožavamo sa mlekom i bananom. Nego, kako da joj dam meso, a da ne blendiram, bojim se da se ne zadavi? Dr rekla da samo izgnječim, a ja se bojim. Mi ručkamo i teletinu uveliko.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 19.8.2012 20:06:15
|
|
|
|
maslackic
|
Guardian , ja stalno zaboravim koliko ti je stara beba...nema te na ostalim tremama, pa poima nemam ja mojoj odavno samo gnjecim babanu, a dr je rekla da sada vvec mogu( od pocetka 7og meseca ) da joj gnjecim ...i to postepeno , prvo cetvrtinu kase , pa polovinu... samo kad krenes nemoj da se uplasis pravice face kao da se davi ili da je tera na povracanje to je normalno dok se ne navikne na gromuljice. Petra se brzo navikla, blender vise ne palim najzad a meso ja cepkam, piletina je onako vlaknasta i samo sizno iscepkam...ali nece na kasikicu da jede meso, samo posebno iz moje ruke zvace.. inace nemamo ni jedan zub
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 19.8.2012 22:29:16
|
|
|
|
cockic
|
maslackic ta formula sigurno ima dodatka gvozdja,nego bi ja mislim trebala da pocnes crveno meso da joj dajes bas zbog tog gvozdja.ja leni vec odavno dajem kao sto ne gde pisah dadoh joj i hipp ribu od lososa vec dva puta odusevljena je sa njom kao i jagnjetina hipp. a teletina i junetina vec odavno ruckamo i kupovne i pravljene. ja nisam od mesa ubacila batak ali on ide kasnije pa ne zurim nama je sad od 7 meseca na redu jaje postepeno necu zuriti sa zumancetom.ali koliko se secam sa petrom sam celo zumance ubacila za neki 10 dana od uvodjenja. cak je jela teletinu sa integralnim pirincem i pecurkama.i lepo je poruckala i nju ta je bila juvitanina.iskreno ja ni malom pecurke ovako nisam davala i sad retko jer se plasim od tih kupovnih otkud znam. ni danas joj nisam dala 7-korn trebala bi sutra sama sam pa na tenane da rucka a sto se tice blendiranja jos blendiram ne znam do kad cu mozda jos mesec dana posto joj dajem sveze voce moram kako da joj dam krusku ili jabuku samo izgnjecenu kad i nemogu da joj izgnjecim jer je tvrdje bananu neblendiram odavno ili sam jedno vreme gnjecila a sad onako kad oljustim samo joj skidam kasicicom i dajem bolje mi je tako onako je kao zvaka.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 19.8.2012 23:24:14
|
|
|
|
maslackic
|
Petri je krvna slika savrsena ,cak i posle ove boleti..pu pu pu polako uvodimo i sve ostalo... a sveze vode ili rendam ili sitno seckam....
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 20.8.2012 0:49:36
|
|
|
|
Guardian
|
Maslackic, 8 meseci imamo. Ima me na drugim temama, ne tako često, a izgleda da se tamo ne srećemo. Joj, bojim se tog zadavljivanja, samo mi je frka zbog mesa kako će. Teletina na pr. i ovako ima čudniju strukturu, još ako ne izblendiram, auuu muke.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 20.8.2012 8:00:32
|
|
|
|
cockic
|
e pa super onda je formula obogacena gvozdjem,jer samo sam ti htela reci da ga je piletina uzasno siromasna.ja iskreno vise voilim da im dam teletinu nego piletinu.ali taman posla da piletina nevalja.i ja leni dajem ali manje nego teletinu.a od pileta po meni je najzdraviji batak a i to ide malo kasnije super za Petru bitno da njoj odgovara i prija a voce koliko znam nema eventualno borovnoca i kupina mada oni to jos nejedu.a povrce svo zelenilo ga ima a za ostalo ne znam.
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubriciPrepucijum - šta roditelji dečaka treba da...Gotovo svi dečaci su rođeni sa uskim prepucijumom koji je spojen s glavićem. To je normalno fiziološko stanje i nije raz...
flamingos
CortinaT krema će baš, da reši svaki problem naš.
Ekcem je prošlost kad se nanese,jer krema sa sobom sve odnese.
Vetar kada duva, koža zna da se suši i puca, tad CortinaT krema na vrata pokuca,lepo se namaže, upije baš i rešen je problem naš.
Nije fora, a nije ni laž,u CortinaT kremi leži prava draž. Ona svima prija i zato nam je najmilija.
Možda mi pisanje stihova i nije jača strana, ali jedno sigurno znam-CortinaT krema je bez mana.
Više >>
Anketa
Како се решити цуцле?
пеперутка16
Моја ћерка (23 месеца) користи цуцлу само ноћу када иде на спавање. У вртићу је одвикавана од цуцле поподневном дремком, тако да мислим да је време да се потпуно реши цуцле. Како сте помогли детету да се реши цуцле?