Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 20.8.2012 9:16:37
|
|
|
|
cockic
|
a sto se rendanog voca tice moja cica jos nece da ga jede,cekam jos malo pa cu tamo sa 7 da krenem da joj rendam
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 20.8.2012 11:03:55
|
|
|
|
Adriana83
|
Od kad ste davale pilecu dzigericu i koliko je stavite u kasicu?Samo jednu ili vise?
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 20.8.2012 12:41:00
|
|
|
|
maslackic
|
ja ne znam kako da ubedim ovo moje maleno da jede slane kasice....nema sile da ih jede, tri cetiri kasikice i aj zdravo...a ako mjoj dam bananu pojede, ako joj dam bilo koje voce pojesce...cak mi je palo napamet da joj pomesam krompir i neku vocku..dok nismo uveli voce jela je povrce super....
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 20.8.2012 13:33:16
|
|
|
|
miva
|
E Maslackic kod nas ti je kontra situacija, moja nece slatko, samo slane kasice jede!
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 20.8.2012 13:47:31
|
|
|
|
cockic
|
maslackic iskreno ja mojoj kad znam da nece vise od 5 kasicica ali na neku foru uspem da je nateram tj animiram. mada sad i hoce da ih jede jedno vreme nije htela,sad nije lose nego dok joj nadje foru sta hoce prodje vreme evo danas sam joj skuvala vec teletinu,krompir,sargarepu,tikvicu,crni luk.neki put stavim i celer ali ga dana nisam imala tj jesam ali se omeksao. mada nasa tajna je da joj stavim vise tikvice tj.da je softanije znaci vise tikvice i mesa a manje krompira i sargarepe.ubacim malo i tog skuvanog luka.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 20.8.2012 13:49:59
|
|
|
|
cockic
|
a za dzigericu ja sam malom davala nesto jako malo ne znam da li sam dva puta skuvala jer mi dr rece da nije puno zdrava za sad ne verujem da cu leni davati.pre cu joj ubaciti batak nego dzigericu.mozda cu joj dati ali kasnije negde oko 9 meseca kao sto tvoje curice imaju.mislim da je to ok vreme.ali svakako necu preterivati sa dzigericom.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 20.8.2012 13:55:57
|
|
|
|
Azra_
|
Koliko puta nedeljno davati piletinu-ćuretinu, a koliko puta junetinu-teletinu?
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 20.8.2012 14:04:38
|
|
|
|
cockic
|
ja nemam neke posebne dane jednostavno kad se sta setim,ali kao sto rekoh vise dajem curetinu,teletinu i junetinu a piletinu redje. mada dajem i jagnjetinu i losos iz teglice i da curetinu to nisam kupovala sveze jer joj nedajem cesto mozda jednom nedeljno.uglavnom je ili junetina ili teletina.kako kad evo sad sam skuvala teletinu. znaci mi imamo jednom nedeljno ribu losos,jagnjetinu,curetinu i ostatak je ovaj sto ja kuvam teletina ili junetina.kazem piletinu bas retko.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 20.8.2012 14:08:22
|
|
|
|
vonavoj
|
Maslackic,slobodno stavi neku vocku u rucak Adriana,ja stavim celu dzigericu,krompir,sargarepu..biram veci komad dzige!
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 20.8.2012 14:15:43
|
|
|
|
Adriana83
|
Ok,hvala.Znaci samo jednu dzigericu,malo vecu.Ona se daje sama,mislim bez drugog mesa?
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 20.8.2012 14:23:10
|
|
|
|
maslackic
|
Miva, cini m,i se da je zdravije da jede slane nego slatke....probacu sa vise tikvice .... vise ne znam...a vocku bi pojelasa bilo cim...i to u velikom kolicinama... a nikako da se setim da kupim neku gotovu kasicu, mozda je problem u mom kuvanju....danas sam joj stavila pirinac , batak, karabatak, sargarepa crni luk..ja bih smazala samo tako a ona jok...a sto se mirnoc etice..kad je gladna place, i ako joj se klopa svidi sedi mirno dok nepukne od klope, ako joj se ne svidi , tri -4 kasicice i bega...i ako uspem da je smestim da sedi mirno ona zapecati usta ismeje se u fazonu pa ja ustvari i nisam gladna.... moram podhitno hranilicu da kupim :D
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 20.8.2012 15:08:13
|
|
|
|
cockic
|
maslackic u tome je i problem kupi hranilicu sto pre meni se lena na krevetu samo vrtela nista nije jela vise ode na krevet nego njoj u stomak.hranilica je spas.meni je bila kod sveki mi smo vec imali pa je mm doneo pre nekih 4-5 dana mada nece da sedi ni u njoj dugo odmah zeva sa strane okrece se ka naslonu da ustane to mi je i peka brzo uradio i onda smo hranilicu izbacili jer se svaki cas vrteo da bi ustao i stajao u njoj dugo smo imali tu fazu slicno je radio i u sedistu za kola.on tek u sedistu sedi od nove godine pre toga nije hteo.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 20.8.2012 15:17:14
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: Azra_ Koliko puta nedeljno davati piletinu-ćuretinu, a koliko puta junetinu-teletinu? nama je dr rekao 1-2 puta nedeljno piletina, a ostalim danima junetina, jagnjetina, jaretina...
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 20.8.2012 22:25:37
|
|
|
|
zeci
|
IZVORNA PORUKA: maslackic Miva, cini m,i se da je zdravije da jede slane nego slatke....probacu sa vise tikvice .... vise ne znam...a vocku bi pojelasa bilo cim...i to u velikom kolicinama... a nikako da se setim da kupim neku gotovu kasicu, mozda je problem u mom kuvanju....danas sam joj stavila pirinac , batak, karabatak, sargarepa crni luk..ja bih smazala samo tako a ona jok...a sto se mirnoc etice..kad je gladna place, i ako joj se klopa svidi sedi mirno dok nepukne od klope, ako joj se ne svidi , tri -4 kasicice i bega...i ako uspem da je smestim da sedi mirno ona zapecati usta ismeje se u fazonu pa ja ustvari i nisam gladna.... moram podhitno hranilicu da kupim :D maslackic, mi imamo bukvalno isti problem, kao da sam ja pisala, s tim sto smo mi vec nabavili stolicu, ali ona griye onu tacnu, okrece se, cupa kajiseve...svasta nesto, samo da ne bi jela (slano)... ostalo je jela normalno do danas, danas bukvalno nije htela nista, kako prinesem kasicicu tako vristi... I ja sam mislila da je problem u mom kuvanju, pa sam pokpovala slane kasice svih proizvodjaca da vidim hoce li joj se nesto dopasti ali nista.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 21.8.2012 10:20:09
|
|
|
|
maslackic
|
onda nam ostaje samo da se nadamo da ce se na kraju smilovati i poceti da klopaju normalno ako nadjes resenja javi mi
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 21.8.2012 11:10:03
|
|
|
|
zeci
|
ja cu danas napraviti pauzu sa mesom, spremicu joj krompiric i ubaciti mladog sira...pa da vidim jel problem samo u mesu... a pre par dana sam probala piletinu samo sa jabukom i lepo je pojela, to sam nasla recept u nekoj knjizici, pa eto probajte i vi (cini mi se da si pitala gore za meso i voce)... ide jedna trecina solje piletine i jedna cetvrtina solje jabuke (kuvane)
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 21.8.2012 11:20:47
|
|
|
|
maslackic
|
e pa super, bas cu da joj smuckam, pa da vidim... imam od juce piletinu ni pirinac, mislim da ce lepo ici uz jabuku...
< Poruku je uredio maslackic -- 21.8.2012 11:32:25 >
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 22.8.2012 11:40:56
|
|
|
|
Guardian
|
Koliko dugo kuvate piletinu bebama? Mislim na batak i karabatak, ne na belo? Ja nekad i preteram, a tek teletina kad se kuva...stvarno mislim da ne treba tako dugo kao što ja radim, nisam normalna aman. I za povrće nisam ništa bolja, a ustvari samo mu ubijam vitamine tako.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 22.8.2012 14:16:07
|
|
|
|
zeci
|
guardian, i ja sam u tvom fazonu koliko god da kuvam uvek mislim da joj je to zivo...a u stvari ubijem sve zivo u njemu, batak kuvam oko sat vremena...a bude na sitne komadice , a povrce dok skroz ne omekani, jer ako i malo bude tvrdo ovaj baksuz nece da proguta povraca... Koliko ti je stara beba? maslackic,jel proslo ono od juce? mi smo danas probale jagnjetinju, ali jedva jedva pola kasice (zajedno sa krompirom i samgarepom)
< Poruku je uredio zeci -- 22.8.2012 14:17:57 >
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 22.8.2012 15:17:45
|
|
|
|
maslackic
|
nije proslo ni sa jabukom..pravim pauzu sada od dva tri dana pa cu opet da probam...
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 22.8.2012 15:20:06
|
|
|
|
zeci
|
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 22.8.2012 16:09:30
|
|
|
|
Guardian
|
Zeci, sad mi je lakše što nisam jedina. Inače, imamo 8 i po meseci. Mi ne ručkamo još jagnjetinu, rekla Dr za jedno 2, 3 nedelje. Razmišljam od samo 2 mlečna obroka, ali mi je to nešto malo, jer bebana ne popije više od 180 ml po obroku.
< Poruku je uredio Guardian -- 22.8.2012 16:10:17 >
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 23.8.2012 11:36:31
|
|
|
|
cockic
|
imam pitanjce sta je ona vocna hipp kasica kao od 5 meseca jabuka i sumsko voce nije mi jasno ima svo voce koje nesmeju jagoda,malina,borovnica sok od aronje.nis mi nije jasno
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 23.8.2012 22:23:20
|
|
|
|
zeci
|
cockic, odlicno pitanje i ja cekam odgovor. te njihove oznake o mesecima me izludjuju, ja sam tako uzela hipp sa keksom i mlekom isto pise 5 a imala je gluten, a ja budala mislila kad pise 5 da sto posto nema i tako joj dala ranije ... Isto sam uzela pre neki dan junetina sa povrcem tj sangarepa i krompir pise od 6 meseci, ja pogledam kuci kad ono ima i pecurke u sebi tacno da poludis...
< Poruku je uredio zeci -- 23.8.2012 22:24:10 >
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 23.8.2012 22:44:23
|
|
|
|
miva
|
Mi danas probali piletinu i proslo super Bas se Miciki svidela mesika!
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubriciPrepucijum - šta roditelji dečaka treba da...Gotovo svi dečaci su rođeni sa uskim prepucijumom koji je spojen s glavićem. To je normalno fiziološko stanje i nije raz...
tacatic
Živi i zdravi svi bili i uz Pharmalife proizvode se svi lepo izlečili, kao i mi.
Fitobalm smo kupili odmah po izlasku iz porodilišta i koristim ga i danas nakon tri godine, uvek kad je pri kraju kupujem novi da bude pri ruci.
Sirup sa cinkom IMMuno smo koristili sa navršenih godinu dana, sve je tako brzo prošlo, zbog povratka na posao i polaska u vrtić želela sam da pomognem svom detetu i ojačam mu imunitet, da nas malo zaobiđu virusi, mislim da je jako dobar sirup i da nam je dosta pomogao.
Da li imma veze ili ne, jako brzo smo prešli na adaptirano mleko, puno problema sa stolicom i Isilax nam je takođe bio preko potreban, takvo olakšanje, znaju mame koje su imale problema kod dece.
Sve pohvale sa naše strane, a da ne zaboravim i Apis Gola sprej za grlo, najbolji i najukusniji i olakšanje nakon prvog prskanja, lakše se guta i diše!
Hvala sto ste tu za nas!
Više >>
Anketa
Како се решити цуцле?
пеперутка16
Моја ћерка (23 месеца) користи цуцлу само ноћу када иде на спавање. У вртићу је одвикавана од цуцле поподневном дремком, тако да мислим да је време да се потпуно реши цуцле. Како сте помогли детету да се реши цуцле?