|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  78 79 [80] 81 82   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo
4.9.2012 20:02:16   
cockic
mi smo vec uveli 7-korn jos pre nekih dve nedelje i svidja joj se vise voli nego one sa mlekom cak ove nevoli guste sa mlekom nego 180-210ml mleka i jedna do dve kasicice zitarica.tako joj stalno pravim mleko.

primetila sam da joj je ujutru vec malo samo voce pa joj ga pomesam sa 7-korn i onda ga lepo rucka.

znaci mi imamo oko 7-8h mleko 210ml pa vec oko 9-9:30 je gladna pa jede to voce sa zitaricama i onda negde oko 11-11:30 opet mleko ali oko 180-150ml kako kad onda oko 14h rucak pa posle sat vremena opet mleko nekih 150ml vise ne.onda jede opet za veceru oko 18h 7-korn sa vocem i pred spavanje 20h mleko 180-210ml kako kad.i to preko dana je sve dohrana samo nocu sisa i dalje.

zumance cekam da se vratim pa da joj uvedem ja sam obicno sa zelenilom kombinovala zumance.

nego bebe kad vec probaju gluten moze da se sa malo belog brasna zgusne spanac ja sam tako peki .e sad neznam mislim da cu tako i leni.da li je to ok neznam ali peki je bilo ok lepo je ruckao.cak sam ja njemu oko 8 davala malo i beli luk i praziluk.tako da sam u taj spanac i ubacivala beli luk.nije se bunio a sad slabije voli spanac mada tad ga je bas jeo skoro svaki drugi dan.

(odgovor članu Sesilija 83)
Direktna veza do poruke: 1976
4.9.2012 22:11:30   
Sesilija 83
Znaci da joj uvedem spanac pre nego zumancE?? A jel se 7corn pravi sa mlekom ili moze sa vodom jer moja K doji??? kako da joj mutim sa mlekom i kojim?? a da i kupila sam nestle zitarice ali pripremaju se sa mlekom,sad moram da kupim one vodene...
Cockic kako si uvela gluten,kao bebi keks?? ja uzela neki nestle desert sa keksom pa se pitam da li to ili da joj uzmem cist keks?? NEMAM POJMAuser posted image

(odgovor članu cockic)
Direktna veza do poruke: 1977
4.9.2012 23:10:58   
Yula

IZVORNA PORUKA: cockic

..................................

nego bebe kad vec probaju gluten moze da se sa malo belog brasna zgusne spanac ja sam tako peki .e sad neznam mislim da cu tako i leni.da li je to ok neznam ali peki je bilo ok lepo je ruckao.cak sam ja njemu oko 8 davala malo i beli luk i praziluk.tako da sam u taj spanac i ubacivala beli luk.nije se bunio a sad slabije voli spanac mada tad ga je bas jeo skoro svaki drugi dan.

Ja skuvam sa spanacem i jedan krompiric, i kada izmiksam on kasi daje lepu gustinu. Dodajem i malo belog luka u prahu. Pred kraj kuvanja dodam i kasiku pavlake, i ona kada se malo prokuva da kremast ukus.

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu cockic)
Direktna veza do poruke: 1978
4.9.2012 23:12:41   
Mariya
Sesilija, iako pise da se prave sa mlekom, ti možeš pahuljice praviti sa vodom bez problema. Dok smo imali više podoja pravila sam joj sa vodom a sad kad imamo samo 1 podoj pravim joj 8cereals za večeru sa AD mlekom. A gluten možeš uvesti sa pahuljicama sa glutenom, možeš da joj daš keks ili koricu hleba...
Družice, ja spremam kašicu za 2 dana, znači za danas i sutra. Nikad joj ne dajem kašicu koja stoji duže od 24h u frižideru. A baš sam nedavno čitala da se kašice mogu zamrznuti i tako čuvati do 3 meseca, stim da se bebi mlađoj od 8 meseci odmrznuta kašica mora ponovo prokuvati...

Direktna veza do poruke: 1979
4.9.2012 23:14:23   
Yula
Sesilija, sve te pahuljice koje se pripremaju sa mlekom nemaju mleko u sebi, i mozes da ih pripremas sa cim hoces, mozes sa ad mlekom, mozes sa svojim, mozes sa sokom od kuvanog voca ili sa samim vocem. A one koje se pripremaju sa vodom vec imaju ad prah u sebi i samo se razrede sa vodom.

Mislim da su ove bez mleka bolje jer mogu da se kombinuju sa cim hoces.

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 1980
5.9.2012 8:55:00   
Sesilija 83
Hvala svima.... a bas sam bila u trilemiuser posted image

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 1981
5.9.2012 10:48:51   
maslackic

IZVORNA PORUKA: Yula

Sesilija, sve te pahuljice koje se pripremaju sa mlekom nemaju mleko u sebi, i mozes da ih pripremas sa cim hoces, mozes sa ad mlekom, mozes sa svojim, mozes sa sokom od kuvanog voca ili sa samim vocem. A one koje se pripremaju sa vodom vec imaju ad prah u sebi i samo se razrede sa vodom.

Mislim da su ove bez mleka bolje jer mogu da se kombinuju sa cim hoces.

neke imaju mleko u sebi...(to je vazno onima koji imaju dete alergicno na mleko) neke Lino pahuljice iako kazu da su bezmlecne obicno se misli da nemaju Ad mleko u sebi , ali imaju punomasno mleko u prahu, i mogu da se prave sa Ad , sa majcinim mlekom ili sa vodom ili sokom...

"Sundjer Bobe, nista te ne cujem previse je mracno !"

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 1982
5.9.2012 22:44:31   
miva
E pa super! To mi nije padalo na pamet, da 7 corn moze i sa sokom!

Ja sam ovih dana na mukama. Mici mi siki uvece pred spavanje i ujutru oko 5:30 h. Ali mi se nesto cini da mi ponestaje mleka, tj. da cu morati da uzmem neko adaptirano. Kada moze da se uvede kravlje mleko?

(odgovor članu maslackic)
Direktna veza do poruke: 1983
6.9.2012 22:50:01   
Sesilija 83
Miva ja mislim da mozes od sestog .. pitaj pedijatra.. ono3,2 ad
Ala sam brzaaaaa

(odgovor članu miva)
Direktna veza do poruke: 1984
7.9.2012 11:52:17   
miva
Ej Sesilija bolje ikakav odgovor nego nikakav! Volim da sa vama "na glas" razmisljam.

Probacu jos koji dan da izguram samo sa mojim mlekom pa ako vidim da ne ide pozvacu pedijatra, mada sam i ja nesto razmisljala da dam Miciki 2/3 kravljeg mleka+ 1/3 voda.  

Direktna veza do poruke: 1985
7.9.2012 12:10:58   
maslackic
ja do sada sta sam citala ne preporucuju kravlje mleko pre 12 meseci...ali izbog je na tebi, konsultuj se sa pedijatrom, to ti je najsigurnije.

generalno kravlje mleko nije ni priblizno hranjivo kao majcino ili adaptirano, a dosta je tesko za stomak...

(odgovor članu miva)
Direktna veza do poruke: 1986
7.9.2012 16:00:35   
Bbojana
Devojke,

do kog meseca ste davale bebama voce za dorucak?
Meni doktorka juce na kontroli rece da mora da ima dve mlecno-zitne kase-ujutru i uvece, rucak i dve vocne uzine.
I da podoj sam ne moze kao medjuobrok, sto me je iznenadilo, jer ce onda izgubiti jos jedan mlecni obrok, a malo mi je nalogicno da je nudim da sisa posle recimo cele pojedene kasice.
Ja zaista ne znam kako da postignem toliki broj obroka.

Rece i to da iako propustimo neku uzinu nije stasno jer je moja beba velika, ima 7.5 meseci i 10.2kg.

Kaze za dorucak ide paletna, popara ili kifla sa jogurtom(nije mi jasno kako, kad ona ne zvace-izblendana?).

Ja danas probala da joj dam palentu sa pavlakom, i ona krenula da se zakasljava i davi, pa sam odustala.
Verovatno je to bilo zbog strukture ali sad me strah da joj opet dam.

Direktna veza do poruke: 1987
7.9.2012 17:03:20   
maslackic
probaj da palentu napravis da bude redja, moje jede i kad je skroz gusta, a bebi od 7,5 meseci trebalo bi krenuti(bar su nama tako rekli) sa gnjecenjem i rendanjem i seckanjem..naravno ako prihvata...

(odgovor članu Bbojana)
Direktna veza do poruke: 1988
7.9.2012 21:03:41   
Bbojana
Hvala ti.
A jel ti za dorucak dajes i dalje voce?

I inace kako pravite 7corn sa vocem, dodate u klasicnu vocnu kasu ili razredite malo sa vodom?
Meni se nesto cini da kad bi dodala onih 7 kasika u kasu bilo pregusto, ne znam...a ako ima mnogo vode onda bude bezukusnouser posted image

Direktna veza do poruke: 1989
7.9.2012 21:11:44   
miva
Moja Mici ne voli voce. Jedino jede bareno i to kada dodam 7 corn. Tako da ja recimo obarim jabuku ili krusku pa sa 2 kasike 7 corn-a zgusnem i to jede.

(odgovor članu Bbojana)
Direktna veza do poruke: 1990
7.9.2012 21:18:35   
maslackic
ne pravim po uputstvu sa kutije, sipam vode pa dodam 7 korn do gustine koje zelim, pa dodam narendani voce...ja pravim gusce ako tvoja beba nece gusto ti redje..

(odgovor članu Bbojana)
Direktna veza do poruke: 1991
7.9.2012 23:55:18   
Bbojana
Hvalavam, devojkeuser posted image

Direktna veza do poruke: 1992
8.9.2012 4:51:45   
Mariya
Bojana,mi jos malo pa godinu dana i jos uvek jedemo voce za dorucak.kombinacija jabuke,kruske breskve itd i kasika ili 2 fruutolina ili nestle wellbeinga.i uzina nam je nekad vocna,lubenica,banana ili voce sa sirom ili jogurtom.

(odgovor članu Bbojana)
Direktna veza do poruke: 1993
8.9.2012 4:58:56   
Mariya
I htedoh napisati da dr.imnogo puta pricaju gluposti,da ne poverujes da ti je to doktor rekao. Ti gledaj tvoje dete i hrani ga kako mu odgovara. Cuj,ne moze podoj kao medjuobrokuser posted image samo vi klopajte kako beeba hoceuser posted image

(odgovor članu Mariya)
Direktna veza do poruke: 1994
8.9.2012 9:51:39   
Bbojana
Marija, hvala ti.
Ma ja ne znam vise sta da radim, po tom njihovom bi ceo dan samo hranila dete.
uh, samo kad bi mogla da mi kaze da li je jos gladnauser posted image

A za uzinu mesas voce sa mladim sirom?

user posted image

(odgovor članu Mariya)
Direktna veza do poruke: 1995
8.9.2012 12:10:46   
JasnaM
Bbojana, mi cemo uskoro osam meseci ali jos odavno imamo 5 obroka, prosto vise i ne mozemo da postignemo jer spavamo celu noc. Ujutru i pred spavanje dobije mleko, za dorucak neka vockica (osetljiv je na vocke pa jos isprobavamo) ili palenta sa pavlakom, rucak meso i povrce i popodne neke zitarice kukurzne ili pirincane i to je to.
I ja sam se pitala kako da mu jos negde ubacim i uzinu jer svugde pise da bi sustinski trebalo da ima jos neki obrok kao uzina, ali prosto on nije gladan te sam odustala i necu da maltretiram ni dete ni sebe. Pre mesec dana na poslednjoj kontroli je imao 9kg, veseo je i zivahan, dakle gledaj u dete i daj mu onoliko koliko hoce, svako dete je za sebe...

(odgovor članu Bbojana)
Direktna veza do poruke: 1996
8.9.2012 17:32:22   
Bbojana
hvala i tebi Jasna.
moja je dilema posle toga sto mi je dr rekla bila zasto se vocna kasa ne racuna kao obrok...posto je ona rekla da vocna kasa ne moze biti dorucak, vec moraju i tada zitarice, znaci dva obroka zitarica, dve vocne uzine i rucak...pa mi je to zvucalo mnogo jer cujem da mnoge mame daju vocnu kasu sa necim kao dorucak i bebama preko godinu dana...

Izvinjavam se sto sam dosadna, ali taman se naviknemo na jedno pa mi onda kazu da menjamuser posted image

(odgovor članu JasnaM)
Direktna veza do poruke: 1997
8.9.2012 21:31:40   
JasnaM
Pa po tvojoj dr znaci trebalo bi da ima ukupno 7 obroka ako sam dobro shvatila (2x mleko ujutru i pred spavanje, 2 x zitarice, 2 x uzina i rucak).
Pretpostavljam da tvoja dr misli da bi vocke trebalo da sluze iskljucivo kao uzina, ali ako ne mozete da postignete sve silne obroke i uzine kao sto mi ne mozemo, ja prosto taj vocni racunam kao normalan obrok tj. dorucak, posle sledi rucak a popodne zitarice. Nekad mu pomesam vockice sa npr. pirincanim milupinim pahuljicama i tako bas voli da njupa tako da bi recimo formalno gledano zahtev te tvoje dr za zitaricama ujutru bio ispunjen user posted image .
Ako mu ne bih davala vocke kao obrok, sustinski ne znam kad bih mu uposte davala jer kao sto rekoh sustinski mi i nemamo uzine jer ukupno imamo total 5 obroka.

Generalno i ja sam tako lupala glavu, ali prosto sam shvatila da se propisani broj obroka ne moze primeniti na svu decu prosto jer su razlicita, i definitivno treba pratiti svoje dete i njegov ritam.

(odgovor članu Bbojana)
Direktna veza do poruke: 1998
8.9.2012 22:21:25   
Bbojana
Pa da, 7 obroka...na koju foru-ne znamuser posted image
Hvala ti puno, umirila si meuser posted image

(odgovor članu JasnaM)
Direktna veza do poruke: 1999
9.9.2012 0:13:27   
Mariya
Mi imamo 6 obroka (ujutro jogurt, doručak, ručak, užinu, večeru i podoj pred spavanje) ali moje dete je k'o gladna godina, ona bi stalno mogla jestiuser posted image .
Bojana, mesam mladi sir sa breskvom i bananom, (po uzoru na one hippove kašice fruit duett koje su oduševile i mene i moje dete) koristim biser mladi sir , baš je neutralnog ukusa, a uskoro ću početi i onaj običan beli sir.

(odgovor članu Bbojana)
Direktna veza do poruke: 2000
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  78 79 [80] 81 82   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  78 79 [80] 81 82   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Prepucijum - šta roditelji dečaka treba da...
Gotovo svi dečaci su rođeni sa uskim prepucijumom koji je spojen s glavićem. To je normalno fiziološko stanje i nije raz...
NAJLEPŠA IMENA ZA DEVOJČICE koja ste vi iz...
Napravili smo listu najlepših imena za devojčice prema vašem izboru.

Anketa

Како се решити цуцле?
пеперутка16

Моја ћерка (23 месеца) користи цуцлу само ноћу када иде на спавање. У вртићу је одвикавана од цуцле поподневном дремком, тако да мислим да је време да се потпуно реши цуцле. Како сте помогли детету да се реши цуцле?

Click Here