|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  77 78 [79] 80 81   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo
23.8.2012 23:23:09   
Azra_
Mame, kad smem da uvedem ribu? Koja riba se daje i koliko?

(odgovor članu miva)
Direktna veza do poruke: 1951
24.8.2012 10:49:44   
matli
Mislila sam da sam jedina koja ima problem sa hranom ali citajuci vase postove malo sam se umirila.Moja malena je super ruckala povrce a sad u zadnje vreme nece ni da ih omirise.Nego,htela sam da vas pitam jel uvodi neko mleko pored sisanja.Mnogo mi se cesto budi nocu pa razmisljam da pocnem da joj uvodim mlekce ali ne znam ni koje a ni kako.Da joj dam kravicu posle podoja uvece ili da probam preko dana pomalo ili..,.????

(odgovor članu Azra_)
Direktna veza do poruke: 1952
24.8.2012 10:59:06   
cockic
moja cica jedan dan hoce rucak drugi ni dve kasicice,sa sinom se nisam tako natezala oko jela.valjda ce joj to proci nadam se da je samo faza.mada ona meni ni one pirincane pahuljice nije jela nesto puno, a evo jutros ni one sa 7 zitarica sto se prave sa mlekom.cak ne voli ni mleveni keks sa mlekom user posted image

danas cu joj dati spanac sa krompirom i pavlakom pa cu da vidim da li ce hteti?ja sad kad sam njoj uvela gluten mogu spanac praviti i sa malo belog brasna i vode koliko se secam?

mi vec par dana brljavimo mada jela je prekljuce ok ali juce opet bas malo.cak je zaspala samo sa sikom nije htela pahuljice user posted image

sto se tice dodatka mleka ako imas dosta svog nemoj dodavati dojena deca ako naviknu cesto se bude nocu barem moj sin se stalno budio sve dok mu nisam izbacila nocni podoj sa 14 meseci.a sad i lena mada ona je na kombinaciji sika i ad i naravno jede sve vec.ali ja i nemam bas toliko mleka evo nocas je zaspala samo na siki i vec u 6 je bila gladna.i od 6h je popila vec 300ml mleka a ona obicno do uvece popije oko 500ml ad i nesto malo sisa.

(odgovor članu matli)
Direktna veza do poruke: 1953
24.8.2012 11:00:43   
cockic
ja sam vec pisala leni sam uvela lososa hipp i lepo ga je jela.a ja kad budem uzimala uzimacu oslic i losos.ali mislim prvo oslic user posted image tako sam sinu

(odgovor članu cockic)
Direktna veza do poruke: 1954
24.8.2012 11:06:21   
matli
cockic a sa koliko si davala ribu?Moja malecka ima 8 ipo i dr mi nije nista rekla kad mozemo i ribu da probamo

(odgovor članu cockic)
Direktna veza do poruke: 1955
24.8.2012 11:15:06   
cockic
ma ja sam dala onu hipp pise od 4 meseca,mada se oni sa tim mesecima frljaju bas nista mi nije jasno sto pisu pd 4 kad je to po meni bas rano.dala sam joj negde mozda pred sesti mesec znaci sa 5 i po ti hipp.nisam joj jos davala svezu ribu tj ja da pravimuser posted image

(odgovor članu matli)
Direktna veza do poruke: 1956
24.8.2012 13:27:53   
Azra_
Mislim da ću ja sutra skuvati malo oslića... Ništa neće faliti...

(odgovor članu cockic)
Direktna veza do poruke: 1957
24.8.2012 13:45:37   
Adriana83
Kad ste pravile kasice sa avokadom,koliko ste avokada stavljale?Ja sam mojima juce davala,stavila sam svakoj po pola,jutros su kakile masnjikavo,kontam da im je to bilo mnogo...Mozda se varam...

(odgovor članu Azra_)
Direktna veza do poruke: 1958
24.8.2012 14:01:40   
maslackic
Za ribu nama dr reklad a cekamo oko rodjendana...

I da se pohvalim, kozica je danas jela kupovnu kasu Hip , slanu, piletina , krompir i paradajz..i isto sam zbunjena tim njihovim frljanjem sa mescima...ali sam eto tako uvele paradajz..mozda je rano mozda ne, ali i tako imamo ogranicenje sa mlekom (koga ima u kasicama a ja poima nisam imala) samo jos treba da cepidlacim i oko ostalog da nam nista ne ostaje za klopanje...user posted image

tako da pojela je pola one vece teglice (sto je super) sutra ce drugu polovinu...

i iako sam mislila da je problem u mom kuvanju ipak je (ja mislim) presudna tekstura kasice) komadici krompira su tako meki, meni nikad takvi ne budu...i bas je ukusna kasa....(pise da je za 8 meseci)

"Sundjer Bobe, nista te ne cujem previse je mracno !"

(odgovor članu Adriana83)
Direktna veza do poruke: 1959
24.8.2012 14:58:28   
Anoniman
maslackic, nama je dr rekao ribu za jedno mesec i po, znaci posle sledece kontrole.
ja isto mislim da je tekstura (a mozda malo i ukus) razlog sto M ne voli voce, a gotove vocne kasice moze da pojede (sem kad je u fazi totalnog odbijanja)
a sto se paradajza tice, nama je od pocetka rekao da mozemo da dodamo malo paradajza zbog vitamina C.

< Poruku je uredio ksena -- 24.8.2012 14:59:06 >

(odgovor članu maslackic)
  Direktna veza do poruke: 1960
24.8.2012 22:19:41   
Azra_
Kad sme mango? Marakuja?

Što se kašica tiče, mene je ovo spasilo http://www.youtube.com/watch?v=4_ZeGFke7WM Bunila sam se kad je trebalo istresti keš, beba se još nije ni rodila, sad ga ne bih ni za šta dala.

< Poruku je uredio Azra_ -- 24.8.2012 22:22:10 >

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1961
24.8.2012 22:44:06   
miva
Uh! Svidja mi se!!! Mora da je skupo da sve usi otpadaju!

(odgovor članu Azra_)
Direktna veza do poruke: 1962
25.8.2012 10:27:02   
maslackic
to sam ja htela user posted image ali nekako nikako da ga kupimo, sad ne znam ni d li bi mi trebalo...sad je vec kasno da ga kupujem...cini mi se..

inace, guza joj se osula , izgleda od paradajza..tako da ga za sada obustavljam do daljnjeg...user posted image

danas cu opet ja probati neki rucak da joj smuckam...kad u kupovnim kasama uvek ima nesto sto se ne sme...

(odgovor članu miva)
Direktna veza do poruke: 1963
25.8.2012 11:40:28   
miva
Kupila ja nove pirincane pahuljice, Impamil kukuruz i bundeva, i posto bundevu nismo uveli, ja Miciki jutros razmutila samo jednu kasiku da proba, tako cemo dva dana, pa smo ga uveli i mocicemo da jedemo za veceru, no ... ono sto htedoh reci je da dete posandrca skroz! Jaaakooo joj se svidelo! Zija na kasiku a ja ne smem vise da joj dam! Bas mi je bilo zao, ali jos sutra cemo tako pa prekosutra ce dobiti za veceru celu porciju. Ni na jednu namirnicu do sada nije tako reagovala kao na ove pahuljice!

Direktna veza do poruke: 1964
25.8.2012 11:52:37   
zeci

IZVORNA PORUKA: miva

Uh! Svidja mi se!!! Mora da je skupo da sve usi otpadaju!

miva, i ja sam odlepila na taj aparatic, oko 15 hiljada je...ja sam merkala merkala i na kraju kupila obican mali philipsov blender za 5 hiljada, a bolje da sam kupila taj kombinovani pa joj lepo sve na pari spremala user posted image
ja kad sam uvodila pahulj. nove prvi dan jednu kasiku pa ako je ok drugi dan dve...tako mi dr rekla. nisam razumela koje su vam to pahuljice pirinac, kukuruz i bundeva...jel? te nisam videla...

(odgovor članu miva)
Direktna veza do poruke: 1965
25.8.2012 13:32:56   
Azra_
Maslačkić, kasno je sad da bacaš pare... Mene odlično služi. Iseckam, stavim da se kuva, samo se gasi, kad stignem izmiksam,,,ne mora da se miksa skroz kao kašica, ja ostavim krupnije.

Mi danas prvi put jedemo papriku...videćemo kako će biti.

(odgovor članu zeci)
Direktna veza do poruke: 1966
25.8.2012 22:56:47   
miva
Zeci i mi smo do sada tako uvodile nove namirnice ali mi je dr rekla da se malo "opustim", kaze da smo vec veliki i da je dovoljno dva dana da joj uvedem novu namirnicu. A te pahulje za kojima je moja Mici posandrcala su Impamil.

(odgovor članu Azra_)
Direktna veza do poruke: 1967
28.8.2012 11:19:50   
zeci
miva, trazile smo te, ali nemaaaaa user posted image , a bas bi ih probala jer voli bundevu...

mame, jel moze pomoc...mi cemo danas da probamo zumance, znam da ide od osmine pa na vise, i znam da kada ide zumance ne ide meso...zanima me da li se daje par dana zaredom (posto su tako male kolicine) ili ipak dva puta nedeljno osmaina, pa dva puta nedeljno cetvrtina...

sa cim ste vi prvi put mesale?

< Poruku je uredio zeci -- 28.8.2012 11:21:02 >

(odgovor članu miva)
Direktna veza do poruke: 1968
28.8.2012 15:50:36   
miva
Zeci ja sam Impamil kupila u Aksi. Ne znam odakle si ti i da li kod tebe ima Aksa?

Ja sam odlucila da pre zumanca uvedem gluten. E, sada je pitanje kako? Kupila sa Milupa 7-corn, pa me interesuje sa cime se on pravi?

(odgovor članu zeci)
Direktna veza do poruke: 1969
28.8.2012 16:27:46   
Azra_
Ja najčešće jaje stavljam sa spanaćem. Tikvica+spanać+žumance...

(odgovor članu miva)
Direktna veza do poruke: 1970
28.8.2012 17:49:58   
zeci
probale zumance sa krompirom i sirkom al nece....user posted image da poludos nista nece...
azra, 7 corn stavljas u mleko, znaci napravis AD formulu i ubacis koju kasiku

(odgovor članu Azra_)
Direktna veza do poruke: 1971
2.9.2012 13:49:16   
maslackic
za zumance , nama dr rekla svaki drugi dan za cetvtinu se povecava , daje se bez mesa, ali sa vocem, pa tao mozes da kupim povrcnu kasicu i ubaciis jaje...

mi danas krenuli sa 7-korn Milupine pahuljice i lepo je klopala, celu m,eru sa kutije. ja te pahuljice za dorucak pravim sa sokom ili vodom i dodam voce...i svaki put se ubije od klope...

(odgovor članu zeci)
Direktna veza do poruke: 1972
3.9.2012 13:13:14   
miva
Mid anas probali 7 corn i bas nam se dopalo. Smuckala ja to sa kruskom i Mici jede sve puca.

Direktna veza do poruke: 1973
3.9.2012 14:30:54   
druzica
Gde ste mamike, pratim vase recepte za bebe , ali nisam videla dali je dobro i preporiclivo da se pripiremljene kasice ili sokici mogu da se se cuvau duze vreme na taj nacin sto bi se zamrzle ili svarile u teglicama i zatim davale bebi. Ja inace zelim sama da spremam hranu za moju bebu zato sto imam prilike od mojih da dobijam organsko voce i povrce od vlastite vocnjake, pa kako ide sezonsko voce i povrce tako da spremam mom sinu ali nisam sigurna koji je nacin bolji. Inace dosad spremam kasice preko jedan dan, odnsono cuvam ih najvise 48 sati.  

(odgovor članu Azra_)
Direktna veza do poruke: 1974
4.9.2012 18:53:18   
Sesilija 83
Evo nas ovde..
Probali smo jutos junetinu...i fino je ruckala,e sad dalje mislim na bananu,gluten,keks,7corn,
Pa kad joj to uvedem onda zumance tad ce imati 7punih,i tad treci obrok,da imam sta da joj kombinujem ipak tri obroka treba dosta namirnica da uvedem da bi mogla da joj mesam...

(odgovor članu druzica)
Direktna veza do poruke: 1975
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  77 78 [79] 80 81   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  77 78 [79] 80 81   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Prepucijum - šta roditelji dečaka treba da...
Gotovo svi dečaci su rođeni sa uskim prepucijumom koji je spojen s glavićem. To je normalno fiziološko stanje i nije raz...
Mama koja doji u bazenu podržava dojenje u...
Mama četvoro dece deli prelepe fotografije kojima želi da podrži lepotu i normalnost dojenja.

Anketa

Како се решити цуцле?
пеперутка16

Моја ћерка (23 месеца) користи цуцлу само ноћу када иде на спавање. У вртићу је одвикавана од цуцле поподневном дремком, тако да мислим да је време да се потпуно реши цуцле. Како сте помогли детету да се реши цуцле?

Click Here