|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  79 80 [81] 82 83   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo
9.9.2012 17:22:54   
maslackic

IZVORNA PORUKA: JasnaM

Bbojana, mi cemo uskoro osam meseci ali jos odavno imamo 5 obroka, prosto vise i ne mozemo da postignemo jer spavamo celu noc. Ujutru i pred spavanje dobije mleko, za dorucak neka vockica (osetljiv je na vocke pa jos isprobavamo) ili palenta sa pavlakom, rucak meso i povrce i popodne neke zitarice kukurzne ili pirincane i to je to.
I ja sam se pitala kako da mu jos negde ubacim i uzinu jer svugde pise da bi sustinski trebalo da ima jos neki obrok kao uzina, ali prosto on nije gladan te sam odustala i necu da maltretiram ni dete ni sebe. Pre mesec dana na poslednjoj kontroli je imao 9kg, veseo je i zivahan, dakle gledaj u dete i daj mu onoliko koliko hoce, svako dete je za sebe...

isti raspored, nema uzine ni kod nas..jednostavno nemam gde da je uglavim...ujutru i uvece mleko, dorucak, palenta ili neke zitarice sa vocem, rucak i vecera...

"Sundjer Bobe, nista te ne cujem previse je mracno !"

(odgovor članu JasnaM)
Direktna veza do poruke: 2001
10.9.2012 23:00:39   
Sesilija 83
evo mene sta da joj uvedem sad od povrca? imamo krompi,sargarepu,tikvicu,brokoli za sad, i dodala bih jos neko povrce ali neznam sta ???? Dok mi ne stignu pahuljice i 7corn...posto u nasem malome gradu toga nema pa sam porucila i bla bla dok mi mm donese.... elem sta mi predlazete???

(odgovor članu Mariya)
Direktna veza do poruke: 2002
10.9.2012 23:05:33   
Ana RR
Bundevu, peršun.. pazi kad mi je stao mozak.user posted image

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Sesilija 83)
Direktna veza do poruke: 2003
10.9.2012 23:23:12   
Anoniman
Mislim da u tom uzrastu može karfiol, keleraba, celer...ja sam sve pozaboravljala, ali znam da u suštini samo ne treba davati teške namirnice poput pasulja, graška, cvekle i slično dok malo ne porastu, a ostalo povrće bi trebalo da je ok.

(odgovor članu Ana RR)
  Direktna veza do poruke: 2004
10.9.2012 23:31:58   
Ana RR
Ja sam celer dala dosta rano ali za njega kažu da spada u jake alergene, pa možda ne treba žuriti.. 

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2005
11.9.2012 9:39:42   
Sesilija 83
uveli smo i bundevu ali je nisam upisala sorry... neznam sta cu mozdda karfiol jer ga ima... pa spanacuser posted image

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 2006
11.9.2012 21:28:35   
Mariya
Ja sam grasak uvela sa 7meseci,dajem joj otprilike 1supenu kasiku graska,nikad nismo imali problema sa stomakom.naravno,dajem ga pasiranog,bez one ljuske.nas muci prokelj npr,on joj bas tesko padne.probaj kelerabu,spanac,mozes i cveklu,moje dete je iznenadjujuce dobro prihvatila,paradajz obavezno kuvan...

Direktna veza do poruke: 2007
11.9.2012 21:51:45   
Sesilija 83
jel noje rano za paradajz?
a daubacila sam joj po kap maslinovog ulja i uopste joj se ne dopada, prvi dan onako i promuljala jer je bila bas bas gladna, a drudi dan onako bas se gadi vidim da joj ne prija,i izbacila sam ga za sad...
idem na pijacu pa sta prvo vidim lepo i sveze to joj dajem... sutra slavimo pa necu ali zato u cetvrtak ''spremite se pijacne zene evo mene'' hihihihi
postala sam i pesnik hmm user posted image

(odgovor članu Mariya)
Direktna veza do poruke: 2008
12.9.2012 12:07:40   
Guardian
Da li smem bebi da dam žitarice koje u sebi imaju šećer i kravlje mleko? Imamo 9 meseci i Dr nam je rekla da kravlje smemo bilo u kojoj formi ( smemo u spremanju hrane ), ali ne direktno na flašicu.

Što se žitarica tiče u pitanju su Nestle sa keksom.

I još nešto mnogo bitnije. Kako ste skupljale devojčicama jutarnji urin? Kupi se kesica, znam i...da li je potrebno staviti je oko 5h ujutru na pr. i čekati?
Pitanje je da li će duša mala piškiti tada.

(odgovor članu maslackic)
Direktna veza do poruke: 2009
12.9.2012 16:12:38   
Bbojana
devojke, hvala vam mnogo na pomociuser posted image

(odgovor članu Guardian)
Direktna veza do poruke: 2010
13.9.2012 14:36:14   
Sesilija 83
Ovako,uvela sam joj jutros curetinu...nije nesto odusevljena kao ni sa piletinom ni sa junetinom...
Dete ce mi biti izgleda vegetarijanac...a svo povrce i voce koje do sad konsumiramo jede sa slascu,
tako da se ne brinem,maslinovo ulje kad joj kapnem malo u hranu ona se gadi tako da joj vise ne dajem ni njega, eto a za sledecu namirnicu dacu joj grasak...
ja svakog dana pisem o drugoj povrcki/vocki...hihih bas sam neodlucna....
Bitno je da dete jede...

(odgovor članu Bbojana)
Direktna veza do poruke: 2011
13.9.2012 15:53:28   
cockic
nas meni sa mora za osam dana to je tamo ruckala user posted image

u 7-8h mleko 210ml sa dve kasicice 7-corn
oko9-10h 7-corn sa vodom i pola teglice vocne kasice ili onih nestle dezerta tamo je jela sa keksom i cak onaj njihov sa vocem mislim da je bila kajsija to je kao vocni jogurt.
oko 13h mleko 210ml
15-16h rucak teglice piletina,teletina...kako kad sta sam nasla a nesto sam i nosila od kuce jos uvek je na maloj teglici
uglavnom ubrzo posle rucka opet mleko oko 180ml
pa onda u 18-19h opet 7-korn sa ostatkom od dorucka ili voce ili nestle

i finis oko 20-21h mleko 210ml isto sa 7-corn 2-3 kasicice da moze na bocicu bude tek malo gusto.

moja lena slabije voli slane obroke vise slatke,jos smo na maloj teglici rucka.sutra joj nesto kuvam danas nisam imala nista u frizderu jer dodjosmo sinoc sa mora .

Direktna veza do poruke: 2012
13.9.2012 18:50:06   
Sesilija 83
Cockic ciji 7corn joj dajes??
ja ispisala mm spisak i on svratio u aksu da kupi i neka radnica mu je rekla kako ne postoje pirincane i kukuruzne pahuljice koje se pripremaju sa vodom, a 7corn kaze to mi ne drzimouser posted image ...ja popenila a on me zove ja uspavljujem K i nisam se javila posle otisao u lili nasao kaze sve a to ce da vidimo sta je po njemu sve kad se vrati ....
Cockic pa ona bas super jede na 2h, i moja K je na maloj teglici ili veliku iz dva dana,ali ja se trudim uglavnom da joj sama kuvam osim ako smo van kuce onda padne teglica...

(odgovor članu cockic)
Direktna veza do poruke: 2013
13.9.2012 21:26:33   
cockic
ja sam ga sesilija uzimala u tempu mislim da ga ima lili ali nisam sigurna.a i meni nestao a u tempo idem tek u subotu morace mm sutra da ih nadje negde.inace to je milupa

danas ga nisam imala ako nenadje morace da mi nadje zamenu barem da mi uzme mleveni keks pa cu njega 2 kasicice u mleko dok nenadjem 7-korn.

danas je jela jutros u 7h mleko 180ml bez 7-korna nisam imala dajem joj bebelac na njemu mi pise 180ml do 10 meseca a tek onda 210user posted image a ja joj nan davala 210ml neznam mislim da pise da sme od 7 meseca 210ml ali mi nan nestade na moru pa morala da dokupim ali oni ga nemaju u cg pa uze opet bebelac valjda cu smeti posle ove kutije beblaca da joj vratim nan mnogo mi deluje bolje masnije i jace od bebelaca.

dorucak oko 9h palenta bez iceg jer je danas tek prvi put probala palentu nisam htela da eksperimentisem pre mora.
posle palente je popila neki 50ml jogurta isto prvi put.

onda oko 11:30 mleko 150ml
14h rucak-15h mleko isto 150ml

17-18h vocni jogurt nestle od kajsije i malo kasnije jednu svezu rendanu krusku

oko 19:30 palenta opet

i oko 20:30 mleko 180ml user posted image

Direktna veza do poruke: 2014
13.9.2012 21:32:10   
Sesilija 83
hvala Cockic.. ala ona njupa nek je ziva i zdravauser posted image , meni dr rekla posto je jela kukuruzne pahuljice da moze i palentu mislim ne mora 3 dana kao nova namirnica, a jogurt mi je rekla da uvedem kad napunu 7 tj prvo zumance pa jogurt,gluten, keks...i sl
akoji joj keks dajes? jesi li plazmu ili neki bebi?

(odgovor članu cockic)
Direktna veza do poruke: 2015
14.9.2012 10:32:59   
Ivence
Cockic, a kako spremaš palentu? Mi još nismo nju probali, pa planiram sada :)

< Poruku je uredio Ivence -- 14.9.2012 10:33:42 >

Proći ćeš kroz neke krize... proći ćeš kroz analize.... al' verovati moraš da si rođeni superstar :)

Direktna veza do poruke: 2016
14.9.2012 12:25:02   
maslackic
dajte mi ideje za dorucak bez mleka i mlecnih dodataka i slicno...meni se vec smucilo samo vocke sa pirincanim pahuljicama ili 7korn ili palenta...a ideje nemam, a mora i brzo da se sprema jer mora da jede cim otvori oci user posted image

(odgovor članu Ivence)
Direktna veza do poruke: 2017
14.9.2012 13:12:42   
cockic
cim otvori okice 180 ml mleka user posted image dala sam joj neki lino mleveni keks ali tad nije htela pa cu ovih dana probati nasao mi muz 7-korn u apoteci tako da je opet to doruckovala sa dve kruske sveze rendane.
i naravno posle odmah 180ml mleka sa 2 kasicice 7-korna.i evo probudila se.pa cu rucak tek oko 15h jer je pre 12h popila mleko.

jaje sam htela danas pa sam odustala jos koji dan.maslackic jer ste vi uveli zumance ?

Direktna veza do poruke: 2018
14.9.2012 13:14:05   
cockic
ivance samo je napravim sa vodom i puterom kuva se 2-5 min i juce sam joj samo to dala bez dodatka pavlake ili sira da se navikne na ukus palente.pa malo kasnije je popila malo jogurta.

(odgovor članu cockic)
Direktna veza do poruke: 2019
14.9.2012 15:10:51   
miva
Mi smo krenule sa zumancetom, ponedeljak i utorak 1/16, sreda 1/8, cetvrtak pauza, danas 1/8, subota i nedelja 1/4, pa opet dan pauza, u utorak, sredu 1/2, pa cemo opet dan pauze i u petak cemo celo zumance.

(odgovor članu cockic)
Direktna veza do poruke: 2020
14.9.2012 21:16:51   
mama kukunka
Maslackic, nama je dorucak uvek muceno voce ( nekada sa mlevenim keksom,nekada ne)..to znaci umutim 5-6 vocki ( jabuke, banane, kruske, nektarine,zavisi sta se nudi.. pocela sam i po malo narandze)..Tu smesu ujutru oduvek mutim ujutru. Tako je nama mama spremala, i ja sam jani od kako je pocela da klopa Nekad mozes i kuvane ovsene pahuljice da joj izmiksas sa tim ( skuvas ih uvece,pa ostavis u frizideru, ako neces da dugo traje priprema), jecmene, mekinje...kasnije skines bademu ljusku pa ga umutis sa malo vode isto u blenderu..

(odgovor članu miva)
Direktna veza do poruke: 2021
16.9.2012 23:11:25   
maslackic
ja njoj uvek voce ujutru dajem ,ali dodam pahuljice, nekad pirincane, negad 7 corn nekad pirincano kukuruzne, nekad palentu, i voce uvek sveze...pojede oko 250-300gr, i nista posle toga ne jede do 13-14h..izmedju dobije sokic pri uspavljivanju...

zumance nismo uveli, stalno cekam da joj se telo ocisti od silnih osipa, najcesce oko user posted image , taman prodje i ja resim da uvedem zumance iskoci novi osip...pa se eto oteglo...jbg, kad ne znam uzrok...

(odgovor članu mama kukunka)
Direktna veza do poruke: 2022
17.9.2012 9:37:10   
cockic
maslackic osip u predelu pelena hoce ih od kisele hrane tj. kiselina nagriza kozu pa iskoce te tackice.nije to nista meni lena ima na ribici par dana tackice mazem cink kremu i dodje pa prodje mi uveli jaje prekljuce i lepo ga je prihvatila tj.pojela je spanac sa malo zumanceta i posle nekih 45 min skoro celu zelenu pavlaku user posted image

danas bi opet trebala zumance samo da vidim sa cim mislim da cu sa povrcem meso sutra.riknuo mi stapni mikser pa sam joj juce seckala meso jela je ali joj je bilo neobicno nije pojela ceo rucak ali ipak sam zadovoljna jer uci na gnjeceno user posted image

sad nije doruckovala popila je oko 8h mleko sa 7-kornom bilo je malo gusce pa ce je drzati neko vreme inace sad se upajala.

Direktna veza do poruke: 2023
20.9.2012 13:27:41   
Sesilija 83
mi poceli da klopamo 7corn sa vocem i bas joj se svidja....

(odgovor članu cockic)
Direktna veza do poruke: 2024
20.9.2012 14:53:16   
miva
Sesilija super user posted image user posted image user posted image

Stizete nas! Mi smo danas stigli do celog zumanceta. Od sutra pocinjemo sa rezimom - jedan dan, povrce+meso, drugi dan, povrce+zumance, treci dan samo povrce, pa u krug.

Ja htedoh pitati, ako sam uvela gluten, 7 corn, pa bih sada da joj umesto toga ujutru za dorucak sa vocem davala malo keksa, (recimo Plazma) da li treba i plazmu da joj uvodim 3-4 dana kao novu namirnicu?

Direktna veza do poruke: 2025
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  79 80 [81] 82 83   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  79 80 [81] 82 83   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Mama koja doji u bazenu podržava dojenje u...
Mama četvoro dece deli prelepe fotografije kojima želi da podrži lepotu i normalnost dojenja.

image
pamaja
Fitolat je obavezni deo moje torbe za porodilište.
Fitolat sam otkrila u prvoj trudnoći. Pošto imam blizance, veoma mi je bilo važno da uspostavim pravilnu laktaciju. Još dok sam bila u porodilištu suprug mi je doneo Fitolat. Ja sam bila oduševljena. Mleko je pravilno nadolazilo, nisam imala mastitis niti bilo kakvih tegoba. Koristila sam ga tokom čitavog perioda dojenja. Moji blizanci su dojene bebe, bez adaptiranih mleka zahvaljujući Fitolatu. Sada su to zdravi sedmogodišnji dečaci. Uskoro nam stiže i seka, tako da će Fitolat biti obavezni deo moje torbe za porodiliste.  Više >>
image

Anketa

Како се решити цуцле?
пеперутка16

Моја ћерка (23 месеца) користи цуцлу само ноћу када иде на спавање. У вртићу је одвикавана од цуцле поподневном дремком, тако да мислим да је време да се потпуно реши цуцле. Како сте помогли детету да се реши цуцле?

Click Here