Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 22.10.2012 13:58:54
|
|
|
|
cockic
|
bez jaja koliko ja vide mada valjda i kad ima jaja u testenini stavlja se samo zumance koliko ja znam barem domaci kad se prave a za kupovne ne znam.ja uzeh bez jaja e sve smo smazali za rucak svidjaju joj se ruckici koji su slicni nasim a ne onako bljutavi od sat ruckamo ovakve ruckice
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 23.10.2012 12:01:18
|
|
|
|
Tanja M
|
Planiram i ja da krenem sa grizom, pa me interesuje kako si pravila.Da li razblazis kravlje mleko? Spominjala si da si i plazmu davala.Ima li potrebe mleko iz tetrapaka razblazivati?
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 28.10.2012 14:59:48
|
|
|
|
Ivana1984
|
Pozdrav mame,evo i mi da se javimo,napunismo 8 meseci,i za sada jos uvek imamo 3 mlecna i dva cvrsca obroka.Zasad mu tako godi,ubacujem mu polako i vecericu pa nekad hoce nekad nece U sustini od povrca jedemo:krompir,sargarepu,bundevu,spanac,blitvu,tikvice,karfiol,grasak. Od voca:sljivu,krusku,bananu,jabuku,breskvu,kajsiju. Jedemo ponekad i cokolino,nekad keksolino,voli pavlaku,danas planiram da mu sam sa jogurtom vocnu kasicu. Od zitarica samo rizu i to u vidu rizolina nece onako pirinac.Planiram od nedelje da mu dam milupu ujutro sa 7 zitarica. Od zacina koristimo samo beli luk zasad,planiram i crni da ubacim. JA mu vocne jogurte jos nisam davala,aman ne znam ni kad bi mu ih dala u toku dana
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 3.11.2012 17:33:43
|
|
|
|
Sesilija 83
|
Jujuju sto je pustinja ovde na RR gde se pise o maloj deci .. .ovako mi ruckali,griz,(palentu necemo) pa umesto nje ruckamo kukuruzno brasno u formi palente,uveli smo i boraniju,i pocela sam da joj dajem kravicu dvotrecinsko uz plazmu,griz i sl, inace ruckamo i maslac od preneki dan,a i vise nam se svidja kad imamo kiflu u obroku nego crni hleb Eto ajde zene pisite.... a ima li neko predlog sta sad da njupamo od novih stvarcica?????
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 3.11.2012 17:46:24
|
|
|
|
cockic
|
ja nemam ideje vrtim par stvari za dorucak i veceru mada i kasnije je nezgodno da das nesto zdravo a ne neka pasteta ili ti virsla. znaci nasi doruckici i vecere su:plazma k mleko ,griz,palenta,7-corn sa k mlekom,makarone,neki put ako je lepo rucala vecera bude i banana sa plazmom. ja se smejala kad mi je drugarica rekla da je sinu sa 9 meseci dala virslu ubrzo sam i ja mom.mada evo dr nam je sad rekla da sve to kao vec moze i lena ali jednom u dve nedelje ili ti bolje i nemoj davati tako da sa lenom virslama i pastetama nezurim.peki pastete mi i ne voli ove kupovne,vrtici imaju neki namaz od tune mislim da ih sami prave. probala sam riomare pastete nece ni njih jeo je par puta argetu od tune,mada ja kad sam uvela njemu tunu dala sam mu rio mare i definitivno je najbolja barem meni. ja bi njoj pre pravila pilecu pastetu ali kako ne znam moram naci neki recept jer ima neko neki recept za te pastetice a da je ukusna.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 3.11.2012 18:03:05
|
|
|
|
cockic
|
ala sam postavila temu svaka mi cast bas sam biser kako je ispalo postavljeno ali svakako to je ono sto nama treba,nepise koji uzrast bebe valjda ce mo se sve pronaci
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 3.11.2012 18:43:09
|
|
|
|
Olga75
|
Cockic , evo malo provezbaj ovde KAKO SE NAPRAVI LEP LINK
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 6.11.2012 21:41:35
|
|
|
|
slatka Aleksija
|
cao drage mame!ja sam prvi put ovde i nadam se da cete mi pomoci sa vasim savetima!ja cu rado pomoci vama sve sto mogu! imam jedno pitanjce odmah na pocetku:kada mogu mojoj bebani da uvedem ribu?za koji dan punimo 8 meseci! hvala unapred!
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 7.11.2012 8:40:51
|
|
|
|
Sesilija 83
|
Aleksija, uglavnom se savetuje bela riba od 9tog meseca, ali ima i kasice sa ribom ja mislim od 7og.... ja jos nisam stigla ribu da joj uvedem,nesto je bila bolesljiva pa smo malo pauzirali uvodjenje nove hrane,sad planiram blitvu,pa jagnjetionu ili obrnuto.... samo neznam kako cu da podnesem miris jagnjetine ja je ne jedem i odmah mi izaziva mucninu, no dobro izdrzacu valjda.....
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 7.11.2012 9:01:32
|
|
|
|
cockic
|
sesilija ima losos od 4 meseca mada ja sam mozda sa 5-6 meseci joj dala taj hipp losos i lepo ga je ruckala sad sam narucila sveki da trazi list ribu jer kazu da je se i ona daje bebama.od oslica bezim jer ima uzasno puno kostiju za list i ne znam ali reko da probam pa ako i on ima brdo kostiju odustajem.posle prvog rodjendana kupovacu joj paniran oslic inace njega jedu jednom nedeljno u vrticima znam po sinu
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 7.11.2012 10:07:40
|
|
|
|
Sesilija 83
|
Ma da super je riba,a,i zdravo je, alo samo ako nema puno kostiju, mene licno smara za sebe da cistim a tek za dete... ja uvek kupujem panirani oslic ili filete soma nijednom nisam naisla na kost... Cockic sa cime si davala blitvu??
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 12.11.2012 14:52:48
|
|
|
|
slatka Aleksija
|
pa dobro mame gde ste? recite mi da li i curetinu trebam davati 3 dana uzastopce kao novu namirnicu iako vec uveliko jedemo piletinu,jagnjetinu,junetinu...?
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 12.11.2012 15:39:52
|
|
|
|
Sesilija 83
|
Ja sam je davala 3 dana kao i sve ostale nove namirnice
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 14.11.2012 14:32:58
|
|
|
|
slatka Aleksija
|
Hvala Sesilija!nikako da stignem da ti odgovorim. super nam je prosla curetina neznam sta sledece da joj ubacim... mozda cemo sad malo spanac davati...
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 17.11.2012 15:43:08
|
|
|
|
slatka Aleksija
|
U bre mame pa kakvo je ovo zatisje? izgleda samo ja ovde kucam u poslednjih par dana pomoc!pomoc! da li smem dati mojoj bebani ovaj obicni kuvani pirinac? da nema neki specijalni za njih mozda
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 17.11.2012 15:58:23
|
|
|
|
cockic
|
obican smes naravno kazu da je zdraviji integralni ali kuva se vala ceo dan ja ga zato redje koristim.ali i on je lep ali i zdraviji
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 17.11.2012 16:02:25
|
|
|
|
cockic
|
sesilija ja blitvu sad dajem sa zumancetom i pavlakom kao i brokoli recept nam je isti evo danas je jela veci brokoli sa zumancetom i pavlakom i nije lose poruckala malo joj je ostalo mada brokoli treba davati cesce kad su mali jer ga vise vole meni je lena jela juvitanin letos sam imala tu teglicu obozavala je a i kad sam ja kuvala htela je ali sad brokoli kako kad i sve ce manje sin moj slabije samo u nekim mesanim corbama da ga malo ima da neumirise puno corbu. sesilija izvini na zaksnjenju posle 10 dana ti odgovori
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 17.11.2012 21:07:31
|
|
|
|
slatka Aleksija
|
hvala Cockic! ja bi sve kao dala malo i pirinca ali zaista ne nalazim u mom malom mestu bili koji sem obicnog. probacemo pa se nadam da ce nam proci dobro.
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 21.11.2012 8:55:27
|
|
|
|
Sesilija 83
|
Aleksija, ja dajem obican pirinac, i to joj dodam u rucak jednu do dve kasike,a nekad joj dam i za veceru kao sutlijas sa mlekom i malo cimeta,ili sa vocem ako je npr kruska ili jabuka one joj drze sitost samo oko pola sata pa ja dodam pirinac,i ne pasiram joj jer ima vec 7 zubica samo obarim i voce izmixa m i umesam kasikom pirinac.... Sta li ja ovo napisa nemam pojma
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 22.11.2012 23:16:18
|
|
|
|
Nova mamica
|
Ono sto meni sada nije jasno jeste od koliko meseci uvodite bebi zumance ? Mi cemo za koji dan napuniti tri meseca i do sada smo jeli mrkvicu,jabuku,bananu,rizu,tikvu,krompir...i jos po nesto. Ali nismo zumance,nismo jogurt....pa me zanima kada to ide ? Hvala
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 22.11.2012 23:43:30
|
|
|
|
Anoniman
|
Mamice kako si joj do sada uvela sve to? Kada tek imate 3 meseca
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 22.11.2012 23:54:55
|
|
|
|
cockic
|
Mamice ovo je tema od 6 do 9 meseci od 3-6 ti je druga tema vi spadate u tu.a da nisi malo poranila i kakvo zumance sa 3 meseca.mada svako radi kako hoce
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 22.11.2012 23:57:12
|
|
|
|
Anoniman
|
Cockic i ja sam se iznenadila mada svako radi kako hoce, ali po meni uvodjenje nemlecne ishrane pre 4 i po, 5 meseci je zaista nepotrebnom i nije dobro za bebu...
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 23.11.2012 0:00:17
|
|
|
|
cockic
|
UM pa to ja sam mislila da sam poranila sa zitaricama sa 4 meseca i nekih 20 dana posle povrce,voce pa meso a ovo je stvarno rekord u uvodjenju hrane jos nisam cula ali kao sto se slozismo ja i ti svako ima neki svoj sistem i zna sta ce i kad dati svojoj bebi
|
|
|
Anketa
Како се решити цуцле?
пеперутка16
Моја ћерка (23 месеца) користи цуцлу само ноћу када иде на спавање. У вртићу је одвикавана од цуцле поподневном дремком, тако да мислим да је време да се потпуно реши цуцле. Како сте помогли детету да се реши цуцле?