|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  85 86 [87] 88 89   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo
25.11.2012 12:27:56   
Sandricak
evo i nas ovde... I mi smo porasli...user posted image

imamo sad 6 meseci i 13 dana... jedemo od povrca krompir, sargarepu, karfiol, tikvice, brokoli, a od voca jabuku, krusku, bananu. Pored toga jedemo milupa zitarice i poneku kupovnu kasicu, griz i palentu, koje pravim sa 2/3 mlekom kravica. Sisamo 2-3 puta dnevno i nocu. Zanima me sta jos mogu da mu uvedem sada jer mi se cini da svaki dan samo obrcem raspored namirnica? Kada pavlaku da uvedem i te preradjevine?

(odgovor članu cockic)
Direktna veza do poruke: 2151
25.11.2012 20:03:05   
slatka Aleksija
Sesilija hvala ... ubacivala sam joj malo pirinca ovog obicnog i super je proslo! svidja nam se user posted image Sandricak ja sam pavlaku mojoj bebani uvela oko 7.meseca,pa onda redom jogurt,mladi sir... mozes joj uvesti zutu bundevu,mozes breskvu ja sam cak davala i boraniju polako. kajsija! da! poksaj polako....eto svasta nesto napisa...user posted image

ALEKSIJA JE MOJ CEO SVET!

(odgovor članu Nova mamica)
Direktna veza do poruke: 2152
3.12.2012 9:49:43   
pandina
Sandricak, mozes i grasak i blitvu. Od voca mozes sljive (suve ili sveze), moj ih obozava. A mi smo pre neki dan poceli i sa pilecim mesom.

Imam jedno pitanje. Kupila sam onaj Nestle jogurt sa vanilom 6+ i odlozila ga na policu i juce kada nisam bila tu, mm mu to dao jer sam ja kasnila. Nisam tako planirala, ali tako je ispalo. Sve je pojeo, a ja se pitam sta tacno znaci ono sto pise na sastavu. Punomasno mleko 3.2 % termicki obradjeno, fermentisano. Da li je to isto kao i da je popio Kravica jogurt? Da li to znaci da Kravica jogurt ne moram posebno da uvodim na tri dana? Ili je to sasvim nesto drugo? Nije imao nikakvu reakciju na ovo sto je pojeo.

(odgovor članu slatka Aleksija)
Direktna veza do poruke: 2153
3.12.2012 9:54:04   
lesica
Pandina,u osnovi ti je to jedno te isto. A po ukusu i dodacima se razlikuje (kravica nema dodatke) Mada,da sam ja na tvom mestu mislim da bih se ipak drzala pravila tri dana. Naročito ako je to prvi put da daješ mlečni proizvod. Čisto da isključiš sve eventualnosti.

Sidelo se bebcu,jel da? user posted image

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

(odgovor članu pandina)
Direktna veza do poruke: 2154
3.12.2012 10:08:05   
cockic
ma ja sam leni te dala jos jako rano mislim na nestle dezerte.ali za pravilo yvodjenja hrane mislim da svaka mama zna najbolje.ja sam na pocetky se pridrzavala tog pravila od po 2-3 dana ali nisam nesto dygo.i imala sam kombinacijy od po dva povrca krompir sargarema,pa onada y sve to tikvica,pa brokoli i tako nisam nesto samo jedny davala 3 dana yglavnom sam mesala sa vise povrca koje je ves probala i svako novo po dan dva nisam to bas tri dana jer je meni lena vec meso jela sa 5 meseci mozda 5 i po napocetky sam samo vodicy gde se meso kyvalo user posted image

(odgovor članu lesica)
Direktna veza do poruke: 2155
3.12.2012 12:01:12   
pandina
Lesice, sta da ti kazem, odusevio se, bar mi tako mm prica. Umalo mu nije otvorio jos jedan da mu da. Mozes misliti user posted image To je prvi put sa mlecnim proizvodima. Ja sam planirala po malo sa mlecnim proizvodim, kasicu, pa dve, dok ne dodjemo do cele porcije, pa onda kravica jogurt itd. Sad kontam, ako nije imao reakciju na ovo sto je pojeo, ne bi trebalo da ima reakciju ni na kravicu? Gresim?
I danas cu mu dati za veceru. A kroz nekoliko dana, smem li da mu dam istu meru Kravice jogurta? Isto tako tri dana.

(odgovor članu lesica)
Direktna veza do poruke: 2156
3.12.2012 16:51:11   
slatka Aleksija
Pandina,moje misljenje je da ti sad bebac nebi trebao imati nikakvu reakciju na jogurt... jer u sustini to ti je to! radi kako mislis da je najbolje,ali ja bi sad slobodno uvodila jogurt. mislim da bi trbala da strahujes samo ako ti ili tvoj muz imate alergiju na kr.mleko ali ovak nebi trebalo da ima problema. Samo nek bebac rucki slatko!user posted image

(odgovor članu pandina)
Direktna veza do poruke: 2157
3.12.2012 21:42:53   
pandina
Niko od nas nije alergican ni na sta, ja sam odgojena na kravljem dvotrecinskom, ali razumete me, strasne alergije deca dobiju zbog tog kazeina, zato sam malo bojazljiva.
E sad, imam ja jos hiljadu pitanja, za pocetak uz sta bi mi bilo najbolje da u startu dajem jogurt? Dorucak nam je vocni sa malo zitarica, a vecera nam je neka zitna kasa (bez glutena) - palenta, integralni ili beli pirinac ili pahuljice.

Direktna veza do poruke: 2158
3.12.2012 21:49:42   
lesica
Pandina,kažem ti to je u suštini to,kad si dala bilo koju varijantu jogurta i prošlo je ok,možeš da se osloniš na to da je lagano uveden. Ako nije bilo r-je sa nestleom,ne bi trebalo da bude ni sa kravicom.
A jogurt možeš da dodaješ u bilo kojoj varijanti,i sa kašama i sa voćem.

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

(odgovor članu pandina)
Direktna veza do poruke: 2159
3.12.2012 23:10:22   
slatka Aleksija
Ja jogurt dajem uz sve i svastauser posted image cim nam zaskripi i moja smizla krene da mrljavi po hrani,ja op pa jogurt ubacim i odmah bolje. obicno joj za dorucak dam jorurt sa hlebom, ili pravvim vocne sama; u jogurt ubacim koju vocnu kasicu dodam malo plazme i sve puca kako se jede user posted image

(odgovor članu pandina)
Direktna veza do poruke: 2160
4.12.2012 13:49:53   
pandina
Hvala, drage moje, mnogo ste mi pomogle!

Direktna veza do poruke: 2161
4.12.2012 21:31:49   
slatka Aleksija
sta god treba draga,ja sta znam ja ti odgovaram!user posted image

(odgovor članu pandina)
Direktna veza do poruke: 2162
5.12.2012 16:06:12   
jabukica
Od koliko meseci dajete grašak i boraniju, ja sam Tijani dala, al mešano sa drugim povrćem, a mama mi kaže da je težak, obzirom da je mahunarka pa da joj ne dajem. Još joj nisam uvela gluten, kad ste vi počele, i da li ste deci davale žitarice sa glutenom, kekseve, hleb i tako to. Jedni naši prijatelji, mali je 3 nedelje stariji od Tijane, malom daju sve i svašta, neke pitice što peku i prave, proje, hleb, biskvit od jafe, kekseve, pa me muž grdio kako joj ništa to ne dajem, navodno ne dajem joj žitarice. Tijana i bez svega toga ima preko 12 kg što je baš puno za njenih nepunih 8 meseci, a taj mali ima oko 9 kg.

Sve što raste htelo bi da raste, neka raste i treba da raste... Duško Radović

Direktna veza do poruke: 2163
6.12.2012 23:22:14   
slatka Aleksija
Jabukice,ja sam svojoj bebani davala boraniju i grasak sa punih 7 meseci. Gluten sam joj greskom dala jos sa nepunih 6,i sve je super proslo tako da sam samo nastavila. hleb jedemo sa punih 6...jedino sto odlazem je pasulj zato sto je on bas tezak za stomak i meni a ne njoj.

(odgovor članu jabukica)
Direktna veza do poruke: 2164
7.12.2012 14:45:23   
jabukica
Slatka Aleksija, pa vidim da većina daje grašak i boraniju, ja sam isto dala grašak i mislim da nisam pogrešila, pa ću joj uskoro uvesti i boraniju.

Mene sad interesuje još, da li bebama dajete sokove npr. od višnje i pomorandže, nisam sigurna kad njih mogu da uvedem, jer postoje mnoge preporuke da se crveno voće i citrusi izbegavaju do napunjene godine.

Sve što raste htelo bi da raste, neka raste i treba da raste... Duško Radović

Direktna veza do poruke: 2165
14.12.2012 23:44:07   
pandina
Ja sam uvela grasak sa 6 meseci, a ima ga u kupovnim kasicama, cini mi se, i za bebe sa 4 meseca.

Ja sam pocela sa pavlakom, ali nesto nam ne ide. Muci ga stomak, mada nije mnogo pojeo. Dala sam mu sa palentom.
Sate sam provela na netu citajuci svakakve recepte i glava me zabolela, potpuna konfuzija user posted image On mi ima nizak hemoglobin i kontam, ne bi trebalo da dajem mlecne proizvode uz meso i zumance, tako da za rucak ne bi trebalo da dajem pavlaku. Dorucak nam je vocni, nekad uz pahuljice ili pirincano brasno. Znaci, ni tu ne mogu da ubacim pavlaku. Jedino bih mogla slatku pavlaku ili jogurt sa vocem. Jedino sto mi preostaje je vecera. Imate li ideju, sa cim osim sa palentom bih mogla? Isto se odnosi i na kiselo mleko. Gluten nismo uveli.

I jos nesto, ako se stavi maslac u obrok, nema potrebe za drugom masnocom u smislu pavlake ili jogurta?

< Poruku je uredio pandina -- 14.12.2012 23:45:09 >

(odgovor članu jabukica)
Direktna veza do poruke: 2166
16.12.2012 16:58:18   
Sanchy
Evo i nas ovdeuser posted image ,,,resili smo problem sa pirincem ,Milupine pahuljice nece ni pod razno ali zato Rizolino sve je danas smazaouser posted image ...nego mnogo sporo ide to uvodjenje namirnica ,mislila sam sad bananu da mu uvedem posto jede samo jabuku ali sam zaboravila na kukuruz pa moram prvo to,pa onda dalje voce,pa bih mogla i curetinu .......Pandina ja sam bila na nekom predavanju o ishrani bebe i dr nam je rekla slobodno da u obrok stavljamo kasicicu maslinovog ulja,mislim da je to bolje od maslaca..

< Poruku je uredio Sanchy -- 16.12.2012 16:59:58 >

(odgovor članu Sandricak)
Direktna veza do poruke: 2167
17.12.2012 23:36:34   
muzicarka
Caos!
Ja imam molbu za cockic : mozes li da mi napises recept brokoli ili blitva sa pavlakom i zumancetom? Hvala unapred

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 2168
18.12.2012 19:16:58   
pandina

IZVORNA PORUKA: Sanchy

Pandina ja sam bila na nekom predavanju o ishrani bebe i dr nam je rekla slobodno da u obrok stavljamo kasicicu maslinovog ulja,mislim da je to bolje od maslaca..

Jako je zdravo oboje, samo ne istovremeno.

Neko je pitao za palentu, ja je miksam sa bananom od petog meseca. Neko ce reci da ne ide jedno s drugim, ali moj samo tako za sada hoce. Nece ni sa pavlakom cak.

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 2169
24.12.2012 21:39:17   
Sanchy
Imam jedno pitanjce...kupila sam danas hippovu kasicu mlado povrce sa rizom,na njoj pise da se daje od petog meseca..e sad u sastavu izmedju ostalog pise da sadrzi mleko 5.5% ali ne pise koje mlekouser posted image ,pa s obzirom da se kravlje ne uvodi do prve godine nije mi jasno zasto nije napisano da li je to kravlje mleko i ako jeste da li je ta kolicina suvise mala da bi izazvala alergiju ili nijeuser posted image ..

Direktna veza do poruke: 2170
24.12.2012 21:41:56   
Ana RR
Sanchy, ta kašica je i mene zbunjivala i na kraju mu je nisam ni dala. Prosledila sam je kumi koja je svom detetu kravlje uvela sa 6 meseci.

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 2171
24.12.2012 21:58:24   
Sanchy
Pa da,bas bezveze,

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 2172
25.12.2012 0:26:46   
pandina

IZVORNA PORUKA: pandina

IZVORNA PORUKA: Sanchy

Pandina ja sam bila na nekom predavanju o ishrani bebe i dr nam je rekla slobodno da u obrok stavljamo kasicicu maslinovog ulja,mislim da je to bolje od maslaca..

Jako je zdravo oboje, samo ne istovremeno.

Neko je pitao za palentu, ja je miksam sa bananom od petog meseca. Neko ce reci da ne ide jedno s drugim, ali moj samo tako za sada hoce. Nece ni sa pavlakom cak.

Veceras je pojeo palentu sa pavlakom, drugi pokusaj uspesan!

(odgovor članu pandina)
Direktna veza do poruke: 2173
27.12.2012 21:56:13   
Sanchy
Imam jedno pitanje i ovde vecerasuser posted image ..htela sam bebcu sutra da uvedem meso ,curetinu ,e sad ja sam svaku namirnicu koju sam uvodila prvi dan davala posebno par kasicica kako bi pravilno formirao ukus pa tek sutradan mesala je sa nekom drugom i tako davala,,,a meso mi glupo tako da mu damuser posted image ,,kako ste vi uvodile meso'I jos nesto kada ste uvele praziluk?Bila sam na nekom predavanju o ishrani bebe pa dr.rece praziluk prporucuje izmedju ostalog poboljsace i ukus hrane s obzirom da je dajemo bez ikakvih zacina ?..

Direktna veza do poruke: 2174
27.12.2012 22:04:03   
Didy
Ja sam pomešala s povrćem. Piše i u kuvarima za bebe da se meso nikad ne daje samo, pogotovo kasnije kad se ne blendira jer se lakše žvaće u kombinaciji s povrćem.
Praziluk i crni luk (tad je bilo svežeg mladog luka,pa sam njega davala) sam od 8. meseca, tako je pisalo kod Komnenovićke u kuvaru, pa sam se toga držala. Praziluk sam ubrzo dodavala i svež da bi se bolje očuvali vitamini.

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 2175
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  85 86 [87] 88 89   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  85 86 [87] 88 89   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Šta određuje krvnu grupu bebe?
Roditelje često zanima koje će krvne grupe biti njihovo dete, naročito ako je jedan od roditelja Rh negativan. Pogledajt...
Zašto bebe u Finskoj spavaju u kartonskim ...
Već 75 godina trudnice u ovoj državi dobijaju specifičnu pomoć od države, kartonsku kutiju za njihove bebe u kojoj se na...

image
pamaja
Fitolat je obavezni deo moje torbe za porodilište.
Fitolat sam otkrila u prvoj trudnoći. Pošto imam blizance, veoma mi je bilo važno da uspostavim pravilnu laktaciju. Još dok sam bila u porodilištu suprug mi je doneo Fitolat. Ja sam bila oduševljena. Mleko je pravilno nadolazilo, nisam imala mastitis niti bilo kakvih tegoba. Koristila sam ga tokom čitavog perioda dojenja. Moji blizanci su dojene bebe, bez adaptiranih mleka zahvaljujući Fitolatu. Sada su to zdravi sedmogodišnji dečaci. Uskoro nam stiže i seka, tako da će Fitolat biti obavezni deo moje torbe za porodiliste.  Više >>
image

Anketa

Како се решити цуцле?
пеперутка16

Моја ћерка (23 месеца) користи цуцлу само ноћу када иде на спавање. У вртићу је одвикавана од цуцле поподневном дремком, тако да мислим да је време да се потпуно реши цуцле. Како сте помогли детету да се реши цуцле?

Click Here