|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4 5   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Carski rez
17.2.2009 12:25:56   
sonja999s
sve mi se javlja da ce moj sledeci porodjaj biti na CR jer su me ove kontrakcije sada uzasnuleuser posted image

(odgovor članu eugenija)
Direktna veza do poruke: 51
   RE: Carski rez
17.2.2009 13:04:57   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: eugenija

Kod nas je sad hit da se unapred zakazuje carski rez sa doktorom, jer se devojke plaše prirodnog poroda.. Šta mislite o tome?



Od momenta kada sam saznala da sam trudna sam počela da tražim indikaciju za CR, jer nisam želela da se porodim prirodno. I našla sam je.

Mislim Tijana da je CR - CR, bio prvi, drugi, treći (četvrti već mislim da nema, jer ne sme više od 3 CR-a da se rade).

(odgovor članu eugenija)
  Direktna veza do poruke: 52
   RE: Carski rez
22.2.2009 18:07:05   
jelana9
Mene zanima KATETER,kada se stavlja.Dali pre carskog ili posle,i dali je neprijatan-bolan?
Kada se moze nastaviti sa normalnim zivotom,i odnosima?
Ja ipak mislim,da je carski bolja solucija od obicnog-najvise zbog toga sto se beba ne muci.Mozda gresim,ali od tudjih iskustava me hvata neki strah.
Ima primera,da se dete muci da izadje i da je potreban onaj rez,a da ga neki doktori izbegavaju-mozda da nebi posle imali dodatnog posla.
Dete se rodi pomodrelo,najvise od majcinih napona.

A,desavalo se mnogim zenama koje poznajem-da se pocepaju.
Neznam,kako izgleda i jedan i drugi.Trema i strah,najvise zbog bebe a ne zbog mene jer cu ja sve izdrzati.Jos sam dodatno velika panicarka.

(odgovor članu guppy RR)
Direktna veza do poruke: 53
   RE: Carski rez
22.2.2009 18:15:06   
eugenija
Nastasijević je u OVOJ temi napisala ovako: "Drage moje, bez brige. Kateter vam zakace jos dok ste u besvesnom stanju, tako da ne boli nista. Ne jede se i ne pije nista zato sto je, za ne daj boze, najbolje da su creva prazna. Istina je da stalno primate infuziju sa raznim analgeticima i antibioticima i dobijate injekcije za suzenje materice, ali to ne smanjuje glad i zedj. Ja sam ustala brzo, ali moram priznati da mi je bilo tesko. Ja kao hrabro hocu sama u wc, a oni kad su videli da ja mogu, skinu mi kateter. Nisam ni slutila da cu morati da ustajem svaki cas, jer kolicina tecnosti koju dobijete kroz infuziju tera na to. Tu sam se presla. I ja sam se oglusila o taj savet i jela sam plazmu, pila cedevitu... Sutradan je vec lakse. Ja licno, nisam imala problema sa stolicom i mokrenjem. Nadam se da ni vi necete.
Mleko mi je doslo vec sutradan posle CR, bebci su nesto vukli i bili zadovoljni."

_____________________________

ŽENA JE STENA!



(odgovor članu jelana9)
Direktna veza do poruke: 54
   RE: Carski rez
22.2.2009 18:33:04   
jelana9
Pogledajte saj MOIVIDEO slovenska video skupost-imaju snimak carskog reza.Zbunila me je inekcija u ledja,koju doktor daje trudnici.Dali ste vi dobijale isto?Kod nas se uglavnom trudnice uspavaju,dok su kod njih svesne svega.Kao epiduralna analgezija...

(odgovor članu eugenija)
Direktna veza do poruke: 55
   RE: Carski rez
22.2.2009 18:46:34   
Jacaca
Danas smo cule da je Jelena Karleusa ponovo trudna, ako ona sme dvoje dece u godini dana da rodi carskim rezom, valjda nije toliko strasnouser posted image  ja sam prirodno, pa ni to bas nije tako lagano. Mada ako bih mogla da biram jos jednom bih prirodno, jer imam alergije na konce i podlozna sam trombu.

< Poruku je uredio Jacaca -- 22.2.2009 18:47:21 >

(odgovor članu jelana9)
Direktna veza do poruke: 56
   RE: Carski rez
24.3.2009 19:47:17   
Dora
Evo i mene (mirođije u svakoj čorbi) ali sa 2 carska u manje od dve godine- da se oglasim :)
Prvi put je bio hitni, najhitniji CR i jedva smo preživeli i ja i beba! Ja sam uz to puno krvarila a kad sam videla da hoće da mi daju transfuziju zamolila sam ih da sačekaju još malo. (nisam u sekti, samo mi nije bilo privlačno uz sve još i ta muka)... Posle nekoliko sati rekli su da ću biti ok i bez transfuzije. Dugo sam bila u šok sobi, oko 5 dana. Teško sam se oporavljala i nisu mi dali da ustajem, kljukali su me injekcijama i infuzijom... Ostale žene su već otišle kući kad sam prešla u polu intenzivnu- tj. apartman (nisam platila niti tražila, niti mislila o tome pored sve muke svoje) ali mi je tu sve izgledalo bolje. I bebicu sam viđala češće (10 min dnevno). Posle 8 dana pošli smo kući, a kad sam u autu pročitala bebinu otpusnu listu- umalo se nisam šlogirala! Ništa mi nisu govorili, kao, beba je super, a beba se praktično jedva izvukla živa i zdrava. Imali smo sreće. Bila je noćna mora, ne ponovilo se. Došla sam sebi posle mesec dana (ne, nisam razmažena) i prvi put sama podigla svoje dete.
Drugi put je bio ugovoreni CR. Bio je super. Bila sam blago rečeno prestravljena, ali sve je bilo mnooogo drugačije nego prvi put. Druga bolnica, drugi doktori, sve. MM i MB su kroz otvoren prozor u prizemlju gledali moj porođaj! Sačekali su me kad sam izlazila iz sale, videli bebu, slikali je... Oporavak je bio bolan ali lak u odnosu na prvi put.
U suštini, kad se CR uradi na vreme i kad ide po planu, nije mnogo ni bolan ni strašan. Već 3. dan sam dojila svoje dete i mogla sama oko njega. 10 dana posle carskog reza sam sa drugaricama kafenisala u gradu i smejala se


(odgovor članu Jacaca)
Direktna veza do poruke: 57
   RE: Carski rez
24.3.2009 20:04:20   
Anoniman
Vidiš... možda ja zato imam dobro iskustvo sa CR jer je bio zakazan a ne hitan... nikada o tome nisam razmišljala. Svi ostali primeri iz ove teme su bili hitni, kada već nije išlo prirodno - onda su ih porodili CR-om, a ja sam u Betaniju ušetala kao na kafu, a ne na CR.

(odgovor članu Dora)
  Direktna veza do poruke: 58
   RE: Carski rez
6.4.2009 15:05:20   
Anoniman
Jao meni ja tek sada necu moci da spavam user posted image user posted image user posted image user posted image Kako god okrenes, bice papreno, ali nisam imala pojma da carski ovaaaaakoooo tesko pada... kuku user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 59
   RE: Carski rez
7.4.2009 10:52:44   
Buba76
Najgore mi je bilo kada su mi stavljali kateter,jako neprijatan osecaj. Posle CR me nije bolelo nista. samo me je rana jako zatezala pa nisam mogla da se ispravim redovno jos mesec dana.Stomak mi je ostao kao da sam 7.mesec jos dugo.Ni do danas se nije smanjio a nikada ga nisam imala.Mali je vec 2,5 godine. Samo sam bila posle CR slaba i padala u nesvest zbog izgubljene krvi.
Rez se ni ne vidi skoro-to je super. Sve u svemu-Ok sam prosla.
Najveci problem su mi bile grudi-to je bollleeeeeeeeelooooooo. Pune mleka,mogla sam da nadojim celu ginekologiju

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 60
   RE: Carski rez
13.5.2009 20:11:45   
Dora
u onom tekstu "da li je CR dobra odluka?" pročitala sam par stvari, i kao u mnogim tekstovima u Blicu, našla par gluposti po kojima se vidi da je tekst pisala neupućena osoba. U Blicu često čitam smejurije i pitam se da li to pišu školovani novinari ili studentarija na praksi?
Sam naslov je pomalo nelogičan, jer CR nije odluka pacijenta (ili bar ne bi trebalo da bude) nego dežurnog doktora i načelnika porodilišta. Ili je zakazani CR sa razlogom zakazan: jer postoje zdravstveni razlozi za to. Mislim da je onih slučajeva gde trudnica bira CR malo i da su jako skupi, i ne verujem da bi se tekst trebao obraćati takvima.
Druga stvar, nije istina da CR ima veći rizik od komplikacija kao i da više boli.
Treće, to za višak kilograma nije baš istinauser posted image
Četvrto, mom detetu je CR spasao život, a dojila sam ga normalno čak 14 meseci!
Saveti o štetnom učinku (šta god to značilo) su blago rečeno glupi. Pogotovo onaj sa kontrolama (žene posle CR imaju potpuno isti br. kontrola kao i posle običnog porođaja, ako izuzmemo vađenje konaca, što ne spada u kontrolu).
Dakle, CR nije odluka nas razmaženih i hirovitih, već odluka lekara! A žene bi trebale da budu upozorene na ovakve tekstove jer daju lažnu predstavu o tome kako u stvarnosti sve to ide. Tekstovi u Blicu ne bi trebali da budu na ovom sajtu jer su neprovereni i amaterski!!!

(odgovor članu guppy RR)
Direktna veza do poruke: 61
   RE: Carski rez
14.5.2009 9:20:47   
mypofi
I moje iskustvo sa CR je slicno kao Tashino jer je bio zakazan zato sto se  bebica nije okrenula. Najneprijatniji je bio kateter, a svi ostali bolovi koje sam imala cini mi se da nisu nista bili veci od onih koje se poradjaju prirodnim putem. Rez je 10-tak cm a svoju bebicu sam prvi put okupala posle 10 dana .Sada kada znam kakao sam prosla sa prvim CR nemam strah od drugog. Sve u zivotu ima prednosti i mane pa i sam porodjaj i svaki je za sebe. I same smo citale koliko je bilo teskih porodjaja prirodnim putem.
Samo hrabro i bez mnogo brige.  Majke se sve brzo oporave i kada provedu prvi dan sa bebom zaborave na sve. Najvaznije je da su bebe dobro mi majke smo hrabre i pravi user posted image    pa nam i taj CR nije nista tezi od same trudnoce!!!
Kada sam procitala mnoga losa iskustva koja su napisana u ovoj temi ostala sam bez teksta i stvarno videla koliko su zene jake i  hrabre. Pa zamislite samo jednog musakrca na carskom rezu??? user posted image Ja ne mogu ni da ih zamislim!!! user posted image

(odgovor članu Dora)
Direktna veza do poruke: 62
   RE: Carski rez
14.5.2009 13:46:46   
Maya21
evo i mene posle nekog vremena...
drugi CR... milina! vec posle soka ( 2 dana ) sam bila kao da se nista nije desilo... rana jeste malkice zatezala ali boze moj, ipak je to operacija... ostalo... sve superuser posted image
a sada, mesec dana kasnije, mogla bih trcati da mi daju...
kateter... mora pa se izdrzi... jedino sto je nezgodno je prvo ustajanje... to ni prvi put a ni sad nije lako islo, ali i to prodje user posted image sve prodje kad vam donesu zamotuljak user posted image

(odgovor članu mypofi)
Direktna veza do poruke: 63
   RE: Carski rez
14.5.2009 13:50:25   
Jeca*
Hihi. Bravoooo user posted image  tvoja poruka je ohrabrujuća, pošto se nadam da i mene čeka drugo iskustvo...za neku godinicu. Super, baš mi je drago da si dobro podnela.
A off topic...šta  radi "zamotuljak"? Ljubi klince user posted image

_____________________________

The price of discipline is always less than the pain of regret
Robin Sharma

(odgovor članu Maya21)
Direktna veza do poruke: 64
   RE: Carski rez
14.5.2009 13:51:49   
Maya21
samo siki i pajki user posted image malko imamo grcice ali i to je normalno... nadam se da ce biti kao sa njegovim batom, trajalo kratko i nista strasno :) a moracu neke slicice da stavim da ga vidite user posted image

< Poruku je uredio Maya21 -- 14.5.2009 13:52:10 >

(odgovor članu Jeca*)
Direktna veza do poruke: 65
   RE: Carski rez
14.5.2009 13:53:16   
Jeca*
jupiii, pupupu user posted image
čekamo sličice, kad stigneš!

_____________________________

The price of discipline is always less than the pain of regret
Robin Sharma

(odgovor članu Maya21)
Direktna veza do poruke: 66
   RE: Carski rez
14.5.2009 16:06:04   
Anoniman
Jao Maya kako lepo ohrabruješ... user posted image

(odgovor članu Jeca*)
  Direktna veza do poruke: 67
   RE: Carski rez
16.8.2009 11:42:25   
neica
Pravo da vam kazem ja sam sve ovo procitala o CR i nije mi bas bilo svejedno ali moje iskustvo je sasvim drugacije.Ja sam sama trazila CR i zakazali su mi ga za 38+1 .Morala sam jedan dan pre zakazanog CR da dodjem u bolnicu to mi je najteze palo.Sutradan sam imala zakazan CR u 10:50h,nisu me klistirali ili kako se to vec kaze u 10:15h su dosli po mene odveli me tamo su mi rekli sta ce da mi rade tako ljubazno su mi sve to objasnili,mm je celo vreme bio pored mene.Dali su mi spinalnu anesteziju i sto mi je bilo cudno uopste nije bolelo,posle 10 min donji deo stomaka i noge nisam vise osecala tada su mi stavili kateter.Cula sam kada su usisavali plodovu vodu i onda su mi rekli da cu da cujem nesto,posle par minuta cula sam plac,bebu su odma dali MM bila je kod njega par minuta onda su je odveli da je pregledaju i slikaju posle 5 minuta bebu su opet dali MM a mene su prebacili na krevet i onda sam se sa bebom vratila u sobu u kojoj sam pre CR bila.Beba je ceo dan bila kod mene,dobila sam samo 1 infuziju protiv bolova jer ih nisam imala puno,uvece sam ustala i skinuli su mi kateter.Sutra dan je sve bilo kao i pre CR samo sto sam imala neke minimalne bolove ustvari to za mene nisu bili bilovi to je bilo kao kad trebam da dobijem sutradan sam se samo tusirala bez icije pomoci a krvarenje sam samo 2 dana imala.Beba je svo vreme kod mene bila,posle 6 dana smo izasle.Konce nemam da idem da skidam jer su mi ranu usili sa nekim koncima koje organizam sam izbacuje a rana mi je 4 prsta dugacka i skroz dole je,stomak nemam uopste kao da nisam ni bila trudna.Na izlasku iz bolnice su mi rekli da narednih godinu dana ne smem da ostanem trudna.Sa ovakvim CR mislim da bih jos 5 bebe mogla da rodim.Eto to je moje iskustvo.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 68
   RE: Carski rez
17.8.2009 8:14:26   
Anoniman
neice, fenomenalno! user posted image  I ja sam imala dobro iskustvo sa CR, i baš mi je drago da se napokon javio još neko (čisto da ne pomislim da sam luda user posted image ).

(odgovor članu neica)
  Direktna veza do poruke: 69
   RE: Carski rez
17.8.2009 8:15:17   
Anoniman
Zanima me, koliko dugo drži spinalna anestezija? Koliko nakon sekcije još ne osećaš stomak i noge?

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 70
   RE: Carski rez
18.8.2009 7:59:38   
*iva*
Meni je dr nagovestio da ce mi verovatno raditi cr, kazu beba je malo veca i karlicno je namestena, lenjivica jedna user posted image   Zanima me da li je neka radila cr u Dragise Misovic i kako je prosla? Ja sam se uplasila, mada se trudim ne razmisljati o tome... I oziljci- da li je moguce da jos uvek onoliko seku stomake, i od cega zavisi da li ce rez biti mali i ispod linije bikinija ili veliki od pupka nanize??

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 71
   RE: Carski rez
18.8.2009 8:24:02   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: *iva*

I oziljci- da li je moguce da jos uvek onoliko seku stomake, i od cega zavisi da li ce rez biti mali i ispod linije bikinija ili veliki od pupka nanize??


Koliko ja znam ti veliki rezovi od pupka na niže se više ne rade (iako, ako se ne varam MERYEN je porođena baš takvim rezom, sećam se da smo sve bile u čudu).
Ovi mali rezovi (bikini)... to je zaista smešno malo. Meni se rez jedva vidi, dugačak je 10ak cm.

Nemoj se bojati. user posted image

(odgovor članu *iva*)
  Direktna veza do poruke: 72
   RE: Carski rez
18.8.2009 15:57:39   
*iva*
Hvala Tasha...! user posted image I ja sam tako mislila ali me je zbunila jedna porodilja iz Zrenjaninskog porodilista, njen rez je mali i jedva vidljiv i ona kaze da je super prosla, da je nije nesto bolelo (osim ustajanja sutradan) i da bi ovako rodila desetoro dece. Ali bilo je zena kojima cr je radio neki drugi dr u istoj bolnici i sekao ih je preko celog stomaka i strasno ih je bolelo, da ona nije mogla da veruje... Zato se brinem...user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 73
   RE: Carski rez
18.8.2009 16:01:04   
Anoniman
A ti draga, direkt kod tog dr što pravi male rezove i dogovori se!
I mene je bolelo samo ustajanje sledeći dan. Lagala bih kada bih rekla da me još nekoliko dana nije bolelo uopšte, ali nije bilo nepodnošljivo, nisam tražila ništa protiv bolova.

(odgovor članu *iva*)
  Direktna veza do poruke: 74
   RE: Carski rez
18.8.2009 16:07:52   
*iva*
Ne ja cu raditi u Drag.Misovic, a ta cura je jedina koju licno poznajem da je radila cr, ona je iz Zrenjanina. Zato me zanima da li neko ima iskustva u D.M? Idem na uz za dve nedelje pa cu sve ispitati.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 75
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4 5   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4 5   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Porođajna priča: Moja beba je imala moždan...
Mali Tim je bio dugo očekivano dete. Svi smo mu se radovali, i mama i tata, kao i njegova starija sestra Tia.
Krvarenje u prvom tromesečju trudnoće
Krvarenje u prvom tromesečju trudnoće je znak da postoji mogući problem.



Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here