Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Macina trava - Očajnica (Marrubium vulgare) 24.5.2013 5:48:41
|
|
|
|
pozitivna
|
Nata11, jel si proverila caj? Na latinskom mora da se zove Marrubium vulgare . Pozdrav i sretno
|
|
|
|
RE: Macina trava - Očajnica (Marrubium vulgare) 24.5.2013 12:48:18
|
|
|
|
nata11
|
Jesam pozitivna isla sam opet sa teglicom starog caja i kazem nije isti caj. Ona krene da me ubedjuje to je taj caj 100% samo nekad ima vise usitnjenog korena a nekad lista pa je boja drugacija. Ja joj kazem ali nije isti ukus ova je bio gorak a ovo je sladunjavo na sta ce ona pa ja gospodjo ne berem taj caj. Sve u svemu imam jos malo od stare ture pa cu ga rastegnuti da imam za jos koji dan do O posto mi je ovo i onako 3 mesec pa pravim pauzu.
|
RE: Macina trava - Očajnica (Marrubium vulgare) 24.5.2013 13:43:58
|
|
|
|
sreca_11
|
nata11 ja sam neki dan išla do žene kod koje sam počela da kupujem čajeve, prije sam uzimala u apoteci macinu travu i vrkutu. Pitala sam da li ima više vrsta macine trave ( znala sam da ima, al sam htjela da provjerim šta će mi ona reći) Pokazala mi je više vrsta i za svaku mi je objasnila koja je za šta dobra...rekla mi je da je matičnjak, valerijana, očajnica isto vrste macine trave...al kod nje ima posebno čaj od macine trave, a posebno očajnica itd. Nisam baš zapamtila koja je za šta, al ono što je mene interesovalo je da sam ja dobila čaj od macine trave koji je kupljen kod te žene,a da to ona i ne zna i pitala sam je za šta je on, rekla mi je da je za plodnost...obzirom da sam prije kupovala u apoteci, primijetila sam da je jako usitnjen, pa se i ne vidi kakav je cvijet, a kod ove žene se fino vidi i cvijet...ono što mi je naglasila je da je macina trava za plodnost, al mi nije rekla to i za očajnicu, pa sam malo zbunjena. Primijetila sam da su mnoge cure govorile da im je očajnica jako gorka, ja sam jednom kupila macinu travu u apoteci i pisalo je na njoj da je očajnica, al meni ni ona nije gorka Mislim da ću uskoro kod nje uzeti i tu očajnicu, pa da i nju probam Evo ti link te macine trave koju je meni pokazala da je za plodnost...puno sreće u ispijanju http://www.google.ba/imgres?imgurl=http://www.blogger.ba/slike/23133.2499775.jpg&imgrefurl=http://www.cvijet.info/forum/printer_friendly_posts.asp?TID%3D6217&h=200&w=200&sz=17&tbnid=2qvfi5WhCjibuM:&tbnh=88&tbnw=88&zoom=1&usg=__V0AxM0imEu8l7p2Niegn2XR-zbQ=&docid=fkC6NfhRc3ZOUM&hl=hr&sa=X&ei=Gk6fUam0A8LaOs-rgIAN&ved=0CD0Q9QEwAw&dur=717 ne znam kako samo sliku da postavim
|
|
|
|
RE: Macina trava - Očajnica (Marrubium vulgare) 24.5.2013 15:30:26
|
|
|
|
lorelaj
|
pozz devojke....relativno sam skoro na ovom forumu...tj.bacim tako ponekad pogled i ja sam jedna od vas..koje koristimo cajeve koristim ocajnicu i virak tri meseca...sa pauzama izmedji ciklusa...i napokon mogu da osetim...vidim onu belicastu sluz...ovulaciju.....sto znaci da ipak pomaze...nastavljam i dalje sa cajevima..pa onda krecem na
|
|
|
|
RE: Macina trava - Očajnica (Marrubium vulgare) 24.5.2013 19:16:47
|
|
|
|
nata11
|
Sreco neznam sad mi tek nije jasno ali zavrsicu i ovih nekoliko dana pa cu se lepo raspitati za sledecu turu. Lorelaj jel pravis pauzu posle tih 3 meseca?
|
RE: Macina trava - Očajnica (Marrubium vulgare) 25.5.2013 9:27:05
|
|
|
|
lorelaj
|
da nato...ocajnicu pijem od poslednjeg dana ciklusa do ovulacije..znaci nekih 10 dana...pa pocnem opet od kraja sl.ciklusa...pa nakon treceg meseca praiv se pauza od mesec dana...neki kazu da se ne pije nikako kada zatrudnis...zato se i pravi pauza nakon ovulacije...jer postoji sansa da ...a virak se pije u kontinuitetu tri meseca pa pauza od mesec dana....znaci virak pihes i u ciklusu...ja pijem ujutru ocajnicu pa.. anakon 3.4 sata virak..pa opet ocajnicu...virak...i zavrsim uvece sa ocajnicom....muka mi je od cajeva ...ali ako je zbog ...onda se trpi sve
|
|
|
|
RE: Macina trava - Očajnica (Marrubium vulgare) 29.5.2013 19:07:41
|
|
|
|
Dogma
|
Kada kupujete Ochajnicu, veoma je bitno da uzmete od nadzemnog dela biljke. E sad, ja sam pochela da je pijem pre par dana i kombinujem je sa folnom kiselinom, mada planiram da uzmem virak i crveni zdravac. Ne znam da li se tripujem (poshto iza mene stoje 4. godine uzaludnih pokushaja da dodje do zacheca), ali chini mi se da ona ipak neshto unutra ^radi^.
|
|
|
|
RE: Macina trava - Očajnica (Marrubium vulgare) 30.5.2013 13:34:57
|
|
|
|
lorelaj
|
ne tripujes...ja pijem oba caja..ocajnica i virak...i posle 3 meseca najzad vidim tu belicastu sluz...ovulaciju...eee sad prosli mesec kad mi je bila ovulacija..tad sam je prvi put osetila..nismo mogli jer sam dan posle imala zakazan hsg...tako da cemo sad pokusati.... brw...ginekolog mi je rekao da probam "kucecu pozu"...ja se pokidala od smeha na izraz...i da odmah nakon toga legnem na stomak 15 min...a ja sve pokusavam sa podignutim nogama...
|
|
|
|
RE: Macina trava - Očajnica (Marrubium vulgare) 30.5.2013 15:46:19
|
|
|
|
pozitivna
|
IZVORNA PORUKA: lorelaj ne tripujes...ja pijem oba caja..ocajnica i virak...i posle 3 meseca najzad vidim tu belicastu sluz...ovulaciju...eee sad prosli mesec kad mi je bila ovulacija..tad sam je prvi put osetila..nismo mogli jer sam dan posle imala zakazan hsg...tako da cemo sad pokusati.... brw...ginekolog mi je rekao da probam "kucecu pozu"...ja se pokidala od smeha na izraz...i da odmah nakon toga legnem na stomak 15 min...a ja sve pokusavam sa podignutim nogama... Draga ! Koja je to poza ? prvi put cujem ,mozda bi meni trbala meni se cini da mi sva sperma uvek izlazi i ja uvek imam klasicnu pozu.. pozdrav i sve najjjjjjj
|
|
|
|
RE: Macina trava - Očajnica (Marrubium vulgare) 30.5.2013 16:09:51
|
|
|
|
lorelaj
|
i meni sve izadje..ili mi se tako cini...mada smo mi uvek koristili durex lubrikant...greska...to ubija spermatoziide...ali ja kasno citala o tome... a ta poza je ona od pozadi...ti na kolenima ta poza se praktikuje i kad ti je zavaljena materica...tako kaze ginekolog
|
|
|
|
RE: Macina trava - Očajnica (Marrubium vulgare) 30.5.2013 17:05:08
|
|
|
|
Dogma
|
Glasam da se ovaj forum zove OCHAJNICE . Sve smo preopterecene .
|
|
|
|
RE: Macina trava - Očajnica (Marrubium vulgare) 30.5.2013 18:45:10
|
|
|
|
Vodolija79
|
Cao devojke, evo da se ja pridruzim klubu ocajnica Pijem i ja ocajnicu par dana zbog amenoreje. Mesam je sa cajem broj 31 iz apoteke josif pancic, pored toga pijem i virak. Jel neka pila ocajnicu zbog sekundarne amenoreje? Pozdrav svim curama
|
|
|
|
RE: Macina trava - Očajnica (Marrubium vulgare) 30.5.2013 20:04:03
|
|
|
|
Dogma
|
Ja imam redovne menstruacije, ali sam chula da je kantarion odlichan za regulisanje ciklusa. Pokushaj, chaj je ukusan i ne shkodi. Dobar je i protiv sekreti kada se njime ispirash. :-) Pokushaj, nadam se da ce ti pomoci.
|
|
|
|
RE: Macina trava - Očajnica (Marrubium vulgare) 30.5.2013 23:33:24
|
|
|
|
Vodolija79
|
Probacu i to
|
|
|
|
RE: Macina trava - Očajnica (Marrubium vulgare) 31.5.2013 8:29:32
|
|
|
|
pozitivna
|
IZVORNA PORUKA: lorelaj i meni sve izadje..ili mi se tako cini...mada smo mi uvek koristili durex lubrikant...greska...to ubija spermatoziide...ali ja kasno citala o tome... a ta poza je ona od pozadi...ti na kolenima ta poza se praktikuje i kad ti je zavaljena materica...tako kaze ginekolog [/quote Aha ,mene u toj pozi nekako zabole jajnici ,imam osecaj kao da mi se stomak raspada i odmah legnem na stomak a kod tebe? E umesto tog Durex lub.koristite med i orahe,kikiriki itd...i naravno u toku dana 30.min najmanje trening ili brzo hodanje. I on da ta kuceca ako tvoj gynekolog tako misli. Sve najjjjjj hajde samo udaraj sve za
|
|
|
|
RE: Macina trava - Očajnica (Marrubium vulgare) 31.5.2013 8:30:31
|
|
|
|
pozitivna
|
Aha ,mene u toj pozi nekako zabole jajnici ,imam osecaj kao da mi se stomak raspada i odmah legnem na stomak a kod tebe? E umesto tog Durex lub.koristite med i orahe,kikiriki itd...i naravno u toku dana 30.min najmanje trening ili brzo hodanje. I on da ta kuceca ako tvoj gynekolog tako misli. Sve najjjjjj hajde samo udaraj sve za
|
|
|
|
RE: Macina trava - Očajnica (Marrubium vulgare) 31.5.2013 10:07:15
|
|
|
|
nata11
|
IZVORNA PORUKA: pozitivna Zene trudilice ! Hajde da se sve potrudimo da nadjemo caj od ORCHIS MASCULA ( latinski naziv )drugi naziv mu je SATYRION to je latinski naziv za taj caj ,Kazu da je super za ZATRUDNJIVANJE ono sto nam treba ! Jupiiiiiiiii Molim vas pogledajte tamo svaka u svoje gradove apoteke i javite PUno vas pozdravljam i da ako BOG da Pozitivna ja i dalje pokusavam da saznama nesto vise o ovom caju ali mi neide. Do sada sam samo pronasla da je caj za potenciju Jesi uspela da ga pronadjes?
|
|
|
|
RE: Macina trava - Očajnica (Marrubium vulgare) 31.5.2013 19:55:03
|
|
|
|
pozitivna
|
Draga ;dobro je to sto trazis taj caj znam da bi svima pomogao ,ali eto ako Bog da kada odem ZA ex.Yugoslaviu trazicu i nabracu je svojom rukom kazem ako Bog da ! Nastavi i trazi i trazite u ovoj hladnoj Skandinaviji ga nema ! pozdravljam vas
|
|
|
|
RE: Macina trava - Očajnica (Marrubium vulgare) 31.5.2013 21:02:19
|
|
|
|
nata11
|
Meni se sve cini da ovo nesma kod nas, koliko iskopah na netu ovo raste u Danskoj i Holandiji ali svejedno cu pitati. Jesi uspela da pronadjes ocajnicu pozitivna tj. onu zamenu?
|
|
|
|
RE: Macina trava - Očajnica (Marrubium vulgare) 2.6.2013 8:36:33
|
|
|
|
pozitivna
|
Nata draga ! neznam na koju zamenu mislis ? Zamena za macinu tavu nema,A o ovoj drugoj sto ja pisem o Orchis mascula to moguce da ima u Holandiji ali samo da se ima .Ta trava je raspostranjena svuda na livadama na kamenitim mestima, mislim na planinama a i nemora biti na planinama ,to je jedna vrsta orhideje,moja drugarica Grkinja ona mi je zato rekla ,oni to tamo koriste ,Kazu dovoljno je jedna solja ,a medicina to oni kriju i koriste u mesanju sa drugim travama sigurno,jer kako bi inace zaradili itd... Ako si uopste citala o ovoj biljci ( cvetu) onda znas da je za potenciju i da se koristi u medicini.Neznam na koji je nacin trazis ? Jesi gl.na netu kako ta biljka izgleda? Pa izvoli sama je nadji mislim da je kod nas vec ima.Ja jedva cekam kad cu u nasim krajevima da je svu pojedem
|
|
|
|
RE: Macina trava - Očajnica (Marrubium vulgare) 2.6.2013 8:41:08
|
|
|
|
pozitivna
|
Nata b as si me posetila MORAM DA VIDIM KAKO SE KORISTI ? Jel znas mozda nesto o tome sto mi je meca bila braon i roza ovog meseca i jakog mirisa ?Inace sam proslog meseca radila stimulaciju 12.dana i neuspesno prekinuta
|
|
|
|
RE: Macina trava - Očajnica (Marrubium vulgare) 2.6.2013 9:02:57
|
|
|
|
Štetica
|
Pozitivna pisale su zene o tome,da se posle hormonske stimulacije M promeni,tj nebude klasicna M vec braon-roze iscedak. Po meni je to donekle i normalno jer su hormoni "napumpani". A sto se tice cajeva oni se nepreporucuju uz hormonsku terapiju. Da sam na tvom mestu ja bih sacekala prvu pravu M pa proverila ceo hormonski profil pa tek onda krenula sa cajevima.
|
|
RE: Macina trava - Očajnica (Marrubium vulgare) 2.6.2013 23:01:36
|
|
|
|
calee
|
E sad mi vec nista nije jasno, procitala sam sve vase komentare i resila da probam i sa tim cajem na kutiji pise CAJ OD NADZEMNOG ZDRAVCA GERANII ROBERTIANI HERBA i nije nesto gorak, ja ga pijem bez problema, sta li sam ja kupila a sta sam trebala a isto je ovo J.Pancic
|
|
|
|
RE: Macina trava - Očajnica (Marrubium vulgare) 2.6.2013 23:24:04
|
|
|
|
lorelaj
|
CALEEE....ja prvi put cujem za tu biljku...sad sam malo pogledala na google...probaj sa ocajnicom i virkom....meni su to preporucili....za zatrudnjavanje...na caju pise da je za varenje i apetit ...ali nema veze sa tim...cisti jajovode....pomaze pri ovulaciji....eto meni je pomogla za ovulaciju....
|
|
|
|
RE: Macina trava - Očajnica (Marrubium vulgare) 3.6.2013 8:24:57
|
|
|
|
nata11
|
Pozitivna ovaj caj o kome si pisala je bas specifican cvet ali ne bih se usudila da ga sama berem to je vec preveliki zalog za mene
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici 10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
flamingos
CortinaT krema će baš, da reši svaki problem naš.
Ekcem je prošlost kad se nanese,jer krema sa sobom sve odnese.
Vetar kada duva, koža zna da se suši i puca, tad CortinaT krema na vrata pokuca,lepo se namaže, upije baš i rešen je problem naš.
Nije fora, a nije ni laž,u CortinaT kremi leži prava draž. Ona svima prija i zato nam je najmilija.
Možda mi pisanje stihova i nije jača strana, ali jedno sigurno znam-CortinaT krema je bez mana.
Više >>
Anketa
Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16
У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.