|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  16 17 [18] 19 20   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Kako se odluciti na drugo dete?
23.4.2014 16:31:42   
superm
Sanchy, ti si zena zmaj. Svasta stizes. Tako treba sposobna zena da razmislja.user posted image

_____________________________

3 je moj srećan broj!!!

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 426
   RE: Kako se odluciti na drugo dete?
23.4.2014 16:37:19   
Lu
Ako vas zaista zanima šta je dobra organizacija pitajte mame sa dvoje troje i više djece.
Ali ne mora se imati ni drugo dijete ako se ne želi iz bilo kojeg razlogauser posted image

_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

(odgovor članu superm)
Direktna veza do poruke: 427
   RE: Kako se odluciti na drugo dete?
23.4.2014 16:37:31   
Sanchy
Da,ali da imam jos jedno malo dete dok M.nema jos ni dve godine pa raspala bih se na delove,pri tom ne bih bila sposobna za bilo sta sto se tie samo mene i mojih aktivnosti..kuca je jako zahtevna pogotovu velika,,bolje da vam ne pricam sta sam jos u trku uradila od kada sam dosla kuci..

_____________________________

Verujem u ružičasto. Verujem da smeh najbolje troši kalorije. Verujem u ljubljenje, u mnogo ljubljenja. Verujem da treba biti snažan kad sve krene po zlu. Verujem da su srećne devojke najlepše devojke. Verujem da je sutra novi dan. Verujem u čuda!

(odgovor članu superm)
Direktna veza do poruke: 428
   RE: Kako se odluciti na drugo dete?
23.4.2014 16:40:10   
Sanchy
Lu ja sam vec napisala pod kojim uslovima je moguca organizacija sa vise dece i stojim iza toga,dakle nisam napisala da je sasvim nemoguca..moja drugarica ima troje ,zive u malom stanu,dvoje ide u vrtic,ne pegla nista,stan sredjuje jednom u deset dana,sa decom koja idu u vrtic retko se i vidja jer ih uvek pokupi neko od deda baba tetki i to je kao super.,dobra organizacija..

_____________________________

Verujem u ružičasto. Verujem da smeh najbolje troši kalorije. Verujem u ljubljenje, u mnogo ljubljenja. Verujem da treba biti snažan kad sve krene po zlu. Verujem da su srećne devojke najlepše devojke. Verujem da je sutra novi dan. Verujem u čuda!

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 429
   RE: Kako se odluciti na drugo dete?
23.4.2014 19:05:46   
Brand new mama
Bez uvrede,Sanchy,ali recimo Torbica se ne uklapa u profil koji si navela,a ni ja....mislim,torbica ima troje kojima se posvecuje,kuva,sije,a sa druge strane je dr mr:) A razlika izmedju princeze i maleckog je manja od one koju si navela kao potrebnu i izmedju prvog i drugog:)

_____________________________

Steh auf, wenn du am Boden bist

https://www.youtube.com/watch?v=I3z-gqLGIKU

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 430
   RE: Kako se odluciti na drugo dete?
23.4.2014 19:49:13   
jovicaa
I ja da se javim... studiram, posvecujem se deci, a i sebi, spremam se usput za jedan veoma tezak ispit nevezan za faks..

Kuca mi nije cakum pakum istina i ne peglam :)
Ali kao da je to najvaznije u zivotu?! Sve i da nemam decu ne bih robovala sredjivanju, radije bih se bavila necim drugim

_____________________________

don't shit where you eat :))

(odgovor članu Brand new mama)
Direktna veza do poruke: 431
   RE: Kako se odluciti na drugo dete?
23.4.2014 19:55:27   
Anck Su Nmaun
Hmh... Ja neznam sta nekome znaci dobra organizacija evo pojasnicu...posto cu svasta procitati. Da ih neko drugi cuva, a ja da skitam i slicno...

Sebe smatram bas odlicno organizovanom, jer stizem i da imamo skuvano (svaki dan) , oprano ( svaki dan palim masinu), stan je uvek zategnut i pod konac. Svaki dan se druzim s decom odnosno posvecujem im vreme , igramo se idemo u setnju igralista...
Uz to uspem i da se druzim i mam normalan zivot..posto je nekima i to nemoguce.

Sve zavisi od osobe do osobe , nevezano gde zivi. Moja rodajaka zivi u stanu s jednim detetom i ona nikad nema vremana ni zasta. Moj satn je jos veci i imam dvoje dece i SVE postizem..molim lepo. Nehvalim se nisam super zena ali samo zelim reci da mi je to jako glup razlog zasto neko nece dvoje dece.user posted image Pre bih rekla izgovor za nekoga il nesto...

(odgovor članu Brand new mama)
Direktna veza do poruke: 432
   RE: Kako se odluciti na drugo dete?
23.4.2014 20:39:39   
Torbica
BNM user posted image
Prvo ja nisam radjala decu da bi ih neko drugi cuvao.... Mi nemamo ni jednu babu/dedu u nasem gradu, skroz smo sami. Nikad ih niko iz vrtica nije pokupio osim nas. Vrtic jeste olaksica, provedu tamo od 8-14h, cerka dva puta nedeljno kad ima engleski i sportic koji obozava do 15 i 30. Ostatak vremena, od 14-20h svaki dan sam ekskluzivno njihova, dakle provodimo kvalitetno vreme zajedno. Meni kuca trpi sa jedne strane, sredim koliko sredim dok spavaju, dakle opet ne na ustrb vremena provedenog sa njima. Daleko sam od savrsene, naprotiv, improvizujem cesto i snalazim se, budem i umorna i svakakva ali tacno kako sam sama podesila, zaista sam se upustila u sve vrlo ciljano. Izmedju prvo dvoje 2 godine i 7 meseci, izmedju drugog i treceg 18 meseci, dakle 3 dece za 4 god. I ta mala razlika mi je posluzila da spojim odsustvo sa posla i 4 godine budem kuci sa njima, tada kad sam im najpotrebnija. Hvala Bogu, uspelo je. Meni je olaksica sto je mm maksimalno ukljucen i angazovan pa nemam osecaj tereta koji deluje od spolja, sa strane kad posmatras, kao troje ih je. Jeste ali verujte da je lakse organizovati igru i sve ostalo sa njih vise, koliko god paradoksalno zvucalo. No, ja sam oduvek bila medju aktivnima, uvek u akciji i ja sam se na ovo spremila. Postujem da je nekome to ludnica, meni nije. user posted image

_____________________________

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle


(odgovor članu Anck Su Nmaun)
Direktna veza do poruke: 433
   RE: Kako se odluciti na drugo dete?
23.4.2014 20:46:43   
bubulence
mi trenutno radimo na drugom detetu i svesno ulazim u to ne misleci da ce mi biti lako ali mislim i da cu preziveti...
veci strah sam imala kada smo planirali prvu trudnocu ali sam se savrseno snasla. i mislim da bi bilo bzvz da bilo ko i sta trpi obzirom da mi je jedina obaveza nju da cuvam, sredim kucu i skuvam. uz to stignem da se posvetim sebi koliko god hocu a i muzu se posvetim dovoljno user posted image .
za drugo smo se odlucili pre svega zbog neopisive zelje da ponovo imam stomak, da osetim pokrete, golicanje, da se poradjam, da ugledam jos bar jedno malo stvorenje nastalo iz ogromne ljubavi mene i mog muza... i da moje dete ne odrasta samo...
a organizovacu se i snaci kako budem mogla... kao i sve zene koje imaju dvoje, troje dece...

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 434
   RE: Kako se odluciti na drugo dete?
23.4.2014 22:17:05   
dijana1*
Slazem se sa Anck.
Nismo svi isti. Nekome ce ovo zvucati suludoali meni je lakse sa dvoje nego sa jednim. Kosta je jos beba ali on se zaigra sa Vukom. Vuk se ludira, skace a Kosti je to smesno. Iobojica uzivaju. Svaki dan kuvam rucak, palim masinu i po dva a nekada i tri puta (K bljucka a V se upiski i isprlja dok jede ili na igralistu) , sve peglam, slazem, sredjujem, izvodim ih na igraliste ili igraonicu. A Vuk je pocetkom marta prestao da ide u vrtic i ispisala sam ga. Tako da sam ja sa njim po ceo dan i sve stizem a najbitnije nije mi tesko.Mogu da razumem da se neko bas i nije snasao najbolje kada mu dodje drugo dete ali post koji je napisan mi vise zvuci kao kajanje a ne trenutak slabosti. Svi mi imamo trenutak umora i slabosti ali da se kajem sto sam ih rodila e to nikako!

_____________________________

Jer smo tako u mogucnosti!

(odgovor članu bubulence)
Direktna veza do poruke: 435
   RE: Kako se odluciti na drugo dete?
24.4.2014 0:53:39   
cockic
meni nije naporno,sem u odredjenim danima u mesecu :).cuvam ih vise ja nego vrtic.kad idu su stalno bolesni.ja idem i na posao,jeste pola radnog vremena.puno radno vreme da radim deca bi zaboravila kako izgledam user posted image ali ja i sa njima pre posla stignem da stavim i rucak svaki dan kuvano,usisavam svaki dan.kupatilo na par dana ribam.sve se moze kad se hoce,a i sebe uvek lepo sredim za posao ili izlazak iz kuce.mada to traje kratko jer sam prirodno lepa user posted image salim se naravno nekom jesam nekom ne,bitno da sebi jesam.mislila sam na to da mi sminkanje neoduzima vreme nekrecim se .maskara,rumenilo i labelo tresnja.

necu da kazem da pomoc nemam,ali ako bude problem u cuvanju dece po par sati uskoci sveki,moj mama vikendom,muz posle posla.jer ja mogu da radim i od 18h do 22h.nema pravila svaki dan mi je drugacije radno vreme.evo sad zbog pekijevog rodjendana sutra,trazila sam dva dana dobila tri slobodna user posted image u nedelju radim od 12 do 18h.

(odgovor članu superm)
Direktna veza do poruke: 436
   RE: Kako se odluciti na drugo dete?
24.4.2014 3:06:52   
Brand new mama
Zaspala sam sa klincima i sad se probudih:) sad cu "caskom" da skoknem do vesernice da izbacim ves iz susaca i drugu turu iz masine,prebrisem pod(uzivam u toplijim danima,donesu toliko peska da razmisljam da nabavim vrecu i da ga skupljam pa onda vratim u vrtic ili parkicuser posted image ) operem sudje od vecere jer sam sutra cijel dan "rasprodata" (na dvije strane u vrtic,pa od 8:3 kurs do 12,pa onda da pokupim malog oko 13,te velikog,pa kod doktora u drugi kraj grada na pregled trogodisnjaka(termin u 14:20 ) i onda kucici.MM nije dve nedelje kuci,tako da radim pre podne(radim 3 h dnevno,ali realno ostajem duze)Juce je M. bio rodjendan pa sam napravila dve torte(jedna za "vuvic" druga za kuci) brdo kiflica, neki "suncookret", hamburgere sa domacim pecivom i piletinu,uz cas kod logopeda i kupovinu,te sredjivanje stana...naravno nije svaki dan isto,ali nije ni neka posebna razlika.I evo vec tri godine tako i jos nisam umrla:) Nije lako,ali nije ni za umiranje.Od avgusta trebam da krenem na neko doskolovavanje u trajanju dve godine (osam sati dnevno, tri dana nedeljno u firmi,dva dana u skoli),ali ce tada dobiti mesto mali u I. vrticu,pa bar necu morati da jurim na dve strane.MM radi od 7:30-8 pa do 17:30,tako da se zezam da sam samohrana majka,ali sad je i dobro racunajuci da je prije toga radio u drugom gradu,na 550 km od nas. I mozda nije svaki dan idealan,i fenomenalna organizacija ne postoji,posebno u takvim uslovima,ali nije bauk.Meni niko nema da pricuva klince,cak i da ja hocu da gledam serije i ispijam kafe,mama mm je umrla(koliko god da je bila bolesna kad bi je bila ovdje nije bila samo desna ruka,vec obje ruke-ona je imala dvoje djece,bolesnu majku,svoj posao,zemlju i kucu od 250 kvadrata,a sve je kod nje blistalo-takav radnik i perfekcionista se ne radja,ma samo kad slaze predjelo napravi remek djelo), a moja je na 1000 i kusur km sa svojom borbom za egzistenciju i brigom. Zato pisem ovo na ovoj temi,jer me malo zacnulo o "organizaciji" u malom stanu sa vise dece. Pa majku mu,nit sam glupa niti zivim u jadu i cemeru,a nit plasim ljude kad izadjem medju njih...stignem i kafu da popijem sa poznanicama,odem u teretanu i osisam se ponekad. I zato sto sam u stanu nemam bonus da mi klinci uzadju u dvoriste da se igraju,vec ih svaki dan odvedem bar na sat u parkic,vikendom i vise.I zoo,djecji muzej... Puse svima,odoh u nove radne pobjede pa da odspavam jos jednu turu.Zivot se desava mimo nasih planova mada sam ja moju djecu planirala:) I uhvatila me zelja da dobijem jos jednu,ako moze roze,bubicuuser posted image ,za recimo tri godine:)Mislim,ja bih odmah,ali...user posted image

< Poruku je uredio Brand new mama -- 24.4.2014 3:08:07 >


_____________________________

Steh auf, wenn du am Boden bist

https://www.youtube.com/watch?v=I3z-gqLGIKU

(odgovor članu cockic)
Direktna veza do poruke: 437
   RE: Kako se odluciti na drugo dete?
24.4.2014 10:01:37   
Torbica
BNM bravo zeno!
Anck takodje a i Cockic, Dijana. Ma nismo ni svesne dok nismo u tome, da se moze svasta stici i postici. user posted image

_____________________________

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle


(odgovor članu Brand new mama)
Direktna veza do poruke: 438
   RE: Kako se odluciti na drugo dete?
30.6.2014 9:23:18   
adulence
u poslednje vreme sve vise pricamo o drugom detetu,bas sam nekako euforicna po tom pitanju,pa videcemo...

_____________________________

...u srcu moje mame i moje srce kuca...<3

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 439
   RE: Kako se odluciti na drugo dete?
30.6.2014 16:55:20   
Meisje
Svaka cast svima ali meni treba debeo odmor pre nego sto se odlucim da odem po eskimka.. user posted image

_____________________________

Kakve su ti misli,takav ti je zivot

(odgovor članu adulence)
Direktna veza do poruke: 440
   RE: Kako se odluciti na drugo dete?
30.6.2014 17:12:56   
ivaMark
Adulence, samo napred user posted image

_____________________________

Nema veće sreće, od ljubavi bebeće :)

(odgovor članu adulence)
Direktna veza do poruke: 441
   RE: Kako se odluciti na drugo dete?
30.6.2014 17:17:16   
superm
Dvoje dece je minimum!

_____________________________

3 je moj srećan broj!!!

(odgovor članu ivaMark)
Direktna veza do poruke: 442
   RE: Kako se odluciti na drugo dete?
30.6.2014 17:42:32   
Ana RR

IZVORNA PORUKA: superm

Dvoje dece je minimum!


Minimum čega? Nisam razumela.

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu superm)
Direktna veza do poruke: 443
   RE: Kako se odluciti na drugo dete?
30.6.2014 17:47:36   
superm

IZVORNA PORUKA: Ana RR


IZVORNA PORUKA: superm

Dvoje dece je minimum!


Minimum čega? Nisam razumela.

Htela sam da kazem, treba imati barem dvoje dece.

_____________________________

3 je moj srećan broj!!!

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 444
   RE: Kako se odluciti na drugo dete?
30.6.2014 18:21:09   
caca81
Ja sam se odlučila tako što sam shvatila da ipak deca treba da imaju nekog svog, najrođenijeg u životu, nije isto kada imaš braću i sestre od tetaka, ujaka, stričeva, rođeni je ipak veliki oslonac, uteha i društvo u svakodnevnom odrastanju.

(odgovor članu superm)
Direktna veza do poruke: 445
   RE: Kako se odluciti na drugo dete?
30.6.2014 18:35:47   
adulence
mi smo znali da cemo ako boga da imati minimum dvoje,jer nikad ne bih volela danas sutra da mi Iva ostane sama,imati brata i sestru je nesto najlepse,alii to je samo moje misljenje...

_____________________________

...u srcu moje mame i moje srce kuca...<3

(odgovor članu caca81)
Direktna veza do poruke: 446
   RE: Kako se odluciti na drugo dete?
30.6.2014 19:07:08   
serpica

IZVORNA PORUKA: adulence

mi smo znali da cemo ako boga da imati minimum dvoje,jer nikad ne bih volela danas sutra da mi Iva ostane sama,imati brata i sestru je nesto najlepse,alii to je samo moje misljenje...




user posted image

_____________________________

"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."

(odgovor članu adulence)
Direktna veza do poruke: 447
   RE: Kako se odluciti na drugo dete?
17.7.2014 0:58:43   
Azra_
Ja sam na igralištu gde vodim klinca, upoznala predivnu decu. Ima ih četvoro. Najsatriji dečak 15 godina, devojčica 9 godina, pa dečak od 6 godina i beba(dečak) od 6 meseci!!! Naježila sam se! Devojčica i dečak od 9 i 6 godina su sami na igralištu, najstariji brat je to prerastao i pomaže mami oko bebe dok im je otac na poslu. Kad takvu sliku vidim, odmah bih rodila drugo dete...i bude mi jako žao što nisam prvo rodila sa 20 godina, pa da imam fore da pravim proizvoljne razmake između dečice... Mada, to ne može svaka žena, nekako verujem da postoje one odabrane.



_____________________________

˝ Ko sam? Šta sam? Ja sam samo sanjar, čiji pogled gasne u magli i memli... Živio sam usput, kao da sanjam, kao mnogi drugi ljudi na toj zemlji.˝

(odgovor članu serpica)
Direktna veza do poruke: 448
   RE: Kako se odluciti na drugo dete?
17.7.2014 1:01:35   
jovicaa
adulence ajmo zajednouser posted image

_____________________________

don't shit where you eat :))

(odgovor članu Azra_)
Direktna veza do poruke: 449
   RE: Kako se odluciti na drugo dete?
17.7.2014 8:59:58   
adulence
ajde jovo,od septembra akcija....hehe

_____________________________

...u srcu moje mame i moje srce kuca...<3

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 450
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  16 17 [18] 19 20   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  16 17 [18] 19 20   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Moje putovanje kroz vantelesnu oplodnju
Zaista ne znam odakle da počnem. Vraćam se u mislima godinu dana unazad...bila sam ljuta, frustrirana, beznadežna. Nikak...
Značaj gvožđa tokom trudnoće
Tokom trudnoće, potrebe za gvožđem se povećavaju jer se volumen krvi povećava radi podrške rastućoj bebi. Takođe, gvožđe...
Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Odabir pravilne i kvalitetne ishrane kojom ćete omogućiti da vaši mališani utonu u miran san predstavlja izazov za svako...
IMA LI VAŠE DETE RAVNA STOPALA?
Problemi ravnih stopala mogu biti izuzetno neprijatni, zbog njih mogu nastati bolovi u nogama i leđima, kao i smetnje pr...
HOTEL "FONTANA" - na raskrsnici lj...
photo
Dođite i doživite nezaboravne trenutke i kreirajte najlepše porodične uspomene koje će vas uvek podsećati na ljubav, sre...



Anketa

Пелене.
пеперутка16

Када сте почели да одбијате своју бебу?

Click Here