|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  18 19 [20] 21 22   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Kako se odluciti na drugo dete?
2.8.2014 14:42:19   
Maslacak15
ja mislim da je dve godine pa nadalje idealno. Mislim ne smatram ja to nikakvom katastrofom, desilo se kako se desilo, mnogo mi je draze sto me ovako iznenadilo nego da sam se patila ko sa prvim da zatrudnim, ali je cupavo starati se istovremeno o novorodjencetu i detetu od 16 meseci. Ogromna je to razlika izmedju 18m i 24m psiholoski. Moj stariji sin je vec decak, sa njim moze da se prica sve da mu se objasni ima bubice ali sa njim moze da se saradjuje. Kad se rodio brat bio je beba od nepunih 16 meseci. I prosto kad dodjemo kuci, sami nas troje, beba oce da sisa, pa hoce da podrigne pa treba da se presvuce itd itd itd a ti objasni starijem koji isto ima svoje potrebe i oce paznju i da jede i da se igra.. A sama si i muz dolazi za dva sata. Da li to lici na "kvalitetnu interakciju" za bilo koga od njih ? Ne kazem izguralo se, zdravi su napredni, ja sam srecna zena i ne zalim se samo kazem nije bas idealno. Da imam sad novorodjence, kad stariji ima 2,5 godine drugacije bih razgovarala sa njim. Ima naravno i niz prednosti kad je mali razmak, sad su vec "tom i dzeri ekipa" , a uskoro ce biti i ko blizanci, kad jos malo porastu ali mislim da je manje od 18m razlike vrlo zahtevna stvar ako se nema pomoc.

(odgovor članu majared)
Direktna veza do poruke: 476
   RE: Kako se odluciti na drugo dete?
2.8.2014 14:53:20   
bubulence
maslacak sada je idealno vreme za trece dete user posted image

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 477
   RE: Kako se odluciti na drugo dete?
2.8.2014 16:26:10   
Torbica
user posted image Bubi,tako je kod nas,za 4 god troje. Izmedju prvo dvoje 2,5 god a izmedju dečaka 1,5 god. I opet bih tako.I nama je vrtić pomogao da se bolje organizujemo. Nije što su moji,ali daleko su od priglupih...


_____________________________

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle


(odgovor članu bubulence)
Direktna veza do poruke: 478
   RE: Kako se odluciti na drugo dete?
2.8.2014 17:00:20   
Sanchy
Po meni najbolja razlika cetiri godine,toliko je izmedju mene i brata cak se secam kad su ga doneli,ja mu dala imeuser posted image .,i sta ja znam..mislim da je dete od cetiri godine vec prilicno samostalno i razumno cak moze i da se ukljuci oko bebice tu i tamo ..sve pre toga mislim da je izazov u svakom smislu..

_____________________________

Verujem u ružičasto. Verujem da smeh najbolje troši kalorije. Verujem u ljubljenje, u mnogo ljubljenja. Verujem da treba biti snažan kad sve krene po zlu. Verujem da su srećne devojke najlepše devojke. Verujem da je sutra novi dan. Verujem u čuda!

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 479
   RE: Kako se odluciti na drugo dete?
2.8.2014 21:51:42   
Didy
IZVORNA PORUKA: Verolina

sto se tice sastava, ti bi samo na osnovu ovog posta kod mene dobila tri keca zaredom na osnovu pravopisa. Tako da, nemoj da uzimas primere koji ti ne stoje.



IZVORNA PORUKA: Olga RR

uglavnom nadam se da ce se Anonimna javiti da nam rastumaci i prikaze IQ muza , devera i zaove i da kaze koliko ima dece i koja je razlika i tako to sve pa da napravimo internu studiju bez potpisa i verifikacije



IZVORNA PORUKA: Olga RR

i da sad cu sednem da probam da napisem esej o prolecu da vidim kako mi ide


Gde je onaj smajli što se valja od smeha? user posted image

Ja imam neki uopšten stav da je manja razlika bolja za decu, a veća bolja za roditelje. Naravno, sve je to ugrubo rečeno i uslovljeno konkretnom situacijom.
Kad smo već kod izuzetaka, moj brat je stariji, ja sam uvek bila dominantnija, vođa, naprednija, bolji đak... Nema tu puno pravila.


_____________________________

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

(odgovor članu Verolina)
Direktna veza do poruke: 480
   RE: Kako se odluciti na drugo dete?
3.8.2014 0:19:46   
Azra_
Maslacak15 kao da je prepisala moje misli u vezi razlike između dece. Dakle, da se drugo dete najranije rodi kada prvo napuni 2-2,5god! Znam, ne možemo baš sve naručiti i utanačiti, ali ako bih ja birala, bilo bi tako. E sad, ne pitajte me šta čekam!!!user posted image

< Poruku je uredio Azra_ -- 3.8.2014 0:21:37 >


_____________________________

˝ Ko sam? Šta sam? Ja sam samo sanjar, čiji pogled gasne u magli i memli... Živio sam usput, kao da sanjam, kao mnogi drugi ljudi na toj zemlji.˝

(odgovor članu Didy)
Direktna veza do poruke: 481
   RE: Kako se odluciti na drugo dete?
3.8.2014 9:58:30   
jovicaa
didy i moje misljenje je da je manja razlika bolja za decu, a veca laksa za roditelje. a svako zna i oseca kada jeste ili nije vreme za drugo, trece, cetvrto. mi kada smo pozeleli drugo dete napravili smo ga. to kakav si roditelj zavisi iskljucivo od tebe, ako si dobar roditelj umeces da posvetis dovoljno kvalitetne paznje i petoro dece, a ako nisi ,neces moci ni jednom... tako je to.


_____________________________

don't shit where you eat :))

(odgovor članu Azra_)
Direktna veza do poruke: 482
   RE: Kako se odluciti na drugo dete?
3.8.2014 16:17:25   
Misha i Ljisha
hehehe...Pretpostavljam da smo Maslacak i ja citali neku slicnu studiju o inteligenciji dece i njihovoj uspesnosti u zavisnosti od "redosleda rodjenja"user posted image . Kazu naucnici da je po statistici idealna razlika 4 godine izmedju dece, tj kazu onda dajete "bolje sanse" mladjem detetu da i ono bude uspesno u zivotu.

Moj brat je od mene stariji dve godine i 3 danauser posted image . Ja isto kao Didy, bila sam odgovornija, bolji djak i svasta nesto. Eto ja nisam doktorirala ali to je moj izbor. Mozda ima veze zato sto sam drugo dete???? hahaha...

Salu na stranu. Tesko je sto rece Maslacak sa malom decom ako je razlika manja od dve godine. Nemam dvoje dece, ali eto bratanac ima sad skoro 4, tj izmedju njega i d je dve godine razlike ali je meni bilo tesko jer on nije hteo sa mnom da prica kad se D rodila, tek cetri meseca nakon rodjenja D je on sa mnom poceo da komunicira, a sad je sa sekom tandem. Hocu reci, da je on moje dete jako bi mi bilo tesko da moje rodjeno dete ne govori sa mnom 4 meseca. I ovako mi je kao tetki bilo strasno a da je on moj stvarno ne znam kako bih.

< Poruku je uredio Misha i Ljisha -- 3.8.2014 16:18:17 >

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 483
   RE: Kako se odluciti na drugo dete?
3.8.2014 17:59:06   
Torbica
Ljisho,ne možeš to porediti.Jer nije to-to,tvoje dete ipak živi sa tobom i drugačije te voli.N si ti tetka a ne mama,pa i da ste svaki dan zajedno.Meni se moja stalno zahvaljuje što sam joj rodila dva brata,i traži još i sestru!!!Nema pravila,ali to je rezultat nezapostavljanja sa moje strane..

_____________________________

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle


(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 484
   RE: Kako se odluciti na drugo dete?
3.8.2014 18:11:43   
Trcosava

IZVORNA PORUKA: Olga RR


kako se odluciti za drugo dete ?
pa mislim kad pozelis jos jedno dete treba da ga rodis




Oldži, moram te ispravim - kada to poželite oboje (ili budeš toliko mudra da muža ubediš da i on želiuser posted image )

Jer, ja sam bila u fazonu 'ajmo drugo dok je Ana napunila godinu dana. Dok moj nije hteo ni da čuje. Pa sam čekala... pa sačekala da je bila oko 3 godine i onda opet krenula, ovaj put sa argumentima.

Podsetiću na onu temu o doniranju jajnih ćelija i gospodina koji je zapeo da ima još jedno, dok žena mu nije mogla/htela...

_____________________________

I flunked anger management! }:->



(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 485
   RE: Kako se odluciti na drugo dete?
3.8.2014 18:25:10   
big mum
Meni je trebalo dugo da se odlučim za drugo djete.Moja Sofka je bila i ostala poprilično živahno dijete.nikako se nisam mogla zamisliti da je sa stomakom do zuba hvatam po ulici.Stalno se otimala i izlijetala na ulicu.Non stop se budila noću ,danju nije htjela da spava.Uvjek svojeglava i tvrdoglava.
Čekala sam da bar malo obrazumi i da joj mogu objasniti neke stvari.Razlika između nje i brata je 4 godine.
Cjelu moju trudnoću ona je jako teško podnijela a rođenje brata ju je dotuklo.Pravila mi je jako puno problema i još ga uvijek nije u potpunosti prihvatila.Njemu je 2.6god.
Ali to je već neka druga tema.
Uvjek se nađe vremena za oboje makar za jedno češkanje ili bajku.

_____________________________

Neko iz djetinjstva ponese samo uspomene, a neko sačuva u očima, ušima, u srcu još malo one radoznalosti i nemira, pa umije da se igra i raduje malim stvarima.
DUŠKO RADOVIĆ

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 486
   RE: Kako se odluciti na drugo dete?
3.8.2014 20:22:24   
Maslacak15
Ja mislim da je Misha kao problem oznacila nedostatak obicne zdravorasumske komunikacije kod tako male dece a to je problem sa kojim se susrecu i mame kao i tetke. Meni je to bio problem i postalo je neuporedivo lakse onog momenta kad je mladji stao na svoje noge i stariji se urazumio, znaci u januaru ove godine. Nisam ja nikoga zapostavljala ali sam se licno stalno osecala kao da to delimicno cinim jer stuacija namece kompromis. Mozemo mi da pricamo o ljubavi i bliskosti koliko ocete, ali kad idete sa detetom od 7 nedelja svaki gradskim prevozom ( voz+ autobus) u obdaniste po brata od 16 meseci koji prica mama tata i bistar je ali realno nema pojma o mnogo cemu onda morate da resavate gomilu prakticnih problema. Veliki oce iz kolica da set__a, mali se dere, pa u prodavnicu sa obojicom pa stignete kuci.... U tom se beba probudi, place oce da jede, istovremeno stariji zeli i on da jede i da se igra i da mu se cita knjiga itd itd. Njemu je tesko reci onda e izvini sad ce mama za 15 minuta mora bata da jede. Ili reci bebi od 7 nedelja e izvini idem da podgrejem rucak da dam bratuuser posted image
Zato sto dete od 16 meseci ne razume apstraktne stvari a beba jos manje. Barem moje nije razumelo. I onda smo se snalazili jedan dan ovako jedan onako. Mala razlika je laksa da prihvate brata/ sestru, posle mesec dana ja mislim da se stariji nije ni secao da mladjeg nije bilo, prosto mali je bio. I vrlo je komplikovano bilo dokle god su imali fundamentalno razlicite potrebe i ponasanje. Ja nisam koristila ogradice i njihalice, meni je dete puzalo po kuci, po celom stanu, to je bio totalni haos juriti sa bebom od 7 meseci i manevrisati sa detetom od 22m.
Kad je maleni prohodao, on ultra rano sa devet meseci onda se preko noci promenilo. Poceo je da prati brata, brat je poceo drugacije da ga prihvata i posmatra i udruzili su se... I sad je strka i jurnjava, ali oni se ludo zabavljaju i ja se ne osecam vise rastrgnuto jer su svakim danom sve slicniji. I sto je najvaznije za ovu temu, stariji je razuman. Otkako je napunio dve godine, tu je nekako bila prekretnica. sa njim iz dana u dan moze sve zrelije da se komunicira. Moze da mu se objasni, moze da se od njega zahteva sto sta i da mu se argumentuju kompleksne stvari. Pricao je on i ranije ne radi se tu o prici, ali ja nista nemam od mama papa, auto , daj mleko majmun tigar itd kad treba da mu kazem da "mama ima mastitis i 39,5 temperaturu i mora da presvuce batu i sami smo". Sad mogu da mu kazem sine mami je tesko boli je moram ovo ili ono idi igraj se sa bratom. U tome je sustinska razlika.

Tako da sve zavisi ko sta voli i kakve uslove ima. Ako ima ko da cuva i da pomogne opet je drugacije. Ja mislim da razlika od cetiri godine isto nije losa stvar, moj brat i ja smo sa pet godina razlike rodjeni, ali stoji primedba da je to u principu separatno odrastanje, imate ali i nemate zajednicko detinjstvo jel ste u svakom momenu ipak prilicno razliciti. Moji decaci ce sigurno biti za godinu dve ko blizanci, tj ta razlika od 15,5 meseci ce postati potpuno beznacajna. I da ponovim jos jednom, ne zalim se i ne bih menjala, zivot mi je tako dodelio i super me je pocas_tio user posted image samo prenosim iskustvo iz prve ruke kako izgleda ultra mala razlika u praksi iz moje perspektive.


< Poruku je uredio Maslacak15 -- 3.8.2014 20:26:18 >

(odgovor članu big mum)
Direktna veza do poruke: 487
   RE: Kako se odluciti na drugo dete?
3.8.2014 21:01:16   
Torbica
Meni je izmedju prvog i treceg 4 god user posted image , taman, cerka se postavlja jako zastitnicki od starta i kao mama, bukvalno bez ikakve ljubomore od starta. Skroz suprotno od cerke Big mum, mada ni sa 2,5 kad je stigao srednji, nije bilo problema.
Izmedju decaka je 18 meseci, mala razlika. Ali to moje srednje dete je jedno dobrodusno, urazumljivo i netvrdoglavo dete. Taman je napunio 2, kad je bebac krenuo da rucka, sedi i bude prisutniji. Oko podoja nikad nije pravio pitanje i uvek kad je bas tad zahtevao nesto - zvala sam ga sa sobom i govorila da mi pomogne, pridrzi bati glavu, ruku, mazi mene ili njega, pa cemo brze zavrsiti. E sad da je to bila cerka, ne garantujem da bi bilo tako glatko ali sa njim je sve bas bilo jednostavno. Nemam losa secanja, desavalo se da dojim i citam knjigu starijem u isto vreme, da starijem dajem zalogajcice dok ovaj siki.. Uvek sam proaktivno pripremala sto god mogu dok god mali dzonja, a dzonjao je za medalju, cini mi se da je prvu godinu prespavao. Imala sam srece, bebu spavalicu i malog razumnog coveka! user posted image Pritom ja maksimalno opustena i nekako je to teklo lepo. To srednje dete je negde sa tri godine imalo neku njanjavu fazu, valjda je postao svesniji sebe, ili ispitivao granice, ne znam... ali me je nekih mesec/dva bas trenirao... Za svaku sitnicu plakao. No, proslo je, trudila sam se da se ne pecam previse, ali mu i stavila do znanja da mi to nikako nije prijatno. I neke sitnice npr, kad je hteo da gleda poneki crtani, nisam mu izlazila u susret govoreci, eto, tako se ja osecam kad ti to meni radis... Hajde da se dogovaramo, da budemo oboje zadovoljni.. Brojala sam mnogo puta u sebi do 10.... Savetovala se sa psihologom... Nemam nikakvu pomoc svakodnevnu, babe i deda u drugim gradovima... Ali, ciljano smo ih radjali, i takodje je akcenat na njima i vremenu sa njima, s tim da ne bih mogla tako glatko da ne idu u vrtic. Od svega po malo i ja sam zadovoljna!


_____________________________

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle


(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 488
   RE: Kako se odluciti na drugo dete?
3.8.2014 21:13:27   
lelaigor
Ja ću glupavo odgovoriti na pitanje u naslovu teme, tj. onako kako smo mi... user posted image
Lepo, ne razmišljaš puno, smisliš da li želiš to drugo dete ii ne, ono osnovno: da li imaš mesta, finansije i sl. i rešiš. Sve ostalo se da rešiti.user posted image

_____________________________

Always look on the bright side of life...

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 489
   RE: Kako se odluciti na drugo dete?
4.8.2014 7:01:35   
Misha i Ljisha
Maslacak je eto bas lepo opisala svoje iskustvo i tezinu odgajanja dva mala deteta istovremeno. Ja mogu reci samo da vidim razliku kod svoje D sa 15 meseci i sad sa 18. Brzo napreduju, postaju sve svesniji i razumniji, mozes im objasniti odredjene stvari. A verujem da je opet razlika kao nebo i zemlja dete od 18 i dete od 24 meseca tj dve godine. Ali sve zavisi i od detetovog karaktera. Evo imam primer mog malog unukauser posted image (vec sam pricala da sam baba ujna) koji je sa mojim bratancem u mesec dana rodjen. Moj bratanac je kud i kamo pitomiji ajd tako da kazem, svesniji, mirniji itd od mog unuka. Novak je rad da pomogne pa cak i da cuva i moju D i svog brata Nikolu (cesto ih i cinkari hahaha "vidi teto Dunja radi ovo, ono...") ali u cilju pazenja na njih, dok je Vukasin blago receno divljak. Od kako je rodjen nema sekunde mira, nema kakve nezgode nije imao (sprzio je obe šake na peć kad je prohodavao, komplet mu bile u zavojima ali se on onda hvatao ustima da se digne, ma bukvalno zagrize ivicu stola da ustane mislim neverovatno nesto, dete je neumorno, ima svuda, ne miruje sekunde, grub je i td). Snajka mora da pazi da Vukasin ne bi povredio mladjeg brata, znaci zena jadna samo vice Ne, nemoj, ne, ostavi ga, ne diraj ga i td. Dok druga snajka izadje npr napolje da rasiri ves komotno i ostavi Noleta sa bratom i kaze pazi na njega i zabavljaj ga. Prosto su deca razlicita. Ja ne mogu da zamislim da imam drugo dete pored moje D. Nje isto ima svuda, tvrdoglava je, ali srecom uglavnom slusa i za razliku od Vukasina nezna je prema bebamauser posted image . Ne kazem da je nemoguce ali bi sigurno bilo tesko izvodljivo da sad imam drugo dete kad bi D po ceo dan bila napolju u istrazivanju a ja moram svako malo da dojim, da presvlacim bebu i sve ostalo sto jos ide u radni staz majke. Mozda je previse razmisljam ali eto to je moje misljenje. Sigurno da je bolje za decu da razlika ne bude velika, da bi zajedno odrastali, isli zajedno u skolu i td. Takodje stvarno smatram ma koliko da je neko dobar roditelj stvarno drugom detetu ne moze covek pruziti toliko paznje kao prvom. Trude se roditelji naravno ali realno gledano prvo dete je u velikoj prednosti. E sad u cemu je prednost drugog. Pa ima brata i sestru a bebe tj mala deca vole da rade sve sto rade starija deca. Eto moja D je juce uzela lego kockice i ajd da kazem napravila krst od lego i kaze žžžžžžžžžžžžž i ja je pitam da li je to avion a ona kaze DA!!! To je videla od Novaka (naravno Nole napravi ogroman avion koji stvarno lici na avion za razliku od Dunjinog ali Boze moj moja ima samo 18 meseci, Novak nije "pravio avione" sa 18 meseci jer nije ni video od nekog da to moze). U tom smislu mladja deca neke stvari obave mnogo brze od starije.

u svakom slucaju mislim da se ne treba zadrzavati na broju 1 ali je za mene tesko da se odlucim za broj 2user posted image Mm bi hteo drugo ODMAH SADA ODMAH ali ja zabusavamuser posted image

(odgovor članu lelaigor)
Direktna veza do poruke: 490
   RE: Kako se odluciti na drugo dete?
4.8.2014 11:11:46   
jovicaa
onaj ko zeli on rodi, a ko ne zeli, nacice hiljadu razloga da ne rodi, to je cinjenica i to je ok naravno. ne treba svako da ima vise dece, ako to ne zeli.
moja mama je najstarija posle nje su dosle jos tri sestre, sve tri su zavrsile fakultete, a moja mama- neeeee... tako da... izmedju mog tate i njegovog brata 3 godine razlika, moj tata je stariji i nije zavrsio fakultet, moj stric zavrsio fakultet i to poceo ovde, a zavrsio ga u holandiji.. tako da...
moja tetka starija od brata dve godine, nije zavrsila fakultet, njen brat zavrsio....
eto moji mama i tata kao najstarija deca nisu zavrsili fakultete ja mislim jedini u celoj mojoj siroj i uzoj familiji, a dolaze bas iz porodica intelektualaca...

_____________________________

don't shit where you eat :))

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 491
   RE: Kako se odluciti na drugo dete?
4.8.2014 11:15:49   
Torbica
user posted image to Jovice, nije uvek sve crno i belo.
Ja mislim da ima dosta ljudi koji se tesko odricu svog komfora, sto je neminovno kad si roditelj. Naravno, sa decom dolazi nesto neuporedivo vise i lepse, ali jednostavno, nismo svi za sve.

_____________________________

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle


(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 492
   RE: Kako se odluciti na drugo dete?
4.8.2014 11:21:07   
jovicaa
IZVORNA PORUKA: Torbica

user posted image to Jovice, nije uvek sve crno i belo.
Ja mislim da ima dosta ljudi koji se tesko odricu svog komfora, sto je neminovno kad si roditelj. Naravno, sa decom dolazi nesto neuporedivo vise i lepse, ali jednostavno, nismo svi za sve.

upravo torbice, definitivno se slazemo oko ovogauser posted image
pri tom hocu samo da naglasim da ne bi neko vadio iz konteksta, uopste ne mislim da je lose zeleti da imas samo jedno dete ili recimo neko ni ne zeli da ima decu zato sto ne zeli da se odrice svog komfora i meni je to skroz ok. ali vecinom gledajuci ljude oko sebe ne odlucuju se na drugo dete bas zbog svog komfora koji ne zele da ugroze, a pravdaju se mnogim drugim razlozima...

< Poruku je uredio jovicaa -- 4.8.2014 11:22:21 >


_____________________________

don't shit where you eat :))

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 493
   RE: Kako se odluciti na drugo dete?
4.8.2014 11:23:17   
ivanarepova
Nebih se nikako mogla odluciti za drugo djete... Muz Je prema meni u trudnoci bío obicno gov*o .. Podrska nulla paznja nulllllaaaa ... Uvjek me Je sikirao .... Dosta mi Je jedno

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 494
   RE: Kako se odluciti na drugo dete?
4.8.2014 11:24:39   
jovicaa
srz cele price lezi u onome sto je didi rekla manja razlika nije losa za decu, nego teza za roditelje. i ako roditelji osecaju kao da ne mogu sa tim da se nose naravno da ne treba odmah da imaju i drugo dete, ili ako iz nekih drugih razloga ne zele. u tom slucaju verovatno nece biti dobro ni njima ni deci...

< Poruku je uredio jovicaa -- 4.8.2014 11:25:31 >


_____________________________

don't shit where you eat :))

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 495
   RE: Kako se odluciti na drugo dete?
4.8.2014 11:25:19   
jovicaa

IZVORNA PORUKA: ivanarepova

Nebih se nikako mogla odluciti za drugo djete... Muz Je prema meni u trudnoci bío obicno gov*o .. Podrska nulla paznja nulllllaaaa ... Uvjek me Je sikirao .... Dosta mi Je jedno

user posted image bas bzv... stvarno ne razumem takve muskarce..

_____________________________

don't shit where you eat :))

(odgovor članu ivanarepova)
Direktna veza do poruke: 496
   RE: Kako se odluciti na drugo dete?
4.8.2014 11:33:04   
Torbica
Ja ne bih da komentarisem odredjene muskarce... Osim da bih se tukla sa takvima user posted image

_____________________________

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle


(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 497
   RE: Kako se odluciti na drugo dete?
4.8.2014 12:12:29   
tijatija

IZVORNA PORUKA: jovicaa

srz cele price lezi u onome sto je didi rekla manja razlika nije losa za decu, nego teza za roditelje. i ako roditelji osecaju kao da ne mogu sa tim da se nose naravno da ne treba odmah da imaju i drugo dete, ili ako iz nekih drugih razloga ne zele. u tom slucaju verovatno nece biti dobro ni njima ni deci...

Sa ovim bi se i ja slozila. Vecina zna moju pricu 4 dece 5 godina dok je to nekima ( vecini) bilouser posted image za mene je to sasvim ok sto se pokazalo sad kad su malo porasli... Namucila se jesam ali ni jedno dete nije osetilo manje ljubavi ili bilo ugozeno bilo s cim. Od letovanja do raznoraznih poseta , druzenja i ostalog. Ja mislim da to nema veze sa brojem dece vec sa organizaciom i veeelikom voljom. Naj starije nije i najvoljenije, deca se isto vole samo na drugaciji nacin to znaju sve mame koje imaju vise dece, a one sa jednim detetom ce svatiti kad budu dobili drugo. Ovo pisem iz licnog iskustva ne zelim niko da se nadje prozvan niti mi je to cilj. Isto tako ne osudjujem ko zeli vecu razliku medju decom, sve je to licna stvar...a odluciti se za drugo dete ili svako naredno treba, kad zena oseti da je spremna na to user posted image

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 498
   RE: Kako se odluciti na drugo dete?
4.8.2014 12:16:49   
Torbica
Tijo, svaka ti je zlatna! user posted image

_____________________________

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle


(odgovor članu tijatija)
Direktna veza do poruke: 499
   RE: Kako se odluciti na drugo dete?
4.8.2014 12:50:36   
serpica

IZVORNA PORUKA: tijatija


IZVORNA PORUKA: jovicaa

srz cele price lezi u onome sto je didi rekla manja razlika nije losa za decu, nego teza za roditelje. i ako roditelji osecaju kao da ne mogu sa tim da se nose naravno da ne treba odmah da imaju i drugo dete, ili ako iz nekih drugih razloga ne zele. u tom slucaju verovatno nece biti dobro ni njima ni deci...

Sa ovim bi se i ja slozila. Vecina zna moju pricu 4 dece 5 godina dok je to nekima ( vecini) bilouser posted image za mene je to sasvim ok sto se pokazalo sad kad su malo porasli... Namucila se jesam ali ni jedno dete nije osetilo manje ljubavi ili bilo ugozeno bilo s cim. Od letovanja do raznoraznih poseta , druzenja i ostalog. Ja mislim da to nema veze sa brojem dece vec sa organizaciom i veeelikom voljom. Naj starije nije i najvoljenije, deca se isto vole samo na drugaciji nacin to znaju sve mame koje imaju vise dece, a one sa jednim detetom ce svatiti kad budu dobili drugo. Ovo pisem iz licnog iskustva ne zelim niko da se nadje prozvan niti mi je to cilj. Isto tako ne osudjujem ko zeli vecu razliku medju decom, sve je to licna stvar...a odluciti se za drugo dete ili svako naredno treba, kad zena oseti da je spremna na to user posted image




Tijo user posted image user posted image
negde sam vec napisala da mislim da sam bila spremna da postanem majka i sa 17 god,koliko god to nekome izgledalo cudno. I mislim,ustvari znam,da sam radjala prirodno za ovih 9 godina bih sigurno imala 5.dece,spremna da se odreknem svega po svaku cenu.Bog mi nije uslisio molitvu da dobijem blizance,ali sam svakako presrecna i sa ovo toje. Ako bog da da se jos jednom ostvarim kao majka bicu jos srecnija.I pri tom ne mislim da sam super mama i zena i da mogu sve da postignem naprotiv,spremna sam jedino da dam celu sebe na jednake delove koliko je to moguce.
izvinjavam se na off-u,kako se odluciti za drugo dete? Mislim da se oko drugog najmanje dvoumis i mislis,mislim da ono nekako dodje samo po sebi,ne znam. Pozdrav za sve.user posted image

_____________________________

"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."

(odgovor članu tijatija)
Direktna veza do poruke: 500
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  18 19 [20] 21 22   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  18 19 [20] 21 22   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Moje putovanje kroz vantelesnu oplodnju
Zaista ne znam odakle da počnem. Vraćam se u mislima godinu dana unazad...bila sam ljuta, frustrirana, beznadežna. Nikak...
VIDEO: Za vas mame, koje ste se porodile c...
videophoto
Ima li među vama onih koje se osećaju nesavršeno jer je vaše dete rođeno carskim rezom? Da li ti je teško jer nisi mogla...
Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Odabir pravilne i kvalitetne ishrane kojom ćete omogućiti da vaši mališani utonu u miran san predstavlja izazov za svako...
Moja mama divno priča svake noći
Autor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri
HOTEL "FONTANA" - na raskrsnici lj...
photo
Dođite i doživite nezaboravne trenutke i kreirajte najlepše porodične uspomene koje će vas uvek podsećati na ljubav, sre...



Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here