|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  6 7 [8] 9 10   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Azoospermija
5.7.2014 12:07:52   
17 joka
user posted image user posted image user posted image svaka cast Lalab

_____________________________

Što duže čekaš na nesto , više ceniš kad to dobiješ.Jer sve što je vredno imati ....VREDNO JE I ČEKATI...

(odgovor članu lalab)
Direktna veza do poruke: 176
   RE: Azoospermija
16.7.2014 1:23:09   
Makilica25
Cao zene...Imam 25 godina mm ima azo ostecenje testisa prilikom spustanja u 7 i 9-toj godini.Nazalost nama su dali nadu za biopsiju ali ne garantuju.Prosli smo mnogo toga.Na biopsiju nismo ni isli jer nema svrhe a i mm ne zeli da se ponovo razocara.Pripremamo se za donatorsku u PragU,neko je imao iskustva sa tim,jel mogu da cujem nesto vise o tome?Please...

(odgovor članu 17 joka)
Direktna veza do poruke: 177
   RE: Azoospermija
31.10.2014 0:06:27   
Nema predaje
Drage moje. Nova sam na ovom forumu. Zelim da vam ispricam svoju pricu. Sigurna sam da cu nekome da pomognem. Do pre 3 meseca smo delili isti problem.
Mom MM je 2011 ustanovljena azospermija. Sok. Neverica. Posle silnih preparata, lekova itd radili smo biopsiju u Segedinu i Mariboru. Rezultatii su bili negativni, odnosno nisu nasli nista. Receno nam je da se aktiviramo oko donacije jer ne postoje sanse za biolosko dete.
Ali,
Nisam mogla tako lako da se pomirim sa tim. Slala sam mailove na sve moguce adrese u Evropi i svetu. Stupila sam u kontakt sa bolnicom u San Francisku. Oni se bave iskljucivo sa muskim sterilitetom. Popricala sam sa doktorom putem telefona i dogovorili smo se da dodjemo tamo na pregled. Otisli smo u martu 2014. Tada je MM uradjen FNA mapping. Mapiranje sperme u testisima na 18 mesta po testisu. Znaci na oba testisa ukupno 36 uzoraka. Posle 15 dana smo se culi telefonom i tada nam je rekao da je nasao spermatozoide na dva mesta od tih 36. On nam je predlozio da sledeca operacija bude microtese pomocu koje ce uspeti da nadje te iste spermatozoide. Nakon 3 meseca smo ponovo otisli u SF. Operaciju smo imali 28.08.2014. Posle 5,5 sati doktor je uleteo u sobu i rekao da je nasao nekoliko kvalitetnih sperm sa kojima ce moci da se obavi VTO. Nasoj sreci nije bilo kraja.. Ne mozete zamisliti. Uporedo smo uradili tamo i VTO. Vratili smo se kuci. Receno nam je da 12.09. Izvadimo betu HCG. Izvadili smo je. Radost. Radost. Radost.
Ja za koji dan ulazim u 4. mesec..user posted image
Zasto Vam ovo pisem? Nikada nisam bila clan nijednog foruma a ne mozete ni zamisliti koliko sam vremena provodila citajuci iste i trazeci slamku spasa.
Molimo se Bogu samo da bude sve u redu i da dobijemo toliko zeljeno dete.
Ja sam vam na raspolaganju za sva pitanja. Najiskrenije se nadam da cu nekome pomoci. Duboko se saosecam sa vama jer sam sve to isto prolazila do pre nekoliko meseci.
Pozdrav i glavu gore. Zivot je jedan.

(odgovor članu Makilica25)
Direktna veza do poruke: 178
   RE: Azoospermija
31.10.2014 0:16:14   
mati
user posted image Cestitam... A tvoje iskustvo ce sigurno nekome znaciti...
Pridruzi nam se i na ostalim temama.

_____________________________

Vidi mama, Kica KOKAGAJ!
A sta je to mama Maja? Sta je to?
Mao...

(odgovor članu Nema predaje)
Direktna veza do poruke: 179
   RE: Azoospermija
19.11.2014 21:49:03   
Carobnjak
Pozdrav svima!
Nova sam na forumu,ali vas pratim vec neko vreme.Ovde sam saznala vise nego od svih lekara kod kojih smo bili.Iznecu i nasu situaciju.
MM ima Azoospermiu.
FSH 20,8
LH 8,5
TST 11,80
Inhibn b 33.2
Prolaktin 29,79
Biopsija odmah uradjena u nasem domu zdravlja i nisu nista nasli. Uzorak smo poslali na dodatnu PH analizu i u zakljucku pise:
"Histoloska slika odgovara kombinovanim poremecajima spermatogeneze.Dominantna je slika hipospermatogeneze u 50% kanalica,dok je u oko 30% kanalica prisutna samo Sertoli komponenta.Postoji visestruko zadebljanje bazalnih membrana semenih kanalica uz peritubularnu fibrozu i obliteraciju oko 20% kanalica.Nema elemenata intratubularne neoplazije germinativnih celija testisa"
Ako se neko razume ili je imao slicne rezultate,bila bih mu vrlo zahvalna ako bi mi pomogao da ih rastumacim.
Koliko sam razumela iz prethodnih komentara, mi sa visokim FSH i niskim inhibinom B smo najtezi oblik azoospermie. Doktor kod kojeg sada idemo,Dr. Bojanic iz Bg-ea,nam je prepisao Pregnyl 5000,jednom nedeljno i tako 6 injekcija. Nakon toga,uraditi spermogram ,ako se nista ne pokaze punkcija.Ja sam skepticna sto se tice ove terapije jer sam procitala da se ona daje kada je FSH nizak. Razmisljamo se da li uopste krenuti sa tom terapijom jer koliko sam procitala po forumima nama samo Micro-Tesa moze pomoci ili donacija.
Ako neko ima slicnu situaciju ili je vec prosao kroz ovo molila bih za savet.

(odgovor članu 17 joka)
Direktna veza do poruke: 180
   RE: Azoospermija
20.11.2014 0:32:53   
madre
carobnjak, ne znam nista o tome, ali svakako vam zelim srecu da uspeteuser posted image

_____________________________

Zivi za svoje hocu, a ne za tudje trebalo bi...

(odgovor članu Carobnjak)
Direktna veza do poruke: 181
   RE: Azoospermija
27.11.2014 2:35:24   
gdja meda
Pozdrav devojke! Evo jos jedne nove clanice, ali vas duze citam vec. Imam isti problem kao i vi, nazalost.

MM takodje ima azospermiju, ali ja vise ne znam sta da radim i gde da idem, imam utisak da su svi povrsni i da samo zele da uzmu novac. Ali, da krenem redom. Nakon dva spermograma koji su pokazali sve same nule, otisli smo na pregled kod Vinke, privatno naravno. Ona je supruga pregledala rucno i ultrazvucno, pretpostavila da se radi o neopstruktivnoj azospermiji (inace, sa testisima mu je sve u redu) i poslala ga na analizu hormona. Hormone smo radili u aprilu i rezultati su:

Prolaktin 169,4 (ref. vred. 86-324)
FSH 16,26 (0,7 - 11,1)
LH 10,08 (0,8 - 7,6)
Testosteron 6,85 (2,8 - 8,0)
Inhibin B 77,2 (120 - 400)

Medjutim, nakon tih rezultata poslusali smo savet i otisli kod urologa Vukovica koji je mm prepisao pregnyl od 5000, 1 nedeljno injekcija sest nedelja, bas kao sto je carobnjakov muz primao. Mi, nazalost, nismo nista dobili od ove terapije. Preporuceno nam je da, kad se tih 6 injekcija isprima, tek nakon 3 nedelje odradimo spermogram. Kod nas je proslo vise jer je muz zakacio grip i pio antibiotike. Sve u svemu, rezultat isti - spermica nema. Otisli smo kod Vukovica koji je mm pregledao i preporucio punkciju rekavsi da veruje da se radi o opstruktivnoj azo, uprkos rezultatima, a onda nas je poslao kod Bojanica koji je preporucio biopsiju kazavsi da je neopstruktivna azo. user posted image user posted image

Dakle Bojanic kaze da odradimo TESE, ali nam je i rekao da je bolje raditi sa svezim materijalom, te da mm prestane sa svim analizama i da sada na analize krenem ja, da me pripreme za vestacku, pa kad pripreme mene, da njemu putem biopsije traze spermice. user posted image Nama je to nelogicno, jer zasto bi me spremali za nesto i u krajnjem slucaju, uzimali pare, ako na kraju njemu ne nadju nista???

Inace, da dodam, nama niko nije rekao da radimo genetske analize, niko nije spomenuo, ja sam to sama nasla na netu i kad sam Bojanica pitala gde da idemo to da radimo, rekao je da nema potrebe da radimo te analize, one nista bitno nece pokazati (objasnjavao je i sta i kako, nisam sve uspela da zapamtim) i da po mm vidi (?) da on nema taj problem.

Eto... izvinjavam se na dugackom postu i svima vam zelim puno srece! user posted image

< Poruku je uredio gdja meda -- 27.11.2014 2:42:41 >

(odgovor članu madre)
Direktna veza do poruke: 182
   RE: Azoospermija
27.11.2014 2:38:39   
gdja meda
Zaboravila sam da dodam da je Bojanic rekao da su oni pregnyl-om zeleli da dobiju spermatozoide i da posto mm nije odreagovao na terapiju, jedina je varijanta biopsija da se vidi ima li nesto, da mu lekovi ne bi pomogli kad vec nije pregnyl i da nema svrhe davati mu drugu terapiju.

(odgovor članu gdja meda)
Direktna veza do poruke: 183
   RE: Azoospermija
27.11.2014 10:46:58   
Modessty
gdja medo dobro došla na forum! nadam se da će te uspeti da završite svoju priču srećnim krajem! user posted image

Te genetske analize vam zaista neće ništa bitno pokazati. Nema potrebe da dajete novac za nešto što vam u suštini neće pomoći.

Da li ste probali sa Tribestanom? Ne sećam se tačno cene ali znam da nije bio skup, a doneli su nam ga iz Bugarske. Mislim da ga sad uvoze i Ivančić i sinovi, ali nisam sasvim sigurna.
Vredi probati user posted image U svakom lsučaju ne može da škodi, jer ga koriste i profesionalni sportisti.

_____________________________

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

(odgovor članu gdja meda)
Direktna veza do poruke: 184
   RE: Azoospermija
27.11.2014 18:24:21   
gdja meda
Hvala na dobrodoslici, Modessty RR. user posted image I ja se nadam, hvala ti na lepim zeljama.

Tribestan nismo probali, niko nam ga nije ni spomenuo, a ja sad ne znam ima li svrhe probati ga kad vec pregnyl od 5000 nije pomogao. Nisam vise pametna... Nerviram se, upala sam u totalnu apatiju, jer je strasno da kad ljudi imaju ovakav problem doktori ili gledaju da te sto pre otkace ili su povrsni ili bi da ti uzmu pare, da zaradjuju na muci ili eventualno, da im glumis kunica.

Ja sad ne znam ni da li da ga teram nesto da pije ili da jednostavno skupljamo pare za biopsiju i vestacku. Samo mi i dalje nije jasno zasto bi mene spremali za vestacku, a tek posle toga da njemu rade biopsiju da vide ima li spermica. Muz je u fazonu da nece da me kljukaju i bodu i da dajemo pare, a da se ne zna ima li kod njega nesto.

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 185
   RE: Azoospermija
29.11.2014 4:15:15   
gdja meda
Drage moje, evo tacno cu odlepiti. user posted image
Vidim da ova tema nije aktivna kao pre, ali moram da napisem... evo o cemu se radi.

Otkako smo dobili rezultate spermograma, nasi najbolji prijatelji znaju za los rezultat. Podrska su, imaju razumevanja jer su i sami prosli kroz nesto slicno (pokusavali su dve godine, nista se nije desavalo, a onda otkrili da on ima mali broj + lenje spermice), sve je to lepo, ali tu pocinje ova prica. Naime, posto su i oni sami imali problem, otisli su kod Tesica, uzeli cajeve, svega se pridrzavali i uspeli da dobiju bebu. Danas je to veliki decko, a imaju i cerkicu (za drugi put nisu koristili nista) i posebno on je taj koji Tesica kuje u zvezde. Kaze da je svestan prica o njemu, ali on ima vrlo pozitivno iskustvo, je li, i mesecima nas ubedjuje da odemo kod njega. Nama to ipak nije ulivalo nikakvo poverenje, nismo otisli, ali smo se pri poslednjem susretu gotovo pokacili sa prijateljima koji su u fazonu "sta vas kosta da odete i probate terapiju? U najgorem slucaju mozete izgubiti 3 meseca i 300e". Ja 300e ne bih bacala, ali zarad mira sa prijateljima, odosmo kod Tesica. Letimicno je pogledao analize koje smo doneli, prosipao pricu koju svima prica, da vodimo ljubav, da uzivamo u nasoj mladosti, da kod njega nismo samo broj, vec imamo njegovu ljubav i podrsku user posted image , pitao nas da li su nam predlagali vestacku i poceo kako se tu zgrcu velike pare i kako je to postalo industrija... ma svasta nesto, tacno se vidi da taj govor godinama ponavlja.

Nije nas ni pitao da li zelimo terapiju, vec je samo rekao da nas sutra ceka i da krecemo u borbu sa njim. Takodje, na moje sta misli zasto mm nije odreagovao na pregnyl, odgovor je bio sokantan "ne znam i ne zanima me, nas cilj je da pokrenemo celije da proizvedu makar jedan spermic". Izasli smo sludjeni, na kraju poceli da placemo od smeha, medjutim mm je u fazonu - hajde da probamo, gore biti ne moze. I ja sad sedim i guglam o njemu i tim cajevima, svuda na forumima pisu da je prevarant i da ti cajevi mogu da se kupe u bilo kojoj apoteci i da se napravi taj mix. Ne znam sta da radim. Ne bacaju mi se pare, ne zelim da nas neko pljacka i zaradjuje na nasoj muci, a opet, ne zelim da kazem sebi, zasto nisam i to probala...

Ima li neko iskustva sa Tesicem, bilo kakav komentar? Mnogo bi mi znacilo, u totalnom sam ludilu. Naravno da bi i mi, kao i vi, probali sve da dobijemo bebu prirodnim putem, ali sa ovakvom dijagnozom - ne verujem. Ima li svrhe leciti se, piti sve i svasta ili najbolje odmah da idemo na biopsiju i ako nesto nadju - vestacka?

< Poruku je uredio gdja meda -- 29.11.2014 4:18:11 >

(odgovor članu gdja meda)
Direktna veza do poruke: 186
   RE: Azoospermija
29.11.2014 5:04:27   
Ana RR
Gdja meda, evo link za temu o pomenutoj terapiji KLIK

Moj muž ima smanjen broj sperm. i svašta nešto je pio ali nismo nikada razmišljali o ovoj terapiji. Ja jesam pila čajeve ali po preporuci svoje doktorke. Morala bih da pretražim stare teme jer sam već sve zaboravila, ali sećam se da je u prvpj terapiji koju je mm pio bio klomifen (piju ga žene zbog veće proizvodnje folikula) i to mu je pomoglo ali pošto je to hormonski lek nije ga dugo pio. Posle je taj neki nivo održavao proxeedom. Ali verujem da je potpuno drugačije kod azoospermije, gde nema uopšte spermatozoida user posted image

Držim vam fige user posted image

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu gdja meda)
Direktna veza do poruke: 187
   RE: Azoospermija
29.11.2014 10:55:07   
Didy
Moj brat, nažalost, ima azospermiju. Bili su na biopsiji u Mariboru u Sloveniji i doktori su im rekli da više ne gube vreme jer bilo ko ko im kaže da imaju bilo kakve šanse samo hoće da im uzme pare. Rečeno im je da razmatraju opcije usvajanja ili donorstva sperme, pa VTO. Njima je bilo strašno, ali mislim da je bolje tako nego da su ih zavlačili razni doktori još godinama.



_____________________________

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 188
   RE: Azoospermija
30.11.2014 20:53:16   
Carobnjak
Gdja medo,u pravu ste ,imamo istu situaciju.
Mi smo na kraju odustali od Pregnila jer smo saznali da u nasem slucaju to ne pomaze.
Eto situacija se razlikuje po tome sto je MM radio biopsiju i nisu mu nista nasli,a Dr.Bojanic preporucuje da uradi punkciju nakon Pregnila,a vama nakon toga da uradite biopsiju. Sve mi je to jako sumnjivo,samo nam oduzimaju vreme i novacuser posted image .
Ono sto sam saznala za nas slucaj je da nam moze pomoci samo Micro-Tesa i tu nam nisu neke velike sanse,oko 30%.U Sarajevu se radi za nekih 1250.00 eura i plus VTO oko 2000.00 eura.
Mi smo se odlucili da prikupljamo novac za to.Ako nam to ne uspe onda na donaciju u Prag.

(odgovor članu Didy)
Direktna veza do poruke: 189
   RE: Azoospermija
2.12.2014 22:44:16   
gdja meda
A jooj, svasta napisah i ono nestade. user posted image

Ana RR, hvala ti puno i na lepim recima i na linku. Da, bas kao sto sam vec i procitala, sem par pozitivnih komentara, uglavnom su kritike i negativna iskustva. Zao mi je sto se tih par devojaka koje su koristile terapiju nije javilo da nam kaze da li je terapija uspela ili ne (mada su one koristile terapiju zbog svojih problema, a kod nas suprug ima problem). Mi na kraju nismo otisli po terapiju, vec smo se dogovorili da kupimo sve sto nam treba u apoteci. I ja vama zelim da vam uspe, ukoliko vec nije. :)

Carobnjak, ne znam sta bih ti rekla, nama je Bojanic predlozio biopsiju jer moj muz nije odreagovao na pregnyl. Rekao je da mu ne bi prepisao tablete, jer mu ne bi pomogle, kad vec nije pregnyl koji je mnogo radikalniji i da je pitanje da li bi punkcijom nesto nasli, te je stoga za nas bolje da uradimo biopsiju i vestacku, jer nam drugo nista ne bi pomoglo.

(odgovor članu 17 joka)
Direktna veza do poruke: 190
   RE: Azoospermija
2.12.2014 22:49:11   
gdja meda
Inace, danas smo se videli sa covekom koji se bavi muskom neplodnoscu, zaboravila sam mu ime, koji nam je rekao da se ne zamajavamo i da ne dozvolimo da nam uzimaju pare jer je nemoguce da dobijemo dete, kad kod azospermije (gotovo) ne postoji lek, da ne idemo cak ni u inostranstvo jer tesko da moze nesto da se desi. Rekao nam je takodje da je stopa uspesnosti vestacke oplodnje 24% i da ostavlja dugorocne posledice po zenu i da bih ja mogla da poremetim i hormone i ciklus i svasta nesto, cak i da bi mi menopauza nastupila oko 47. godine jer bi me oni zdravu kljukali hormonima i bockali zbog postupka.

Prosto covek ne zna ni sta da misli ni sta da radi. Mislim, mi stvarno verujemo da cemo imati dete, ali kad covek sve ovo cuje ne zna ni ojim putem da krene ni sta je najbolje da uradi.

(odgovor članu gdja meda)
Direktna veza do poruke: 191
   RE: Azoospermija
3.12.2014 18:32:21   
Carobnjak
Razumela sam sta ste hteli da kazete,ali moja poenta je da nas oni svesno zavlace.Mi smo izasli skroz zadovoljni od Dr.Bojanica jer nam je lepo objasnio neke stvari i ulio nadu,ali problem je u tome ,sto ne mogu da shvatim da nam prepisuju(mislim na vecinu doktora)terapije,biopsije,punkcije itd.. a znaju da nisu imali uspeha sa tim(pricam za nas slucaj,sa visokim FSH).Ako mi to preko interneta,kao laiciza ovu oblast,sve saznamo ne moguce da i oni to ne znaju.

(odgovor članu gdja meda)
Direktna veza do poruke: 192
   RE: Azoospermija
3.12.2014 18:41:32   
Carobnjak
Na forumu KUTAK su nas savetovali da proverimo i stitnu zlezdu(da nije Hasimoto sindrom),jer i kod ovog sindroma je azoospermija u pitanju,samo sto se lekovima moze doci do odredjenog broja spermatozoida. Zakazacemo kod endokrinologa i odraditi i to.(bilo bi lepo kad bi to bilo).

(odgovor članu Carobnjak)
Direktna veza do poruke: 193
   RE: Azoospermija
4.12.2014 0:20:33   
gdja meda
I mi smo izasli zadovoljni od njega, jer je i nama sve lepo objasnio, kao i vama. Mi samo nismo znali zasto nam je predlozio da prestanemo sa svim pretragama sto se tice muza, da krenem ja na analize, da mi pripreme organizam za vestacku, a da tek onda njemu rade biopsiju i ukoliko nesto nadju da se odmah radi. Muz nece tako, jer kaze "zasto da te bodu i kljukaju hormonima, a meni onda ne nadju nista?", i donekle je u pravu.

Mi smo radili stitnu, sve je ok, blizu je Hasimoto, ali jos uvek se nije pojavio.

(odgovor članu Carobnjak)
Direktna veza do poruke: 194
   RE: Azoospermija
4.12.2014 13:58:59   
Carobnjak
Mislim da je vas suprug u pravu.Nenormalno je da vas pripremaju za tako nesto a pitanje je da li ce nesto naci.Strasno.
Kod Micro-Tese sa zena uporedo priprema(ali to moze i preko svog lekara,ne mora da placa privatno),ali tu su ipak mnogo vece sanse nego putem biopsije,pa mi se cini da je vredno rizikovati.To je ipak poslednja sansa pre donacije.

(odgovor članu gdja meda)
Direktna veza do poruke: 195
   RE: Azoospermija
5.12.2014 13:35:17   
Mrvica Rodic
Ja sam nova ali vas vec dugo pratim. Ne zelim da gdja meda napravi istu gresku kao ja. Usla sam u proces VTO, a kod MM nije nadjeno nista, vec je plan bio da na dan punkcije radimo biosiju. Ni na dan punkcije nije nadjeno nista. Moje jajne celije su zamrznute...

(odgovor članu Carobnjak)
Direktna veza do poruke: 196
   RE: Azoospermija
5.12.2014 18:47:28   
Carobnjak
Pozdrav Mrvice Rodic,zao mi je sto vam nije uspelo.Verujem da vam nije bilo lako.
Gde ste radili zamrzavanje jajnih celija i koliko to kosta?

(odgovor članu Mrvica Rodic)
Direktna veza do poruke: 197
   RE: Azoospermija
6.12.2014 1:29:32   
gdja meda
Carobnjak, nama je Bojanic rekao TESE, pa vestacka. Kada sam ga pitala za Micro Tese, objasnio mi je on zasto je pre za Tese samo, ali nisam zapamtila, veruj mi (nadam se da nije problem sto sam na "ti", takodje nema potrebe da mi persiras :) ), toliko informacija imam u glavi, a po struci nisam doktor, pa mi se sve izmesalo, vec sam pocela i da zaboravljam silna objasnjenja...

Mrvice Rodic, jako mi je zao... da, upravo je to ono o cemu govorim, prosla si kroz jedno traumaticno iskustvo, svasta su ti radili sa organizmom i onda - nema nista. Zasto nisu prvo mogli da rade punkciju/biopsiju, pa ako ima nesto - da zamrznu i onda da rade sa tobom. Zasto je to toliki problem, kad bi svakako, ukoliko ima dovoljno materijala, sacuvali za sledeci put, za drugo dete. Ja sam Bojanica pitala sta se desava ukoliko sve prodje kako treba i pozelimo drugo dete, upravo to mi je rekao: zamrzavaju materijal nakon te biopsije i radi se druga vestacka. Kako, majku mu, tada moze da se radi sa zamrznutim materijalom, a sad za prvu je preporuka da se radi sa svezim? user posted image

Inace, da li ste nakon punkcije radili biopsiju, Mrvice Rodic? Ne mora da znaci ako punkcijom ne nadju nista, da nece i biopsijom... Zelim vam svu srecu!

< Poruku je uredio gdja meda -- 6.12.2014 1:30:03 >

(odgovor članu Carobnjak)
Direktna veza do poruke: 198
   RE: Azoospermija
7.12.2014 13:10:05   
Mrvica Rodic
Devojke, Nisam uspela da vam ispraicam nasu celu pricu koja je pocela 2012 godine, posto mi interent stalno puca, tako da sam zelala sam na brzinu da upozorim gdja medu. Ali obecavam da cu danas ispricati celu pricu koja ima pozitivan ishod posle 2 godine truda i pokusaja..kad kazem pozitivan mislim na betu user posted image

(odgovor članu gdja meda)
Direktna veza do poruke: 199
   RE: Azoospermija
7.12.2014 14:19:33   
Mrvica Rodic
Kao sto sam obecala, zelim da vam ispricam nasu pricu i nadam se da ce ona pomoci i dati vam nadu, kao sto ste vi meni dale nadu u periodu dok smo se borili sa istim problem. Inace, nikad ranije nisam bila aktivna, ali sam obecala sebi ako uspemo da cu ispricati nasu pricu. U svakom slucaju, u avgustu 2012 smo saznali da MM ima azzo/olygospermia gravis. Pocinje da pije orotfertil plus, nakon mesec dana kada smo se vratili sa odmora radi ponovo spermogram i nalaze 0,02, ali broj pokretnih je redak. To je bila velika nada za nas. Medjutim kratko je trajala, jer nakon toga vise nisu nadjeni sermici ni u jednoj analizi do marta 2013 godine kada su mene ubedili da treba da krenemo u proces VTO, a da ce suprug da ide na biopsiju testisa. Kao sto sam vam u mom prvom postu vec rekla, na biopsiji nije nista nadjeno, a mojih 9 jajnih celija je zaledjeno ( 1750 eura). Zaledjivanje se vrsi, tamo gde ides na VTO. Sve privatne klinike to rade. Nakon toga MM ponovo krece kod Vinke, i jos jednom radi sve analize koje pokazuju da je sve u redu od hormona, UZ testisa, delecija Y hromozoma. Ona mu daje novaldexin da pije, ali posto ni to ne pomaze, ona predlaze TESU ili MICRO TESU kao jedino resenje. Na netu pronalazim nekoliko doktora vezano za MICRO TESU, ali dr. Emre je bio na kraju moj izbor jer nam je predlozio kliniku u Sarajevu gde on dolazi jednom u dva meseca da operise tj. tamo radi micro tesu. U oktobru 2013 je bila zakazana operacija. Mi dolazimo dan ranije po nalogu dr Emrea koji od nas trazi da MM pre opracije uradi jos jednom spermogram na njihovoj klinici. Tamo pronalaze oko 100 zivih spematozoida. Prozvali su nas dobitnicima meseca, posto se to jos nikada nije dogodilo. Dobijenu seprmu odmah zamrzavamo.Taj osecaj vam ne mogu opisati, ali se iskreno nadam da ce te ga i vi doziveti. Naravno, operacija je otkazana. Mi dolazimo nedelju dana nakon toga ponovo, i kod MM ponovo pronalaze spermice, ali ovoga puta 1,000. S obzirom, da imamo zaledjene jajne celije u Beogradu, MM ponovo daje spermu u Beogradu ali tamo ne nalaze nista. Tada nam tek nista nije bilo jasno. U Sarajevu kazu da koriste istu tehnologiju i da ne rade nista specijalno kako bi dobili pozitivni rezultat za razliku od kolega u Beogradu. Sada imamo probelm, posto imamo smrnute jajne celije u Beogradu, a spermu u Sarajevu. Kako je sperma manje osetljiva, odlucujemo se da prebacimo spermu za Beograd i pokusamo VTO ovde. To je bio novembar 2013. godine. Nazalost, nije bila uspesna, ali mi ne odustajemo posto imamo jos jednu pajetu sa spermom. To je bilo nase blago od neprocenljive vrednosti. Nakon toga, suprug tokom 2014 vise puta ponovo radi spermogram ali rezultat je i dalje isti – nema spermatozoida ili je nadjeno par mrtvih. Mi se odlucujemo na novi pokusaj, ali ovog puta razmisljamo o drugoj klinici posto cu ja svakako prolaziti kroz ceo proces ponovo kako bi sto vise jajnih celija oplodili ovom jednom pajetom koja nam je ostala. Klinika u Sarajevu se zatvorila, klinika u Pragu ne moze primiti smrznutu spermu posto je procedura prenosa bioloskom materijala u EU komplikovana, tako da ponovo idemo na istu kliniku u Beogradu. U medjuvremenu, MM i ja sve vreme razmisljamo sta je prouzrokovalo pojavu spermica u oktobru 2013 godine. Nikakvih promena nije bilo osim sto je krenuo na intezivne svakodnevne treninge i par puta smo otisli na refleksologiju ( masaza stopala) za koju sam citala da je dobra. Vodjeni time, suprug krece ponovo na treninge dva meseca pre planiranog pocetka VTO u novembru 2014. Ja sam prosla ceo hormonski proces i imala sam 12 jajnih celija. Na dan punkcije, MM daje uzorak sperme u slucaju da nesto nadju, da ne moramo da odmrzavamo ono nase blago ( jednu jedinu preostalu pajetu). Ja se budim iz anestezije posle punkcije, i doktorka mi kaze da je nasla zive, i to „trcece“ spermice. Na kraju smo dobili 3 blastociste, i pozitivnu betu... Koliko god situacija na pocetku izgledala bezizlazna, nemojte odustati. Da se MM pitao, mi bi vec odavno izabrali donara. Ja nisam bila protiv te opcije, ali tek posto iscrpimo sve druge mogucnosti. Nemojte se plasiti da probate sve u sta verujete da ce pomoci vama u ovoj borbi, nemojte gubiti nadu, budite uporni...Ja sam cak i znajuci da je sa mnom sve OK po analizama, isla kod Majre i pila mumiju jer sam verovala i sad verujem da je pomoglo. Isla sam i kod astrologa kad sam radila prvu VTO (novembar 2013), i ona mi je rekla da ne zeli da me razocara ali da po natalnoj karti cu tek za godinu dana ostati trudna ili se poroditi. I bila je u pravu. Ne trebaju svi da veruju u iste stvari, ali ono u sta verujete i sto mislite da ce pomoci uradite.

(odgovor članu Mrvica Rodic)
Direktna veza do poruke: 200
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  6 7 [8] 9 10   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  6 7 [8] 9 10   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Ringerajina tabela za praćenje plodnih dana
Želite da zatrudnite, a ne znate kad vam je ovulacija? Volite prirodni metod kontracepcije? Pratite plodne dane pomoću R...
Kada je šansa da ostanem u drugom stanju n...
Do ovulacije dođe kad se jajna ćelija koja je sazrevala u jajniku odvoji i započne svoj put jajovodom u matericu.



Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here