Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Razgovori mama 02/17 [chat] 19.2.2017 13:15:26
|
|
|
|
mati
|
Zdravo majke... Mi svi kod kuce, danas ne izlazimo, pada neki sneg ali je sljapavo. Mita je poceo da ne slusa, evo od jutros je u pidzami i bez carapa, nema sanse da se obuce nikakvo ucenjivanje ne pomaze. Pokrio se cebencetom i igra igrice... Branki ja nemam onaj aparat za galete, pravim ih u tosteru , dala mi drugarica bas fin recept i brzinski. Inace ja trazim neki dobar recept za onaj Lava kolac. Sinoc sam jela kod drugarice ali nije to to. A jednom mi donela cimerka u bolnici i bas je bio super, samo tad ga dusa nije htela. Tako da sam ga ostala zeljna.
< Poruku je uredio mati -- 19.2.2017 13:20:14 >
|
|
RE: Razgovori mama 02/17 [chat] 19.2.2017 13:26:45
|
|
|
|
suzi kju
|
Sanjice lepo se provedite. Mati mali zajebant. Mame tražila sam temu ali nisam uspela da nađem sličnu. Moje mackice pune za par dana 17 meseci i još ne hodaju. One samo pridju uhvate nas za ruke i tako idu.mi da ih vodimo za rukicu. Po savetu fizijatra ništa nijednog trenutka nismo forsirali. Same su propuzale, same su počele da se uspravljaju uz nameštaj, da hodaju uz isti ali nikako da a oslobode same. Ema je bila bas blizu da se pusti sama ali zaglavismo u bolnicu i to je usporilo jako,sada se bas plaši. Andja napravi nekoliko koraka sama,od kreveta do fotelje, od stola do kreveta . Puze za medalju, mogu na takmičenje da idu. One su ocigledno skapirale da puzenjem mogu jako brzo da stignu do cilja. Čak su skapirale da im je lakše i sigurnije kada ih mi držimo za rukicu. Ne znam šta da radimo. Ne brinem7se toliko jer vidim da su zdrave, da hodaju ali ne samostalno. Da li da nastavimo da ih vodimo ili ne. Šta mislite?
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 02/17 [chat] 19.2.2017 13:34:54
|
|
|
|
Skockica
|
IZVORNA PORUKA: Duškić Jutro , zenske!! M,bas je hrabra, moje se dralaa kao magare cim je bocnu. A i ono cedjenje traaaaje. Ivana, znaaam kako je. Moj sincic u pola 7h, ne treba mu sat. Strogo tad . Skockice, je l'' tacno da kod vas tamo deca primaju samo par vakcina? Ne, bas naprotiv, kad smo ovde dosli pitali su jel Vasilije primio 2 doze MMR do 2. godine (konkretnije vakcinu protiv malih boginja)a kod nas se bese daje u 2. i pred skolu. I jos vazdan nekih vakcina trebamo i mi odrasli primiti, protiv velikog kaslja zbog bebe i jos neke druge, meni trazili moj karton vakcinacija jer se ovde za neke bolesti revakcinacija radi na nekoliko godina. Gde da im ja nadjem koje sam vakcine primila, samo u kartonu u Srbiji da proverim koje sam primila kao dete...
|
|
RE: Razgovori mama 02/17 [chat] 19.2.2017 13:55:13
|
|
|
|
Ana RR
|
Suzi, kako je nama rekla fiziot. - hodanje je jedino što ne može da se nauči već se dešava onda kada dete oseti da je spremno. Znači, neće se pustiti sve dok u njihovim glavicama nešto ne klikne. Ako žele da hodaju tako dok ih držite za rukicu, to je po meni skroz ok.
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 02/17 [chat] 19.2.2017 13:57:41
|
|
|
|
IvanaSK RR
|
Mati, ugasi igricu i reci da nema nista od igrice dok se ne obuce znaci, poceo je taj rani pubertet i kod vas :) znam kako je.... Suzi, nisam razumela, gde si ih vodila pa razmišljas da li opet da ih vodis?
|
|
RE: Razgovori mama 02/17 [chat] 19.2.2017 14:00:51
|
|
|
|
suzi kju
|
Vodila u smislu da nas one uzmu za ruku i tako hodaju, drže sr za našu ruku i tako se osećaju sigurnim. Ana i nama su tako rekli ali eto vreme prolazi pa razmišljam i svašta mi prolazi kroz glavu.
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 02/17 [chat] 19.2.2017 14:07:25
|
|
|
|
Maraj
|
Dan mame. L zaspao mm se ukocio pa sam mu injekcije dala....hteo da podigne L i preseklo ga. Inace vec mu je naceta kicma.... suzi , mozda da ih bodrite. L je obozavao da mu tapsemo kada se on sam uspravi. Cičao je i vrištao od srece kada se uspravi a mi mu tapsemo. E sad ako one nisu spremne.... verovatno su sigurnije kada ih vi vodite za rukice. Ja se recimo isto nerviram sto L ne prica. Vidim ja da on razume al nece ni prstom da lokaze , ma ni vodu da trazi , pa ja moram da ga nudim
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 02/17 [chat] 19.2.2017 14:14:29
|
|
|
|
suzi kju
|
Maraj bodrimoo i svašta radimo. Kada oh dozivam da dođu one hoće, tj A hoće,pusti se i dođe. Nekad kad hocu da ih prevarim nudeći im igračku, istog trenutka se spuštaju na kolena i dopuze brzinom svetlosti. Verovatno nisu spremne. Prohodace kad osete da mogu i kada vide da je tako lakše i lepse. A za govor su hit,njih sve a fenomenalno sporazumevaju na nekom svom jeziku. Od reči govore tata,deda,baba,Bata, ika ika (djiha djiha) ,tao (ćao) ,titili (crtani) ,ne ne,znaju gde su im oči uši i nos, masu za ćao, šalju poljubac, sve pokazuju prstom i govore to to,a mi iz govorimo šta je to. Kada pitam gde je tata,deda ili baba obe samo pogledaju i smeju se,ali znaju ko je ko.Kada ruckaju rade Mmmm njim njim i tako. Sve je super samo eto to hodanje nikako.
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 02/17 [chat] 19.2.2017 14:22:33
|
|
|
|
Maraj
|
Eto , deca se razlikuju. Moj L trci , ne mozes da ga stignes , a za govor je bas lenj. Cak nece da se okrene svaki put kada ga zovemo. Isto nece da pokazuje delove tela. Zna dji dji za konja da kaze ili kada ga ja nosim na krkače , on kaze dji dji. Kada vidi tramvaj ili avion on kaze "ode". Patrolne sape kada krenu on kaze Da Da da da da (jer u crtacu ide ono "to to to to") smeje se svaki put kada se deca u crtacu smeju . Najbolje zna sta je NE. Kad nece da jede kaze Ne. Il kad otvara fioke il radi nesto sto ne treba sam sebi kaze NE. Kuca u prozor i kaze Da.... ranuje je govorio baba , mama , sad redje. Da i kad vidi bebu na tv npr reklama za pampers on kaze bebe. Bas malo prica
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 02/17 [chat] 19.2.2017 14:36:38
|
|
|
|
mati
|
Jao, jao... Sto mrzim kad ispisem pola str i na kraju me izbaci. Ivana, ne pomaze ucena. Probala sam , zatvorim lap top, on place, negoduje, ali da se obuce nema sanse. Jos drzi ivice ociju da mu ne vidimo suze. Dok Matija hoce da ne slusa, ali ucenom na kraju popusti. Ovaj mali ne znam na koga je. Suzi, ja mislim da tu nema niceg strasnog. Jednostavno rade ono u cemu su dobre, verovatno su puzanje dovele do savrsenstva, pa zasto ici u nepoznato. Ali to ne znaci da ih pustis, ne treba da ih forsirate, samo kroz igru i nesto sto vole da vezbaju. Posle neces znati gde pre da gledas. Kazu da su decaci lenji ali nema pravila.
< Poruku je uredio mati -- 19.2.2017 14:38:03 >
|
|
RE: Razgovori mama 02/17 [chat] 19.2.2017 14:38:08
|
|
|
|
IvanaSK RR
|
Suzi, same ce one kad budu hteli. I sestricina od mog muza ima šesnaest ipo meseci, isto tako hoda.
|
|
RE: Razgovori mama 02/17 [chat] 19.2.2017 15:18:36
|
|
|
|
emicaa
|
Mati ima C kunji recept za lava kolac sto je Trca stavila,ja sma ga pravila i odlican je
|
|
RE: Razgovori mama 02/17 [chat] 19.2.2017 15:47:05
|
|
|
|
vonavoj
|
Drugo dete se samo cuva i samo uci Mariya.J bas puno prica.cak toliko razgovetno da je svi razumeju..sklapa cele recenice..mama,tika mene udajila..bezobjazna je! I peva pesmice,dosta razumnije od T u tom uzrastu. Mnogo je slatka.borbena je..bice opasna! Mene i danas boli glava..
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 02/17 [chat] 19.2.2017 16:26:14
|
|
|
|
serpica
|
Dobar dan mamike ne volim sto ovako upadam ko padobranac ali polako ulazimo u rutinu pa se nadam da cu imati vise vremena,obicno vas nocu procitam ali ne stignem da napisem. Mislim na vas puno...
"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 02/17 [chat] 19.2.2017 16:29:41
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
Suzi, nema forsiranja ali moj savet bi bio kad hoce da hodaju a traze vasu ruku, da probas nekako da joj objasnis da ne mozes ili boli te ruka..da se potrudi sama ako zeli da seta. Isto kao i kod govora, kad nece da pricaju pravimo se da ne razumemo da bi se oni pomucili..mozda da probate taj fazon.
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 02/17 [chat] 19.2.2017 17:06:57
|
|
|
|
emicaa
|
IZVORNA PORUKA: vonavoj Drugo dete se samo cuva i samo uci a trece
|
|
RE: Razgovori mama 02/17 [chat] 19.2.2017 17:12:41
|
|
|
|
vonavoj
|
Emice.to necu saznati
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 02/17 [chat] 19.2.2017 17:14:28
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
Branki, ja imam super recept ako nisi nasla dobar recept za galete.
|
|
RE: Razgovori mama 02/17 [chat] 19.2.2017 17:27:01
|
|
|
|
emicaa
|
Von valjda ce se javiti neka mama od troje djece Dorica mi se malo udebljala,nisam je vagala ali obrazi se zaokruzila a i guza porasla kao da nosi pelenu
|
|
RE: Razgovori mama 02/17 [chat] 19.2.2017 18:50:20
|
|
|
|
Mala Elena
|
Dusa mala! E.se malo popravila, vidim po teksas farmericama koje su joj spadale u struku... Maraj, mladja ne progovara osim mama, tata i ostalo pokazuje prstom. A E je brbljivica...razlicite...
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 02/17 [chat] 19.2.2017 19:39:26
|
|
|
|
Skockica
|
Dobro vece. Vasija danas izvodio papi a popodne ja na igraliste. Ceo dan je bilo suncano mada prilicno hladno. Danas sam i malo sredjivala sto inace ne radim nedeljom, obicno i nismo tad kuci ali danas je poseban dan, baka nam se vraca. Sad smo postavili veceru i zeljno iscekujemo mm da je doveze.
|
|
RE: Razgovori mama 02/17 [chat] 19.2.2017 19:41:51
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
Ovo moje malo dete je kao na struju, puzi 200 na sat, svuda se pentra , stoji sam. Ne smem ni sekundu da se okrenem negde ce glavu razbiti. Za ne poverovati. Inace danas je bas nesto hiperaktivan, a kad treba da se rucka na pola bojkotuje, baci se unazad izgleda da ce opet zubici. Inace obozava da rucka pa mi je ovo bas cudno.
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 02/17 [chat] 19.2.2017 21:10:21
|
|
|
|
mati
|
IZVORNA PORUKA: emicaa RR Mati ima C kunji recept za lava kolac sto je Trca stavila,ja sma ga pravila i odlican je Emice, ne mogu da nadjem. Ili ne znam dobro da trazim, a i na tel sam. Ako nadjes stavi link please
|
|
RE: Razgovori mama 02/17 [chat] 19.2.2017 21:20:22
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
Dobro vece. Moji otisli cim smo mi dosli. Kaze T da je baka non stop nesto sredjivala. Kaze da je cak citala i knjigu. Odmah cim smo dosli malo smo ispruzili noge i brzo decu da okupamo. Za sutra imam rucak sto je mama spremila. Na krstenju je bilo super. Beba je tako malena. Kako se to brzo zaboravi. A ta tuzna vest. Ne znate vi tu forimasicu i necu da pisem.njen nik ali njeno dete ima trajno ostecenje sluha. Sinoc sam tek u 3 zaspala. Nisam mogla.ds spavam, a i sekiram se za mog tatu. Sutra u nove radne pobede.
|
|
RE: Razgovori mama 02/17 [chat] 19.2.2017 21:25:15
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
Mati, pa sto se ne javi na pravu adresu za lava kolac? Ja sam ga bas ovde nasla i po njemu ga pravim.
|
Anketa
ImenaanyushkaDa li podržavate to što se dečacima daju tradicionalna imena, a devojčicama moderna?Da (
14%)

Ne (
26%)

Ravnodušna sam (
60%)
Ukupan broj glasova: 92Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi
svoju anketu!