|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  80 81 [82] 83 84   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Azoospermija
20.4.2023 15:04:02   
Cicije

Zelim vam puno srece i drzim fige da sve uspije! 
IZVORNA PORUKA: pudlicica

Za dve nedelje treba da uradi genetiku, i onda znaćemo na čemu smo, već smi imali jednu vto u Srbiji, užas živi kako smo prošli. Ako sve bude ok, u tursku idemo



(odgovor članu pudlicica)
Direktna veza do poruke: 2026
   RE: Azoospermija
20.4.2023 23:02:16   
Anoniman
Moze slobodno. Pregledi su rijetki i kratki recimo svaki 3 dan 10 minuta. Sto se tice terapije ona se uzima u hodu ja sam je nosila sa sobom po Istanbulu i tokom set_nje je davala  npr i u toalet trznog centra i sl :) Mi smo bili kao turisti u istanbulu 20 dana. Za microtesu se boravi u bolnici par sati recimo od 8 ujutro do podne i ide se u smjestaj regularni...vec sjutru dan se moze ici u set_nju a kroz dva kao da se nista nije desilo a za vadjenje jajasaca isti taj dan kad i mikrotesa i poslije sat si kao da se nista nije desilo. Inace Dr Sulejman jako rijetko praktikuje transfer istog mjeseca tako da mozda cak i nema potrebe da sw ostane duze od 15 dana. Pitajte ga...

(odgovor članu bopsich)
  Direktna veza do poruke: 2027
   RE: Azoospermija
24.4.2023 19:09:35   
emily88
Pozdrav svima..Naša borba sa azospermijom je krenula relativno skoro i zahvaljujući nesebičnim savetima svih korisnika ovog foruma saznali smo za dr. Emrea i nameravamo da stupimo u kontakt sa njim jer po svemu sudeći ovde u Srbiji nema pomoći. Suprugu je dijagnostikovana azospermija i urađena microTese danas u Jevremovoj, intervenciju je radila Vinka Vukotić. Ishod je više nego razočaravajući, nijedan pronađen spermatozoid. Rečima se ne mogu opisati bol i šok koji smo danas doživeli. Pritom, šturost informacija koje smo dobili su jezve, bukvalno se osećamo prevarenim. Imamo utisak da im je samo bilo bitno novac da uzmu. Doktorku sam jurila hodnikom da je pitam koju terapiju suprug da pije i kako radi oporavka. Vinka je bila hladna, rekla je da nema pomoći i to je to. Inače, suprug ima povišen prolaktin, preko 1000, ostali hormoni su u redu kao i ultrazvuk, nema mikrodelecija Yhromozoma, jednom rečju sve uredno a hormonsku terapiju nije primao osim Proxeedman. Posle čitanja iskustva koja su ovde navedena, ne gubimo nadu da postupak može da se ponovi u Istanbulu kod ovog doktora- Želim svima puno sreće i istrajnost u ovoj borbi...Ako neko ima slična iskustva neka piše..Hvala <3

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2028
   RE: Azoospermija
25.4.2023 20:53:37   
bopsich
Imam još jedno pitanje vezano za odlazak u Istanbul. Kako je problem s partnerove strane, nekako imam dojam da se na mene ni ne obraća pozornost. Što mi apsolutno ne smeta, ali ne znam da li bih trebala ponijeti sa sobom svejedno neke nalaze. I ono najbitnije, kako gledaju na problem sa prekomjernom težinom? Naime, dosta sam se udebljala posljednjih godinu dana i ne znam kako će to utjecati na sve. I kad sam prvi put ostala trudna imala sam dosta viška (ali manje nego sad), ali trudnoća je prošla uredno, dobila sam samo 5 kila i sve je bilo u redu. Obavila sam preglede kod ginekologa i rečeno mi je da je sve u redu. Ali svejedno me to malo brine. Nisam ni spominjala dr. Emreu, jer on zapravo ni nema veze samnom. Imam nešto malo više od mjesec dana do odlaska, svakako planiram izgubiti koju kilu, ali mislim da bi drastične dijete napravile još veću štetu.
Pa ako netko ima iskustva i voljan je podijeliti, bila bih zahvalna.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2029
   RE: Azoospermija
25.4.2023 22:11:17   
Anoniman
Ne brinite u nasem slucaju Dr Vinka nije nasla nista u Crnoj gori doktori jesu ali nije bilo upotrebljivo. Genetika je i nama bila on hormoni ok osim sto je testesteron bio nizi malo. Nije pio terapiju nikakvu  Uglavnom ovdje su svi pricali da je neopstruktivna azospermija. Emre je na samom pregledu rekao da misli da je opstruktivna i tokom mikrotese nasao je dosta materijala. Tako da sve sto su vam rekli kod nas zaboravite. Dobili smo embriine. Prvi pokusan je bio biohemiska trudnica uskoro idemo na drugi.Trazite kontakt Dr Sulejmana...on ne trazi puno analiza ali nalazi hormona za zenu 2-3 dana ciklusa i uv materice su svakako preporucljivi da imate i posaljete ku unaprijed.Srecno svima!Pozz

(odgovor članu emily88)
  Direktna veza do poruke: 2030
   RE: Azoospermija
25.4.2023 22:32:13   
emily88
Hvala mnogo na svim ovim informacijama.. polako vraćamo nadu u to da ipak nije sve izgubljeno. Već smo poslali mejl Emreu sa svim analizama i čekamo odgovor, samo dok se suprug oporavi od intervencije. Mnogo sreće vam želim!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2031
   RE: Azoospermija
26.4.2023 10:25:52   
bopsich
Prije svega hvala na svim odgovorima do sada. Malo sam već dosadna, ali kako se bliži 6. mjesec tako uzbuđenje raste i imam sto pitanja koja mi se motaju po glavi.. Poslala sam poruku dr. Emreu da vidim treba li mi kontakt od dr. Suleymana i rekla mu koji je datum našeg dolaska. Dogovaramo se sve preko whatsappa i njegovi su odgovori jako kratki i neka od mojih pitanja ponekad i zanemari i odgovori samo na jednu stvar. Vjerujem da je u gužvi i zahvalna sam što je uopće toliko dostupan da mi odgovori svaki put na poruku osobno, ali ja bih htjela znati sve u detalje jer se zapravo prvi put susrećem sa svim tim. 
Znate li možda trebamo li nositi potvrdu od javnog bilježnika da živimo u nevjenčanom odnosu jer još se nismo vjenčali, a ne znam kako to tamo funkcionira? 


(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2032
   RE: Azoospermija
29.4.2023 18:55:18   
Anoniman
dr Emre i Sulejman su jako zauzeti znam da je nama to tesko da shvatimo ali kada odete tamo posvetice vam se i odgovoriti na sve sto vas zanima. Dakle samo se dogovorite kada stizete ostalo ce sve oni tamo. Ne treba nista, ni mi nismo vjencani jedino sto treba je u samoj bolnici da ispotpisujete papire koje vam daju. 

(odgovor članu bopsich)
  Direktna veza do poruke: 2033
   RE: Azoospermija
1.5.2023 12:13:33   
Bicesuper
@Prolecee šta se dešava, kako napredujete?Marinkovicm isto pitanje?Radujem se sa vama

(odgovor članu Prolecee)
Direktna veza do poruke: 2034
   RE: Azoospermija
1.5.2023 14:38:08   
Prolecee
Hej, cao. Evo nekako guram, u petak i juce sam imala blago krvarenje, hematom je u pitanju tako da trenutno samo krevet. U cetvrtak imam kontrolu, ulazim u osmu nedelju, a inace blizance nosim, za sada je sve bilo ok osim tog hematoma, bila sam u petak na uz kad se to dogodilo. A ti, kako si? Bese na jesen planirate dalje da krenete?

(odgovor članu Bicesuper)
Direktna veza do poruke: 2035
   RE: Azoospermija
1.5.2023 21:04:21   
Bicesuper
Jaooooo divnoooooo. Polako odmaraj, česti su hematomi koliko vidim, ali se miruje i bude ok.Mnogo sam srećna za sve vas, toliko se obradujem i zasuze mi oči, da mi muz kaže odmah, prepozna po izrazu lica, i kaže jesi to na forumu, hahahah.Javljaj sve. I polako, krevet, krevet. Najgore tj najteže je proslo, a to je ceo proces i neizvesnost. Nekad kad se set_im toga imam utisak kao da to nije realno da je proslo.Mi ćemo na jesen, septembar, oktobar, ako sve bude kako treba.Malo smo bili na putovanju, pa more i taman sveza onda da odem.To nam je poslednji put tj pokušaj.

(odgovor članu Prolecee)
Direktna veza do poruke: 2036
   RE: Azoospermija
1.5.2023 21:17:37   
Cicije
Meni je beta 2 maja, tj sutra a radila sam je vec 28 aprila, i bila je 6.4. Tako da se ne nadam previse... Sada vise nemamo smrzlica. Odledili su mojih 6 trodnevni i pustili ih do blastica, vratili mi dvije. I rekli su mi da ce biti dvije za zalediti, medutim sutra ujutro su mi javili da je bilo fregmentacija pa nisu zaledili.

(odgovor članu Bicesuper)
Direktna veza do poruke: 2037
   RE: Azoospermija
1.5.2023 22:33:32   
Bicesuper
Pa uradi betu svakako, možda sacekaj neki dan. Ima razlicitih situacija. Jedna devojka koju znam je tek kasnije shvatila da je transfer uspeo, beta joj bila premala (pritom je bio svež transfer). Tako da ne gubi nadu, koliko shvatam tebi je bio FET?Držim fige 

(odgovor članu Cicije)
Direktna veza do poruke: 2038
   RE: Azoospermija
1.5.2023 23:15:53   
Cicije
Sutra cu svakako uraditi, to ce biti 15 dnt. A mislim da sam 10dnt ili 11 dnt radila prvu betu, i buduci da je bio transfer dvije blastice, nisam bas optimisticna. Ne znam koliko najkasnije se moze desiti implantacija, ali nekako za blastice mi je to preniska beta...a eto, daj Boze da se desi cudo...

(odgovor članu Bicesuper)
Direktna veza do poruke: 2039
   RE: Azoospermija
5.5.2023 1:00:59   
Nika1
Cicije jesi li ponovila betu.Nadam se da je porasla 
IZVORNA PORUKA: Cicije

Sutra cu svakako uraditi, to ce biti 15 dnt. A mislim da sam 10dnt ili 11 dnt radila prvu betu, i buduci da je bio transfer dvije blastice, nisam bas optimisticna. Ne znam koliko najkasnije se moze desiti implantacija, ali nekako za blastice mi je to preniska beta...a eto, daj Boze da se desi cudo...



(odgovor članu Cicije)
Direktna veza do poruke: 2040
   RE: Azoospermija
5.5.2023 1:33:54   
Cicije
Jesam, nazalost na kraju je zavrsilo kao biohemijska...ali nadam se da ima nesto pozitivno i u tome. Sada cu uzeti malkice pauzu, ovo mi je sa pracenjem bete dosta nateglo zivce. Btw, jeste predali na federalni zahtjev? Ja se sve nadam da ce poceti sa tim sufinansiranjem taman dok ja malo odmorim 

(odgovor članu Nika1)
Direktna veza do poruke: 2041
   RE: Azoospermija
8.5.2023 0:56:37   
Nika1

Nisam predala,iskreno razocarans sam sa klinikama koje su se prijavile ,nema ni bahçeci ni bona Dea,iz Sarajeva Mehmedbasic i New life a kako sam cula ni jedna od tih klinika nema uspjeha .Imas li još zaledjenih embriona?
IZVORNA PORUKA: Cicije

Jesam, nazalost na kraju je zavrsilo kao biohemijska...ali nadam se da ima nesto pozitivno i u tome. Sada cu uzeti malkice pauzu, ovo mi je sa pracenjem bete dosta nateglo zivce. Btw, jeste predali na federalni zahtjev? Ja se sve nadam da ce poceti sa tim sufinansiranjem taman dok ja malo odmorim 



(odgovor članu Cicije)
Direktna veza do poruke: 2042
   RE: Azoospermija
8.5.2023 11:28:04   
Cicije
Nemam, moram u ponovni stimulirani. Nemoj da te obehrabre ti komentati, ja jos nisam vidjela stručnu dokazanu statistiku o uspjehu, sve sve svodi na rekla kazala. Evo ja prva u Bahceciju nisam bila zadovoljna,  poslije Mehmedbasica sam bukvalno se razboljela, i bila na infuzijama, jer su me isprepadali i ne mogu ti opisati rijecima sve kako je prosao pregled, da napomenem da sam cekala na stolici 45 minuta doktore. A kod Balica su mi probusili matericu i od operacije od 45 min napravili operaciju od 4h. Oporavak mi je trajao 3 mjeseca, iako mi je dr. Devleta idalje draga. Neke zene se kunu u te klinike i samo njih preporucuju, tako sam i ja isla po preporukama, ali eto moja iskustva su drugacija. Svakome ce biti ona na kojoj su uspjeli najbolja. Moja preporuka ti je da odes na svaku, i onda odaberes po svom osjecaju. Jer moras imati povjerenja u doktora. A iz Zavoda kazu da ih ima 6. Uostalom, mozda bas uspijes tamo gdje se najmanje nadas, kao za inat losim komentarima  :)

(odgovor članu Nika1)
Direktna veza do poruke: 2043
   RE: Azoospermija
8.5.2023 13:37:46   
Nika1

Jesi li ti radila kod Mehmedbasica ,znas li ko je kod njih embriolog?
IZVORNA PORUKA: Cicije

Nemam, moram u ponovni stimulirani. Nemoj da te obehrabre ti komentati, ja jos nisam vidjela stručnu dokazanu statistiku o uspjehu, sve sve svodi na rekla kazala. Evo ja prva u Bahceciju nisam bila zadovoljna,  poslije Mehmedbasica sam bukvalno se razboljela, i bila na infuzijama, jer su me isprepadali i ne mogu ti opisati rijecima sve kako je prosao pregled, da napomenem da sam cekala na stolici 45 minuta doktore. A kod Balica su mi probusili matericu i od operacije od 45 min napravili operaciju od 4h. Oporavak mi je trajao 3 mjeseca, iako mi je dr. Devleta idalje draga. Neke zene se kunu u te klinike i samo njih preporucuju, tako sam i ja isla po preporukama, ali eto moja iskustva su drugacija. Svakome ce biti ona na kojoj su uspjeli najbolja. Moja preporuka ti je da odes na svaku, i onda odaberes po svom osjecaju. Jer moras imati povjerenja u doktora. A iz Zavoda kazu da ih ima 6. Uostalom, mozda bas uspijes tamo gdje se najmanje nadas, kao za inat losim komentarima  :)



(odgovor članu Cicije)
Direktna veza do poruke: 2044
   RE: Azoospermija
8.5.2023 14:53:06   
Cicije
Naida Mehmedbasic je kod njih embriolog, a nisam radila kod IVF, isla sam pred operaciju kada je trebalo da mi se utvrdi dijagnoza maternice, ali nakon tog pregleda i svega, odustala sam od njih. Iako opet kazem, to je moje iskustvo, a neko drugi ce bas njih preporuciti zbog nekog svog dobrog iskustva, kao sto su i meni.

(odgovor članu Nika1)
Direktna veza do poruke: 2045
   RE: Azoospermija
8.5.2023 14:54:38   
Cicije

A suprug je radio neke nalaze kod njih pa tako znam da je ona embriolog a i piše im na stranici, imaju citav tim naveden
IZVORNA PORUKA: Nika1


Jesi li ti radila kod Mehmedbasica ,znas li ko je kod njih embriolog?
IZVORNA PORUKA: Cicije

Nemam, moram u ponovni stimulirani. Nemoj da te obehrabre ti komentati, ja jos nisam vidjela stručnu dokazanu statistiku o uspjehu, sve sve svodi na rekla kazala. Evo ja prva u Bahceciju nisam bila zadovoljna,  poslije Mehmedbasica sam bukvalno se razboljela, i bila na infuzijama, jer su me isprepadali i ne mogu ti opisati rijecima sve kako je prosao pregled, da napomenem da sam cekala na stolici 45 minuta doktore. A kod Balica su mi probusili matericu i od operacije od 45 min napravili operaciju od 4h. Oporavak mi je trajao 3 mjeseca, iako mi je dr. Devleta idalje draga. Neke zene se kunu u te klinike i samo njih preporucuju, tako sam i ja isla po preporukama, ali eto moja iskustva su drugacija. Svakome ce biti ona na kojoj su uspjeli najbolja. Moja preporuka ti je da odes na svaku, i onda odaberes po svom osjecaju. Jer moras imati povjerenja u doktora. A iz Zavoda kazu da ih ima 6. Uostalom, mozda bas uspijes tamo gdje se najmanje nadas, kao za inat losim komentarima  :)






(odgovor članu Nika1)
Direktna veza do poruke: 2046
   RE: Azoospermija
10.5.2023 10:59:28   
pudlicica
Cao da li je neko radio vto u Turskoj klinika Bahçeci i kakva su vam iskustva, hotel blizu klinike košta 85 evra sa doručkom to Bas mnogo i da li može da se nadje neki jeftiniji a da je blizu klinike


(odgovor članu Cicije)
Direktna veza do poruke: 2047
   RE: Azoospermija
11.5.2023 11:29:08   
Banana992
Nova sam ma forumu pa ne znam ni kako ovo funkcionise.. ali htela sam da podelim nase iskustvo sa azzo.. suprug je imao tumor testisa tako da ima samo jedan testis i pre 2 godine smo dobili dijagnozu azzo..ovde smo se prvo lecili u Feroni gde su nam bukvalno samo uzeli pare i nakljukali ga sa hormonima, radili nam tesu i to je to.. naravno nista nije nadjeno.. posle toga smo bili kod dr.Bojanica u Beogradu i on nam je rekao sa uradimo inhibin b i da je on najvazniji. Medjutim rezultat inhibina b je bio 0. Savetovao nam je Solun i micro tesu, jer u Srbiji niko ne radi pravu micro tesu, tako da nemoj da vas lazu. Tj kasnije sam cula da je ove godine u februaru stigao taj bioloski mikroskop i da se bukvalno jos uvek uce kako to funkcionise. Onda smo kontaktirali dr.Emrea koji nam je prvo rekao da inhibin b uopste nije bitan kod azospermicnih pacijenata i dao je suprugu terapiju da mu dovede hormone u mormalu(fsh mu je bio visok a testosteron nizak).. i koji su sada u normalk. Odradio je micro tesu i prvo nije nasao nista, a posle ispiranja tkiva je nasao 15ak spermatozoida, od toga 2 pokretna. Posle smo presli kod dr.Samija koji mi je radio pripremu i aspiraciju i sada cekamo da se embrioni razviju. Ako sve bude kako treba, transfer ce biti sl.meseca. a inace, ovde su nam u Feroni rekli nadjite donora. Tako da ne odustajte i svima savetujem da idu u Tursku, kod dr.Emrea jer veliki strucnjak i veliki covek! Mi smo otisli sa 0 % nade.. i kada nije nasao nista pod mikroskopom rekao nam je da su nam sanse da ima spermatozoida posle ispiranja 5%. T

(odgovor članu pudlicica)
Direktna veza do poruke: 2048
   RE: Azoospermija
11.5.2023 12:18:54   
Cicije
Želim vam mnogo srece, i molim Boga da vas nagradi za sav trud i upornost. Javljajte dalje razvoj situacije, bas me zanima kako ce proci. Nekada je dovoljan i jedan ali vrijedan spermatozoid i da se sve poklopi.

(odgovor članu Banana992)
Direktna veza do poruke: 2049
   RE: Azoospermija
11.5.2023 12:23:23   
Marinkovicm
Prolece bas mi drago zbog vas, i ja sam isto imala hematom samo mirovanje i bude sve ok negde oko 12-te nedelje se povukao.. nikako da se javim bila sam nesto bolesna bas me digo drzalo evo jos se oporavljam ali hvala Bogu sa bebom je sve u redu. Isli smo i na 4d divan je dozivljaj za sada je sve u redu usla sam u 6 mesec i jedva cekam da se porodim❤️ zelim vam svima puno srece i da svi docekamo svoje bebice

(odgovor članu Cicije)
Direktna veza do poruke: 2050
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  80 81 [82] 83 84   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  80 81 [82] 83 84   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Kada je šansa da ostanem u drugom stanju n...
Do ovulacije dođe kad se jajna ćelija koja je sazrevala u jajniku odvoji i započne svoj put jajovodom u matericu.
7 slavnih žena koje su se izborile sa nepl...
Mnoge holivudske glumice i pevačice su se takođe borile sa neplodnošću, pobedile je i sada uživaju u majčinstvu.



image
flamingos
CortinaT krema će baš, da reši svaki problem naš.
Ekcem je prošlost kad se nanese,jer krema sa sobom sve odnese. Vetar kada duva, koža zna da se suši i puca, tad CortinaT krema na vrata pokuca,lepo se namaže, upije baš i rešen je problem naš. Nije fora, a nije ni laž,u CortinaT kremi leži prava draž. Ona svima prija i zato nam je najmilija. Možda mi pisanje stihova i nije jača strana, ali jedno sigurno znam-CortinaT krema je bez mana.  Više >>
image

Anketa

Нос.
пеперутка16

Како чистите нос мале деце?

Click Here