Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
|
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Pitajte Pampers pedijatra 19.3.2026 9:41:37
|
|
|
|
Pampers pedijatar
|
IZVORNA PORUKA: marketing RR Bebu sam iskljucivo dojila i u drugom mesecu nije dobila ni grama. 5 dana sam kombinovala dojenje i dohranu od 60ml po obroku (7 obroka u 24h) i na sledecem merenju, nakon tih 5 dana beba je bila 800g teza. Da li mi mozete objasniti kako se to desilo i da li sam nekako bebu ostetila sto sam iskljucivo dojila i nije dodala tada? Zaboravite na grame, vazno je da je dojite, beba nije aparat po meri pa da mora dobijati uvek isto, opustite se to je sasvim uredu napredovanje.
|
|
|
|
|
RE: Pitajte Pampers pedijatra 19.3.2026 9:44:01
|
|
|
|
Pampers pedijatar
|
IZVORNA PORUKA: marketing RR Najcesci uzrok upale uha kod dece je povecan treci krajnik, sta vam je rekao ORL na pregledu. Uzrok upale uha u najvecem procentu su virusi, daju se antibiotici da ne dodje do bakterijske infekcije i zbog sirenja infekcije na mozak. Molim vas odvedite dete na pregled kod decijeg ORL lekara u IMD. Da li je faza da dijete od 2 godine odbija hranu iako je od početka uvođenja čvrste hrane jeo sve kao da ima gadjenje svelo se na par namjernica ? Hvala Deca su vam cudo, moguce je da menjaju navike tek tako, polako procice.
|
|
|
|
|
RE: Pitajte Pampers pedijatra 19.3.2026 9:48:06
|
|
|
|
Pampers pedijatar
|
IZVORNA PORUKA: marketing RR pozdrav beba 4 mjeseca noću se budi s plačom ili vrištanjem teško se smiri i teško zaspi da li je moguce da su zubi ili skok u razvoju ili nešto drugo Uzroka je mnogo, pospatrajte dete, prigrlite ga uz sebe kada tako pocne da vristi i bude uznemireno. Ako se to ponavlja potrazite, obavezno, misljenje decijeg neurologa.
|
|
|
|
|
RE: Pitajte Pampers pedijatra 19.3.2026 9:56:47
|
|
|
|
Pampers pedijatar
|
IZVORNA PORUKA: marketing RR ostovanje. U pitanju je beba od 2 meseca. Konstantno se zadavljuje pljuvackom i često bljucka mleko. Samo doji. Dešava se i u snu da se zadavi, pa se uplaši. Šta uraditi i šta to može biti? Napreduje lepo. Hvala Vazno je da doji, bljuckanje je uobicajeno kod beba, a to povremeno otezano gutanje i zadavljivanje morate voditi racuna, podici, probuditi i prigrliti. Ako to ucesta morate se javiti lekaru. Posmatrajte da li se javlja cesce ili se proredjuje.
|
|
|
|
|
RE: Pitajte Pampers pedijatra 19.3.2026 10:01:30
|
|
|
|
Pampers pedijatar
|
IZVORNA PORUKA: marketing RR Pitanje, beba 5,5 meseci nosic je zapusen vec par dana i izvlačimo sekret iz nosa nekoliko puta dnevno noskom, ali se pojavila sluz u stolici, isključivo dojena beba, kaki svaki eventualno svaki drugi dan, da li sekret iz nosa moze biti razlog pojave sluzave stolice? Takodje zubici ga veoma muce, po ceo dan grize sve sto stigne, od pljuvačke se ospe i oko usta, da li ima razloga da sumnjamo na alergiju. Nemlecnu ishranu tek planiramo, dva dana smo davali po kasicicu bundeve ali je bebac drugi dan nakon 12h od kasice povratio u mlazu mleko nakon dojenja, pa sam pauzirala uvodjenje na par dana. Bebe izbacuju sluz putem stolice, zato ste to primetili. Dojte je, polako sa nemlecnom ishranom, da li se zacinili tu bundevu i posolili, bebe imaju culo ukusa kao i mi. Sacekajte jesce sve kasnije.
|
|
|
|
|
RE: Pitajte Pampers pedijatra 19.3.2026 10:06:24
|
|
|
|
Pampers pedijatar
|
IZVORNA PORUKA: marketing RR Pozdrav. Zasto nijedan neurolog ili psihijatar ne daje uput za eventualno ispitivanje deficita nekog vitamina kod dece sa F83, razvojnom disfazijom? Da li je folna kiselina, b12,itd... mozda jos nesto od suplemenata znacajno za poboljšanje kognitivnih funkcija jer se u svetu o tome vec uveliko prica... Ja stvarno nisam upucena sta treba davati deci u toj situaciji, ali znam da je davanje Bevipleks vit.blagotvorno za vise funkcija, dajte mu i vit, D, dobar je za mnogo funkcija. Dajte ta oba preparata pomazu.
|
|
|
|
|
RE: Pitajte Pampers pedijatra 19.3.2026 10:14:52
|
|
|
|
Pampers pedijatar
|
IZVORNA PORUKA: marketing RR Decaku 6 godina dok spava krene krv iz nos..da li je to normalno? Sta uraditi? Curenje krvi iz nosa kod decaka je cesce. Uzrok moze biti malokrvnost, krvni splet u nosnoj sluznici koji se povredi ili infekcija nosne sluznice pa taj splet postaje osetljiviji, nedostatak nekog faktora koagulacije i nasledje od roditelja. Uradite KKS, pregled kod ORL lekara, vreme krvavljena i koagulacije i vidite da li je neko od vas bio takav. ako je sve uredu postoji preparat u vidu masti koji ste stavlja u noc, ali prvo uradite sve
|
|
|
|
|
RE: Pitajte Pampers pedijatra 7.7.2026 20:03:58
|
|
|
|
marketing RR
|
Šta je najbolje nanositi detetu od 3 godine na kožu da je sačuvam od insekata, jako je osetljivo dete i odmah bude kao alergijska reakcija pa joj dajem Aerius da joj prodje, tako mi dr rekla i pomogne nam, ali da li postoji nesto sa cim bih mogla da je sacuvam da je ne diraju?
|
|
|
|
|
RE: Pitajte Pampers pedijatra 7.7.2026 20:06:00
|
|
|
|
Pampers pedijatar
|
IZVORNA PORUKA: marketing RR Šta je najbolje nanositi detetu od 3 godine na kožu da je sačuvam od insekata, jako je osetljivo dete i odmah bude kao alergijska reakcija pa joj dajem Aerius da joj prodje, tako mi dr rekla i pomogne nam, ali da li postoji nesto sa cim bih mogla da je sacuvam da je ne diraju? Ne postoji neki preparat koji ce zastiti dete sa sigurnoscu. Koriste se razni prparati pri izlasku napolje, ali nista nije apsolutno sigurno. Verovatno je neko od roditelja tako preosetljiv. Inace imunitet se razvija i sa tri godine postaje imunitet odrasle osobe. Jedini savet je da pazite i brinete, porasce dete i to ce biti bolje.
|
|
|
|
|
RE: Pitajte Pampers pedijatra 7.7.2026 20:08:45
|
|
|
|
marketing RR
|
Postivanje pre svega.Vec mesec dana(sa ounih 5mes) krenuli smo sa uvodjenjem kasica,ali beba bezi od kasicice,place,stisne usne bez zelje da ista proba i to joj dam na silu pljuje. Molim za savet
|
|
|
|
|
RE: Pitajte Pampers pedijatra 7.7.2026 20:10:32
|
|
|
|
Pampers pedijatar
|
IZVORNA PORUKA: marketing RR Postivanje pre svega.Vec mesec dana(sa ounih 5mes) krenuli smo sa uvodjenjem kasica,ali beba bezi od kasicice,place,stisne usne bez zelje da ista proba i to joj dam na silu pljuje. Molim za savet Polako, beba je mala, ne zurite ima vremena da jede druge namirnice, ja nisam nikada tako rano uvodila nemlecnu ishranu, putite je jesce, sada je vreme za mleko. Vazno je da lepo napreduje i ima normalne reakcije.
|
|
|
|
|
RE: Pitajte Pampers pedijatra 7.7.2026 20:12:24
|
|
|
|
marketing RR
|
Dete, 15meseci ima alergiju na vestacke boje. Stalno izadje osip iako pazim na ishranu. Pije sirup Arius kad dobije osip. Dok ima osip, na dijeti je. Da li postoji resenje za ovu situaciju? Hvala....
|
|
|
|
|
RE: Pitajte Pampers pedijatra 7.7.2026 20:14:31
|
|
|
|
Pampers pedijatar
|
IZVORNA PORUKA: marketing RR Dete, 15meseci ima alergiju na vestacke boje. Stalno izadje osip iako pazim na ishranu. Pije sirup Arius kad dobije osip. Dok ima osip, na dijeti je. Da li postoji resenje za ovu situaciju? Hvala.... Imuni sistem se razvija i postize nivo zrelosti odrasle osobe sa 3 god. Polako, vodite racuna, pazite na ishranu i tek posle 3 god treba traziti resenje.
|
|
|
|
|
RE: Pitajte Pampers pedijatra 7.7.2026 20:17:18
|
|
|
|
marketing RR
|
Dobar dan,trenutno smo na moru,devojcica 3 ipo god je pocela da kalje nocu i suvi kasalj je u pitanju.Koji sirup mogu da joj dam?Hvala unapred na odgivoru
|
|
|
|
|
RE: Pitajte Pampers pedijatra 7.7.2026 20:19:24
|
|
|
|
Pampers pedijatar
|
IZVORNA PORUKA: marketing RR Dobar dan,trenutno smo na moru,devojcica 3 ipo god je pocela da kalje nocu i suvi kasalj je u pitanju.Koji sirup mogu da joj dam?Hvala unapred na odgivoru Suvi kasalj nocu je najcesce uzrokovan opstrukcijom disajnih puteva, deca cesto tako reaguju pri promeni klime. Trebalo bi da lekar poslusa pluca deteta. Sirup nije preporucljiv bez lekara i pregledu.
|
|
|
|
|
RE: Pitajte Pampers pedijatra 7.7.2026 20:21:06
|
|
|
|
marketing RR
|
Dete 2,5godine hvata se za krevet penje u krevet, vozi dubak al nikako sama na noge, odmah gleda gde ce da sedne.
|
|
|
|
|
RE: Pitajte Pampers pedijatra 7.7.2026 20:22:30
|
|
|
|
Pampers pedijatar
|
IZVORNA PORUKA: marketing RR Dete 2,5godine hvata se za krevet penje u krevet, vozi dubak al nikako sama na noge, odmah gleda gde ce da sedne. Vaše dete koristi sva moguca sredstva i pomagala da se ne trosi. Ako je neuroloski nalaz uredan prohodace, ne prohodaju svi u isto vreme. Da li je neko od roditelja bio takav?
|
|
|
|
|
RE: Pitajte Pampers pedijatra 7.7.2026 20:24:06
|
|
|
|
marketing RR
|
Pozdrav.Dete 8.5 godina na moru se oziljak od bsz vakcine naduo kao plik sa belicastom tecnoscu(nakon primanja vakcine u porodilistu oziljak je tako reagovao mesecima ,tada bi curila tecnost pa zaraste i tako mesecima),posle par dana se splinuo bez curenj.Da li mi mozete reci sta je moglo da se desi,da li je neka reaktivacija vakcine ili upala i zasto se to desilo,prvi put se to desava nakon toliko godina?Hvala unapred na odgovoru.
|
|
|
|
|
RE: Pitajte Pampers pedijatra 7.7.2026 20:26:19
|
|
|
|
Pampers pedijatar
|
IZVORNA PORUKA: marketing RR Pozdrav.Dete 8.5 godina na moru se oziljak od bsz vakcine naduo kao plik sa belicastom tecnoscu(nakon primanja vakcine u porodilistu oziljak je tako reagovao mesecima ,tada bi curila tecnost pa zaraste i tako mesecima),posle par dana se splinuo bez curenj.Da li mi mozete reci sta je moglo da se desi,da li je neka reaktivacija vakcine ili upala i zasto se to desilo,prvi put se to desava nakon toliko godina?Hvala unapred na odgovoru. Stvarno je neuobicajena reakcija BCG oziljka u tom uzrastu. Sve sto se desavalo nakon vakcinacije u porodilistu je uobicajeno i ume da traje dugo. Za ovo vam savetujem da ga odvedete, nakon odmora, kod decijeg pulmologa na pregled, savet i misljenje.
|
|
|
|
|
RE: Pitajte Pampers pedijatra 7.7.2026 20:26:38
|
|
|
|
marketing RR
|
Pozdrav. Beba 12mj ima kvrzicu iza uha ,nosila sam je našem pedijatru ,rekli su da je od upale,medjutim evo skoro 20dana ne povlači se
|
|
|
|
|
RE: Pitajte Pampers pedijatra 7.7.2026 20:27:17
|
|
|
|
marketing RR
|
Kada se treba obratiti lekaru zbog curenja krvi iz nosa? Deca 8 i 16 godina, skoro svaki drugi dan u poslednjih mesec dana.
|
|
|
|
|
RE: Pitajte Pampers pedijatra 7.7.2026 20:27:48
|
|
|
|
marketing RR
|
Djecak 3,5 godine, veliki nožni nokti se listaju.. ne po širini nokta pa da pucaju nego po duzini. Pedijatrica je rekla da je to ok, da ce proci samo od sebe.. a to traje vec dosta dugo.
|
|
|
|
|
RE: Pitajte Pampers pedijatra 7.7.2026 20:28:06
|
|
|
|
marketing RR
|
Devojcicu 6 godina ujelo nesto za ruku nogu i ledja taj deo je crven i tvr koi sirup za alergiju smem da dam i sta mazati?
|
|
|
|
|
RE: Pitajte Pampers pedijatra 7.7.2026 20:28:31
|
|
|
|
marketing RR
|
Pozdrav! Čime tretirati ubode od insekata kod beba? Mesto uboda je tvrdo, crveno i naduto. Beba ima 9 meseci. Hvala.
|
|
|
|
|
RE: Pitajte Pampers pedijatra 7.7.2026 20:28:53
|
|
|
|
marketing RR
|
Do koliko mjeseci je "normalno" da djete progovori mislim na mama,tata i te osnovne stvari a s koliko mjeseci se smatra da kasni s govorom?
|
|
|
|
Anketa
Ime za decakaSlavica 81Koje ime Vam je najlepse?Mijat (
12%)

Ignjat (
12%)

Kosta (
46%)

Damjan (
31%)
Ukupan broj glasova: 111Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi
svoju anketu!