|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  7 8 [9] 10 11   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Carski rez
28.1.2010 19:59:22   
Mishica 77

Moja user posted image je trenutno guzom na dole. Rekli su mi, evo i danas opet, da ako tako ostane ulazim u porodilište na CR dve nedelje ranije dok ne krenu bolovi. Wioleta, i ja mislim da je to tvoje malo kasno ali tvoj doca najbolje zna šta radi. user posted image

(odgovor članu gagins)
Direktna veza do poruke: 201
   RE: Carski rez
28.1.2010 20:04:22   
Wioleta
pa meni je termin 18.februara a 12. idem ,i sa cerkom je bio tako 20.novembra mi je bila termin a carski je bio 13.nov. 2007

(odgovor članu cicko)
Direktna veza do poruke: 202
   RE: Carski rez
28.1.2010 20:12:33   
Zvoončica
Ćao, kada ti je termin?
Meni 16 febr. i moja beba je guzom na dole, ali je doktor rekao da će se okrenuti
Da li ćes raditi carski, pa ja valjda hoću, ako ovako ostane

(odgovor članu Mishica 77)
Direktna veza do poruke: 203
   RE: Carski rez
28.1.2010 20:18:10   
indy_25
Ovdje u Holandiji imas pravo da biras prirodno uz epidural ili obicno prirodno. A cr rade tek kad vide da se zena bas ne moze nikako prirodno poroditi. Uh zene svaka vam cast kad se ne bojite tog CR ja nikako ne bi volila tako pa cak ni epidural brate. Hocu prirodno i samo prirodno.

(odgovor članu Zvoončica)
Direktna veza do poruke: 204
   RE: Carski rez
28.1.2010 20:22:58   
Zvoončica
pa, ne bih ni ja carski, ali ako bude moralo,sta da se radi user posted image  čula sam da je mnogo teze posle porodjaja, kada se radi cr

(odgovor članu indy_25)
Direktna veza do poruke: 205
   RE: Carski rez
28.1.2010 20:28:59   
indy_25
Pa sto se mora mora se nego ja kazem kad neko nema indikacije za CR a zeli Cr e svaka mu casta ja ne bi nikada jer prvi porod mi je bio suuuuppeeeer nadam se da ce i ovaj drugi.

(odgovor članu Zvoončica)
Direktna veza do poruke: 206
   RE: Carski rez
28.1.2010 20:33:02   
LillyT
Ja hocu CR, jer sam vec bila dva puta pod opstom anestezijom i super mi je sve bilo. Ali, nemam indicije, pa onda samo mogu da kukam i protestujem i psujem nas zdravstveni sistem. 

_____________________________

Zgodna nisam, ali nezgodna jesam

...and all I can do is try

(odgovor članu indy_25)
Direktna veza do poruke: 207
   RE: Carski rez
28.1.2010 20:42:08   
cicko
Mislim da i jeddno i drugo ima svoje prednosti. Ne mislim da je oporavak posle CR OBAVEZNO i tezi. I prirodni moze da se iskomplikuje... U svakom slucaju ako postoje indikacije za CR ne treba se puno razmisljati.

(odgovor članu LillyT)
Direktna veza do poruke: 208
   RE: Carski rez
28.1.2010 21:32:58   
Mishica 77


Zvooncice, meni je termin (tek)16.03. ali me gin. samo obaveštava šta bi bilo kad bi bilo.
To sam već i napisala u jednom postu: iskreno bih volela da ostane karlično pa da idem na CR, po mogućnosti spinal.

(odgovor članu Zvoončica)
Direktna veza do poruke: 209
   RE: Carski rez
29.1.2010 10:40:49   
Wioleta
meni nije bio tesko posle CR .kad sam dosla kuci nisam mogla da lezim ceo dan .vec sam mogla da ustanem drugi dan sama.

(odgovor članu Mishica 77)
Direktna veza do poruke: 210
   RE: Carski rez
29.1.2010 10:51:19   
sanji
Ja nisam ležala uopšte posle CR ali ne mogu da kažem koliko je to pametno! 8 nedelja krvarenja posle CR i nije normalno a to je samo iz razloga što sam se preforsirala! Međutim, samo nas 2 smo ustale odmah i već sutradan se tuširale i šetale (nije lako i boli ali šta sad) dok su ostale kukale, previjale se i nisu mogle ni da legnu na stranu a ne da ustanu. Ne pričam o 2-3 žene nego o 15-20 žena koliko ih staje na odeljenje a sve je bilo puno! Preporučuje se mirovanje od 30 do 40 dana (ja to nikad ne bih mogla) i obično se žene toliko i oporavljaju i maksimalno štede (do granice da one sednu a neko im doda dete). Nemojte se zavaravati da je CR toliko jednostavan, nije fora da samo tog trenutka ne osetiš ništa. Ja sam prilično izdržljiva pa sam bila na lekovima protiv bolova skoro mesec dana. Žene koje su se normalno porodile dok sam ja bila tamo već posle dva dana su funkcionisale normalno, jedini je problem bio da sednu! 

_____________________________

DOBILI SMO PRINCEZE

(odgovor članu Wioleta)
Direktna veza do poruke: 211
   RE: Carski rez
29.1.2010 11:00:41   
PRINCESSS
Moj porodjaj je bio zakazan uz epidural.u devet ujutru su mi stavili vaginaletu,u pola jedan me odneli u salu,a u jedan sam primila epidural.Na moje iznenadjenje epidural je delovao samo na jednu stranu tela,desnu stranu ne osecam ,a leva me otkida od bolova,osecam dvaku kontrakciju.Jako cudan osecaj.Uspevala sam da predisem kontrakcije sve do momenta kada su mi probusili vodenjak i shvatili da je beba prekupna za mene.Poceli su da mu opadaju srcani tonovi pa su me poslali na carski rez.Najludje od svega je to sto treba da sidjem stepenicama sprat nize,a ja ne osecam desnu stranu uopste.Jedna babica me drzi za desno rame,a ja se drzim za gelender i oslanjam na levu nogu.Ma haos user posted image Na kraju su mi dali totalnu anesteziju i moj najlepsi decak se rodio u 16 i 45 tezak 3700g,56cm dugacak sa obimom glave od 37 cm.user posted image

(odgovor članu sanji)
Direktna veza do poruke: 212
   RE: Carski rez
29.1.2010 11:04:40   
mihi
Minavb, ako se porađaš u GAK-u, to može da se odradi, ja sam se porodila CR u EPIDURALU (ne spinalu) i oduševljena sam, pisala sam da sam 8. dana mogla da trčim, ne znam zašto se dr mršti to ne radi ginekolog nego anesteziolog moja drugarica dr Radica Bulatiović tamo radi kao anesteziolog i sjajno mi je to odradila. Kateter ostaje posle CR još jedan dan ostave ti špric sa anestetikom da dodaš sama sebi i ništa me nije bolelo. SAnji ti si možda zbog dve bebe imala bolove, mene ništa nije bolelo sedela sam normalno. U 10 45h saam se porodila dok su me ušili i prebacili u intenzivnu u 11 i 10 sam poslala prvi SMS. A da ne pričam o tome što odmah vidiš bebu, čuješ plač, ne moguz da verujem kako je sve bilo super. Žene koje su imal CR u opštoj anesteziji su se budile, buncale, plakale, nisu mogle sutra dan da ustanu sve ih je bolelo..... Obavezno insistiraj na CR u epiduralu u svetu više niko ne radi CR u opštoj anesteziji.

(odgovor članu sanji)
Direktna veza do poruke: 213
   RE: Carski rez
29.1.2010 11:08:02   
minavb
Idem u Visegradsku. Moja dr tamo radi, ona ce me poradjati i kaze da ne voli epidural i carski. Rekla mi je i zasto ali sam zaboravila. Ja bi volela da budem svesna, nemam problem sa seckanjem a volela bih da odmah vidim svoje dete. Videcu malo da je pritisnem, mozda i pristane.user posted image

(odgovor članu mihi)
Direktna veza do poruke: 214
   RE: Carski rez
29.1.2010 11:09:25   
sanji
Mihi ja sam bila u opštoj anesteziji i žene o kojima pričam! CR uz epidural je nešto drugo! Samo je jedna bila porođena tako za 20 dana koliko sam bila tamo i prošla je fenomenalno. Nju su porodili tako samo iz razloga što nisu smeli da je stave u opštu (neki problem sa nekontrolisanim povraćanjem zbog čega nisu smeli da je uspavaju).

_____________________________

DOBILI SMO PRINCEZE

(odgovor članu mihi)
Direktna veza do poruke: 215
   RE: Carski rez
29.1.2010 11:15:12   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Zvoončica

pa, ne bih ni ja carski, ali ako bude moralo,sta da se radi user posted image  čula sam da je mnogo teze posle porodjaja, kada se radi cr


To je jako individualno. Ja sam 10 dana nakon CR šetala i pila kafu u kafiću sa bebom, a drugarica koja se porodila pre mene prirodno još uvek nije mogla da sedi.


Jao mihi, kako to krasno zvuči. Ali ja kada se setim tog osećaja kada sam legla na porođajni sto, tog straha kada su me vezali i misli JAO HOĆE LI ME VIŠE USPAVATI INAČE ĆU ODMAH PASTI U NESVEST... kako da se usudim na CR uz epidural? Šta ako im padnem u nesvest? Šta ako mi skoči pritisak od straha ili otkucaji srca? šta ako samo napravim više šteti nego koristi i na taj način ugrozim i sebe i bebu?

(odgovor članu Zvoončica)
  Direktna veza do poruke: 216
   RE: Carski rez
29.1.2010 11:19:25   
LillyT
Mihi, a da li je to moguce za sve ili moras da imas nekog tamo da bi ti uradilo CR u epiduralu?

Drugo pitanje za vas sa CR, koliko vam je niska rana? Meni je od operacije bas jako nisko, ali iskreno nisam bas mogla da sedim par dana jer me je stiskala (a i imala sam 11 savova), ali sam hodala od prvog dana, pa me zanima kolika je (i gde je) rana za CR.


_____________________________

Zgodna nisam, ali nezgodna jesam

...and all I can do is try

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 217
   RE: Carski rez
29.1.2010 11:24:46   
Anoniman
Meni je otprilike 3-4 prsta ispod ravni kukova, dužine oko 10cm. 

(odgovor članu LillyT)
  Direktna veza do poruke: 218
   RE: Carski rez
29.1.2010 11:26:05   
sanji
LillyT - moraš da imaš vezu ili neku žašću indikaciju! user posted image  user posted image  user posted image Inače će ti svi pričati kako je najbolji prirodni porođaj i čekati u nedogled! Rez je skroz nisko ali ne smeta uopšte sedenju (ja sam normalno sedela prvi dan i nije me ni bolelo kad sedim). Rez je oko desetak cm ali kako zarasta ožiljak se naravno smanjuje. user posted image

_____________________________

DOBILI SMO PRINCEZE

(odgovor članu LillyT)
Direktna veza do poruke: 219
   RE: Carski rez
29.1.2010 11:32:43   
LillyT
Pa kao i moja rana, taman bi mogli preko nje da me seku. Ja sam tada stvarno super podnela operaciju, pa mi je nekako CR nesto sto bih volela. A iskreno, CR u epiduralu mi bas super zvuci, joj ja sam totalni ludak, mislim da bih volela i da gledam user posted image

_____________________________

Zgodna nisam, ali nezgodna jesam

...and all I can do is try

(odgovor članu sanji)
Direktna veza do poruke: 220
   RE: Carski rez
29.1.2010 11:34:39   
Anoniman
Ako je lekar iole normalan, seći će te preko već postojećeg ožiljka. Ženica koja je ležala sa mnom u Betaniji, CR joj je rađen preko prethodnog CR.

(odgovor članu LillyT)
  Direktna veza do poruke: 221
   RE: Carski rez
29.1.2010 11:35:42   
mihi
Skroz nisko je rez ispod pubične kosti. Ma Tashke stave paravan ništa ne vidiš niti osećaš. E sad ko se plaši........ Ja se obrnuto plašim tubusa i da li ću se probuditi (što je iracionalni strah naravno).

(odgovor članu LillyT)
Direktna veza do poruke: 222
   RE: Carski rez
29.1.2010 11:36:41   
minavb
Lilly je imala operaciju druge vrste, ali kontam da bi joj rez bio preko starog, nema razloga da ne bude. Moju skolsku su sekli od pupka do stidne kosti, onaj stari rez i oziljak joj izgleda kao da ima jos jednu zadnjicu na stomaku. user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 223
   RE: Carski rez
29.1.2010 11:40:17   
LillyT
IZVORNA PORUKA: mihi

Skroz nisko je rez ispod pubične kosti. Ma Tashke stave paravan ništa ne vidiš niti osećaš. E sad ko se plaši........ Ja se obrnuto plašim tubusa i da li ću se probuditi (što je iracionalni strah naravno).


A da li ima sanse da vidim bar malo? Meni bas to zanima, skoro sam gleala CR cetvorki (mislim da je bio na NG), bas su odlicno uradili.

Nego ovo za tubus je stvarno grozno, ja sam se probudila na stolu (jos uvek vezana) i sa tim cudom u ustima i pomislila kako cu da umerem (oci ne otvaram), a ne mogu nikoga da pozovem jer ne mogu da pricam. Koji trip (a o opijenosti necu ni da pricam) user posted image


_____________________________

Zgodna nisam, ali nezgodna jesam

...and all I can do is try

(odgovor članu mihi)
Direktna veza do poruke: 224
   RE: Carski rez
29.1.2010 11:41:44   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Tasha RR

Ako je lekar iole normalan, seći će te preko već postojećeg ožiljka. Ženica koja je ležala sa mnom u Betaniji, CR joj je rađen preko prethodnog CR.


Da, ja taj strah nisam imala dok nisam rodila Luku. Onda kada je Luka imao oko 1,5god imala sam operaciju dojke u totalnoj i toliko sam se uplašila da je totalna jedva počela da deluje na mene. Naravno delovala je. user posted image Zatim pročitah, negde je na RR neko pisao da je osetio svoj CR jer mu se mozak probudio ali nije mogao da mrda i da znak da sve oseća (valjda nedovoljna doza anestezije)... bojim se da podsvest ne proradi u tom trenutku, mada, ako se to prvi put nije desilo, zašto bi sada? I baš se lomim, i baš razmišljam, do te mere, da razmišljam da odem na prirodni porođaj nakon CR što se inače nikako ne preporučuje, samo da bi kroz sve prošla svesno, i samo da bih što pre kući iz bolnice, jer mislim da ću biti u gadnoj depresiji bez Luke 5 dana.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 225
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  7 8 [9] 10 11   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  7 8 [9] 10 11   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Uloga placente (video)
video
Nakon implantacije, iz perifernih ćelija blastocista, razvija se deo strukture zvan placenta, koji služi kao veza između...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoći
EDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...



image
AnaTamara
Preporuka budućim mamama!
Porođaj je sve bliže, pripremaju se stvarčice, između ostalog i Fitolat, koji mi je mnogo pomogao sa prvim detetom, uspeli smo da uspostavimo laktaciju!  Više >>
image

Anketa

Дуда.
пеперутка16

До када је ваше дете имало цуцлу?

Click Here