|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4 5   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Alergija na mlecne proteine
19.10.2010 10:56:59   
Tara
Veruska user posted image user posted image user posted image user posted image
Ne dojim ga vise user posted image user posted image user posted image menstruacija mi je promenila ukus mleka tako da
on posle nije hteo da sisa , ma ni kad mu dam moje mleko na flasicu, stalno je plakao, bio nervozan,odbijao dojku, ljutio se ,ja sam mislila da su zubici,
posle 10-15 dana sam mu dala formulu user posted image i dete mi se naspavalo, inace dok je trajala moja nocna mora sa sisanjem- tj.sa ne sisanjem izbacila sam sve mlecno , jer sam mislila da je od toga medjutim nije do toga user posted image
Tako da sad pijemo allernovu , narucila sam iz Francuske ,videcu koliko ce to biti jeftinije.

(odgovor članu Dada81)
Direktna veza do poruke: 51
   RE: Alergija na mlecne proteine
19.10.2010 16:05:02   
Snelle
Red sonia user posted image

Tara, otkad tebe nisam videla ovde user posted image

Naši rezultati su napokon gotovi. Korpokultura je u redu, nema virusa u stolici. Sa te strane je sve ok, ostalo je još da vidimo da li je u pitanju alergija na mlečne proteine.

Dado, krv u stolici može da bude neki problem, ali i ne mora da znači! Ako kod mog deteta isključimo i alergiju na mleko, znači da je krv u stolici posledica nicanja zubića ili prisustva bakterija koje se javljaju jer dete u tom uzrastu gura i trpa sve u usta, pa usled još uvek nedovoljno razvijenog digestivnog trakta, bakterije uzrokuju krv u stolici. Moja preporuka ti je da odradiš KS, koprokulturu, da proveriš da ne postoj neki virus u organizmu, i na kraju da proverite da li je u pitanju alergija! Ako je sve ok, nema mesta brizi.



_____________________________

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

(odgovor članu Tara)
Direktna veza do poruke: 52
   RE: Alergija na mlecne proteine
19.10.2010 20:33:40   
marince1
Danas smo ponovo uradili test i nismo vise alergicni na mleko user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Ko zna zasto je to dobro...

Nista u zivotu nije slucajno!

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 53
   RE: Alergija na mlecne proteine
19.10.2010 21:17:30   
gagana83
Jeeeeeeeeeeeeuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Ljubimo vas puno, puno, punooooo!


_____________________________

ISKLJUCI PINK , UKLJUCI MOZAK!!!!!!

(odgovor članu marince1)
Direktna veza do poruke: 54
   RE: Alergija na mlecne proteine
8.12.2010 18:21:50   
Snelle
Kravlje mleko sadrži veći broj proteina, a najvažniji su laktoglobulini, laktalbumin, kazein i kravlji albumin. Alergija na kravlje mleko javlja se u oko 2,5% dojenčadi i kod dece do druge godine života pa je to najčešća alergijska reakcija kod dece te dobi.

Alergijska reakcija na proteine kravljeg mleka protiče po tri tipa reakcije. U prvom postoje specifična IgE antitela na proteine iz mleka, pa reakcija ima anafilaktičke karakteristike. U drugoj, reakcija protiče po III i IV tipu preoset_ljivosti, pa je klinička slika veoma slična celijakiji. Treći tip reakcije je mešovit, a ovakva deca često imaju i atopijski dermatitis i/ili astmu uz reakciju na mleko.

Klinička slika

Prvi simptomi obično počinju pre trećeg meseca života, a zavise od tipa reakcije. Tako su kod prvog tipa u vidu urtikarije, vizinga, angioedema ili kolika. Javljaju se unutar nekoliko minuta od unošenja mleka. U drugom tipu, nema neposredne reakcije na mleko, simptomi nastaju postepeno, a bolest podseća na celijakiju.

Dijagnoza

Postavlja se na osnovu kliničke slike, laboratorijskih analiza (dokazivanje specifičnih IgE na proteine mleka), a u drugom tipu biopsijom mukoze tankog creva.

Lečenje

Terapija se sastoji u uklanjanju kravljeg mleka iz ishrane. Zamena je sojino mleko ili hidrolizat kazeina. U oko 50% bolesnika, koji su zbog alergije na kravlje mleko uzimali sojino mleko, razvije se oset_ljivost i na soju. Na sreću, preoset_ljivost na kravlje mleko često nije trajna pojava. Oko 85% dece kod kojih je bila dokazana alergija na kravlje mleko prestaje biti alergično do treće godine života pa može konzumirati kravlje mleko bez posledica.

Izvor



< Poruku je uredio Snelle -- 8.12.2010 18:23:45 >


_____________________________

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

(odgovor članu gagana83)
Direktna veza do poruke: 55
   RE: Alergija na mlecne proteine
8.12.2010 18:26:08   
Snelle
Alergije i intolerancija na proteine kravljeg mleka Alergija na proteine kravljeg mleka se sreće kod 2 do 3 odsto dece u prvoj godini života. Na sreću, poremećaj je prolaznog karaktera, i najčešće pogađa bebe koje su genetski predisponirane za alergijske reakcije, i u čijim je porodicama već kod roditelja, braće i sestara bilo različitih alegija. Ako je porodična anamneza pozitivna , prvencija pojave alergija je moguća ako se umesto obične , uvede HA (hipoalergena formula). Intolerancija na proteine kravljeg mleka primarno pogađa odojčad u prvom polugođu , na veštačkoj ishrani, i često se javlja udruženo sa nepodnošenjem proteina soje, jaja, pšeničnog brašna,pilećeg mesa i dr. Simptomatologija je različita i kreće se od kožnih (crvenilo oko usta, ekcem, koprivnjača), do gastrointestinalnih (stomačni grčevi, odbijanje obroka, povraćanje, proliv, često s prisusvtom krvi i sluzi u stolici) Osnovu terapije čini eliminaciona dijeta prilagođena uzrastu deteta.Ako se dete hrani formulom preporučuju se hidrolizati (Aptamil ADC), a ako je na majčinom mleku,majci se isključuju proteini kravljeg mleka.

Aptamil HA 1

Aptamil HA 1 mlečna formula koja smanjuje rizik od pojave alergije u prvih 6 meseci. Parcijalni hidrolizat proteina surutke. Kod beba kod kojih postoji visok rizik, hidrolizovana mleka za bebe mogu do 40% smanjiti učestalost alergija. IMMUNOFORTIS u Aptamil Hypo-Allergenic selektivno stimuliše rast bifidobakterija i laktobacila do nivoa koji je sličan kao kod dojenih beba, prirodno ojačava imuni sistem, smanjuje učestalost infekcija, smanjuje rizik pojave alergija. Bifidobakterije i laktobacili produkuju masne kiseline kratkog lanca (SCFA) i daju niži pH što rezultira smanjenjem broja patogena i podržava razvoj limfatičnog tkiva creva, koji predstavlja oko 66% imunog sistema u tom uzrastu. Dvostruka zaštita za bebe kod kojih postoji rizik pojave alergija:
  • 1. Prevencija alergija
  • smanjuje rizik senzibilizacije
  • smanjuje rizik alergija
  • 2. Ojačan imunitet
  • podstiče rast bifidobakterija i laktobacila
  • smanjuje rizik pojave atopijskog dermatitisa, dokazano prirodno jača imuni sistem
Aptamil HA 1 sadrži sve hranljive sastojke neophodne za pravilan rast i razvoj u prvih 6 meseci.

Aptamil HA 2

user posted image Parcijalni hidrolizat proteina surutke. Kod beba kod kojih postoji visok rizik, hidrolizovana mleka za bebe mogu do 40% smanjiti učestalost alergija. Aptamil Hypo - Allergenic 2 deluje slično kao ciklus zaštite koji pruža majčino mleko. Specijalno formulisana mlečna formula koja smanjuje rizik od pojave alergija. Sadrži sve hranljive sastojke neophodne za pravilan rast i razvoj odojčadi od 6 do 12 meseca. Koristi se kao nastavak ishrane posle Aptamila HA 1.Aptamil Allergy Digestive Care Dokazane prednosti za imunitet Aptamil ADC je kompletna formula za ishranu sa semielementima zasnovana na ekstenzivno hidrolizovanim proteinima surutke, za bebe koje pate od izrazite malapsorpcije (slaba apsorpcija hranljivih sastojaka) ili alergije. Primeri gastrointestinalnih stanja kod kojih se preporučuje Aptamil ADC:
  • Dijareja koja je hronična ili se teško kontroliše
  • Jaka intestinalna malapsorpcija uključujući sindrom kratkog creva
  • Bolest hroničnog zapaljenja creva
  • Izrazita neuhranjenost
  • Cistična fibroza
  • Mala težina na rođenju sa problemima malapsorpcije
  • Prelaz sa parenteralne na enteralnu ishranu
Aptamil ADC je mleko za bebe zasnovano na surutki sa visokim stepenom hidrolize koje sadrži:
  • 80-90% peptida kratkog lanca
  • 10-20% slobodnih amino kiselina
Sadrži mešavinu masti sa 50% triglicerida srednjeg lanca (MCT). MCT u Aptamil Allergy Digestive Care mogu da olakšaju apsorpciju, jer se vare još u želucu, uz posebne prednosti za bebe kod kojih postoji malapsorpcija. Sadrži mešavinu biljnih ulja koja stvaraju idealan balans i odnos esencijalnih masnih kiselina. Kao podrška formiranju tkiva i razvoju mozga i oka takođe su dodate polinezasićene masne kiseline dugog lanca (LCP). Sadrži maltodekstrin. Čak i pod manje povoljnim uslovima, maltodekstrin će se dobro svariti, jer maltaza i glukoamilaza, enzimi koji su potrebni za varenje, preživljavaju intestinalnu atrofiju. Praktično ne sadrži laktozu (<0,1mg/100ml), što može biti veoma bitno za tretman beba kod kojih su enteropatija i malapsorpcija sekundarna posledica alergije na hranu. Obogaćen nukleotidima značajnim za regeneraciju oštećenih ćelija digestivnog trakta.

Izvor


< Poruku je uredio Snelle -- 8.12.2010 18:27:20 >


_____________________________

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 56
   RE: Alergija na mlecne proteine
8.12.2010 18:33:10   
Snelle
A sad pitanje za mame čija deca imaju ili su imala ovu vrstu alergije - da li ste deci davali jaja, pšenično brašno...namirnice koje su poznate kao alergeni? Da li su vam lekari dali "zeleno svetlo" za te namirnice ili ne?

_____________________________

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 57
   RE: Alergija na mlecne proteine
8.12.2010 21:27:27   
briseljancica
snelle imam pitanje za tebe:
da li su tebi savetovali da pored mleka i mlecnih proizvoda iz ishrane izbacis soju i govedinu?
moja helena ima alergiju na proteine kravljeg mleka, javila se kada je imala mesec dana nakon sto smo joj dali ad mleko. od tada ne uzimam nista mlecno, ali joj se krvava sluz javlja jednom u 2 nedelje. malo sam google-la i nasla nesto slicno ovome sto si postavila-da ako je dete osetljivo na kasein verovatno je osetljivo i na soju, ali i na neki protein iz govedine.

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 58
   RE: Alergija na mlecne proteine
8.12.2010 22:50:35   
Shishica
A kako rade te testove bebama?

_____________________________

":)) Blesava mama...stavila bebu u stomak :))) .."
-Pazi Ema da ne padnes, budi pazljiva!
-Ne brini mama. Budicu pazljiva!

(odgovor članu briseljancica)
Direktna veza do poruke: 59
   RE: Alergija na mlecne proteine
8.12.2010 22:57:24   
Mery
Evo i mene da podijelim sa vama moje nazalost veliko iskustvo sa ovim problemom. Nama je prvi znak bio osip po kozi koji se pojavio sa nepuna 2 mjeseca, posto to nije prolazilo odveli smo ga pedijatru koji nas je uputio dermatologu i dijagnoza je bila atopijski dermatitis. Meni su tada rekli da je to vezano za alergiju n nesto ali da se ne moze znati na sta jer je on bio isuvise mali da bi se radili bilo kakvi alergo testovi. Otkrili smo da je rijec o alergiji na mlijeko kada sam mu pocela uvoditi cvrstu hranu i htjela napraviti rizine pahuljice sa humanom. Odreagovao je samo crvenilom oko usta. Uz konsultaciju sa dr potvrdili smo alergiju na kravlje mlijeko. Povremeno mu dam malo necega od mlijecnih proizvoda da vidim ima li jos reakcije Inace jos uvijek smo alergicni, mada sam mu prije oko 2 mjeseca dala plazmu keks da vidim kako ce reagovati i nije bilo reakcije. Uz savjet dr on sada jede plazmu bez problema, u sustini ne smeta mu kada je mala kolicina mlijeka u necemu. Naravno meni jos uvijek oci sirom otvorene ako se pojavi neka promjena. Dojila sam ga punih 8 mjeseci i onda smo presli na Novalac Allernova (ovde kosta 16,5 e)

Snelle ja svom djetetu dajem sve sto odgovara tom uzrastu samo sa vecim oprezom, tako da je za sada odreagovao jos na bjelance jajeta. Po savjetu nase dr imamo uvijek sirup Flonidan koji mogu dati ako dodje do jace reakcije sto do sada nismo imali potrebe hvala Bogu.

Malo sam nabacala ali tako su mi isle misli i bila sam opsirnija da bi vam dala cijelu sliku.

(odgovor članu briseljancica)
Direktna veza do poruke: 60
   RE: Alergija na mlecne proteine
8.12.2010 23:04:37   
Mery
IZVORNA PORUKA: Shishica

A kako rade te testove bebama?


Nama su dali dijagnozu na osnovu vizuelnog pregleda, rekli su mi da alergo testovi nisu pouzdani kod dijece mladje od godinu.

(odgovor članu Shishica)
Direktna veza do poruke: 61
   RE: Alergija na mlecne proteine
9.12.2010 1:45:39   
Snelle
briseljančice, za soju mi dr jeste rekao da je izbacim, ali za govedinu ne! Naprotiv, rekao mi je da joj teletinu ubacim u ishranu. Reci mi jesi li izbacila iz ishrane samo mleko i mlečne proizvode ili i sve namirnice koje sadrže i najmanju količinu mleka? Ja dok nisam u potpunosti sve izbacila Lana je imala krv u stolici. Dakle, ništa od slatkiša, kesice nes kafe sa mlekom, hleb koji sadrži u sebi surutku...dakle bukvalno sve. Jako pažljivo čitam sadržaj svih namirnica koje kupujem. Ukoliko vidim da sadrži makar i sojin lecitin to ne kupujem! Ako tako ne radiš, podhitno to sve izbaci! Ne možeš da zamisliš kakvo je debelo crevo tvog deteta, ja sam na monitoru kod gastroenterologa videla svog user posted image
Shishice, mi smo radili analizu putem krvi i rezultati su bili negativni. U pravu je Mery da ti testovi nisu validni kod dece pre godni dana, možda čak i kasnije!
Mery, hvala ti što si podelila svoje iskustvo. Možda si videla u postu iznad da i piletina može da izazove alergiju, mada mi je potpuno neverovatno! Baš sam htela sutra da joj uvedem piletinu, jer do sada je nije jela. Sada ću ipak sačekati sa time.

< Poruku je uredio Snelle -- 9.12.2010 1:49:43 >


_____________________________

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

(odgovor članu Mery)
Direktna veza do poruke: 62
   RE: Alergija na mlecne proteine
9.12.2010 9:41:32   
Mery
Nisam ranije cula za piletinu, ja sam Milosu uvela i jede je bez problema, probali smo i ribu i nije bilo reakcije. U sustini sve sto odgovara njegovom uzrastu ja sam mu davala po malo pa kada vidim da nije reagovao nastavimo to jesti. Bilo me je malo strah da uvodim visoko alergene namirnice ali sam razmisljala da su male sanse da je alergican na puno namirnica. 

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 63
   RE: Alergija na mlecne proteine
9.12.2010 17:12:48   
Mery
Razgovarala sam sa jednom dr cija cerkica ima problem sa alergijom i ima i atopijski dermatitis (isti slucaj kao moj Milos) i ona mi rece da je sve to povezano sa imunitetom i da dijete preraste tu alergiju ustvari kada mu imunitet dovoljno ojaca. A sjetila sam se da sam nekada negdje procitala da je dobro davati djeci probiotik.

(odgovor članu Mery)
Direktna veza do poruke: 64
   RE: Alergija na mlecne proteine
9.12.2010 17:24:46   
Snelle
Mery, ja više ne mogu ni da prebrojim koliko kesica probiotika sam detetu dala! Jer kad je stolica postala loša, niko od lekara nije imao objašnjenje, pa bi svaki put samo rekli da joj dajemo probiotik! E onda nam je i gastroenterolog rekao da joj mesec dana dajemo probiotik, kako bi joj se sluzokoža debelog creva regenerisala, bila je sva kao u plikovima, to nikada neću moći da zaboravim user posted image

< Poruku je uredio Snelle -- 9.12.2010 17:27:16 >


_____________________________

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

(odgovor članu Mery)
Direktna veza do poruke: 65
   RE: Alergija na mlecne proteine
9.12.2010 17:29:55   
Dada81
Snelleuser posted image znači bilo bolje od probiotika?Koji si koristila?
I moj David,Mery ima atopijski dermatitis,moraću bolje čitati tvoje postove,kad si i šta uvodila.

_____________________________

U trenutku,ceo svet je stao,kada me je gledalo lice malo ..I moj ceo svet u jednom trenu što sam baš ja majka njemu!

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 66
   RE: Alergija na mlecne proteine
9.12.2010 17:33:59   
Snelle
Dado, nisu probiotici "odradili posao", barem ne vidljivo! Nadam se da se debelo crevo zahvaljujući njima oporavilo, to ćemo tek videti na kontoli u februaru! Stolica se sredila tek kad sam prestala sa korišćenjem svih namirnica sa mlekom! 

< Poruku je uredio Snelle -- 9.12.2010 17:34:50 >


_____________________________

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

(odgovor članu Dada81)
Direktna veza do poruke: 67
   RE: Alergija na mlecne proteine
9.12.2010 18:02:08   
Shishica

IZVORNA PORUKA: Mery

IZVORNA PORUKA: Shishica

A kako rade te testove bebama?


Nama su dali dijagnozu na osnovu vizuelnog pregleda, rekli su mi da alergo testovi nisu pouzdani kod dijece mladje od godinu.



A kako to vizuelnog? Sta gledaju majku mu? Pa onda ni ne vredi da je vodim da je bezveze bodu kad nije sigurno sa tim rezultatima....



_____________________________

":)) Blesava mama...stavila bebu u stomak :))) .."
-Pazi Ema da ne padnes, budi pazljiva!
-Ne brini mama. Budicu pazljiva!

(odgovor članu Mery)
Direktna veza do poruke: 68
   RE: Alergija na mlecne proteine
9.12.2010 18:22:05   
Verus
Moras saznati sta izaziva alergiju i potpuno izolovati dete od toga (namirnice ako je to u pitanju).  Tako tek, imunitet pauzira od aktivacije i dete preraste alergiju.  Sto se pre to uradi veca je sansa da dete preraste alergiju-nekada, nazalost, se to ne desi bez obzira na sve...

Ja sam bila jako disciplinovana i srecna sam da kazem da Helenica jede jogurt-za sada samo to.  Cekam 9top mesecnu kontrolu da vidim da li i kada da joj dam sir.  Mleko necu nego tek sa godinu i po, i to prvo kozije.  DO tada ce sisati i onda piti formulu (guram da sisa do godinu dana).
IZVORNA PORUKA: Mery

Razgovarala sam sa jednom dr cija cerkica ima problem sa alergijom i ima i atopijski dermatitis (isti slucaj kao moj Milos) i ona mi rece da je sve to povezano sa imunitetom i da dijete preraste tu alergiju ustvari kada mu imunitet dovoljno ojaca. A sjetila sam se da sam nekada negdje procitala da je dobro davati djeci probiotik.

(odgovor članu Mery)
Direktna veza do poruke: 69
   RE: Alergija na mlecne proteine
9.12.2010 18:22:53   
Verus
Osip, krv u stolici (ako je vidljiva), suzne oci, curenje nosa itd.  U najgorim slucajevima otoci usiju, usana itd pri kontaktu sa namirnicom koja izaziva alergiju...
IZVORNA PORUKA: Shishica


IZVORNA PORUKA: Mery

IZVORNA PORUKA: Shishica

A kako rade te testove bebama?


Nama su dali dijagnozu na osnovu vizuelnog pregleda, rekli su mi da alergo testovi nisu pouzdani kod dijece mladje od godinu.



A kako to vizuelnog? Sta gledaju majku mu? Pa onda ni ne vredi da je vodim da je bezveze bodu kad nije sigurno sa tim rezultatima....



(odgovor članu Shishica)
Direktna veza do poruke: 70
   RE: Alergija na mlecne proteine
9.12.2010 18:23:56   
Mery
On je imao crvenilo oko usta sa nekim bijelim pecatima pa je dr to vidjela i osip koji je imao (atopijski dermatitis) uz to da sam ja znala da mu se to pojavi nakon mlijeka. 

(odgovor članu Shishica)
Direktna veza do poruke: 71
   RE: Alergija na mlecne proteine
9.12.2010 18:27:37   
Verus
Sve tacno.  Deca sa alergijom na kasein cesto razviju alergiju na protein soje, a i na govedinu.  Jaoj i moja Helenica isto ima alergiju!  Tj. uveli smo jogurt-pa bih rekla da ju je prerasla, ali ne dajem joj nista drugo (sireve, ni mleko necu ko zna kada itd).
MORAS citati SVE SVE SVE proizvode i uzimati samo one koji nemaju u sebi mleko.  Zvuci gore nego sto jeste!  Uspela sam striktno 5 meseci, a i dalje ne pijem mleko, sladoled, sireve.  Jedem jogurt jer ga i ona jede.  Dojim i dalje, i guram do godinu dana, onda cu uvesti formulu, pa cu poceti sa kozijem, sa kravljim necu paaa do 2 godine ili kasnije-ovo zavisi od saveta naseg pedijatra.

Snelle citala sam o soja lecitinu-to nije protein tako da je ok da jedes namirnice koje to imaju u sebi, jer deca razviju alergiju na protein soje...
IZVORNA PORUKA: briseljancica

snelle imam pitanje za tebe:
da li su tebi savetovali da pored mleka i mlecnih proizvoda iz ishrane izbacis soju i govedinu?
moja helena ima alergiju na proteine kravljeg mleka, javila se kada je imala mesec dana nakon sto smo joj dali ad mleko. od tada ne uzimam nista mlecno, ali joj se krvava sluz javlja jednom u 2 nedelje. malo sam google-la i nasla nesto slicno ovome sto si postavila-da ako je dete oset_ljivo na kasein verovatno je oset_ljivo i na soju, ali i na neki protein iz govedine.


< Poruku je uredio Verus RR -- 9.12.2010 18:41:17 >

(odgovor članu briseljancica)
Direktna veza do poruke: 72
   RE: Alergija na mlecne proteine
9.12.2010 22:08:48   
briseljancica
eh konacno da odgovorim user posted image sve sto sadrzi mleko sam izbacila i presla na sojino jer mi niko nije rekao da i to moze stvarati problem. sad sam (28.11.) eliminisala i soju i govedinu i zasad je dobro! ako prodje mesec bez sluzi i krvi na konju smo!!!

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 73
   RE: Alergija na mlecne proteine
9.12.2010 22:09:45   
briseljancica
sad kad vratim film i mi smo malo-malo koristili probiotik zbog retke stolice(ne proliv vec retka stolica)

(odgovor članu briseljancica)
Direktna veza do poruke: 74
   RE: Alergija na mlecne proteine
10.12.2010 0:10:15   
Snelle
IZVORNA PORUKA: Verus RR

Snelle citala sam o soja lecitinu-to nije protein tako da je ok da jedes namirnice koje to imaju u sebi, jer deca razviju alergiju na protein soje...



Verus, hvala za info, mnogo mi znači!


_____________________________

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 75
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4 5   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4 5   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Prepucijum - šta roditelji dečaka treba da...
Gotovo svi dečaci su rođeni sa uskim prepucijumom koji je spojen s glavićem. To je normalno fiziološko stanje i nije raz...
NAJLEPŠA IMENA ZA DEVOJČICE koja ste vi iz...
Napravili smo listu najlepših imena za devojčice prema vašem izboru.



image
Aleksandra*
Definitivno ih preporučujem svakoj trudnici i porodilji.
Pre dve godine i tri meseca na svet je došla moja devojčica, prvo dete. Dojenje je bilo nešto oko čega se uopšte nisam razmišljala. Težak porođaj, zbunjenost, bol su doveli do toga da uopšte nisam sigurna da li i koliko imam mleka. Beba je plakala, a ja sam došla u iskušenje da posegnem za adaptiranim mlekom. Drugarica koja je za Fitolat saznala na ovom forumu mi je poslala link. Iskreno, bila sam skeptična, ali bih sve uradila da imam što više mleka. Suprug je kupio isti dan ove divne tablete. Nisam verovala, ali sam uredno pila. Posle par dana sam imala osećaj da beba manje plače i da mleko više ide! Od tog trenutka kreće i uživanje u dojenju. Mogu slobodno napisati da od tog trenutka sam i ja mnogo srećnija i zadovoljnija bila. Nekoliko meseci sam ih redovno pila. A moja bebica je sisala punih godinu dana. Sada to više nije bebica nego devojčica koja će uskoro dobiti batu, a mama ovog puta ne ide u porodilište bez ovih fantastičnih tableta.  Više >>
image

Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here