|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Visok prolaktin (PRL)
20.12.2011 17:54:56   
Maslacak15
Labradorka,

Ja sam prosle nedelje donela na svet jednu prelepu "dostinex" bebu sto i tebi najiskrenije zelimuser posted image Samo budi istrajna i brzo ceuser posted image to je jako dobar lek.

(odgovor članu labradorka)
Direktna veza do poruke: 251
   RE: Visok prolaktin (PRL)
20.12.2011 19:07:42   
labradorka
Ooo draga divno je to cuti!!!Nek ti je beba ziva i zdrava!!user posted image

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 252
   RE: Visok prolaktin (PRL)
25.12.2011 19:22:04   
betushka
Zdravo, ja sam nova no ovoj forum, nadam se da cemo se razumeti, pisacu u srpski, zato sto sam od Makedonija! Ja takodze imam problem sa Prolaktin, gorna granica e 25, a kod mene je bilo 47.U prvom vreme sam pila Bromergon okolo 6 meseca, ama nemase rezultati. Vec dva meseca pijem Dostineks. Imam jedan ciklus, a sad kad treba drugi, meni kasni, vec 2 danauser posted image . Nadam se da je trudnoca, a ako nije ne znam sta cu! Pozzz svima

(odgovor članu labradorka)
Direktna veza do poruke: 253
   RE: Visok prolaktin (PRL)
25.12.2011 19:43:18   
Maslacak15
Betushka,

Moze lako da se desi da si trudnauser posted image Javi dobre vesti - navijamouser posted image user posted image

(odgovor članu betushka)
Direktna veza do poruke: 254
   RE: Visok prolaktin (PRL)
6.1.2012 18:21:08   
betushka
Maslacak15, ja sam vam rekla da mi kasni, kad mi je kasnilo 4 dana, uradila sam test i bio je negativan, meni vec kasni 13 dana, i danas sam uradila test i bio je pozitivan. Grudi me jako bole, takodze i doljni deo stomak i kicma.....ima li sanse da je test lazno pozitivan ili...meni se neverue...I reci mi dali si pila dostineks za vreme trudnoca...pozzz

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 255
   RE: Visok prolaktin (PRL)
6.1.2012 23:15:05   
Maslacak15
Betushka cestitamuser posted image user posted image user posted image

Divna vestuser posted image Neka ti je laka i bezbrizna trudnoca. Ne nema sanse da je test lazno pozitivan. I meni su bone grudi bile najveci simptom, Prokonsultuj se sa doktorkom ali mislim da treba da presanes sa dostineksom. Ja sam poslednju dozu popila pre nego sto sam dobila pozitivan test. On ima dugo vreme u cirkulaciji tako da nema opasnosti od naglog ukidanja , eliminisace se tokom nekoliko dana skroz iz organizma. Sto se prolaktina tice on normalno raste tokom trudnoce tako da je problem samo ostati trudan! Ali dogovori se se naravno sa svojom doktorkom. Cestitam jos jednom i mnogo mi je drago da si uspela.

(odgovor članu betushka)
Direktna veza do poruke: 256
   RE: Visok prolaktin (PRL)
7.1.2012 17:05:37   
betushka
Hvala puno zelimtebi sve najbolje,is an vi ostale devojke,zene sto beve evd crtice. I danas sam uradila jos jedan i tset pozitivan je!presrecna sam. sam olam ome muci onaj cudno bol u doljni deo stomaka, kako grcevi, i malo kicma boli, ali nadam s ad eje to normalno....mwa

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 257
   RE: Visok prolaktin (PRL)
10.1.2012 22:02:15   
betushka
Maslacak, ja sam juce dobila ciklus,bila sam kod gin, i reklli su mi da je rana bremenost.dali su mi Dabroston za zacvrstivanje na plod, ali nista.Pocela sam da krvarim po malo, pa posle vise, posle toga gin mi reko da se nista ne vidi na eho, najverovatno plod je izbacen tokom krvarenje, jer bio mnogo mal...

(odgovor članu betushka)
Direktna veza do poruke: 258
   RE: Visok prolaktin (PRL)
12.1.2012 16:58:59   
Maslacak15

Betuschka bas mi je zaouser posted image A dali si proveravala beta hCG? Mozda je suvise rano za ultra zvuk. Rana krvarenja u trudnoci se desavaju relativno cesto. Naravno moguce je da je u pitanju i rani pobacajuser posted image Ali nemoj biti mnogo tuzna - uspela si da zatrudnis ! To je ogroman pomak. Samo nastavi sa terapijom i mozda bude vec u sledecem ciklusu. Zelim ti sve najbolje i javi se!!

(odgovor članu betushka)
Direktna veza do poruke: 259
   RE: Visok prolaktin (PRL)
16.1.2012 0:45:19   
betushka
Da uradila sam i beta hcg ali bio je negativan...da upravo si za to da barem sam uspela da zatrudnim...nadam se da ovaj mesec bude uspesan...nasli su mi jednu cistu na desan jajnik, pa sad cu da probam i sa primolut nor, i dostinex, pa nadam se bude uspesnie..a dali si pila dostinex do pozitivan test, i posle toga nista, meni je stra da nije nesto dostinez nastetio, ali ne verujm jer on prifonesuje trudnocu..a i doktorka mi je rekla da pijem dostinex, do pozitivan test i posle to bromergon u prvi dva meseca trudnoce.

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 260
   RE: Visok prolaktin (PRL)
16.1.2012 20:06:25   
Maslacak15
Zdravo betushka,

Ja sam poslednji dostinex popila 28. og dana ciklusa, a test sam uradila cetiri dana posle toga. Ja sam uzimala dozu od pola tablete nedeljno, tako da onda sam samo prestala kad sam saznala da sam u drugom stanju. Nema razloga da mislis da je dostinex ista naskodio. Ne uzima se u trudnoci jer obicno nema potrebe. Tvoja doktorka je rekla da zamenis bromergonom posle testa samo zato sto je to stariji lek, ima ga na trzistu vec vise decenija i dokazano je bezbedan. Ali i dostinex je najverovatnije potpuno bezbedan u trudnoci. Novije studije ukazuju da zene koje su ga uzimale tokom trudnoce nisu imale nikakvih problema. S obzirom da tvoj prolaktin nije mnogo viisok sigurno ce biti dovoljno da uzimas lek samo dok zatrudnis i eventualno prvih par nedelja. Puno uspeha ti zelim !user posted image Sve najbolje


(odgovor članu betushka)
Direktna veza do poruke: 261
   RE: Visok prolaktin (PRL)
17.1.2012 22:46:54   
betushka
Fala puno, nadam se da ovog meseca ce bude user posted image , radicemo na slucaj, pa vidicemo, puno pozz do tebe i tvoja beba, zelim vas sve najlepse

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 262
   RE: Visok prolaktin (PRL)
29.1.2012 18:25:48   
Jole84
Opet mene u "prolaktinu" user posted image ovog puta sam nakokala visooooko,verovatno zbog spontanog a i prestala sam da pijem bromokriptin kad sam bila ostala trudna.Sad mi je 1400 user posted image a aktivirao mi je i hormon štitne žlezde.
Interesuje me da li je neka sa približnim vrednostima radila UZ štitne žlezde ili magnetnu rezonancu,pošto sam čitala da to mora odmah da se uradi s tim vrednostima a moj doktor kaže da mi je to sve posledica stresa,posle gubitka,pa ponovo pijem bromokriptin,jaču dozu,po njegovom nisam još za endokrinologiju..Šta mislite?

(odgovor članu betushka)
Direktna veza do poruke: 263
   RE: Visok prolaktin (PRL)
29.1.2012 19:58:32   
meyo
jole kakvi su ti nalazi stitne jesi radila hormone?? 

(odgovor članu Jole84)
Direktna veza do poruke: 264
   RE: Visok prolaktin (PRL)
29.1.2012 21:32:52   
Jole84
Loši su user posted image uvećano mi je,ali dr kaže da je to sve zbog prolaktina,i naravski zbog stresa,i da će samo od sebe da se spusti (terapijom za prolaktin) i da ne smem više da budem toliko tužna user posted image

(odgovor članu meyo)
Direktna veza do poruke: 265
   RE: Visok prolaktin (PRL)
30.1.2012 9:23:29   
Maslacak15
Zdravo Jole,

Nemoj biti tuzna... Postoji povratna sprega izmedju stitne zlezde i prolaktina i moguce je da je prolaktin skocio sbog smanjene funkcije stitne. Znaci moras dobiti i terapiju za stitnu. Ipak s obzirom da je tvoj prolaktin prilicno visok mozda nebi bilo llose ipak konsultovati endokrinologe i otici na magnetnu rezonancu. Za svaki slucaj. Terapiju za prolaktin moras da uzimas ali mozda bi mogla da promenis lek. Ako pricitas predhodne postove videces da postoji i mogucnost lecenja dostinexom koji je efikasniji od bromokroptina - mehanizam dejstva im je isti blokiraju dopaminske receptore u hipofizi. Nema razloga stvarno da strahujes od endokrinologa. Oni su kompetentniji u toj sferi mnogo od ginekologa i kad vec imas tegoba, mnogo bolje je otici i potraziti pomoc na pravom mestu. I ugleldaces ponovo brzoo svoje user posted image sigurna sam ! Samo budi pozitivna i proaktivna . Stitna je jako jakko bitna za odrzavanje trudnoce i nije iskljuceno da je ako je bilo smanjene funkcija to doprinelo pobacaju. Ali leci see i to je najvaznije. Problem je za stvari koje nema leka, a svi tvoji problemi su resivi. Zato glavu gore! Pozdravljam te!

(odgovor članu Jole84)
Direktna veza do poruke: 266
   RE: Visok prolaktin (PRL)
30.1.2012 12:40:25   
Jole84
Hvala ti maslačak user posted image
u principu je štitna skočila zbog prolaktina,jer pre trudnoće sam imala visok prl ali štitna je bila super,bromokriptin je pozitivno delovao na mene,jer sam u toku terapije zatrudnela,totalno neočekivano,kad sam već digla ruke.Međutim,oko sedme nedelje sam po preporuci doktora izbacila ga skroz,i već sledeće nedelje imala spontani.Izgleda se to desilo zbog naglog porasta prolaktina jer su mi svi ostali nalazi u redu.Naravno,pošto sam stresno podnela,kao i svaka od nas koja se muči da budi trudnica,onda mi je još više skočio i povukao štitnu da se aktivira.
Ako mi ova terapija ne pomogne,u pravu si ti,tražiću taj drugi lek.
Ali ja se ipak nadam da će biti ok i da će štitna sama od sebe da se umanji.Ubiće me moj optimizam user posted image

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 267
   RE: Visok prolaktin (PRL)
3.2.2012 20:18:46   
blesavko
user posted image Evo ukuljucujem se i ja u ovu temu... prolatkin mi je 23.1 (gran. 1.2-19.5) nadam se da cu brzo to srediti! Ohrabrena sam jer je dosta vas brzo zatrudnelo posle terapije

_____________________________

Sve bitke u zivotu sluze da nas necemu nauce, cak i one koje gubimo!

(odgovor članu Jole84)
Direktna veza do poruke: 268
   RE: Visok prolaktin (PRL)
3.2.2012 22:15:46   
labradorka
Blesavko,tebi je vrednost vrlo blizu gornje granice!Dali su te uputili da uradis dnevni profil jer vrlo cesto to jutarnje vadjenje nije merodavno jer je stres pojacan po budjenju?Moj savet ti je da uradis 4 vadjenja pre nego sto pocnes sa terapijom!Pozz!

(odgovor članu blesavko)
Direktna veza do poruke: 269
   RE: Visok prolaktin (PRL)
3.2.2012 22:17:41   
blesavko
Hvala labradorka...poslusacu tvoj savet user posted image

_____________________________

Sve bitke u zivotu sluze da nas necemu nauce, cak i one koje gubimo!

(odgovor članu labradorka)
Direktna veza do poruke: 270
   RE: Visok prolaktin (PRL)
4.2.2012 14:45:26   
Maslacak15
Vec sam postovala vise puta ali ponovicu jos jednom jer je bitno kao ilustracija. .moj prolaktin je uvek bio 23 ng/ml na svakom vadjenj (jutarnji!) tokom dve i po godine. .zato je taako dugo trajalo da mi prepisu terapiju jer sam imala uredne cikluse i ovulacije a vrednost je bila granicna.NNi Fakat je, tek kad sam pocela terapiju za snizenje prolatina ostala sam u drugom stanju....To je moje licno iskustvo i malo povisen prolaktin moze biti dovoljna smetnja..Puno pozdrava

(odgovor članu blesavko)
Direktna veza do poruke: 271
   RE: Visok prolaktin (PRL)
4.2.2012 19:59:15   
blesavko
Maslacak, a ko treba da prepise terapiju? da li moj ginekolog? zauzet je ove nedelje tek za deset dana sam zakazala. Koja je bila tvoja terapija? Uf udafih te pitanjima user posted image

_____________________________

Sve bitke u zivotu sluze da nas necemu nauce, cak i one koje gubimo!

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 272
   RE: Visok prolaktin (PRL)
4.2.2012 22:26:42   
Maslacak15
Zdravo blesavko,

Pa moze i ginekolog da ti prepise terapiju. U principu postoje dva leka koji isto rade. Stariji je bromokriptin koji se pije svakodnevno. Novija generacija je cabergolin ( drugo ime dostinex) koji ima duzi poluzivot u cirkulaciji i samo se pije par puta nedeljno. Oba se vezuju za dopaminske receptore u hipofizi i inhibiraju specificno proizvodnju prolaktina.

Dostinex bi isto trebalo lakse da se podnosi od bromokriptina, ali vidim na forumu da ima puno devojaka koje su uspesno koristile i bromokriptin terapiju bez velikih problema. Ja licno sam bila na cabergolinu( dostinexu) i to samo na pola tablete nedeljno! kao najnizu dozu s obzirom da moj prolaktin nije bio mnogo uvecan . Prvu tabletu polila sam 15. og februara a u drugom stanju ostala u ciklusu u martu.... I dalje mi je tesko da poverujem da je resenje bilo tako prosto a mucila sam se jako jako dugo da zatrudnim. user posted image Zelim ti sve najbolje!!

(odgovor članu blesavko)
Direktna veza do poruke: 273
   RE: Visok prolaktin (PRL)
5.2.2012 12:19:12   
blesavko
Hvala maslacak, dace Bog da krenem tvojim stopama user posted image

_____________________________

Sve bitke u zivotu sluze da nas necemu nauce, cak i one koje gubimo!

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 274
   RE: Visok prolaktin (PRL)
22.2.2012 21:58:02   
blesavko
Da li bromokriptin moze da utice na pomeranje ciklusa?

_____________________________

Sve bitke u zivotu sluze da nas necemu nauce, cak i one koje gubimo!

(odgovor članu blesavko)
Direktna veza do poruke: 275
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Ringerajina tabela za praćenje plodnih dana
Želite da zatrudnite, a ne znate kad vam je ovulacija? Volite prirodni metod kontracepcije? Pratite plodne dane pomoću R...
Moje putovanje kroz vantelesnu oplodnju
Zaista ne znam odakle da počnem. Vraćam se u mislima godinu dana unazad...bila sam ljuta, frustrirana, beznadežna. Nikak...



Anketa

Нос.
пеперутка16

Како чистите нос мале деце?

Click Here