|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  50 51 [52] 53 54   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Azoospermija
19.4.2022 18:05:45   
miracleB


IZVORNA PORUKA: Bicesuper

to je test na neke viruse (toxoplazma, herpes, CMV, rubela i dr).
rade se antitela na njih (da li si ih prelezao i da li ih mozda trenutno imas).
Ja sam radila pre postupka, mada mi ginekolog kaze da je to vaznije raditi u trudnoci...
Pa sam htela nekog da pitam za rezultate...



E ja sam radila ali jos kad smo krenuli u ceo proces znaci pre 2 3god., i to su mi trazili iz dal iz soluna ili iz praga ne secam se... ja sam samo imala rubella pozitivno da sam prelezala...Jel si uradila ti sad???E nama je beta pozitivna doktor mi kao tebi rekao da ne moram da ponavljam nego za 2 nedelje na ultrazvuk...jel ti nisi bese ponavljala :) 

(odgovor članu Bicesuper)
Direktna veza do poruke: 1276
   RE: Azoospermija
19.4.2022 18:19:49   
Bicesuper
Meni je skoro sve pozitivno da sam prelezala. Posto imam i test od pre godinu i po i slični su parametri dr misli da je to u redu tj da sam ja sa takvim vrednostima i usla u trudnoću.Super za betu juhuhuhu.Meni je rekao da ne ponavljam.Ona lujka me napala da moram za dva dana…Ja sam ponovila za 7 dana ipak mi je bilo previše da čekam dve nedelje.Jao mnogo sam srećna zbog tebe….Nadam se da će tako i svim drugim clanicama…

(odgovor članu miracleB)
Direktna veza do poruke: 1277
   RE: Azoospermija
19.4.2022 18:29:27   
Uspećemo
Još jedna pozitivna beta🙂 drago mi je


(odgovor članu miracleB)
Direktna veza do poruke: 1278
   RE: Azoospermija
19.4.2022 18:36:41   
miracleB
Pa koliko znam dobro je ako si prelezala, to ne treba da smeta samo je problem ako nesto od toga imas kao aktivno trenutno...E pa mozda cu i ja tako u nekom trenutku, sad sam nasla da si pisala da si ponovila posle nedelju dana 😁... jel tebi sve ok? Jel si uspela da zakazes ili uradis dabl posto nisam sigurna koja si sad nedelja...

(odgovor članu Bicesuper)
Direktna veza do poruke: 1279
   RE: Azoospermija
19.4.2022 19:51:48   
Bicesuper
Ja sam ponovila posle sedam dana i tada bi kao trebalo da bude u hiljadama meni je bila 3998.A 10 dan mi je bila 297.Bilo mi je iskreno predugo da čekam dve nedelje.Inače mi sad sve dugo. I sporo prolazi.Isla sam ponovo u dom zdravlja kod moje dobre divne i normalne doktorke, pogledala mi je torch, dala sve upute i našla mi termin za dabl za 13. maj u Visegradskoj ali kod nekog dobrog doktora - profesora Glišića.Nema nigde nijedan termin pre.Kad sam videla da je to petak 13 šokirala sam se 🤣Pre toga ću raditi prenatalni test.Ja sam sada 10 nedelja, tada za dabl ću biti 13.

(odgovor članu miracleB)
Direktna veza do poruke: 1280
   RE: Azoospermija
20.4.2022 19:45:41   
Prolecee
Zdravo svima. 


Miracleb i Bicesuper, bas mi je drago zbog vas, da sve ide kako treba. :)
Nama su danas stigli rezultati mikrodelecija, sve je u redu i sto se toga tice.Planiram vec sutra ako stignem da pisem Emreu.
Uspecemo, htela sam da te pitam, da li ste vi isli na konsultacije i eventualno prepisanu terapiju u Belmedic, pa su vas oni shodno tome uputili na ceo dalji proces u Acibadem ili kako vec? 

(odgovor članu Bicesuper)
Direktna veza do poruke: 1281
   RE: Azoospermija
20.4.2022 20:07:38   
Uspećemo
Ne... Ovako, mi imamo rodjake u Istanbulu, pa smo njih kontaktirali da se raspitaju o dr. Emreu... I onda su nam oni preporučili Aćibadem. Pre mesec i po dana smo bili u Beogradu u Belmediku jer je dolazila doktorka iz Turske, mi smo sa njom bili u kontaktu i ona nam je zakazala u Belmediku da se vidimo... Sada sam u kontaktu sa doktorom iz Bg-a, ginekologom, sve ide preko njega, on komunicira sa Turskom i sad čekam maj mesec drugi dan ciklusa da krenem sa stimulacijom, sve što vas zanima rado ću podeliti sa svima. 


(odgovor članu Prolecee)
Direktna veza do poruke: 1282
   RE: Azoospermija
20.4.2022 20:45:42   
Uspećemo
Da dodam da smo tog prvog puta kada smo bili u Belmediku uradili analize, ja za pripremu, a muž kariotip i mikrodelecije, jer je bilo očito da je Klinefelter u pitanju, tako je i bilo na kraju. Mikrodelecije su u redu ali ima Klinefeltera, i tu nema nikakve terapije, ništa ne može da mu pomogne, značu direktno mikro tese, a što se mene tiče kažu da je sve u redu i da sam savršena za oplodnju... E sad videćemo šta kaže Bog. 


(odgovor članu Uspećemo)
Direktna veza do poruke: 1283
   RE: Azoospermija
20.4.2022 21:22:34   
Prolecee
Uspecemo, hvala ti na odgovoru.Ja sam ipak sklepala mejl veceras i poslala Emreu, videcemo sta i kada bude odgovorio.

Moramo da budemo pozitivni.Ja sam skoro godinu dana mislila da je problem u meni, jaka krvarenja, u decembru histeroskopija jer je dr mislila da je problem zbog polipa. Razni stresovi potom, i sl. I onda hajde da uradimo i spermogram mada smo zaista bili u fazonu ma bice to ok. Ali eto...Ali bice na kraju sve dobro.Svakako da pritisak, lutanja misli i te neke stvari uvek stoje, ali iskreno sada smo dosta bolje u odnosu na pre mesec, dva, kada smo saznali za dijagnozu.Samo pozitivno, vidimo da sansi uvek ima, a cuda se stalno dogadjaju.❤

(odgovor članu Uspećemo)
Direktna veza do poruke: 1284
   RE: Azoospermija
20.4.2022 21:25:59   
Prolecee
I da, meni je do ove nedelje ogroman stres bio sto sam razmisljala mnogo unapred, kako cemo, gde cemo, finansije, put, odlazak, sva ta planiranja... pa sam se onda sa sobom razjasnila, polako jedno po jedno i donekle sam dobro sada po tom pitanju. Nije jednostavno, ali doci ce sve na svoje mesto.

(odgovor članu Prolecee)
Direktna veza do poruke: 1285
   RE: Azoospermija
20.4.2022 21:55:18   
Uspećemo
Treba čovek da se opusti i polako, ali lakše je reći nego uraditi🙂 znam po sebi, ja prošle nedelje od stresa i razmišljanja nikako da dobijem... Dosta toga ide iz glave, na žalost... Želim vam svima sreću i uspeh, i da, hvala vam na svim informacijama koje sam ovde našla, pročitala sam sve od početka do kraja, zaista mi je značilo, divne ste💖


(odgovor članu Prolecee)
Direktna veza do poruke: 1286
   RE: Azoospermija
21.4.2022 8:23:15   
Bicesuper
Bravo za rezultate.
Meni se dopada ta opcija sa stimulacijom ovde pa da se ide u Istanbul kad jue vec sve to povezano.
Ja bih se samo raspitala ko je urolog koji ce raditi operaciju...
Mi smo isli tamo na stimulaciju jer je cena bila ista da li je radimo ovde ili tamo (2.500) s tim sto su u Srbiji lekovi mnogo skuplji a tamo su ukljuceni u cenu (doduse na karju su nam naplatili lekove , ali nema veze).
Samo polako.
Smenjuju se osecanja, kroz glavu prolazi svasta...
To je normalno.
Ne znam kako neko u ovakvoj situaciji moze da bude bez ikakve sumnje i smiren... To nije prirodno.

(odgovor članu Uspećemo)
Direktna veza do poruke: 1287
   RE: Azoospermija
21.4.2022 11:02:51   
Prolecee
Hvala ti Bicesuper.


Imam jedno pitanje za vas.
Odgovorio mi je Emre jutros na poruku, i bas sam se obradovala. Medjutim, on kaze da mu nisam poslala rezultat ukupnog testosterona.
Evo odgovora:
It is clear that your husband has non-obstructive azoospermia due to undescended testis one side and other side sperm production failure as well. He has High FSH levels but I do not understand his Total testosterone level because I did not see the unit (nMol/L ?). I would like to repeat his testosterone level, E2 while he is using nolvadex.



In general, the success of sperm recovery in men with azoospermia due to undescended testis with Micro-TESE is 65%. I do not believe any of medical treatment increase sperm recovery success. Unless, the surgeon experience and the quality of laboratory are the most important factors.



I would like to repeat his sperm analysis one more time in my lab. If you decide to proceed microTESE operation here.



I want you to repeat only hormone profile and send it to me.



Regards,



Assoc. Prof. Dr. Emre Bakircioglu


Andrology/Urology



Address: Hakki Yeten Caddesi No 19 


Unimed Center 4th Floor

Rezultati analiza koje sam mu poslala su sledeci:
Insulin 9,7

TSH 2.15

FT4 16,1

FSH 29.8

Estradiol 23,8

LH 10.4

Prolactin 503

Testosteron 7.39

Free testosteron 13,5

INHIBIN B 96,84 (from 25)

Kariotip 46,XY

Mikrodeletion were not detected

Da li mozda znate sta podrazumeva pod ukupnim testosteronom jer ja to ne kapiram, i da li se poslednja recenica odnosi na moj hormonski status, da uradim i posaljem mu?

(odgovor članu Bicesuper)
Direktna veza do poruke: 1288
   RE: Azoospermija
21.4.2022 13:18:06   
Bicesuper
Ne odnosi se poslednja recenica na tebe vec da ponovite te rezultate.
on ce tebe uputiti na ginhekologa.
Ja ne razumem sta znaci to za testosteron, ja bih otisla u laboratoriju ili bih kontaktirala telefonom laboratoriju da ih pitam da mi pojasne.
Ja nema rezultate mog supruga ali znam da nam niej trazio neku dopunu.
Gde ste radili to?

(odgovor članu Prolecee)
Direktna veza do poruke: 1289
   RE: Azoospermija
21.4.2022 13:20:06   
Bicesuper
Ne razume testosteron jer ne vidi meru, u smisli kolicinu (nMol/L ?), valjda tu mernu jednicu.
Sta ti pise pored tog rezultata.

(odgovor članu Bicesuper)
Direktna veza do poruke: 1290
   RE: Azoospermija
21.4.2022 14:40:48   
Prolecee


user posted image

(odgovor članu Bicesuper)
Direktna veza do poruke: 1291
   RE: Azoospermija
21.4.2022 14:42:38   
Prolecee
Probala sam sliku da posaljem, nadam se da se vidi. Ako ne, kao jedinica stoji ng/ml.

Jedino me buni sto za druge stavke nije trazio jedinice, a ja pretpostavljam da su jedinice univerzalne, svuda iste.

(odgovor članu Prolecee)
Direktna veza do poruke: 1292
   RE: Azoospermija
21.4.2022 14:46:25   
Prolecee
Radili smo u DiaLab-u. Kod njih smo imali onaj slucaj prepadanja da moramo hitno kod dr jer ruzultati ne valjaju, i oni su propustili da urade prvi put mikrodeleciju.

Nista, menjacemo laboratoriju sad kad ponovimo analize.

(odgovor članu Prolecee)
Direktna veza do poruke: 1293
   RE: Azoospermija
21.4.2022 16:18:41   
Bicesuper
A čekaj da li si ti dr pisala rezultate ili si mu poslala skeniran dokument?

(odgovor članu Prolecee)
Direktna veza do poruke: 1294
   RE: Azoospermija
21.4.2022 17:42:10   
Prolecee
Skenirala i poslala, video je te jedinice, e sad jedino da je laboratorija imala neki propust po tom pitanju. Necu ih zvati, radicemo sledece nedelje ponovne analize pa cu u toj drugoj laboratoriji pitati da mi objasne i naglase jedinice ili kako vec.

(odgovor članu Bicesuper)
Direktna veza do poruke: 1295
   RE: Azoospermija
21.4.2022 18:21:39   
Bicesuper
Jasno.Ali pre nego sto da krv u toj drugoj laboratoriji pitaj ih i pokaži šta ti je dr iz Turske napisao. Bila sam na ultrazvuku u redu je sve.Čuje se srce.Malo lakse dišem.Ne znam sto sam ovoliko preplasena…

(odgovor članu Prolecee)
Direktna veza do poruke: 1296
   RE: Azoospermija
21.4.2022 18:34:13   
Prolecee
Joj, ali bas mi je drago, srecna sam zbog tebe.❤ Razumem te, svaka neizvesnost ma koliko lepa bila nosi tu neku strepnju sa sobom. Pogotovo sto je nas put ovakav, nije jednostavan.

Samo neguj radost, ja nekako verujem u to. I beba sve oseca sigurno. ❤

(odgovor članu Bicesuper)
Direktna veza do poruke: 1297
   RE: Azoospermija
22.4.2022 9:29:40   
miracleB
Bas sam gledala po analizama mog muza, taj testorsteron su vam ok jedicice to ng/mol ali koliko ja razumem dr.Emre jedinica za ukupni testosteron mu nije jasna. Ja ne mogu da nadjem da je moj muz to radio.

(odgovor članu Prolecee)
Direktna veza do poruke: 1298
   RE: Azoospermija
22.4.2022 9:31:41   
miracleB
Bravoooo divno 🤗🤗🤗... potpuno je normalno, i zene cak i u mnogo laksim okolnostima kad zatrudne pa imaju iste strahove, ne opterecuj se sto se tako osecas samo probaj da ne mislis previse.Jel ti nisi imala nikakav hematom kao vecina nas nekada od vto? 

(odgovor članu Bicesuper)
Direktna veza do poruke: 1299
   RE: Azoospermija
23.4.2022 9:43:53   
Bicesuper
Pa bio me bas uhvatio strah…Mislim da ću posle dabla i prenatalnih biti mirnija… Ne znam za hematom, kako da znam da li ga ima ili sam ga imala.Nisam nikakve analize radila samo sam izvadila ddimer za svaki slučaj bio je ok, ponoviću ga za neki dan.

(odgovor članu miracleB)
Direktna veza do poruke: 1300
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  50 51 [52] 53 54   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  50 51 [52] 53 54   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Moje putovanje kroz vantelesnu oplodnju
Zaista ne znam odakle da počnem. Vraćam se u mislima godinu dana unazad...bila sam ljuta, frustrirana, beznadežna. Nikak...
Da li smo zaista prestare za trudnoću nako...
Ne želite bebu posle 35.? U redu, ali nemoj reći da si stara! Postoji bezbroj razloga za rađanje dece posle trideset pet...



Anketa

Нос.
пеперутка16

Како чистите нос мале деце?

Click Here