|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  54 55 [56] 57 58   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Azoospermija
10.5.2022 17:21:43   
Prolecee
Cao, Sinbad. Ako ti nesto znaci, kao podrska, da je nasa situacija takva, sigurno da bismo probali i tu poslednju opciju sa Emreom, pa bi se onda eventualno okrenuli donorstvu. A negde verujem da bi se i vecina clanova ovde slozila, mada da se ogradim. Ipak je to samo moje misljenje. Lep ti pozdrav i svako dobro.


(odgovor članu Bicesuper)
Direktna veza do poruke: 1376
   RE: Azoospermija
11.5.2022 6:50:40   
Maya20
Pozdrav svima, čitam danima vaše postove, pa hajde da se priključim. Već sam ranije pisala ovde na forumu, da smo mi prošle godine bili kod dr Emrea na micro tesi koja je prošla neuspešno. Pre same operacije doktor mom suprugu nije davao nikakvu terapiju, jer je smatrao da nema potrebe. Iskreno, mislim da je trebalo makar pokušati sa terapijom, jer nije bilo šta da se izgubi. Čitala sam dosta slučajeva sličnih našem(genetika uredna, jedino FSH malo povišen, do 25), gde je i davao terapiju. E sad, mi nikako ne planiramo da odustanemo, pa smo kontaltirali i dr Tansela sa kojim smo zakazali konsultacije, i koji se ne slaže sa tim da se operacija radi bez prethodne terapije. Ni u jednom momentu nismo posumljali u stručnost dr Emrea, ali eto, nama nije uspeo da pomogne. Svakome je najbolji onaj doktor koji mu je pomogao da ostvari svoju želju, a mi i posle 7 godina borbe imamo nadu, želju i volju da nadjemi takvog. Eto... Želim vam svima od sveg srca puno sreće i istrajnosti🙏

(odgovor članu Prolecee)
Direktna veza do poruke: 1377
   RE: Azoospermija
11.5.2022 9:55:05   
Sinbad
Pozdrav Mayo, meni je Tansel kao nasao spermatozoide i na kraju nisu uspeli da se razviju embrioni zbog lose morfologije. A tansel je objavio i na FB i na IG kako je posle dve neuspesne operacije on pronasao zaledio 4 tube. I sad ko cita pomisli, svaka mu cast, ali krajnji ishod nula potroseno 10 000 dolara sa operacijom i VTO. (msm, pare ne zalim, ali svakako jak udarac) Ono sto znam da od 6,7 pacijenata iz srbije koji su kod njega radili micro tese, nama dvoma je pronasao i nisu se razvili embrioni, ostalima samo spermatide. Znaci nema uspesnih trudnoca kod njih u klinici. Kod emrea postoje i pozitivni i negativni ishodi.

(odgovor članu Maya20)
Direktna veza do poruke: 1378
   RE: Azoospermija
11.5.2022 10:17:54   
Prolecee
Cao svima. Hajde opet da se nadovezem. Znam da je na roda forumu (pod istim nazivom je tema), jedna clanica pisala da su oni imali intervenciju kod dr Tansela, i da je iz prvog pokusaja ostala trudna i ima bebu. Eto, cisto da ne obeshrabrujemo clanove koji se odluce i ovog doktora.


Sto se tice Emrea, mi jos uvek cekamo odgovor, deveti dan je danas. Nakon sedmog dana sam mu opet prosledila isti mejl (misleci da je mozda prvi otisao u spam pa ga nije video) ali nema odgovora. Sinbade, tebi je u medjuvremenu odgovorio. U fazonu sam ne bih da budem dosadna, a opet mi je krivo sto nista nismo precizirali, niti sam dobila odgovore da znam kako i sta da planiram, karte, smestaj, moje analize itd.

(odgovor članu Sinbad)
Direktna veza do poruke: 1379
   RE: Azoospermija
12.5.2022 12:29:32   
Bicesuper
Prolecee pišite mu ponovo slobodno, možda mu je mail otišao u spam (meni je pre neki dan mail od ginekologa završio u spam, slučajno sam pogledala).Dr Emre je stvarno predusretljiv.Pitajte milion pitanja. Ja sam generalno sama neke stvari poslozila , npr da ćemo na paralelnu pa tu nisam imala neka pitanja i dileme.Sto se tiče terapije nisam pametna, kao sto sam rekla on je mom muzu rekao ne ali je onda rekao da proba sa klomidom. Posle korona pa prestao pa pisala sam već.Da li je to uticalo da se nađe ili nije to niko ne može znati.Ja bih se sad iz ove perspektive, u smislu novih iskustava sa foruma, svakako dobro raspitala da li da se ipak uzme neka terapija, sto reče Maya20 ne može biti na štetu valjda.Ja svakako mislim da su oba dr dobra, to da li cw naci nešto ili neće zavisi od stanja “bolesti”.Nadalje koliko god to bilo teško naci spermatozoide nije ni četvrtina puta. Svakako je nama sa tom dijagnozom najznacajni korak… ali.Tu dolazimo do (ne)kvaliteta istih, oni ih spajaju sa jajnom celijom ISCI(sami se nikad ne bi spojili), dalje i kvalitet jajne celije, pa i ako oplode znate koliko njih se ne razvije do blastociste (5 dan).Ja znam milion primera gde parovi nemaju obaj problem pa im se ne razviju embrioni ili stignu samo do 3 dana…Ja sam uvek da se proba…Ali u nekom momentu možda treba shvatiti da život ne može da prođe u ovome, jer ako nečeg nema ili ne valja to sto nadju… mora se nastaviti dalje.

(odgovor članu Prolecee)
Direktna veza do poruke: 1380
   RE: Azoospermija
13.5.2022 21:22:32   
Prolecee
Hvala ti, BiceSuper.  
Sacekacemo do kraja sledece nedelje, pa cemo mu poslati i treci mail, videcemo.


Ne znam je li neko od vas imao situacije da je bilo potrebno poslati nekoliko istih mailova da bi odgovorio. Bas mi je nekako neprijatna situacija, u smislu ne bih da ispadnem davez, a opet smatram da je komunikacija neophodna zbog svih tih nekih koraka. A opet smo razmisljali, ako ne bude nista odgovorio do kraja meseca, da se obratimo dr Tanselu.

(odgovor članu Bicesuper)
Direktna veza do poruke: 1381
   RE: Azoospermija
16.5.2022 13:48:33   
Bicesuper
Pišite obavezno.Svakako možete kontaktirati i druge doktore.Uspeh, ako se nadju spermatozoidi, zavisi od embriologa i mase drugih stvari.Kada sam komunicirala sa jednom genetičarkom vezano za prenatalne testove, pa sam joj spomenula da sam bila u Turskoj, ona me je pitala da li sam isla u bahceci.Kaže da oni sarađuju i da su oni u svetskom vrhu po uspešnosti vantelesnih.Tako da Turska nudi brdo opcija, mi smo svi uočeni na dr Emre ili dr Tansela jer polazimo od microtese… i za njih znamo, pogotovo jer je Emre svojevremeno radio u Bosni.Evo skoro će jedna clanica u Acibadem…Ali svakako piši dr Emre, on uvek odgovara, ili ga pozovi. Tiče se vas nemoj se ustrucavati

(odgovor članu Prolecee)
Direktna veza do poruke: 1382
   RE: Azoospermija
16.5.2022 13:51:47   
Marinkovicm
Draga, mi planiramo u julu ici u bahceci u turskoj na mikrotese iako smo prvo mislili da idemo kod emrea ali culi smo da su tamo jako dobri emriolozi kao i jedna od najuspesnijih ivf klinika.. nadam se najboljem ishodu javljam utiske

(odgovor članu Bicesuper)
Direktna veza do poruke: 1383
   RE: Azoospermija
16.5.2022 21:14:17   
Bicesuper
Divno.Ja sam eto čula od genetičarke i to kad sam pomenula da sam isla u Tursku.Najvažniji je u celom procesu embriolog… Ako nadju spermatozoide…Ja verujem da ko je obučen za mTese može da nadje kad god ih ima…Šta će posle biti…Zavisi od svega, ali dosta veliku ulogu imaju embriolozi sa kojima generalno pacijenti ne dolaze u susret.Srecno vam bilo i javljaj utiske

(odgovor članu Marinkovicm)
Direktna veza do poruke: 1384
   RE: Azoospermija
16.5.2022 21:24:54   
Prolecee
Hvala vam na savetima, zaista.

Videcemo kojim cemo putem. Veceras sam, posle nedelju dana, opet pisala Emreu, i mejl i na whatsapp-u, kukam suprugu koliko mi je vise neprijatno, ali sta da radimo. 🤭 Probala sam jos sada i ako ne odgovori, okrenucemo se na drugu stranu, mada mi stvarno nije jasno zbog cega je komunikacija tek tako prestala.

MarinkovicM, sto se tice Bahcesi klinike, da li ste ste obratili na onaj kontakt koji im stoji na sajtu ili? I da li su vas unapred "upoznali" sa doktorom koji ce raditi microtese? I samo jos da te pitam, da li je cena manje-vise ista kao i kod svih, oko 2500e?

(odgovor članu Bicesuper)
Direktna veza do poruke: 1385
   RE: Azoospermija
16.5.2022 21:32:49   
Marinkovicm


IZVORNA PORUKA: Prolecee

Hvala vam na savetima, zaista.

Videcemo kojim cemo putem. Veceras sam, posle nedelju dana, opet pisala Emreu, i mejl i na whatsapp-u, kukam suprugu koliko mi je vise neprijatno, ali sta da radimo. 🤭 Probala sam jos sada i ako ne odgovori, okrenucemo se na drugu stranu, mada mi stvarno nije jasno zbog cega je komunikacija tek tako prestala.

MarinkovicM, sto se tice Bahcesi klinike, da li ste ste obratili na onaj kontakt koji im stoji na sajtu ili? I da li su vas unapred "upoznali" sa doktorom koji ce raditi microtese? I samo jos da te pitam, da li je cena manje-vise ista kao i kod svih, oko 2500e?


Tako je, piset_e im na taj broj posle par sati nam se javila devojka tacnije pozvala i ukratko objasnila sta i kako nisam stigla sve lepo da napisem ovde bili smo u nekoj frci, pregled kod doktora je 150e mikro tese 1250 stim sto vam odbiju ovih 150 od pregleda kada dodjete.. terapija je obavezna 3 meseca doktor ga je pregledao i prepisao terapiju i ako su hormoni dobri jedino testosteron je na donjoj granici on insistira na terapiji. Sve smo kupili tamo kostalo je oko 700 e. Ivf je 2500 plus lekovi kazu oko 500. Sa nama je sve vreme tako bila devojka koja govori srpski ona je tu kao prevodioc jer dr slabo prica engleski kao i svi ostali tamo i sa njom smo sve vreme u kontaktu dostupna je na whatsappu sta god vam zatreba .. jedino sto oni insistiraju da se radi i stimulacija pa mikro tese ne mozete to birati jer jednostavno oni kazu da su vece sanse sa svezim tako da morate rizikovati.. ako vas jos nesto zanima slobodno pisite..

(odgovor članu Prolecee)
Direktna veza do poruke: 1386
   RE: Azoospermija
16.5.2022 21:46:24   
Prolecee
Hvala ti MarinkovicM. Imam jos samo nekoliko pitanja, izvini.


Da li ste vi prvi put isli samo na pregled, tj. da li je pregled obavezan? Ili je moguce poslati mejlom neke stvari tipa, ultrazvuk testisa i rezultate hormona pa da on na osnovu toga prepise eventualnu terapiju?  A dalje mi je sve jasno kako funkcionise.

(odgovor članu Marinkovicm)
Direktna veza do poruke: 1387
   RE: Azoospermija
16.5.2022 21:51:04   
Marinkovicm
Prolecee, pregled je obavezan svakako treba da poneset_e sve sto ste do sada odradili i hormoni nebi trebalo da budu stariji od 6 meseci.. dr je zove Blüent Erol mozete ga pronaci na fejsbuku tu cesto kaci price raznih ljudi iskreno nisam nesto mnogo mogla da pronadjem o njemu ali nas je privuklo to sto kazu da su tamo jako dobri embriolozi i sva ta oprema.. svakako nebo i zemlja u odnosu na bahceci u sarajevu.. devojka koja je koordinator je zaista dostupna u svakom trenutku i vrlo je ljubazna 

(odgovor članu Prolecee)
Direktna veza do poruke: 1388
   RE: Azoospermija
17.5.2022 14:30:06   
Marinkovicm
Bicesuper , kako ste pronasli stan kada ste bili u Istanbulu preko nekog sajta ili? Mislim da se to svakako vise isplati nego hotel zbog vremena koje treba tamo da provedemo

(odgovor članu Bicesuper)
Direktna veza do poruke: 1389
   RE: Azoospermija
17.5.2022 20:52:18   
Prolecee
Zdravo, opet da dosadjujem 😀 Odgovorio je dr Emre na poruku. 
Bicessuper, htela sam najpre tebe da pitam jer ste skoro isli. Kada bukiram smestaj, sta mislis na koliko je potrebno da to uradim? 21 dan? Ili koji je tvoj savet, s obzirom da ste i vi isli na paralelnu stimulaciju? Takodje, samo jos jednu stvar da te pitam i necu te vise opterecivati, izvini.
Da li je tebe Emre spojio sa nekim ginekologom sa kojim si mogla da se konsultujes po pitanju rezultata analiza pre odlaska tamo?Meni je sinoc rekao da ce brigu o nasem IVF tretmanu preuzeti kolege iz njegovog tima, a da cu biti u rukama ginekolaga koji u tom vremenskom periodu bude slobodan. 
To mi je malo nejasno, u smislu, sta ako nesto od analiza ne bude ok, ne mogu da cekam da odem tamo pa da mi pregleda rezultate i da terapiju, kad tamo treba da odem spremna za IVF proces.


(odgovor članu Marinkovicm)
Direktna veza do poruke: 1390
   RE: Azoospermija
17.5.2022 21:00:09   
Bicesuper
Ćao.Ne dosadjujes uopšte.Jeste me spojio sa Sulejmanom, neke devojke je sa Numanom.Ja sam se sa Sulejmanom dopisivala, pitala šta da uradim od analiza, slala rezultate.Svakako mislim da treba da ti sada da kontakt nekog. Bez obzira sto oni traže tako malo pretraga za ženu.Jesi to radila nešto od analiza?Obavezno ga pitaj da te spoji sa nekim u smislu priprema pre nego odete tamo. Nije sad prebitno ko će tamo biti, tj ko će biti slobodan. Ali ipak da nekom pošalješ rezultate, da te neko uputi sta da radis.Sto se tiče smeštaja mi smo bili tačno 22 dana, dovoljno je i 21. Zavisi koliko su ti tacni ciklusi, ali racunaj da je aspiracija neki 15 dan a meni je bila malo kasnije…mislim da su uglavnom svi bili po 3 nedelje… za to vreme će se sve obaviti.

(odgovor članu Prolecee)
Direktna veza do poruke: 1391
   RE: Azoospermija
17.5.2022 21:28:47   
Prolecee
Hvala ti puno. Za nedelju dana treba da odradim hormonske analize, imam neke ali su jos od decembra kada sam radila i briseve i papu zbog histeroskopije, pa cu sada sve to ponoviti.


(odgovor članu Bicesuper)
Direktna veza do poruke: 1392
   RE: Azoospermija
17.5.2022 22:11:05   
Bicesuper
Odlicno.To će ti biti dovoljno.Polni hormoni i štitna obavezno.Ako si iz Bg moj savet konzilijum. Nekako je najsigurniji bar za štitnu, tako kažu…U svakom slučaju bitno je da radis u istoj laboratoriji.Ako je sve u referentnim vrednostima još bolje, ne moraš često kontrolisati.

(odgovor članu Prolecee)
Direktna veza do poruke: 1393
   RE: Azoospermija
18.5.2022 14:05:41   
miracleB


IZVORNA PORUKA: Prolecee

Zdravo, opet da dosadjujem 😀 Odgovorio je dr Emre na poruku. 
Bicessuper, htela sam najpre tebe da pitam jer ste skoro isli. Kada bukiram smestaj, sta mislis na koliko je potrebno da to uradim? 21 dan? Ili koji je tvoj savet, s obzirom da ste i vi isli na paralelnu stimulaciju? Takodje, samo jos jednu stvar da te pitam i necu te vise opterecivati, izvini.
Da li je tebe Emre spojio sa nekim ginekologom sa kojim si mogla da se konsultujes po pitanju rezultata analiza pre odlaska tamo?Meni je sinoc rekao da ce brigu o nasem IVF tretmanu preuzeti kolege iz njegovog tima, a da cu biti u rukama ginekolaga koji u tom vremenskom periodu bude slobodan. 
To mi je malo nejasno, u smislu, sta ako nesto od analiza ne bude ok, ne mogu da cekam da odem tamo pa da mi pregleda rezultate i da terapiju, kad tamo treba da odem spremna za IVF proces.





Evo i ja da pomognem ako mogu, mi smo stimulaciju poceli u Srbiji a onda posle nedelju dana nastavili u Istanbulu. Ja sam kod ginekologa Numana Bayazita, obojica su dobri da ne brines, samo zamoli dr.Emre da te spoji da jednim od njih kako bi ti rekli sta tacno od analiza trebas da odradis kako bi na vreme ukljucila nesto od terapije ako slucajno bude bilo potrebno. Da li ti znas jel tebi stitna ok, insulinska i tako te stvari?I htela sam samo da dodam, sto se tice embriologa, meni je jos na pocetku ove price dr.Emre rekao, da je taj njihov embriolog bukvalno genijalan ja sam ga svaki put videla kada smo isli tako da nemojte da brinete za taj deo, po meni su stvarno strucni i ulivaju poverenje. 

(odgovor članu Prolecee)
Direktna veza do poruke: 1394
   RE: Azoospermija
18.5.2022 14:50:25   
Prolecee
Hvala vam svima zaista.
Javio je dr Emre da ce mi ginekolog biti Sulejman Tosun i dao mi njegov mejl na koji cu mu pisati.
Zakazao nam je 18. jula prvi termin gde cemo se dogovoriti sve oko procedure i odmah krenuti sa njom.
Stitna zlezda mi je bila u redu u decembru, jedino ako se u medjuvremenu nesto nije poremetilo zbog svih stresova od tada  Sledece nedece svakako radim sve analize.
Iz vasih iskustava sam saznala da ginekolozi u Turskoj traze mnogo manje analiza u odnosu na one koje su ovde potrebne kada je u pitanju VTO proces.


(odgovor članu miracleB)
Direktna veza do poruke: 1395
   RE: Azoospermija
18.5.2022 15:12:40   
miracleB
E pa super... jeste traze mnogo manje analiza jer se polazi da je primarni problem kod muskarca. Vecina nas je zato dosta analiza odradilo na svoju ruku, ili tako usput, ali mislim da nemas brige i da mozes slobodno da radis kako ti oni kazu i da budes sigurna da znaju svoj deo posla...ako nesto treba samo pitaj

(odgovor članu Prolecee)
Direktna veza do poruke: 1396
   RE: Azoospermija
18.5.2022 15:25:29   
Sinbad
Pozdrav saborkinje i saborci. Emre mi je rekao da nisam kandidat za terapiju, msm da nece ni da me operise. Kontaktirao sam Celaletin Perua koji kombinuje tradicionalnu medicinu sa alternativnom i terapija bude po 1,2 godine. Ono sto sam uspeo da prevedem sa turskih foruma, gde je izuzetno popularan,da je on isto Hodza(ne gledam na to kao manu) i pozivaju se dosta na veru kad je u pitanju njegovo lecenje. Sad na koji nacin leci, istrazicu pa cemo videti. Ono sto je on objavljivao na svom instagram profilu dok ga nisu ugasili deluje kao cudo.

(odgovor članu miracleB)
Direktna veza do poruke: 1397
   RE: Azoospermija
18.5.2022 16:04:37   
miracleB
Ja nisam cula za tog doktora, ali zasto da ne ako si nasao da je imao uspeha ja sam sigurna da nista nije nemoguce. Dr.Emre je veliki strucnjak i ja sam sigurna da zna tacno u kojim slucajevima je potrebna terapija a u kojim ona nece dati efekat i samo je bespotrebna. Da li ti je on rekao da te ne bi operisao?

(odgovor članu Sinbad)
Direktna veza do poruke: 1398
   RE: Azoospermija
18.5.2022 16:38:44   
Hortenzija

Ja sam bila kod Sulejmana. Po meni je super lekar, ali budi spremna da nije pricljiv i da sve sto te zanima moras sama da pitas. Njegov stav (barem kada sam ja bila u pitanju) je bio da je previse analiza koje sam donela, da to nije uopste potrebno. E sada, mi smo u oktobru bili kod njih da se upoznamo, da Emre pregleda supruga i ja sam iskoristila da odnesem sve analize Sulejmanu i da uradim pregled. Imala sam svu papirologiju koja je potrebna kod nas za vto (polni hormoni, stitna, antitela stitne, serologija i virusologija, brisevi, kolposkopija…cak sam i torch uradila). U novembru sam krenula sa stimulacijom u Bg i opet sam 2-3 dan radila hormone (polne i stitna) i posle jos ja mislim dva puta dok sam bila kod nas na terapiji. Koliko sam shvatila od ostalih devojaka oni u ciklusu kada je stimulacija ne rade hormone uopste. Ako te nesto kknkretno zanima slobodno pitaj. I kao sto je Miracleb rekla, embriolog im je divan. Jako pozitivan i normalan covek koga mozes sve da pitas. 

IZVORNA PORUKA: Prolecee

Hvala vam svima zaista.
Javio je dr Emre da ce mi ginekolog biti Sulejman Tosun i dao mi njegov mejl na koji cu mu pisati.
Zakazao nam je 18. jula prvi termin gde cemo se dogovoriti sve oko procedure i odmah krenuti sa njom.
Stitna zlezda mi je bila u redu u decembru, jedino ako se u medjuvremenu nesto nije poremetilo zbog svih stresova od tada  Sledece nedece svakako radim sve analize.
Iz vasih iskustava sam saznala da ginekolozi u Turskoj traze mnogo manje analiza u odnosu na one koje su ovde potrebne kada je u pitanju VTO proces.






_____________________________

Detelina sa 4 lista <3

(odgovor članu Prolecee)
Direktna veza do poruke: 1399
   RE: Azoospermija
18.5.2022 18:41:34   
Bicesuper
Sinbad probaj šta god da mislis.Ja mogu zamisliti kako se osećaš. Na korak od uspeha i samo ništa.Ja bih te ponovo savetovala da tražiš izveštaj.Da se vidi kako se i zašto oplođene celije nisu razvile.Kakvi su uopšte bili spermatozoidi koje su pronašli.Prolece Dr Sulejman je drag, prijatan, ne priča previše, kao sto je Hortenzija i napisala.Tamo ne proveravaju hormone dok si na stimulaciji (meni su samo tsh jer je bio visok pa da vide da li sam reagovala na terapiju).I ja sam npr uradila Torch doduše meni je i Sulejman tražio nešto sa torcha.Ako su ti hormoni ok, štitna i uradis briseve, još ako si radila i HSG ti si mirna…Hortenzija ja sam se sad zbunila da je embriolog super, ja ga nikad nisam videla niti sam znala da se sa njim može popricati 🤣

(odgovor članu Hortenzija)
Direktna veza do poruke: 1400
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  54 55 [56] 57 58   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  54 55 [56] 57 58   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Kako izgleda zdrava i plodna sperma?
Ako u ejakulatu muškarca ima manje od deset miliona spermatozoida po mililitru sperme, to se smatra niskim brojem sperma...
Kako se ponašati nakon embriotransfera?
Prokrvite svoje krvne sudove kretanjem i svežim vazduhom. Šetnja definitivno oslobađa od stresa. Takođe je značajno i sk...



image
flamingos
CortinaT krema će baš, da reši svaki problem naš.
Ekcem je prošlost kad se nanese,jer krema sa sobom sve odnese. Vetar kada duva, koža zna da se suši i puca, tad CortinaT krema na vrata pokuca,lepo se namaže, upije baš i rešen je problem naš. Nije fora, a nije ni laž,u CortinaT kremi leži prava draž. Ona svima prija i zato nam je najmilija. Možda mi pisanje stihova i nije jača strana, ali jedno sigurno znam-CortinaT krema je bez mana.  Više >>
image

Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here