|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: lara995
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  84 85 [86] 87 88   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Azoospermija
3.8.2023 13:03:43   
bopsich
Inače, kod nas se svih 8 razvijaju po planu za sad. Vidjeti ćemo do subote kakvo će biti stanje. Tada će ih zamrznuti i u sljedećem ciklusu se vraćamo na FET. Treći put u Istanbul, a mi smo mislili da se to sve u jednom điru odradi.. Ali nema veze, valjda će biti treća sreća. Sad s nestrpljenjem čekamo subotu da vidimo sto će ostati i onda u ponedjeljak letimo kući. Nazad ćemo vjerojatno krajem 8. mjeseca.

(odgovor članu bopsich)
Direktna veza do poruke: 2126
   RE: Azoospermija
3.8.2023 17:56:05   
Bicesuper
@bopsich Super rezultat. Nemoj biti neskromna 🤣 nego razmišljaj pozitivno. Sad ste prvi put dosli na intervenciju, ako se dobro sećam prošli put niste uspeli odraditi…Muzu su našli materijal i to je prvi korak, nakon koga nam svima ako nadju, lakne… ali to je samo pocetak.Ostatak puta je neizvestan. Uglavnom je bolje raditi FET, skoro se nikom ne primi kad se odmah radi transfer, drugo nema potrebe ni sebe da mucis, posle toliko hormona nek se malo organizam oporavi, većina zena je u blagoj hiperstimulaciji.Mi smo dobili 9 blastocista, zaledili nam za 3 pokušaja, prva dva neuspešna, otišli na treći pa mi nisu vratili, nije dr bio zadovoljan, pa ćemo uskoro ponovo, na 3 transfer a 5 put u Istanbul…Nekom uspe prvi FET, nekom kasnije… tako da strpljenje i pozitivno.Sto se tiče bolovanja, ne može se otvarati bolovanje za lečenje u inostranstvu, čak i ako lečenje kod nas nije moguće. Naprotiv razlog za otkaz je ako se izađe iz zemlje a na bolovanju si (mada to niko realno ne zna). Ja sam uzela rad od kuće i odmor u kombinaciji jer smo bili 3 nedelje prvi put.Ovo vazi za Srbiju, možda je drugačije u BIH ili Hrvatskoj.Pozdrav @Miracleb kako bebac?

(odgovor članu bopsich)
Direktna veza do poruke: 2127
   RE: Azoospermija
3.8.2023 20:20:20   
pudlicica
Hvala ti puno na odgovoru, i verujem da će te uspeti, mi smo stigli, u hotelu smo sad, uzeli smo taksi sa aerodroma 28 evra, sutra daje muz uzorak, u subotu idemo i on i ja na pregled, znaćemo onda više i javljam vam šta su nam rekli. 🙏🙏🙏

(odgovor članu Bicesuper)
Direktna veza do poruke: 2128
   RE: Azoospermija
4.8.2023 22:53:27   
Anoniman
Cao svima! 8 je super ...mi smo poceli sa 13 pa 11 pa 8 i na kraju 5 dan je ostalo 5 od cega kako je dr rekao 2 top kvaliteta a 3 dobra. Iz drugog transfera je uspjela trudnoca i evo guramo...Uglavnom mislim da nakon stimulacije mora da se napravi pauza tj da je bolje da se organizam smiri..ja sam stimulaciju radila u novembru prvi transfer u januaru a drugi u junu...trebalo mi je vremena da odmorim. Transfer ne boli nista. Ako se nekako svjesti kolicina vode nije strasno ni ovo sa besikom meni su rekli puna je a u toalet sam otisla nakon sat kad su mi dozvolili da ustanem. Popila sam jedno 750ml vode postepeno nekih sat pijuckajuci pocev od sata prije dolaska u bolnicu. Inace u ovom uspjesnom putu sam nakon 2h dodatnog odmora isla isti dan u restoran i prodavnice. Sjutri dan u trzni. Sto se tice bolovanja ako je izabrani ginikolog razuman naravno da moze da se dobije...napisace da je u pitanju vto tretman i da je isti neophodan iz razloga komplikovanosti. Ima se potpuno pravo da sw ode u inostranstvo na lijecenje jer u ovim nasim slucajevima problem ne moze da se rijesi drugacije a cak i kada moze to je stvar izbora. Meni je moj ginikolog bez problema otvorio bolovanje...Crna Gora je u pitanju ali prrdpostavljam na slican nacin moze tako...eto zelim uspjeh svima. Puno pozdrava!

(odgovor članu bopsich)
  Direktna veza do poruke: 2129
   RE: Azoospermija
5.8.2023 11:07:17   
bopsich
Pudlicica javi danas kako je prošlo, mislim na vas.
Anoniman hvala na odgovoru. Evo i nama je na kraju ostalo 5, maloprije nam je Suleyman javio. Rekao je da su 3 izvrsna, a 2 su dobra. Jako sam sretna, ali kao da nisam ni svjesna da se to nama događa.Rekao je da je zaledio u 2 dijela, to bi značilo da će mi u jednom transferu vratiti 3 embrija, ili sam ja nešto krivo razumijela? 

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2130
   RE: Azoospermija
5.8.2023 13:41:23   
pudlicica
@bopsih, završili smo sve, ja sam bila na pregledu kod mene je sve super hvala Bogu, dobila sam neke vitamine da pijem i još nešto šta treba da odradim u kad stignemo kući, sto se tiče muza on je imao jedan spermatozoid, ali preko centrifuge našli su preko 100000, nema potrebe za micro tese,on je dobio klomen tri meseca i vitamine neke da uzima, i on isto neke stavke da uradi kad se vratimo,tako da sledeći put radimo vto, ti kako si? 

(odgovor članu bopsich)
Direktna veza do poruke: 2131
   RE: Azoospermija
5.8.2023 21:43:20   
pudlicica
Izvinjavam se preko 100 komada spermatozoida ipak pokretnih, morfologija je problem, rekli su da moj muz batali cigare, dali mu lek za hormon, i ostalo vitamine

(odgovor članu pudlicica)
Direktna veza do poruke: 2132
   RE: Azoospermija
6.8.2023 8:35:46   
Anoniman
Da i meni ih je tako zaledio...u 2. Nece vracati 3 ne praktikuju vise od 2 jednostavno ce treci najmanje dobar odbaciti. Sad lijepo odmori organizam...ne zuri i kad budes spremna nazad po njega. Psihicki zbog iscekivanja i osluskivanja meni je mnogo teze pao taj drugi dio od embriotransfera pa na dalje u poredjenju sa stimulacijom.. iako fizicki nista ne osjecas...ali o tom potom...

(odgovor članu bopsich)
  Direktna veza do poruke: 2133
   RE: Azoospermija
8.8.2023 17:55:49   
babygroot
Zdravo, mi smo imali isti slucaj kao vas, kasno operisani podignuti testisi i previsok FSH pa evo sada imamo bepca od skoro godinu dana. A ovo sto sam procitala za Vinku me je jako razljutilo jer smo pre pet godina kada smo saznali za problem imali identicno iskustvo sa njom. Na prvom pregledu je rekla da ne gubimo vreme jer nemamo sanse i da idemo odmah na usvajanje ili donora. Tada pre pet godina kada sam pisala nase iskustvo na forumu nisam zelela da je imenujem jer sam mislila da je imala los dan ili da jednostavno nije upoznata sa svim mogucnostima koje mogu da se isprobaju, medjutim vidim da to nije slucaj i da je zena jednostavno neprofesionalna i ocigledno sujetna. Posto je muz nastavio da odlazi kod nje na kontrole jednom godisnje upoznata je da smo imali uspeha u Turskoj i da sada imamo dete, a isto tako je prosle godine u septembru na kongresu za vto koji je odrzan u Beogradu bila predavac istog dana kada i doktor Emre, tako da verujem da je imala prilike da ga upozna. I zato sam sada ostala zgrozena kada sam procitala da ste imali isto iskustvo kao mi i da je toliki necovek da takve stvari svesno precutkuje. Pisite doktoru, pretpostavljam da ce vam od analiza traziti mikrodelecije y hromozoma i kariotip ukoliko niste radili do sada. Srecno i bez odustajanja!

(odgovor članu Prolecee)
Direktna veza do poruke: 2134
   RE: Azoospermija
8.8.2023 18:03:21   
babygroot
Prethodna poruka je odgovor na ovu ali nisam lepo povezala, svakako verujem da ce se clanica prepoznatii :) I jos jedan savet, konsultujte se sa dr Emreom oko hormonske terapije, jer je i mom muzu Vinka prepisala pregnil koji je primao mesecima, dok nam je dr Emre rekao da smesta prestane sa terapijom jer je u nasem slucaju imala vise stete posto je obarala testosteron.

IZVORNA PORUKA: Anoniman

Zdravo svima i nama je dijagnostifikovana Azospermia. Naime,moj suprug je imao operaciju spustanja testisa sa 10 i 12 godina i to je sada dovelo do azzo... Uradili smo hormone, FSH i LH su mu malo poviseni (za FSH gornja granica je 19.5 njemu je 24), Inhibin B mu je nizi (donja granica 42 njemu je 31), testosteron je malo iznad donje granice (granica je 1.98 on ima 2.15). Bili smo kod Vinke na pregledu, bukvalno nas je ohladila i rekla kako su nam i za VTO jako male sanse. Svesni smo da mora da ide na microtese, ne bismo gubili vreme na ove druge nacine...Njen stav mi nije prijao da nas bukvalno tako "otrese" (pri cemu je imala rezultate samo FSH, LH i testosterona).Poslali smo joj u medjuvremenu inhibin pa cekamo sta ce da kaze. Jos uvek cekamo rezultate genetike (microdel Y hromozoma i kariotip). Za 10.08. nam je zakazan ponovo spermogram kod nje i kontrola u medjuvremenu pije hormonsku terapiju. Da li je neko imao iskustvo sa tim vidom azzo, da je problem usled spustanja testisa? Citala sam vasa iskustva ali ne pronadjoh da je neko imao taj problem. Nama nije problem ni Istanbul, cak sam razmisljala da kontaktiramo dr EMre i da preskocimo Srbiju... volela bih da cujem ako je neko imao iskustvo sa azzo usled spustanja testisa, da podeli sa mnom... Svima vam drzim fige :)




< Poruku je uredio babygroot -- 8.8.2023 18:07:28 >

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2135
   RE: Azoospermija
8.8.2023 18:37:58   
Nektarina
Puno hvala,ovo mnogo znaci❤️Mi smo bas juce dobili rezultat kariotip i mikrodeleciju i sve je dobro hvala Bogu. Muz hoce da odemo do Vinke sledece nedelje da uradi spermogram jer ga zanimaju ponovljene analize. Ali smo na pragu da odemo u Istanbul na kraju i ne gubimo vreme. Sledece nedelje idemo na more i kada se vratimo krecemo u borbu. Ja zaista verujem da cemo uspeti,osecam to i prilicno sam smirena. Bar vec neki period😃Svima nam zelim puno srece i uspeha i jako sam srecna kada procitam svako pozitivno iskustvo. 

(odgovor članu babygroot)
Direktna veza do poruke: 2136
   RE: Azoospermija
8.8.2023 19:15:44   
babygroot
Sjajno sto su ta dva rezultata dobra, jer ako me secanje dobro sluzi posto je davno bilo, mislim da je Emre rekao da su oni veliki pokazatelji uspesnosti mikro tese. Posto vam je situacija identicna kao nasa, ukoliko budete imali jos neka pitanja slobodno pisite, a mozes da mi posaljes i broj u privatnoj poruci ako ce Vam biti lakse da se cujemo, jer znam koliko je nama svaka informacija bila od znacaja 🤗

< Poruku je uredio babygroot -- 8.8.2023 19:18:23 >

(odgovor članu Nektarina)
Direktna veza do poruke: 2137
   RE: Azoospermija
8.8.2023 22:19:15   
pudlicica
Zdravo, zanima me koliko vas je koštala vto u Turskoj?

(odgovor članu babygroot)
Direktna veza do poruke: 2138
   RE: Azoospermija
8.8.2023 23:40:05   
bopsich


IZVORNA PORUKA: pudlicica

Zdravo, zanima me koliko vas je koštala vto u Turskoj?



Samo vto, bez Micro Tese, mojih i suprugovih lijekova i zamrzavanja, koštala nas je 2500 eura.

(odgovor članu pudlicica)
Direktna veza do poruke: 2139
   RE: Azoospermija
8.8.2023 23:50:10   
Anoniman
Vto sada kosta 3000 plus ljekovi...oni su od 250-500e, microtesa je bila 1500 ali mislim da su malo poskupili...zamrzavanje sperme ako treba 250 i embriona u zavisnosti koliko ih je oko 300. Embriotransfer je sada 300. Sto se Vinke tice na direktno pitanje sta misli o turskoj nama je rekla da skida kapu to sto zna slucajeve da su tamo imali uspjeha ona prva je mislila da ne mogu biti roditelji. Nije sama pomenula vec kad smo pomenuli mi u pitanju sta misli...inace nije kod nas nasla nista ni poslije terapije svi su bili dali dijagnozu neopstruktivne azo ovdje iako je genetika bila ok. Emre je na pregledu rekao da misli da je opstruktivno ali nije bio siguran zbog niskog testesterona...na microtesi se ispostavilo opstruktivna od infekcije i lako je nasao materijal. Zakljucak sve sto dr iz naseg regiona vam pricaju o ovome zanemarite ne nervirajte se i idite da rijesite problem ako iikako mozete priustiti tamo gdje ima nade a to je iz vecine nasih iskustava ovdje emre i turska. Srecno!

(odgovor članu pudlicica)
  Direktna veza do poruke: 2140
   RE: Azoospermija
9.8.2023 7:49:23   
pudlicica
Nama je rekla 5000 evra do 6500 evra,bez zamrzavanja embriona, i to je bez micro tese, jer njemu ne treba da se radi,mene pregled je izneo 175 evra trajalo 1minut,muz pregled 200 evra sam mu je rukom pretisnuo tetise, spermogram 145evra, i on je uradio hormone 80 evra,mislim da su na ovoj klinici mnogo skuplji, kada su nam dali račun ja sam probala da prevedem ali nigde ne piše spermogram,ili hormoni, ultra zvučni pregled, ne piše na račun šta smo radili

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2141
   RE: Azoospermija
9.8.2023 21:13:59   
Nektarina


IZVORNA PORUKA: babygroot

Sjajno sto su ta dva rezultata dobra, jer ako me secanje dobro sluzi posto je davno bilo, mislim da je Emre rekao da su oni veliki pokazatelji uspesnosti mikro tese. Posto vam je situacija identicna kao nasa, ukoliko budete imali jos neka pitanja slobodno pisite, a mozes da mi posaljes i broj u privatnoj poruci ako ce Vam biti lakse da se cujemo, jer znam koliko je nama svaka informacija bila od znacaja 🤗




Javio nam se Emre rekao je da uzme muz da prima injekcije Ovitrelle 3 komada i nakon trece da ponovimo analize FSH,LH i ukupan testosteron. Hoce da mu podigne testosteron. A sledece nedelje treba da idemo kod Vinke da ponovimo spermogram i da vidimo sta ce da kaze. I sada smo zbunjeni, ali moramo izabrati jedan put i drzati se toga... Mozemo da se cujemo samo ja ne mogu da nadjem opciju da ti posaljem PP 🤣🤣

(odgovor članu babygroot)
Direktna veza do poruke: 2142
   RE: Azoospermija
9.8.2023 21:17:54   
Miky85

Ne gubite vreme u Srbiji, pravac Turska i dr.Emre iz iskustva Vam kazem kao neko ko je otpisan od strane nasih lekara...A sada hvala bogu u deveti smo mesec...
IZVORNA PORUKA: Nektarina



IZVORNA PORUKA: babygroot

Sjajno sto su ta dva rezultata dobra, jer ako me secanje dobro sluzi posto je davno bilo, mislim da je Emre rekao da su oni veliki pokazatelji uspesnosti mikro tese. Posto vam je situacija identicna kao nasa, ukoliko budete imali jos neka pitanja slobodno pisite, a mozes da mi posaljes i broj u privatnoj poruci ako ce Vam biti lakse da se cujemo, jer znam koliko je nama svaka informacija bila od znacaja 🤗




Javio nam se Emre rekao je da uzme muz da prima injekcije Ovitrelle 3 komada i nakon trece da ponovimo analize FSH,LH i ukupan testosteron. Hoce da mu podigne testosteron. A sledece nedelje treba da idemo kod Vinke da ponovimo spermogram i da vidimo sta ce da kaze. I sada smo zbunjeni, ali moramo izabrati jedan put i drzati se toga... Mozemo da se cujemo samo ja ne mogu da nadjem opciju da ti posaljem PP 🤣🤣



(odgovor članu Nektarina)
Direktna veza do poruke: 2143
   RE: Azoospermija
10.8.2023 13:24:51   
bopsich
Nektarina iako naša situacija nije ista, mom suprugu je Emre također dao da uzima Ovitrelle. On je primao jednom tjedno, 4 mjeseca. Također mu je htio podignuti testosteron. I bio mu je ok neko vrijeme, taman na granici. Na kraju kako nam se zakompliciralo zbog toga što je meni kasnila menstruacija, nismo u Hrvatskoj više mogli nabaviti lijek, taman pred operaciju mu je testosteron pao, i bio mu je jako nizak. Ali dr. Emre je svejedno na operaciji uspio naći dovoljno materijala. Ja ću vam samo reći, da kako god ova naša priča završi nakon što odradimo FET, dr. Emrea bih svima preporučila. Veliki stručnjak i prije svega čovjek. 

(odgovor članu Nektarina)
Direktna veza do poruke: 2144
   RE: Azoospermija
10.8.2023 13:37:25   
Nektarina
Hvala ti. Vama drzimo fige,ja verujem da cete izgurati sve do kraja. Nama je napisao da uzimamo takodje jednu nedeljno i nakon trece da uradimo ponovo hormone. Prakticno znaci da samo tri injekcije uzmemo?A jel onda pozeljno da ako mu testosteron skoci idemo tamo sto pre? I reci mi molim te koja je sada cena mtese,vto i celog postupka bar okvirno?Tnx

(odgovor članu bopsich)
Direktna veza do poruke: 2145
   RE: Azoospermija
10.8.2023 21:39:51   
babygroot

Mislim da za pp mora da se uloguje ili sa kompjutera ili da na telefonu na pretrazivacu prebacis na desktop verziju sajta ako me razumes 😂


Javio nam se Emre rekao je da uzme muz da prima injekcije Ovitrelle 3 komada i nakon trece da ponovimo analize FSH,LH i ukupan testosteron. Hoce da mu podigne testosteron. A sledece nedelje treba da idemo kod Vinke da ponovimo spermogram i da vidimo sta ce da kaze. I sada smo zbunjeni, ali moramo izabrati jedan put i drzati se toga... Mozemo da se cujemo samo ja ne mogu da nadjem opciju da ti posaljem PP 🤣🤣
[/quote]

(odgovor članu Nektarina)
Direktna veza do poruke: 2146
   RE: Azoospermija
10.8.2023 23:10:50   
Anoniman
Poštovani, supruga i ja imamo veliki problem, da li se neko susreo sa istim! Radio sam operaciju Micro tese u Istanbulu kod doktora Tansela u Momartu, doktor je našao spermatozoide za 5 slamčica, uporedo je supruzi radjena stimulacija, medjutim nije odreagovala na stimulaciju, onda je doktor radio sakupljanjem jajnih celija, posle visemesecnih sakupljanja 4 jajne celije, radili smo jednu vto sa jednim embrionom, rezultat je bio negativan! Pošto kod supruge koja ima 41 godinu ima po jedna jajna celija, resili smo da prebacimo moj materijal u Česku i da radimo donaciju jajnih celija, posto u Turskoj zakonski donacija nije dozvoljena! Cekajuci 8 meseci na odgovor Ministarstva zdravlja, danas smo dobili negativan odgovor za prebacivanje naseg materijala za Češku! Da li je neko imao iskustva sa ovim problemom, hvala!!

(odgovor članu babygroot)
  Direktna veza do poruke: 2147
   RE: Azoospermija
11.8.2023 11:51:17   
bopsich


IZVORNA PORUKA: Nektarina

Hvala ti. Vama drzimo fige,ja verujem da cete izgurati sve do kraja. Nama je napisao da uzimamo takodje jednu nedeljno i nakon trece da uradimo ponovo hormone. Prakticno znaci da samo tri injekcije uzmemo?A jel onda pozeljno da ako mu testosteron skoci idemo tamo sto pre? I reci mi molim te koja je sada cena mtese,vto i celog postupka bar okvirno?Tnx



Nektarina što se tiče testosterona, to će Emre pratiti. On je nama rekao da testosteron ne mora nužno biti povezan sa pronalaskom spermija. Tako je i bilo kod nas.
Što se tiče cijena, evo sve ću napisati. Micro Tese smo platili 1500 eura, 2500 eura IVF/ICSI, 300 eura zamrzavanje embrija, i sigurno sve skupa oko 1000 eura lijekova, što mojih, što suprugovih. Ali za lijekove nemam tocan iznos jer smo ih svugdje kupovali. I platili smo 100 eura vađenje krvi za supruga prvi put kad smo došli. Mislim da je to sve. Dio smo platili u bolnici, a veći dio kod doktora u ordinaciji. 



(odgovor članu Nektarina)
Direktna veza do poruke: 2148
   RE: Azoospermija
11.8.2023 12:49:26   
LjubMil

IZVORNA PORUKA: Anoniman

Poštovani, supruga i ja imamo veliki problem, da li se neko susreo sa istim! Radio sam operaciju Micro tese u Istanbulu kod doktora Tansela u Momartu, doktor je našao spermatozoide za 5 slamčica, uporedo je supruzi radjena stimulacija, medjutim nije odreagovala na stimulaciju, onda je doktor radio sakupljanjem jajnih celija, posle visemesecnih sakupljanja 4 jajne celije, radili smo jednu vto sa jednim embrionom, rezultat je bio negativan! Pošto kod supruge koja ima 41 godinu ima po jedna jajna celija, resili smo da prebacimo moj materijal u Česku i da radimo donaciju jajnih celija, posto u Turskoj zakonski donacija nije dozvoljena! Cekajuci 8 meseci na odgovor Ministarstva zdravlja, danas smo dobili negativan odgovor za prebacivanje naseg materijala za Češku! Da li je neko imao iskustva sa ovim problemom, hvala!!


Mi smo se u početku intersovali za istu stvar - udatiti Microtesu u Turskoj i ukoliko materijal bude pronađen, isti preneti u Srbiju.
Kontaktirao sam "Šansu za roditeljstvo" i dobio odgovor da to zvanično nije moguće uraditi (ali da su oni čuli za 2 para kojima je to pošlo za rukom - naravno sa jakim vezama).
Probajte još šta možete... u najgorem slučaju da ponovite micro-TESE u Češkoj

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2149
   RE: Azoospermija
11.8.2023 13:00:19   
LjubMil
Evo da ukratko prepričam i dešavanja kod nas.

Posle stimulacije u Aprilu, dobili smo samo 4 jajne ćelije.
Iako su sve četri uspešno oplođene, na kraju smo dobili 2 embriona.

Dr Sami nam je javio da imamo jedan 4AA i jedan 2AB - materijala za jedan pokušaj.

U Junu smo se vratili u Istanbul za transfer.

Hvala Bogu uskoro izlazimo iz 12. nedelje, beba je jedna - dečak user posted image (već vrlo nemiran).

Radili smo i prenatalni i ekspertski, sve je Bogu hvala dobro, samo da tako ostane.

Nama i dalje sve deluje nerealno, ali valjda je tako jer znamo koliko smo se namučili.


< Poruku je uredio LjubMil -- 11.8.2023 13:03:57 >

(odgovor članu LjubMil)
Direktna veza do poruke: 2150
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  84 85 [86] 87 88   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  84 85 [86] 87 88   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Praćenje ovulacije - telesna (bazalna) tem...
Kako pratiti prirodni ciklus žene i određivati plodne dane pomoću merenja telesne (bazalne) temperature?
Moje putovanje kroz vantelesnu oplodnju
Zaista ne znam odakle da počnem. Vraćam se u mislima godinu dana unazad...bila sam ljuta, frustrirana, beznadežna. Nikak...



image
dudas
Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!
"Dobro veče, od sad ovde nema zime, Imuno je moje ime. Vitamini, minerali-sve staje u gutljaj mali. Popij mene, mala vilo, nazdravlje ti bilo!" "Imaćemo još jednog gosta, pomoći će vili dosta. Evo ga, tu je"-Imuno reče. "Uđi, uđi, druže moj, dobi li protiv kašlja boj?" "Znaš, Imuno-Broncamil se smeška, kakva je to borba teška. Uspeo sam, za kašalj sam tata mata!" I odjednom neko pokuca na vrata. "Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!" Istina je sve što kaže Apis gola, jako brzo rešiće vas bola. "Gde li nam je Fitobalm, kud se dede, ne videh ga od prošle srede? "Sad će doći"- Imuno reče. "Ima li šta od zapušenog nosića preče?" "Kuc, kuc, stigao sam"- Fitobalm se javi. "Mala vilo, odmah me pod nosić stavi. Jel osećaš borovine moć? Sada lepo diši i spavaj, laku noć!" I tako Pharmalife družina ova isprati vilu u carstvo snova.  Više >>
image

Anketa

Дуда.
пеперутка16

До када је ваше дете имало цуцлу?

Click Here