|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
11.5.2012 9:18:24   
Anoniman
tash, pa naravno da mu se nije dopao skuvam i nezacinjen kupus. ali zasto samo tako, pa vi jedete normalno kuvano? ne bih rekla da mu je to ekcem, pa kad bi pre izasao. i zar od kupusa? jel bio on na onoj listi kada ste se testirali, zaboravila sam? ako jede vec prokelj, sumnjam da je alergican na kupus. ja bih nastavila da dajem, pa pratila.


Uvek prvi dan dam čistu namirnicu, bez mešanja sa nečim drugim, na vrh kašičice.
Može odmah izbiti ekcem. Od paste za zube je izašlo za 15min.
No, mazala sam Mustelom, danas jedva vidljivo. Videćemo. Nastaviću da dajem, samo ću danas umešati sa malo mesa i krompira.

Inače, ne znam kada deca počinju da jedu dinstano, Marko je imao više od godinu dana.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 26
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
11.5.2012 20:28:59   
Anoniman
Evo i mene da rezimiram. Mi smo najgori od sve dece user posted image
Tegobe su počele čim se P rodio. Povraćao je posle svakog obroka i slabo je napredovao. U prve dve nedelje nije dobio ni gram. Savetovali su me da ga dohranjujem, ali je od dohrane još više povraćao, pa sam nastavila da ga dojim isključivo. Već u prvom mesecu je počeo da se osipa, a osip je kulminirao krajem trećeg meseca kad je bio sav osut i prekriven žutim ljuspama(kao seboreja).
Kad je nepunio tri meseca je odbio da sisa, pa smo ga hranili 2/3 kravljim mlekom, od koga je manje povraćao i osip se potpuno povukao.
Sa 4,5 meseci je počeo opet da se osipa, i od onda do danas(ima godinu dana), nije prošao dan da nema bar malo osipa.
Sa šest meseci smo mu radili alergotest iz krvi koji je pokazao da ima alergiju na pšenicu, belance, soju i kikiriki. Vodili smo ga kod alergologa i prepisana mu je eliminaciona dijeta i uveden Aptamil Allergy Digestiv Care. I dalje se osipao pa mu je posle mesec dana ukinut AADC i uveden Alfare. Od njega je stanje bilo bolje, ali je i dalje imao osip. U Alfare-u ima kromirovog skroba, tragova soje i ribljeg ulja, pa sam stoga tražila da nam se promeni terapija. Sa 11 meseci prelazimo na Allernovu i strogu dijetu, i od tada je stanje kože skoro pa odlično user posted image
U medjuvremenu je imao 5-6 puta bronhitis, zadnji put je bio hospitalizovan, pa mu je postavljena dijagnoza Asthma bronchiale. U terapiju mu je uključena pumpica Flixotide i Singulair granule.
Do 11 meseci sam pokušavala sve i svašta da mu uvedem u ishranu, ali je većina stvari rezultirala osipima ili povraćanjem. Od tada jede samo: kukuruzni griz(kačamak na vodi), jagnjetinu, slaninu i čvarke ali ne mesnate već samo masne. Pored toga jede kokice i ekspandirane proizvode od kukuruza.
Probali smo:
spanać, brokoli, šargarepu, tikvice, karfiol, kajsije, višnje, jabuku, krušku, šljivu, svinjsko meso, teletinu, pavlaku, pirinač, krompir, klerabu, bundevu, blitvu, cveklu, crni luk i hleb. od svega se osipao.
Pre dva dana sam ponovo počela da uvodim namirnice, počela sam sa pirinčem. Pojeo je pola tanjira i osuo se. Ponovo pravimo pauzu.
Inače mu se krvna slika popravlja, dete lepo napreduje, goji se, veseo je, lepo spava, prava je ljubav user posted image
Ako mi je promaklo nešto, pisaću u nekom drugom postu.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 27
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
11.5.2012 21:32:51   
Yula
Zille, on je prava dusa! Valjda ce ga uskoro proci te alergije pa bar nesto od voca i povrca da moze da jede, majku mu....

Tasho, javljaj kako je danas ta flekica na glavi i kako je proslo danasnje klopanje kupusa.

Macaki, bas sam se iznenadila ovim sto si pisala o krvnoj slici malene K, odnosno o komentarima doktorke. pazi, ne verujem da je zena imala ikakvu zlu nameru, stavise, ja vise volim kada dr proveri sve moguce opcije, nego kada odmahuje rukom na sve, a opet, mislim da zaista nemas razloga za brigu. ne razumem zasto je to nesto strasno ako je beba malo malokrvna, koliko sam razumela, ona je vrlo malo ispod granice hemoglobina, zar ne? Iz tvojih postova sam zakljucila da je jedna veoma zivahna a i napredna beba, odnosno, sasvim najnormalnije se razvija. Moj Laki je bledunjav, a kako i ne bi bio kada mi slabo izlazimo po suncu, a i mm i ja smo bledi. Radili smo mu KS i hemoglobin mu je u normali. Sta ona od mesa jede i dajes li joj redovno meso i koje kolicine? Meso je vrlo vazno jer u njemu ima puno gvozdja, kao i blitva i ostalo zeleno povrce. Bilo bi dobro da poksuas da nabavis zdrebetinu, ona je izuzetno bogata gvozdjem! Da li si razmsiljala da joj jedno sisanje zamenis adaptiranim lekom?

Sto se tice spavanja, pa ona sasvim normalno spava, gde ces manje od toga?! I lazar je u tom uzrastu spavao tako, nekih sat, sat i po ujutru i popodne isto toliko, nekada vise, nekada manje. iznenada je samo izbacio jutarnje spavanje oko 10-og meseca sto je mene iznenadilo i dobro, ne bas zavrinulo, ali sam bas bila u cudu jer mislim da je ipak mali da bi spavao samo jednom, ali on je zato produzio nocno spavanje pa spava cak do 9-9.30h, tako da mu to dodje na isto, pogotovu sto i popodne sada spava po 2- 2.5h.

Ja zaista ne znam sta da ti kazem sto se tice tresanja, najbolje bi bilo da pitate doktora, mozda nece nista da joj fali. Ali i da joj ne das, pa bice tresanja i naredne godine, ona pa jede tresnje svake godine i zeljno ih je iscekivala ove, pa je sada bedak da ih ove sezone propusti, idi molim te. Ali, posto sam ubedjena da cete joj ih dati, ja bih oljustila ljuskicu, odnosno, izdubila bih onaj mesnati deo i tako joj dala.

Kako je prosla pavlaka danas, ako sam dobro shvatila danas si joj davala pavlaku? Da ne zaboravim da ti odgovorim, Lazar uveliko jede poparu. A mislim da dinstano i przeno ide od navrsene godinice i ja mislim da cu tako da pocnem. Takodje, mislim da bi trebala da pokusas da kuvas kasice neposredno pre konzumacije, ne znam da li si pratila, ali pisale su zene koje su strucne ovde na forumu, da ne valja kasice da stoje jer i ono malo korisnih sastojaka sto ima u njima od stajanja nestane.

< Poruku je uredio Yula -- 11.5.2012 21:33:31 >


_____________________________

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.


(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 28
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
11.5.2012 21:39:16   
Yula
Sve zaboravim da ti odgovorim Tasho, da prevrnuo je stolicu dok je sedeo u njoj, ali to nije klasicna stolica za bebe, vec adapter za obicnu stolicu. On zna da se klacka kada sedi na njoj, ali mm uvek stavi nogu dole na onu precku od stolice, medjutim, sada je to zaboravio da uradi i jednostavno u sekundi malac je pao, bez da se pre toga klackao! Samo smo ga videli na podu a sedeo je sa nama za stolom i izmedju nas dvoje! Uzas! Opet kazem, hvala Bogu pa mu nije bilo ama bas nista! Od tada vise ga nismo stavili u nju. Ovih dana treba da kupimo normalnu stolicu za bebe, ovu prvu sam ja izabrala jer mi se cinila super, ne zauzima mesto vec je po potrebi instaliramo na obicnu nasu stolicu.

_____________________________

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.


(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 29
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
11.5.2012 22:42:00   
Anoniman
Tasho, javljaj kako je danas ta flekica na glavi i kako je proslo danasnje klopanje kupusa.


Flekica prošla, kupus umešan sa mesom i krompirom pojeden bez problema, tražio je još! user posted image


Ima osip po listu, ali tu se često pojavljuje bez nekog posebnog razloga.


Malo sam mozgala danas... Na spisku najjačih alergena na koje je Marko testiran, nalazi se i pšenično brašno. Da ga nisam dala na svoju ruku, sigurna sam da dr ne bi dozvolila. U svetlu toga, ozbiljno ću pričati sa njom o čokoladi za kuvanje (nađoh neku koja sadrži samo kakao i šećer), o čokoladnoj bananici (mada, mislim da sam tu pročitala još nešto sumnjivo sem belanceta i kakaa, proveriću), o kakau, vanil šećeru. To mi je prioritet (sem svežeg voća i par povrćki). Ako to prođe sa doktorkinim "Pa probajte", ja sam na konju do daljnjeg!

Takođe, ZDRAVO sokovi sadrže samo voće. Nije mi jasno kako onda ne stoje u frižideru i kako se ne pokvare, ali tako je. user posted image Ima neko neka saznanja na ovu temu koja ja nemam?


mislim da zaista nemas razloga za brigu. ne razumem zasto je to nesto strasno ako je beba malo malokrvna, koliko sam razumela, ona je vrlo malo ispod granice hemoglobina, zar ne?


Apsolutno se slažem, ali kako sam to već pisala ranije, nisam htela da se ponavljam.


Ja zaista ne znam sta da ti kazem sto se tice tresanja, najbolje bi bilo da pitate doktora, mozda nece nista da joj fali. Ali i da joj ne das, pa bice tresanja i naredne godine, ona pa jede tresnje svake godine i zeljno ih je iscekivala ove, pa je sada bedak da ih ove sezone propusti, idi molim te. Ali, posto sam ubedjena da cete joj ih dati, ja bih oljustila ljuskicu, odnosno, izdubila bih onaj mesnati deo i tako joj dala.


Za malo da se nisam upiškila od smeha na ovaj deo posta. user posted image I ja bih dala samo mesnati deo be kore.

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 30
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
11.5.2012 23:43:55   
Anoniman
tash, mozda sad vracam gde ne treba - da li si probala da mu das neku namirnicu na koju je alergican ali da si je kupila iz organske proizvodnje? mozda je reakcija na pesticide a ne na povrce samo?

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 31
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
11.5.2012 23:47:39   
Anoniman
Nema on mico alergiju na povrće. Sve od voća i povrća što sam probala sam i uvela.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 32
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
11.5.2012 23:50:10   
Anoniman
sorry, mislila sam da je od namirnica. sojin lecitin ne smeta?

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 33
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
11.5.2012 23:55:00   
Anoniman
Sad je testiran: kr.mleko, pš.brašno, jaje, kafa, čokolada, kako, orah, soja, kikiriki... ne znam dal još nešto... Samo mleko pozitivno (anafilaktička reakcija). Ali dr ne da da uvodim ove namirnice, jer su najčešći alergeni (sem brašna koje sam uvela na svoju ruku).
Verus je pisala da deca alergična na soju ne bi trebala imati reakciju na sojin lecitin, ali ja zaista sumnjam da bi dr to odobrila, a ni ja nisam preterano zainteresovana da probam, jer je veza kazein-soja veoma jaka (iako je soja na testu negativna).

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 34
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
12.5.2012 23:39:03   
Anoniman
Treći dan kupusa - kupus uveden. user posted image Jedva, činjenica, nikako mu se ne dopada, ali je uveden. Sutra ću da mu ga umešam sa prokeljom, možda mu tako podvalim malo više od 4-5 zalogaja. user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 35
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
13.5.2012 13:34:15   
Anoniman
jutros smo pili malo jogurta, nekih 4,5 gutljajcica.. malo joj je bila crvena brada, kao pecati. mada je pre toga jela pahuljice, pa se zamazala kao prasence, pa sam je umivala i namazala, pa onda dala jogurt i malo hleba, dok sam ja jela da ima i ona nesto cime ce se zanimati. pojma nemam sta da mislim. user posted image prosli put (sa nenih 5 meseci) je jela pahuljice sa ad 4,5 dana i nista nije bilo,p pa je petog ili sestog dana dobila pecate. mada je cinjenica da je sva bila umazana, a njoj je jogurt izgleda previse kiseo, mozda i zato. u svakom slucaju, sutra ujutru cu zvati dr da ga pitam sta cemo...

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 36
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
13.5.2012 21:43:13   
Anoniman
A koji vam je dan jogurta?

Mi sutra idemo na PRIC za inhalatorne alergene.
Gledaću da se odmah nakon toga uvalim kod pulmologa ako budem uspela, da obavimo kontrolu.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 37
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
13.5.2012 21:55:27   
Anoniman
Srećno Tash. Nisi mi rekla da li je plakao M kad su ga bockali?
Ja se požalila dr da mi najstariji kija redovno u proleće i s jeseni, ona mi reče da ga dovedem kad budem i bebu dovodila na kontrolu, pa će ga istestirati. Kad sam ispričala to Lazi, on se prepao, pami je čak i plakao jer se boji bockanja. I sad ne znam šta da radim, ili da ga ne vodim pa da ne znamo na šta je sve alergičan, i li da ga vodim pa da mi tamo histeriše ida se dere(sramota, imna 6 godina, a znam da će tako reagovati).

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 38
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
13.5.2012 21:59:38   
Anoniman
Plakao je. ALI, mi smo čekali 2 sata, sparina, već se sav oznojao, unervozi, vikao "papa, ide Maka papa", dojadilo mu. Počeo je da urla još pre nego što ga je prvi put bocnula, tako da ne znam dal boli. Prestao je da plače, minut-dva nakon bockanja.
Ja sam bila već velika kada su me bockali, nije me bolelo.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 39
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
13.5.2012 22:05:59   
Yula
Mi uveli avokado, njega sam davala 4 dana, jutros ga je jeo za dorucak sa bananom. Od sutra pocinjemo sa dinjom.

Sinoc sveki uspavljivala Lakija i posto je popio flasicu nije ga podigla da podrigne, zaboravila sta vec, i posle deset_ak minuta drzanja u narucju, ja pridjem da ga uzmem i on kada se podigao podrigne bas jako i izleti mleko i i malo hleba koga je to malo ranije grickao. Fino je bljucnuo-povratio. A ne pamtim kada mu se tako nesto poslednji put desilo, pogotovu od kada predjosmo na ovo obicno ad mleko, ni jednom! Veceras posle flajke on uglavnom zaspiva, ja ga pridignem da podrigne i on nikako, a to e cesto desava, i posle minut-dva-tri, vrtenja u mom narucju kada sam ga skroz podigla uspravno podrigne opet malo jace i opet bljucne! Ali nije to da malo bljucne, vec onako prilicno, ali ne mogu reci da je povracanje jer nije se ni malo napinjao, smao je izletelo uz podrig. Opet mlekce i hleb i opet smrdi na kiselo. Malo sam se zabrinula, ne znam zasto bi se to desavalo, zaista. Jutros je jos jeo avokado i 1000% sam sigurna da to nema veze sa njim. Da li se kome od to jos desavalo? Za sada necu da panicim, mislim da je to normalno, ali ako se i sutra ponovi, vodicu ga kod doktorke u toku nedelje jos. Ujutru kada pije mleko, nista, sve uredno prodje. dete se ponasa sasvim normalno, uobicajeno. Ne znam, mozda mu smeta taj hleb sto je jeo, mozda u se zgekao u zelucu? Ja izbegavam da mu dajem, ali sveki mu veceras dala malo, a on smazao brzo pa hteo jos. Posle je stucao pa smo mu dali malo i vode, i moguce da mu je to opteretilo zeludac. jeo je taj hlebcic oko pola osam, znam jer je bio dnevnik u toku user posted image Sutra mu necu davati hleb, nadam se da ce sve dobro proci.

< Poruku je uredio Yula -- 13.5.2012 22:10:19 >


_____________________________

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.


(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 40
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
13.5.2012 22:13:59   
Yula
Zene, mislim da nista ne boli jer moj Lazar sa 6 meseci se nije niti namrstio. Zille, ja bih ga povela, ali pre toga bih ga ubedila da nece da ga bockaju, sta on zna sta je to? A uostalom, to je prvenstveno za njegovo dobro.

Tasho, srecno sutra! user posted image Gledala sam ti slike sa bazena na fb, svi troje ste super!

< Poruku je uredio Yula -- 13.5.2012 22:14:50 >


_____________________________

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.


(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 41
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
13.5.2012 22:18:20   
Anoniman
Marku se to dešavalo dok je pio veću količinu mleka nego sada, i to u slučaju da se mnogo vrti pre nego što zaspe. Inače, ne dižem ga da podrigne već... Ma nemam pojma... godinu dana recimo...
Skontala sam takođe da mu nije odgvaral ona veća količina mleka, nemirno bi spavao. Kada sam smanjila, on se smirio. A sada je sam smanjio još više, napravim 240ml, i uvek ostane 30ml.
Ali, realno, on večera zapravo, okupam ga i dam mu mleko. To je moja večera (količinski), a on ima dosta manje kg i godina nego ja. user posted image

Žene, juče nas moj brat slikao, ja uveče gledam slike i mislim se Ko je ova žena???, ladno nisam sebe prepoznala. Ba sam se smorila, skontala sam da sam nekako ostarila, a da to nisam ni primetila, sve vreme sebe doživljavam mladom, i ne mislim da sam matora, ali nekako nisam svesna svojih godina.

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 42
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
13.5.2012 22:19:49   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: Yula



Tasho, srecno sutra! user posted image Gledala sam ti slike sa bazena na fb, svi troje ste super!


Jedva sam Marka poterala napolje. Otima se, trese se i viče Neeeećeeeee napilja! user posted image

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 43
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
13.5.2012 22:27:50   
Anoniman
Zille, reci mu da ga neće bosti već samo malko zagrebati kožu, mada, kod Marka je bilo i malo krvi. S druge strane, ja ne volim da levatim decu, i uvek kažem onako kako će biti, ako će boleti kažem da će boleti. Mislim da je bitnije da mi veruje nego da misli da ga neće boleti, pa da i sam shvati da ipak boli.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 44
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
13.5.2012 22:34:54   
Anoniman
Yula i ovom mom se dešava da bljucne-povrai malo uveče, i to samo uveče. Ne bih ja tome nešto preterano pridavala značaj, ali ako se nastavi i poveća količina, onda bih ga sigurno vodila kod dr.
A što se tiče najstarijeg, on je žestoki paničar. Kad mu se vadi krv iz prsta on zapalače, jako se boji. Pre godinu dana je primao injekcije, motala sam ga po dispanzeru ne bih li ga naterala da primi bocku. Čak mislim da smo onu poslednju, petu, preskočili. Kod kuće smo pre svakog odlaska na bocku VEŽBALI kako će da mi legne u krilo. Vi ne možete da zamislite tu paniku u njegovim očima. I sad treba da ga vodim na bockanjeuser posted image
Nikad ne lažem decu, uvek im unapred ispričam šta će ima se desiti. Inače moja deca jako vole da idu kod lekara da se pregledaju. Poslednji put kad smo bili u DZ, srednji sin je potrčao u zagrljaj doktorici, ona se sva raznežila, naročito što ona nema svoje dece, a i on joj je posebno drag.
Elem, ja znam da to PRIC nije bauk, da ne boli ništa preterano. I mene su testirali pre 10-15 godina, nije bilo prijatno ali me nije ni bolelo. Ali ja sam hrabriša, a moj sin Laza je bojiša user posted image

< Poruku je uredio Zille -- 13.5.2012 22:36:55 >

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 45
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
13.5.2012 22:53:28   
Yula
Zenkse, hvala vam puno, bas ste me utesile! Veoma moguce da mu je ova kolicina mleka postala malo veca i teza za zeludac jer je kasnije vecerao, a i taj hleb... Inace, poslednje tri noci mi fenomenalno spava, po celu noc prespava u svom krevecu! I bilo mi je cudno da se ranije jutro nije probudio jer sam mislila da ce ogladneti, jer je ipak izbacio jedan deo vecere. Videcu kako ce sutra uvece proci flajka pa cu u slucaju iste nezgode, smanjiti kolicinu mleka za 30ml. Uh, hvala vam jos jednom!

Zille, verujem da ces naci neko dobro resenje da ga ubedis da bude hrabar, mozda je tu caka? a zamoli i dr da bude nezna i da to obavi sto je moguce lakse, uz neko opusteno caskanje, da on ni ne primeti da ona nesto "strasno" radi.

Tasho, ja bas mislim da super izgledas. I ja verovatno starim a da to ni ne primecujem user posted image Za sada sam zadovoljna svojim izgledom, jso da skinem i ove preostale kile i Bog da me vidi user posted image Plasim se samo onog trenutka kada cu primetiti da zaista starim, a to je ono kada ti jendostavno lice ogrubi, koza se nekako otembesi i iako nemas bore vidi se da imas godine!!!! user posted image A zaista se jos uvek osecam kao da imam 22, a za tri meseca punim 34 user posted image

_____________________________

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.


(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 46
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
13.5.2012 23:06:13   
Anoniman
De, de, nemojte s demoralisati. Sta je da kažem, ja sam najstarija među vamauser posted image Kod mene je situacija sledeća: stalno kukam i proklinjem vagu, ogledalo i gomilu svoje garderobe koju ne mogu da obučem, a kad vidim neku svoju fotku onda se prosto iznenadim kako dobro izgledam user posted image
A najviše na svetu mrzim kompliment: Super ti izgledaš s obzirom da si rodila troje dece!!! E to me baš uteši user posted image
Peki mi je baš lep ovih dana, čist je po telu, minimalno crven oko usta user posted image Tash me savetovala da probam opet neku tikvicu ili karfiol, pa ću ovih dana verovatno to i uraditi, pa šta bude.
Inače su mi svo troje dece slinavi, a ja sama kod kuće, muž radi. Biće ovo luda noć...

< Poruku je uredio Zille -- 13.5.2012 23:08:02 >

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 47
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
14.5.2012 8:52:56   
Anoniman
Ma hej žene, nisam ja nezadovoljna svojim izgledom, samo sam nekako sada PRVI PUT konstatovala da sam omatorila, do sada to nisam viđala, i zaista sam stala negde kod 22ge, što Yula kaže. U svakom slučaju, šok... moraću malo drugačije da se furam, menjam stil oblačenja i šminkanja... inače ću biti smešna.

Inače, Marko je jutros ustao normalan, posle nekog vremena gledam, ispod usne crveno. user posted image Pipnem - lepljivo. Umila sam ga, namazala, i otišla na posao. nemam pojma šta je mogao da nađe da turi u usta, a sve mi na to miriše. user posted image Videćemo.

U pola 10 treba da smo na alergotestu. Pišem vam kada se vratim.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 48
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
14.5.2012 8:53:22   
Anoniman
Kada deca počinju da jedu mak?

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 49
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
14.5.2012 8:55:29   
Olga75
paaa ako treba da spavaju moze od rodjenja user posted image
ne zameri , danas sam nekako vickasta user posted image
ja sam prvi put dala negde oko druge godine


_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 50
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Šta određuje krvnu grupu bebe?
Roditelje često zanima koje će krvne grupe biti njihovo dete, naročito ako je jedan od roditelja Rh negativan. Pogledajt...
Ne valja dete ljubiti po tabanima, neće ra...
Pored pravljenje od trudnoće i porođaja medincinskog problema, duboke rane i neadekvatne podrške, samo nam je falilo naš...



Anketa

ime za bebu decaka
BEBALO

Molim Vas pomognite za ime bebu decaka?

Darijan (8%)

Stefan (33%)

viktor (19%)

veljko (14%)

Kristijan (9%)

Boris (16%)


Ukupan broj glasova: 152

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here